Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » informatica
Interactivitatea comunicarii pe web

Interactivitatea comunicarii pe web


Interactivitatea comunicarii pe web

In lumea reala oamenii se uita la televizor, citesc ziarul sau asculta radioul. Acestea sunt activitati relativ pasive. Pe Internet, totusi, oamenii folosesc informatia. Ei sunt, astfel, preocupati in mai mare masura de mesajele pe care le primesc. Atunci cand urmaresc un spot publicitar de 30 de secunde, privitorii nu se implica in mod direct. Daca insa utilizatorii petrec 10 minute croindu-si drum intr-un website, ei interactioneaza cu acesta si se implica in ceea ce priveste mesajul. Din acest motiv, Internetul poate apropia firmele mai mult ca niciodata de clientii lor .

Se va evita insa supraincarcarea informationala.

Utilizatorii intra pe Internet pentru a regasi informatii folositoare. Ei nu doresc sa fie impovarati cu pagini interminabile de text. Astfel, informatiile trebuie sa fie prezentate intr-o modalitate accesibila si prietenoasa cu utilizatorul. Daca site-ul ajuta oameni in cautarea de informatii folositoare si relevante, vizitele se vor repeta in mod sigur.

Pentru a prezenta informatiile in mod eficient este necesar:

Sa se foloseasca texte scurte. Vizitatorii vor putea astfel sa caute pe ecran informatia de folos pentru ei.

Sa se creeze legaturi catre detalii. Utilizatorii pot decide despre ce anume doresc sa stie mai mult prin legaturi spre detalii.

Sa se adauge o facilitate de cautare. Daca site-ul web are mai mult de 10 de pagini, trebuie sa se ofere o facilitate de cautare. Aceasta va da posibilitatea vizitatorilor sa realizeze cautari pe baza cuvintelor-cheie pentru a gasi informatia pe care o doresc.Sa se actualizeze informatiile. Nu conteaza ce "nisa" reprezinta publicul web online, utilizatorii doresc informatii la zi.

Sa se utilizeze corpuri de litere corespunzatoare. Tipul corpului de litera folosit poate, de asemenea, realiza o mare diferenta. Cel mai popular corp de litera din lumea reala, Times Roman, nu se potriveste prea bine pe web. Micile sale "inflorituri" se pierd in paginile web. Cel mai bine este sa se opteze pentru corpuri de litere "curate" precum Arial, Helvetica sau Verdana. Ultimul a fost special proiectat pentru Web.

Marketingul electronic de succes depinde de abandonarea limbajului publicitar si de adoptarea cuvantului web-ului care acorda prioritate informatiei complete din perspectiva utilizatorului si ii insufla o incredere suplimentara necesara pentru a cumpara.

O alta cale de succes in marketingul electronic o reprezinta diferentierea. Este important sa se proiecteze site-ul avand o abordare creatoare. O trasatura distincta va fi considerata folositoare, iar o trasatura aparte de design ar putea sa fie "carligul" necesar pentru a atrage atentia utilizatorilor de Web.

Website-urile nu sunt menite, pur si simplu, sa arate bine. Ele trebuie sa aiba o functionalitate. De aceea, este esential ca atunci cand se proiecteaza site-ul sa se tina seama ca forma sustine functia.

Site-urile de succes sunt intotdeauna proiectate tinand cont de utilizatorul final. Aceasta abordare "din perspectiva utilizatorului" ajuta la indeplinirea obiectivele de marketing. De asemenea, va permite sa se construiasca o relatie de durata cu publicul tinta.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.