Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » informatica
Sisteme de informatii in afaceri

Sisteme de informatii in afaceri


Sisteme de informatii in afaceri

Sistemele de informatii si tehnologiile sunt o componenta vitala a afacerilor si organizatiilor de succes. Mai mult, specialistii in domeniu afirma ca ele sunt obligatorii pentru a obtine un avantaj concurential, in conditiile in care singura certitudine in mediul de afaceri a noului mileniu este schimbarea.

De aceea, cele mai multe universitati din lume ofera un curs de sisteme de informatii, asa cum este prevazut in prezent si la studiile de masterat de la UEM Resita.

Tehnologia informatiilor, incluzand si sistemele de informatii bazate pe Internet, poate ajuta firmele in deciziile manageriale pentru a-si imbunatatii eficienta in afaceri, intarind astfel, pozitia concurentiala pe o piata aflata in schimbare rapida.

Un sistem de informatii in afaceri (SI)este o combinatie de componente inter-relationale bine delimitate care lucreaza impreuna, intr-un tot unitar, pentru a atinge un set de obiective.

Un SI de afaceri se compune in mod organizat din:

oameni (utilizatori);

componente hard;

componente soft;

retele de comunicatii;

baze de date;

politici si proceduri;metode, tehnici si instrumente,

care stocheaza, prelucreaza, transforma si disemineaza informatia intr-o organizatie, in general, si intr-o firma, in special.

Oamenii se bazeaza, astazi, pe sisteme informationale moderne pentru a comunica, folosind o varietate de mijloace fizice (componente hardware), instructiuni de procesare a informatiilor (componente software), canale de comunicatie (retele Internet, Intranet si Extranet  ) si date depozitate (resurse de date).

In timp ce sistemele de informatii de acum sunt in general legate de computer, oamenii au folosit sisteme de informatii de la inceputul civilizatiei. Chiar si astazi se pot folosi sisteme de informatii care nu au nici o legatura cu computerul (semnalele de fum pentru comunicatii, fisele de la biblioteca, casele de marcat s.a).

Exista 3 (trei) motive pentru care aplicatiile de afaceri folosesc tehnologii de informatii. Ele se gasesc in trei roluri importante pe care sistemele de informatii le pot executa pentru o firma:

Sustinerea proceselor si operatiilor de afaceri;

Sustinerea deciziilor luate de catre manageri si angajati;

Sustinerea strategiilor pentru un avantaj competitiv.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.