Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » informatica
Caracteristicile marketingului electronic

Caracteristicile marketingului electronic


Caracteristicile marketingului electronic

Fata de marketingul traditional, marketingul electronic are cateva caracteristici specifice. De aceea, a aparut necesitatea de a realiza o prezentare sintetica a particularitatilor marketingului electronic:

1. Interactivitate

Marketingul electronic isi are desigur "radacinile" in marketingul traditional, dar se diferentiaza din ce in ce mai mult datorita unei caracteristici unice: interactivitatea.

Pe Internet, comunicarea are loc in doua directii si nu doar in una, ca la marketingul traditional. Desi Internetul este vazut deseori ca un mediu impersonal, el permite firmelor sa se apropie de clienti mai mult ca niciodata. Pe Net, utilizatorii vorbesc deschis si pot comunica parerile lor despre o oferta, prin e-mail, prin forumul de discutii, prin blog.

2. Extragere in defavoarea introducerii

Internetul este un mediu mai degraba de tip "extragere" decat de tip "introducere".Asta inseamna ca utilizatorii Internetului cauta si atrag numai informatia dorita. Nu are nici un rost sa se faca promovarea unor produse de care utilizatorii nu doresc sa auda. Iata de ce "spamming-ul" (a transmite mesaje comerciale nesolicitate si nedorite) este considerat o eroare de varf in e-marketing.



3. Informare rapida

In marketingul traditional, cuvantul transmis de publicitate prin viu grai, fie el bun sau rau,   necesita timp pentru a-l construi. Pe Internet, cuvantul Web-ului se propaga aproape instantaneu de-a lungul pietelor. Se estimeaza ca, Internetul se propaga de 10 ori mai repede decat viteza obisnuita de lucru. Utilizatorii viziteaza adesea acelasi site web de mai multe ori pe zi. De aceea, este necesar ca fiecare pagina web sa aiba un continut original si actualizat.

4. Polarizarea pietei

Internetul are tendinta de a polariza piata. Prin ruperea barierelor de timp si spatiu, Internetul a apropiat lumea, dar a marit semnificativ si contururile pietei. In acelasi timp, utilizatorii - in calitate de clienti - pot incheia tranzactii din casele sau birourile lor, la orice ora din zi sau din noapte.

5. Cresterea concurentei

Nu conteaza cat de "specializata" este firma pe online. Exista sanse ca si altii sa se ocupe cu activitati similare. De aceea, trebuie adaugata valoare website-ului firmei si mereu sa-se diferentieze fata de concurenta.





Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.