Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » referate » geografie
Lacul piscicol

Lacul piscicolLACUL PISCICOL

In cursul anului 2003 s-au efectuat analize biologice din doua puncte de prelevare, in primavara (aprilie), vara (iunie, august)si toamna (nov).

Fitoplanctonul, componenta a planctonului care reprezinta un important indice de eutrofizare, a cuprins in structura sa specii care apartin grupelor de alge: Cyanophyta, Chlorophyta, Bacillariophyta, Pyrrhophyta si Euglenophyta.

Urmarind evolutia pe parcursul anului a grupelor de organisme fitoplanctonice s-a constatat:

In sezonul de primavara aprilie , in structura fitoplanctonului au fost prezente diatomee, clorofite si pirofite, dominante fiind ultimele doua grupe, pirofitele influentand si valorile ridicate ale biomasei in acesta perioada. Valoarea medie a densitatii in acest sezon a fost de 1.7 mil.cel/l.

In sezonul de vara iunie-august, fitoplanctonul s-a caracterizat printr-o diversitate accentuata comparativ cu celelalte perioade ale anului, intalnindu-se specii din majoritatea grupelor fitoplanctonice. Daca in iunie dominante au fost diatomeele, in august au dominat in structura fitoplanctonului cianofitele, urmate de pirofite. Densitati maxime s-au inregistrat in august acestea fiind influentate in special de cianofite prin prezenta unor specii filamentoase obtinandu-se valori medii ale acestora de ~15 mil.cel/l. In acest sezon s-au inregistrat si cele mai mari valori ale biomasei, determinate de prezenta unor specii cu dimensiuni volumetrice mari -–Gyrosigma acuminatum (diatomee), dar in special de unele specii de pirofite (Peridinium sp.), grupa fitoplanctonica prezenta pe tot parcursul anului.

In sezonul de toamna diversitatea s-a diminuat, inregistrandu-se si cele mai reduse densitati , media fiind de~ 1.4 mil.cel/l.

Valoarea medie anuala a biomasei de 14.184 mg/l a fost determinata in principal de prezenta unor specii de pirofite cu dimensiuni volumetrice mari (Peridinium sp.).

Zooplanctonul a cuprins in structura sa specii din grupele: Protozoa, Rotatoria, Copepoda si Cladocera.

In sezonul de vara zooplanctonul s-a caracterizat printr-o diversitate specifica mai mare comparativ cu sezonul de primavara si toamna, dominante in structura zooplanctonului fiind rotiferele. Densitatile au avut valori cuprinse intre 32 org/l (apr) si 307 org/l (iunie).

Valorile biomasei nu au fost influentate de densitati, valoarea cea mai mare inregistrandu-se in aprilie 2.545 mg/l determinata in acest sezon de dominanta copepodelor si a cladocerilor, organisme cu dimensiuni apreciabile.

Urmarind valorile nutrientilor s-a constat ca acestia determina incadrarea lacului in categoria celor oligo-mezotrofe, valori mai ridicate intalnindu-se la indicatorul fosfor total. Valoarea medie anuala a biomasei de 14.184 mg/l a fost influentata de dezvoltarea accentuata a pirofitelor in sezonul de vara in ambele zone de recoltare, valoare corespunzatoare tipului de lac mezotrof.

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE
LOCALITATEA VINATORI NEAMT
Muntii retezatului - trasee turistice
Republica Populara Polona
Rezerva potentiala de roci carbonatice miocene
Poze din MORWELL NATIONAL PARK - harta
SISTEMUL SOLAR - Rolul Soarelui in viata Pamantului
Conceptul de peisaj sau landsaft
Geopolitica, geostrategia si geoeconomia petrolului si gazelor naturale
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu