Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » referate » informatica
Interactivitatea comunicarii pe web

Interactivitatea comunicarii pe web
Interactivitatea comunicarii pe web

In lumea reala oamenii se uita la televizor, citesc ziarul sau asculta radioul. Acestea sunt activitati relativ pasive. Pe Internet, totusi, oamenii folosesc informatia. Ei sunt, astfel, preocupati in mai mare masura de mesajele pe care le primesc. Atunci cand urmaresc un spot publicitar de 30 de secunde, privitorii nu se implica in mod direct. Daca insa utilizatorii petrec 10 minute croindu-si drum intr-un website, ei interactioneaza cu acesta si se implica in ceea ce priveste mesajul. Din acest motiv, Internetul poate apropia firmele mai mult ca niciodata de clientii lor .

Se va evita insa supraincarcarea informationala.

Utilizatorii intra pe Internet pentru a regasi informatii folositoare. Ei nu doresc sa fie impovarati cu pagini interminabile de text. Astfel, informatiile trebuie sa fie prezentate intr-o modalitate accesibila si prietenoasa cu utilizatorul. Daca site-ul ajuta oameni in cautarea de informatii folositoare si relevante, vizitele se vor repeta in mod sigur.

Pentru a prezenta informatiile in mod eficient este necesar:

Sa se foloseasca texte scurte. Vizitatorii vor putea astfel sa caute pe ecran informatia de folos pentru ei.

Sa se creeze legaturi catre detalii. Utilizatorii pot decide despre ce anume doresc sa stie mai mult prin legaturi spre detalii.

Sa se adauge o facilitate de cautare. Daca site-ul web are mai mult de 10 de pagini, trebuie sa se ofere o facilitate de cautare. Aceasta va da posibilitatea vizitatorilor sa realizeze cautari pe baza cuvintelor-cheie pentru a gasi informatia pe care o doresc.Sa se actualizeze informatiile. Nu conteaza ce "nisa" reprezinta publicul web online, utilizatorii doresc informatii la zi.

Sa se utilizeze corpuri de litere corespunzatoare. Tipul corpului de litera folosit poate, de asemenea, realiza o mare diferenta. Cel mai popular corp de litera din lumea reala, Times Roman, nu se potriveste prea bine pe web. Micile sale "inflorituri" se pierd in paginile web. Cel mai bine este sa se opteze pentru corpuri de litere "curate" precum Arial, Helvetica sau Verdana. Ultimul a fost special proiectat pentru Web.

Marketingul electronic de succes depinde de abandonarea limbajului publicitar si de adoptarea cuvantului web-ului care acorda prioritate informatiei complete din perspectiva utilizatorului si ii insufla o incredere suplimentara necesara pentru a cumpara.

O alta cale de succes in marketingul electronic o reprezinta diferentierea. Este important sa se proiecteze site-ul avand o abordare creatoare. O trasatura distincta va fi considerata folositoare, iar o trasatura aparte de design ar putea sa fie "carligul" necesar pentru a atrage atentia utilizatorilor de Web.

Website-urile nu sunt menite, pur si simplu, sa arate bine. Ele trebuie sa aiba o functionalitate. De aceea, este esential ca atunci cand se proiecteaza site-ul sa se tina seama ca forma sustine functia.

Site-urile de succes sunt intotdeauna proiectate tinand cont de utilizatorul final. Aceasta abordare "din perspectiva utilizatorului" ajuta la indeplinirea obiectivele de marketing. De asemenea, va permite sa se construiasca o relatie de durata cu publicul tinta.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

SISTEM INFORMATIONAL SI SISTEM INFORMATIC
Securitatea informatiilor
SISTEME INFORMATIONALE SI SISTEME INFORMATICE IN GESTIUNEA ORGANIZATIILOR
MICROSOFT WORD
Taxonomia unitatilor de procesare a datelor
Accelerarea procesului de adunare/scadere in virgula flotanta
Microcontrolerul AT89C52
Firma digitala si afacerile electroniceTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu