Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » familie » sport
Inlocuirea cadrului echipei - fotbal

Inlocuirea cadrului echipei - fotbal
Inlocuirea cadrului echipei - fotbal

La sfarsitul fiecarui sezon au loc schimbari in cadrul echipei.Din terte motive unii jucatori parasesc clubul , altii noi vin.In domeniul amatorilor se poate intampla ca un jucator sa mearga la alt club farar ca acesta sa arate vreun interese deoseibt pentru jucator.Parasiri si reveniri sunt arbitrare si doar intr-o masura foarte mica controlabila. Exceptie constituie jucatorii care au fost contactati personal de clibul care ii va lua si abia dupa ce au fost clarificate toate modalitatile s-au hotarat la schimbul clubului.

Chiar si in clasele cele mai joase aceste schimbari de jucatori sunt legate de plata banilor atat la jucator cat si la club.In domeniul profesionistilor costa un transfer nu rar sume de milioane pentru jucatori si club. Uneori chiar sunt cumparati jucatori buni de cluburi cu un potential redus doar pentru a-i slabi pe adversari sezonul viitor.Jucatorul cumparat nu se va folosi in cadru , ci se va imprumuta in divizia B si va "stationa" acolo pana i se va gasi o mai buna utilizare.

Motivele pentru un transfer de jucatori de la un club la altul sunt diverse:

Perspective sportive slabeDificultati personal cu antrenorul,reprezentanti presa

Acomodare nu prea buna in noua imprejurare

Criza de casnicie sau divorturi/despartiri

Aclimatizare rea la jucatorii sudici

Probleme socio-culturale si de limba cu coechipierii

Imbunatatire financiara si o eventuala asigurare pentru vremea de dupa cariera de profesionist

Antrenorul trebuie sa faca o analiza exacta a calitatilor in fotbal , la compunerea noului cadru pentru urmatorul sezon pentru a gasi combinatia potrivita intre tipi car sa se potriveasca in noua sa echipa. Nu totdeauna stau pentru obligatii doar motive sportive in primul plan ci si aspecte financiar cu speculatia spre un transfer mai rentabil sta deja in spatele capului la manageri si presedinti.

Alegerea criteriilor sportive pentru angajarea unui nou jucator ar trebui sa se regaseasca doar la instructor , deoarece el cunoaste cel mai bine punctele forte si cele slabe ale jucatorilor sai. Cumpararea tintita are doar atunci sens cand antrenorul foloseste atat caracteristicile in fotbal dar si cele umane si sociale in hotararile lui.

Un club din liga nationala (bundesliga) ar trebui sa aiba cel putin 18 jucatori egali,care se imparte in mod egal in partile echipei.Nu este de folos a se avea un cadru prea mare de jucatori egali ca valoare ca de exemplu Bayern Munchen , caci privit in timp pot aparea proaste dispozitii,nemultumiri,frustratii ti agresiuni ininteriorul echipei. Principiul de rotatie folosit in prezent este avantajul in descarcarea la succese mari, precum Champions League,campionatul european sau mondial.Privit insa pe termen indelungat se ajunge si prin acest principiu de rotatie la scaderea armoniei in echipa in timpul jocului.

In cazul in care jucatorii de schimb ai echipei nu detin in totalitate capacitatile celorlalti jucatori ,actioneaza aceasta diferenta asupra unei mai bune armonii in echipa.La completarea echipei este important ca antrenorul sa cunoasca punctele slabe in echipa din sezonul trecut si sa le inlocuiasca cu jucatori care constituie o imbunatatire din punct de vedere tactic al jocului.De asemenea trebuie sa fie atent sa angajeze doar jucatori care sunt sanatosi si in stare sa termine un sezon fara a lipsi prea mult.O combinatie perfecta a diferitelor tipuri de jucatori cu calitati variabile in joc, a fost dintotdeauna o garantie pentru o performanta echilibrata a echipei.

Exemple pentru o completare tintita (fictiv):

Un portar,care a aratat slabiciuni in careul de pedeapsa ar trebui inlocuit printr-un coleg care arata mai multa siguranta

Jucatorii om la om,care s-au remarcat prin dueluri slabe,vor fi inlocuiti cu jucatori experimentati in dueluri stapani pe minge si perfecti tehnic.

Lipsa creativitatii la mijlocasi va fi inlocuita printr-un jucator puternic si versat tehnic.

Puterea de patrundere slaba a varfului va fi inlocuita printr-un care se va impune prin joc si fizic in careul de pedeapsa

Jocul  prost pe partile laterale se poate corecta prin achizitii, sigure pe lovituri si flancuri, puternice la sprint si la dribling.

Mai ales in campul de mijloc exista un principiu : "sa nu angajezi tipuri asemanatoare din punct de vedere al jocului !".Mijlocasii au tendinta din cauza personalitatii lor sa se prezinte ca formatori de joc , ceea ce are ca si consecinta neutralizarea reciproca.

Concluzie: "trebuie angajata clasa in loc de masa"Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

ACTIVITATEA SPORTIVA SI BIOLOGIA FEMEII
Inlocuirea cadrului echipei - fotbal
Structurile clubului in domeniul amatorilor si profesionistilor - fotbal
Personalitatea instructorului - fotbal
CERCETAREA STIINTIFICA DIN DOMENIUL ACTIVITATII FIZICE
Sistemul nervos central si efortul fizic
Scurta istorie a canotajului romanesc
Sisteme tactice in fotbalTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu