Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » sport
Tactica de antrenare - fotbal

Tactica de antrenare - fotbal


Tactica de antrenare - fotbal

Comportamentul tactic in fotbal trebuie invatat si folosit din tinerete, in acest sens Ajax Amsterdam conduce in Europa. Chiar si in echipele de jos invatatura tactica apartine de antrenamentul zilnic. Important este ca cei care au crescut sa fie antrenati diferit de copii.

Metoda cea mai buna de a stapani metoda tacticii este combinatia dintre antrenamentul tehnic si tactic, o metoda denumita "antrenament de joc", legat de o lectie tactica.

Posibilitati tehnice si tactice moderne de scolarizare, pentru diferite categorii de varsta

6-10 ani

- lectii de joc

- exemple de micsorari si modele de exersat

- jocuri mici cu reluare exercitiilor de tehnici de baza

- obtinerea bucuriei de a juca si creativitate

10 -14 ani

- exercitii punctuale

- formarea tehnicii pana la perfectionare

- invatarea elementelor de tactica simple

- legarea tacticii, tehnicii si conditiei fizice

- potrivirea tempoului de joc cu constitutia fizica

peste 14 ani

dezvoltarea tehnica si tactica in exercitii complexe

exercitii de joc in tempo accelerat

insusirea tehnicii si tacticii competitionaleNota: "de la jocul mic la jocul mare"

Comportamentul tactic la antrenament si joc cere din partea instructorului un simt practic ceea ce poate cere si din partea jucatorilor. Metodele de joc dau posibilitatea de a fi un mijloc ideal ca acest comportament sa fie exersat si structurat dupa varsta.

Avantajul acestei metode de joc consta in faptul ca antrenorul are posibilitatea de a lua imediat corecturi cand apar greseli de tactica. Jucatorilor trebuie sa li se solicite sa participe la realizarea diferitelor posibilitati tactice. Prin aceasta se dezvolta responsabilitatea personala si jocul in echipa se stabilizeaza.

Tactica in fotbal ar trebui de regula sa nu fie un sistem complicat si sa reiasa clar pozitiile singulare si ale compartimentelor echipei in timpul jocului.

Jocul 1:1 aseaza baza pentru urmatoarele sarcini tactice. Jucatorii sa invete in aceasta situatie sa joace cu balonul impotriva adversarului, sa se impuna fara sa piarda din ochi coechipierii si adversarii.

Comportamentul tactic se bazeaza intotdeauna pe lupta in 2 si pe capacitatile tehnice si de conditie fizica ale jucatorilor.

Instructorul are posibilitatea ca prin "jocul de antrenament" sa obtina o intruire tactica eficace pentru a imbunatati printr-o alegere optima intre activitate si pauza, pentru a imbunatati stadiul optim al jucatorului.

Prin acesta va reiesi pentru planul de antrenament punctele dificile in tabloul tactic in diferite sisteme ca: 4-3-3/4-4-2/5-3-2/1-2-5-2. aceste sisteme stabilesc posibilitatile tactice de pasa si conduita si pot fi intotdeauna variabile pentru atingerea scopului.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.