Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » informatica
Uneltele (instrumentele) marketingului electronic

Uneltele (instrumentele) marketingului electronic


Uneltele (instrumentele) marketingului electronic

Website-ul este in centrul activitatii online. Cu toate acestea, este important sa se constientizeze ca nu reprezinta singura modalitate prin care pot fi atinse obiectivele de e-marketing si aplicate strategiile de e-marketing.

Pe langa website, specialistii in marketing electronic mai au la dispozitie urmatoarele instrumente:

E-mail-ul. E-mail-ul a fost prima aplicatie a Internetului si ramane cel mai larg folosita. El poate fi utilizat in marketing direct. De asemenea, se poate folosi si in comunicarea bilaterala cu publicul tinta.

Newslettere. Buletinele de stiri electronice trebuie avute in vedere atunci cand se aplica strategia de marketing electronic. Ele se pot dovedi o cale pentru pastrarea unei relatii active site-vizitator pe termen lung.

Forumurile de discutii. Grupurile de discutii sunt parte integranta a   mix-ului de marketing electronic. Ele pun la dispozitie mijloace de acces si de cercetare a utilizatorilor-tinta. Mai mult, este important sa se monitorizeze aceste grupuri pentru a preveni difuzarea unor informatii eronate despre firma si produsele ei.Blog-ul. Jurnalul electronic este cel mai recent instrument de comunicare (2003).

Reflectand la gama larga de instrumente de marketing electronic pe care o poate folosi o firma, este util sa se ia in considerare doua motive principale pentru care oamenii aleg Internetul.

Acestea sunt: informatia si interactivitatea.

Informatia. Majoritatea oamenilor care utilizeaza Internetul cauta informatia. Ca urmare, trebuie sa se ia in considerare modalitatile prin care sa se furnizeze publicului informatii relevante si folositoare.

Interactivitatea. Internetul este un mijloc interactiv folosit in principal pentru a comunica. Totusi, nu este deloc simplu sa se foloseasca. Utilizatorii Internetului pot executa cautari comparative pentru a gasi cele mai ieftine si potrivite produse disponibile.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.