Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » referate » informatica
E-marketingul si cei patru P

E-marketingul si cei patru P
E-marketingul si cei patru P

Mixul de marketing este a doua tema de rezolvat in practica moderna de marketing pentru a stabilii oferta potrivita pentru piata-tinta.

Marketingul este deseori subdivizat in ceea ce specialistii denumesc "cei patru P": produs, pret, plasare si promovare. Pentru a intelege intreaga semnificatie a Internetului in acest context, este util de a reevalua cei patru "P" din perspectiva marketingului electronic.

Produsul

Pe Internet, produsul poate fi vazut, insa nu poate fi atins de catre cumparator, precum se intampla in lumea reala. Asa se explica de ce produse soft se vand intotdeauna mai bine.

Un alt factor care trebuie luat in considerare este cum sa fie integrat produsul intr-un continut folositor. Este nevoie de sporire a valorii produsului prin oferirea de informatii relevante si exclusive despre aceasta.

Pretul

Internetul creste sansa cumpararii comparative. In anumite cazuri chiar Internetul permite cumparatorilor sa-si stabileasca singuri preturile. Astfel, ei vor fi incurajati sa isi faca primele cumparaturi de pe un website. Pretul este un factor important in atragerea utilizatorilor la rezervarile online. Si aceasta chiar daca preturile produselor nu sunt cele mai scazute. Pe Internet atat pretul poate fi cunoscut, cat si modalitatile de plata.

Plasarea

Oriunde ar fi oferta, ea poate sa ajunga la oameni din intreaga lume. Cu toate ca limitele geografice sunt practic eliminate, diferentele culturale raman. Site-urile care favorizeaza informatii utile si interactiune bilaterala au sansa de a atrage mai multi cumparatori. Daca se are in vedere un public tinta din intreaga lume, trebuie luata in seama optiunile privind limba. De asemenea, este necesar sa fie pe site un convertor valutar.

Promovarea

Promovarea se realizeaza prin comunicarea intre firma si client. Dialogul presupune nu numai informare, ci si interactivitate. Una dintre cele mai eficiente forme de promovare a ofertei online este prin bannere statice, dinamice si interactive.

De la 4P la cei 4C

In conditiile in care utilizatorilor li se da posibilitatea de a alege, dar, in acelasi timp, sunt asaltati de "tone" de informatii care - prin "filtrul gandirii" - trebuie sa devina informatii utile, potentialii cumparatori devin extrem de pretentiosi si vor sa fie tratati individual. Ei vor sa fie ajutati in alegerile pe care le au de facut. Pe aceasta noua "fata" a pietei - fara bariere de timp si spatiu - strategiile de marketing nu mai pot fi construite numai pe traditionalii 4P (produs, pret, plasare, promovare), ci integrati cu   mai tinerii 4C:

Comunication (Comunicare);Customization (Personalizare);

Collaboration (Cumpatare in colaborare);

Clairvoyance (Constientizare).

Ce aduc in mod concret aceste noi tehnici de abordare a marketingului ? In primul rand, o intelegere foarte buna a cumparatorilor prin comunicare. In al doilea rand, posibilitatea de a se trimite mesajul potrivit clientului potrivit prin personalizare. In al treilea rand, marketingul electronic asigura cumpatare in colaborarea cu cei mai profitabili clienti. In al patrulea rand, poti fi cu un pas inaintea concurentei prin constientizarea nevoilor si dorintelor cumparatorilor si a le oferii produse turistice la un nivel asteptat.

De fapt, cei 4C fac simbioza dintre traditionalii 4P ale produselor cu cei 3P specifici serviciilor, de exemplu:

Procesul serviciilor prin "Comoditatea navigarii" pentru accesarea online a serviciilor (sisteme de rezervare online si sisteme de distributie globala);

Caracteristicile serviciilor sunt date prin "Continutul informatiilor", informatia intensiva fiind de fapt "un liant" intre utilizator si serviciile care nu pot fi atinse, nu pot fi vazute sau nu pot fi simtite;

Personalul de asistare si consultanta prin care se asigura "Comunicarea interactiva" si vanzarile "unu-la-unu".Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

Microcontrolerul AT89C52
SISTEME DE OPERARE
Sumatoare seriale
Elementele de baza ale unui template Joomla
Incarcarea rapida prin motoarele de cautare
Principiile marketingului electronic
PROIECT DE ATESTAT - AGENITA DE VOIAJ
Aplicatia CONTABWINTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu