Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » referate » marketing
Les hetnal - plan de marketing

Les hetnal - plan de marketing
LES HETNAL - PLAN DE MARKETING

Orice idee noua, la inceput, a fost pusa in mod agresiv sub indoiala, a fost atacata si contestata.

Despre tot ce a avut un impact asupra evolutiei umane, la inceput s-a ras sau nu s-a crezut ca va avea vreun rezultat. Lumea s-a indoit de efectul penicilinei, ca Pamantul este rotund si ca el se invarte in jurul Soarelui, tot ce a fost nou a avut parte de respingere.

La fel este tratat si acest nou concept economic.

Dar cum ar fi daca ar fi real si ce s-ar intampla daca ar functiona si pentru tine si familia ta?In cele mai multe cazuri, acest concept este mai usor acceptat de femei decat de barbati si asta se intampla datorita faptului ca barbatii si femeile sunt total diferiti pe plan psihologic. Barbatii sunt facuti sa lupte, sa rezolve, femeile sunt facute sa gandeasca, si asta se intampla de mii de ani. Barbatii trebuie tot timpul sa fie in control asupra tuturor lucrurilor, femeile intuiesc si prefera sa incerce, chiar daca acel lucrul nu este evident. Barbatii sunt conectati pe respingere si femeile pe acceptare.

Acest concept este o schimbare in piata, care poate aduce o schimbare si in viata ta.

La inceput existau multi oameni si o piata cu putine produse, atunci ca si consumator, era o problema sa-ti gasesti produsele necesare.

In urma cu 20-30 ani, ca producator erai asigurat. Nu trebuia sa-ti cauti piata de desfacere a produselor sau clientii.

Erau cerinte mari si nici o problema cu distributia. Toata lumea era multumita, existau o multime de locuri de munca stabile, in care erai platit, in raport cu pregatirea pe care o aveai si de unde te puteai pensiona si trai decent, pana la sfarsitul vietii.

Era epoca industrializarii

Tehnologia a crescut, tot mai multe operatii din productie au fost preluate de masini, care sunt niste angajati model, nu cer mariri de salariu, nu au nevoie de pauze sau concedii, nu cer pensii la retragerea din activitate, pot munci 24 de ore din 24, lucreaza cu mare precizie, nu fac greva si nu comenteaza dispozitiile date, singurul lucru pe care-l fac si il fac bine produc si in momentul cand nu mai corespund sunt casate.

Au preluat cu succes rolul oamenilor si le-au ocupat locurile de munca.

Asa a aparut era tehnologizarii, care a adus beneficii in cresterea productivitatii, dar si mari probleme in gasirea locurilor de munca stabile si bine platite, care sa poata acoperi consumul. Dintr-o data s-a putut observa ca daca esti in pozitia de angajat nu mai este la fel de comod, ca trebuie sa-ti vinzi timpul si pregatirea pe bani mai putini si datorita incapacitatii de acoperire a perioadei de retragere, in care oricum primesti aproximativ 40% din ceea ce obtineai pe munca ta, cu norma intreaga.

Pensia este pe cale de disparitie, esti obligat sa muncesti pina la sfarsitul vietii pentru ca sa-ti poti acoperi cheltuelile.

Singura sansa pentru bunastare este de a deveni proprietar

Companiile se confrunta azi cu mari probleme pe piata, sunt prea multe produse, raportat la o populatie numeric mai redusa.

Problema principala a producatorilor este acum cum anume sa ajunga pe primele locuri in preferintele consumatorilor si sa-si vanda marfa?

De aceea se vorbeste tot mai mult despre planuri de marketing si management, deoarece acum problema este supraproductia.

Acum trebuiesc gasite noi piete de desfacere si cai de fidelizare a consumatorilor.

In urma cu 44 de ani, doi oameni de afaceri, au venit cu un concept nou, care atunci nu era necesar. Este cel mai intelept concept care a fost inventat pana acum si pe care l-au dezvoltat, incepand de atunci si pana in prezent. S-a ras si pe seama lui, pentru ca daca nu te doare capul, atunci de ce sa inventezi aspirina?

Asa era atunci cand nu era supraproductie si sistemul de distributie nu presa producatorii cu pretentiile lor, dar acum cand pe piata au inceput sa apara “durerile de cap” si cei care vand aspirina sunt cotati ca cei mai importanti oameni din oras, acum au inceput sa li se recunoasca meritele si se incearca sa fie copiati si studiati in facultati din domeniul economic, totul a luat o noua turnura, se cauta noi solutii

Daca esti intr-o facultate economica care nu-ti aduce cele mai noi informatii din domeniul economiei de piata, daca studiezi lucruri mai vechi de 5 ani, de fapt inveti de pomana, pentru ca nu-ti vor folosi la nimic.

Daca nu ai cele mai noi cunostinte si nu faci miscari rapide pe piata, vei fi intrecut de altii si vei fi dat la o parte. Daca faci parte dintr-un sistem care face schimbari prea lente ai probleme.

Avem profesori care trateaza noul val al schimbarilor pietei.

Unul dinre cei mai inovatori profesionisti ai noului val este Robert Kiyosaki, un expert in afacerile imobiliare. Din fericire el a primit o educatie si de la un parinte care l-a indrumat pe vechiul tipar al reusitei: “Mergi la scoala, invata bine si o sa ai o slujba bine platita, de unde o sa te retragi cu o pensie buna”, dar si de tatal celui mai bun prieten, care avea o educatie mai putin academica, dar cu mari abilitati in afaceri, care i-a aratat calea adevarata a succesului, “Daca vrei sa reusesti cu adevarat, invata bine si dezvolta-ti propria afacere din care nu te va da nimeni afara cand nu mai are nevoie de tine

Toata experienta si abilitatile pe care le-a capatat in afacerile imobiliare le-a strans intr-o carte, care se numeste “Tata bogat, tata sarac”.

A incercat sa o vanda, dar fara succes.

Marea lui sansa, dar si a celor care doreau informatii de ultima ora in domeniul economic, a fost faptul ca, din intamplare cartea a fost cumparata si citita de catre un intreprinzator de succes implicat intr-o afacere a noului val, de network marketing, un asociat al firmei Amway, care a inteles impactul care il va avea informatia continuta in carte asupra dezvoltarii afacerii sale si care a inceput sa o distribuie membrilor din reteaua sa.

Astfel, dintr-un ilustru autor necunoscut Kiyosaki a devenit un expert recunoscut in domeniul economic, iar cartea sa a devenit un best seller al noii lumi economice

Este pentru prima data cand s-a intamplat ca acelasi autor sa se afle pe primele trei locuri din topul cartilor din domeniul economic, lumea era avida de informatii de genul celor scrise de el.

Au urmat apoi alte carti: ”Cadranul banilor”, ”Afaceri interactive”, ”Tanar si bogat”, ”Ghidul investitorului”.

In cartea “Cadranul banilor” autorul ne explica diferenta dintre angajat, liber profesionist, patron si investitor.

Angajat Proprietar

P

 

A

 

L

 

I

 


Liber Investitor

Profesionist

90% oameni 10% oameni

10% bani 90% bani

Angajatul este angrenat in economia de tip “cangur”, adica muncesti si iti vinzi timpul si pregatirea pe bani – cheltuiesti, muncesti – cheltuiesti si tot asa pana la sfarsitul vietii.

consumi consumi consumi


Muncesti  muncesti muncesti mori.

Liber profesionistii sunt persoane care au hotarat sa nu mai lucreze pentru altii, ci pentru ei insisi, fac totul de unii singuri, fara sa fie asociat cu altii, dar in momentul in care nu mai produc, nici nu mai au profit. Sunt “sclavii” propriilor interese.

Patronii au puterea financiara de a angaja alti oameni, ei asa isi pot multiplica abilitatile, dar trebuie sa fie profesionisti in momentul cand isi formeaza echipa, deoarece daca nu ai o echipa care sa mearga bine, cu sau fara tine poti avea o mare problema. Interesul angajatilor este sa fie bine platiti si nu ca sa faca tot posibilul ca afacerea ta sa mearga bine, sau sa apere interesele angajatorului. In momentul in care patronul nu mai este prezent, fizic, in afacere, la intoarcere, de cele mai multe ori isi gaseste afacerea sub nivelul in care era la plecare. Ca patron trebuie sa-ti petreci timpul total in afacere.

In primele trei pozitii tu muncesti pentru bani. In cel de-al patrulea in cadran, gasim   investitorul, el este singurul (datorita abilitatilor pe care le are), capabil sa faca banii, pentru el.

Ce venit lunar ti-ar fi necesar, ca sa nu te stresezi si sa te simti asigurat? 500$? 1000$?1500$? Ti-ar convenii sa faci un curs de 2-3 ore pe zi pentru ca sa-ti deschizi drumul spre acel venit? Daca ai primi 1000$ pe luna, fara sa mai fi nevoit sa mergi la serviciu, ti se pare ceva nerealist?Ce ar fi necesar sa faci ca sa primesti acei bani, fara sa mai muncesti? De exemplu daca ai avea un depozit in dolari, intr-o banca, ai putea sa-i primesti, ca dobanda lunara. Dar ce suma ar fi necesara ca sa primesti 1000$ dobanda? Aproximativ 600.000$ la o dobanda de 2%. In cate vieti ai putea strange aceasta suma, ca dupa aceea sa traiesti linistit?

Cum ai putea primi acea suma, cum se poate realiza acest lucru, acum si aici

Dezvoltand acest concept nou economic

Gigantii economiei spun ca e un concept stralucit. Se bazeaza pe ceea ce noi oricum facem aproape zilnic, totul este sa facem putin schimbat. Se bazeaza pe obiceiurile noastre de consum. De cate ori ti s-a intimplat sa vii de la cumparaturi doar cu ceea ce aveai scris pe lista? Ai impresia ca te-au pacalit, dar nu te-a pacalit nimeni, singur ti-ai umplut cosul si ai dat banii. Tu platesti, dar nu vei fi niciodata proprietarul acelui magazin si nu vei avea parte de nici un profit, doar consumi ceea ce iti e necesar. Cum ar fi daca ai ajunge si tu proprietar si pe consum ai fii asociatul magazinului din care iti faci cumparaturile? Doar proprietarii fac bani cu adevarat. Multora le e frica sa devina independenti, proprietari, deoarece exista riscuri. Unii incearca sa faca afaceri in domeniul comercial dar esueaza. De ce esueaza majoritatea afacerilor? Pentru ca de obicei incepi o afacere “veche”. Cumperi si apoi incerci sa revinzi, cu speranta ca vei avea profit si vei fi preferat de consumatori in defavoarea concurentei, care si ea face acelasi lucru ca si tine.

Acum sunt doua modele majore de piata

- Cel cu care am crescut, unde tot ce cumperi platesti integral si nu ai nimic in proprietate. Consumatorii sunt cei care finanteaza industriile si comertul. In acest sistem esti “consumat” total.

Al doilea tip de piata, este cel de vanzare in retea (network marketing).

Esti asociat prin consum cu firmele producatoare, ai acces la produse cu calitatea garantata, ai reduceri la cumparare, ti se cere parerea asupra calitatii produselor si daca esti nemultumit poti returna sau schimba produsul.

Tot ce e nou si diferit e etichetat intr-un sens negativ.

Les Hetnal spune ca de fapt lumea se imparte in doua: una uriasa, in care oamenii muncesc mult pentru bani putini, sufera mult si apoi mor, fara sa lase nimic in urma lor, si alta, mai mica, care experimenteaza o idee inovatoare muncesc inteligent, asigura viitorul copiilor lor si atunci cand mor, mor fericiti.

Tu in care parte ai prefera sa fii?

Daca ne intoarcem la “Cadranul banilor”, vom observa ca in partea stanga sunt situati 90% din oameni si numai 10% din bani. De ce este posibil acest lucru? Pentru ce marea majoritate a oamenilor se multumesc cu asa putini bani? Pentru ca nu acorda o valoare mai mare muncii lor. Multi pot muncii asiduu si din greu, multe ore pe zi si totusi sa nu faca bani deajuns, iar altii sa munceasca inteligent 2-3 ore pe zi si sa fie platiti foarte bine. Exista o mare diferenta. Trebuie sa invatam sa facem diferentele.

Angajatii sunt acele persoane care au abilitatea de a intelege ceea ce li se cere si sa se incadreze in acele cerinte, dar abilitatea de a se impica in mod direct si de a crea pentru propria persoana, ceea ce creaza pentru patron li se pare ceva magic, de neatins. Magia e magie doar pentru cei care nu inteleg diferentele, pentru ceilalti este vorba doar de tehnica.

In partea dreapta a cadranului sunt oamenii care stiu ce fac, sunt acei care acceseaza din bani.

Cum poti ajunge din partea stanga a cadranului in cea dreapta?

Banii sunt facuti pentru consum, pentru rulaj, nu pentru a-i tine stocati in depozite la banca, ei sunt un schimb convenabil pentru consum.

Consumatorismul” a evoluat si el de-alungul evolutiei omului.

S-a dezvoltat de la nivelul vanzatorului ambulant, care-si desfacea marfa singur, la mici magazine, apoi magazine universale, mall-uri, hypermarket-uri, vanzari la T.V., vanzari on line.

S-a schimbat doar “ambalajul” nu si continutul.

Se practica in continuare economia de tip “cangur”: muncesti – consumi – muncesti - consumi…. Piata a evoluat foarte mult, doar buzunarul tau nu s-a schimbat. E doar o iluzie

Muncesti mai putin, datorita tehnologiei, sau muncesti mai mult, ca sa faci bani?

Muncesti mai multe ore.

Ideea de stabilitate e de domeniul trecutului. O sa se ajunga sa fie considerat un privilegiu sa ai o slujba sigura. Sigura dar prost platita.

Lumea se schimba rapid. Nu-ti mai poti permite sa pierzi mult timp cu cumparaturile. Ideea de a cumpara de acasa prinde contur

Cat timp pierzi in medie pe saptamana cu cumparaturile? Aproximativ 5-6 ore. Cam cat ar insemna intr-un an? 52 saptamani x 5 ore = 260 ore in medie pe an! Cum ar fi sa-ti poti prelungii vacanta cu 260 de ore, in loc sa stai la coada sau pe drum?

Toata viata strangem bani, ii tinem bine, bine stransi pana ajungem la Supermarket. Cei care fac vanzarile sunt “superspecialisti” te “califica” pe tine drept cel mai bun vanzator, iti dau posibilitatea sa decizi tu singur ce vrei sa cumperi. A indepartat vanzatorii care te agasau si ti-au dat “sansa” de a te servii singur. Nu-ti place sa ti se vanda, dar adori sa cumperi, nu e asa, tu singur si produsele, alegi si de cele mai multe ori cumperi mai mult decat ti-ai propus. Nu ei ti-au scos banii din buzunar, nu esti frustrat, esti un cumparator multumit.

Acum avem pe piata noi tendinte:

cumparaturi de la domiciliu, fara timp pierdut,

afacere proprie, stabilitate, muncesti si esti platit total pentru ce ai muncit

cumparaturi on-line

Avem doua modele de piata

Marketing traditional, unde au inceput sa apara probleme, a inceput sa devina dificil pentru producatori si foarte costisitor pentru consumatori, in acest sistem majoritatea banilor merg la intermediari (en gros-isti, magazine) si publicitate, aproximativ 60 de procente.

Marketing in retea (network marketing) un parteneriat propus de producatori: ”eu am produsele de buna calitate, tu ai banii de consumat pentru nevoile tale, hai sa ne asociem”, in acest sistem, cele 60 de procente producatorii le impart cu tine, consumatorul, acordandu-ti dreptul sa consumi cu reduceri substantiale, dar si posibilitatea de a-ti dezvolta o proprie afacere pe lucruri obisnuite care oricum le faci, consumi si-ti dai cu parerea. 

Acum majoritatea firmelor, ca sa-si scada costurile, fac si partea de distributie catre consumatorii fideli, ei doresc continuitate, stabilitate, capacitatea de a-si putea planifica productia pentru urmatorii ani si confirmarea ca dupa ce o vor produce, vor avea si consumatorii care sa doreasca sa o cumpere

Daca ai avea garantia unei piete sigure, ce ti-ai mai putea dori ca producator?

Daca ai avea garantia unei piete sigure, care sa-ti aduca beneficii la consum, ce ai alege consumatorule?

Consumatorul are o oferta foarte buna, inveti cum sa poti consuma mai multi bani decat de obicei (banii rezultati din cele 60%, care ar merge in sistemul de distributie si publicitate, se impart in reduceri si bonusuri de crestere a rulajului de consum

Companiile mari nu te intreaba daca ai cateva milioane de dolari, ca sa se asocieze cu tine, ci cat de constant si statornic vei ramane pe piata lor.

Toti cheltuim bani, aproximativ 100-150$ pe familie, in fiecare luna.

Ce facilitati ai avea pe acest consum in network marketing?

Firma, numai pentru ca tu consumi de aici iti acorda o reducere de 30 –35% pe ceea ce cumperi

Daca ai contabiliza suma obtinuta prin reduceri, aproximativ pe luna, la sfarsitul anului ai avea un total de economisiti, sau pe care i-ai putea folosi la alte cumparaturi.

Avem doua obiceiuri in viata de care nu ne dezicem niciodata: cumparam si nu ne putem abtine sa nu ne dam cu parerea

Daca ne-am folosi cele doua obiceiuri, daca ne plac produsele si ideea de a economisi bani si de a ne putea dezvolta si o proprie afacere, ce nu ti-ar conveni ca sa incerci?

Unii din prietenii tai poate vor gasi ca ideea este buna si vor dori sa vada daca toate aceste lucruri sunt reale si vor incerca si ei. Ce ar fi rau in asta? Ei s-ar asocia cu tine si ar avea parte de aceleasi beneficii.

Multi oameni ar vrea sa li se schimbe viata in bine, dar pentru asta nu ar ridica nici macar degetul cel mic sau nu ar schimba nimic din obiceiurile pe care le au. Toti vor sa detina ce ai tu , dar nu-ti vor oferi serviciile, beneficiile si produsele pe gratis. Ofera-le posibilitatile pe care le ai si tu, pot deveni consumatori “profesionisti”, ca si tine, prin dobandirea unui card VEBSO

Stiti care este diferenta intre card-urile VISA si cele VEBSO

Card-urile VISA ajuta banca emitenta sa faca bani, iar card-urile VEBSO te ajuta pe tine sa faci banii

Aceste card-uri creaza ceva asemanator cu o familie, fiecare card opereaza individual, toti pot comanda direct de la companie, toti au acces la aceleasi produse, preturi si beneficii, dar computerul companiei, pe baza card-urilor face diferenta si imparte banii.

Cum se impart banii? Care este diferenta intre sistemul traditional si cel de network marketing?

Iata diferentele:

PRODUCATOR 40% EN GROS 30% MAGAZIN 30% CONSUMATOR 100% = SISTEMUL TRADITIONAL.PRODUCATOR 40% NETWORK MARKETING 30%+30% CONSUMATOR 100% = SISTEMUL NETWORK MARKETING.

Va intrebati poate, de unde stie Vebso ce procent din profit sa dea fiecarui Partener ProdConsumator. Pentru a plati exact eficienta fiecarui Partener s-a introdus o unitate de masura care masoara Randamentul lunar:

1PV= 1,33$ (fara T.V.A.)- pentru fiecare cumparatura facuta din propriul magazin egala cu 1,33$ se acumuleaza 1 Punct Valoare. Punctele se cumuleaza din prima pana in ultima zi a lunii, in urma comenzilor facute de respectivul ProdConsumator pe codul primit in contract. Se poate comanda un produs sau mai multe. Totodata se cumuleaza toate punctele valoare facute de toti ceilalti Parteneri adusi in Reteaua de ProdConsumatori indiferent de nivelul la care sunt in adancimea Retelei.

Exista o grila dupa care se impart profiturile in functie de numarul de puncte lunar. In fiecare luna calculul punctelor se ia de la zero.

In Network marketing ce ai de castigat?

In primul rand 30% reducere la cumparare (~40$), iar daca faci rulaj mare, prin asociere cu alti parteneri, beneficiul rezultat, se imparte pe baza unei scale de bonus, dupa cum urmeaza:


P.V. Grup BONUS

3%

6%

9%

12%

15%

18%

21%

De exemplu: Tu + 6 prieteni x 100 p.v. = 700 p.v. Pe rulajul obtinut, ajungi sa ai 40$ reducere la cumparare si bonus 6% = 56$. Deci 40$ + 56$ = 96$ pe luna. Aceeasi reducere la cumparare o au si asociatii tai.

Bonusurile se platesc din ceilalti 30% ramasi din cei 60% , care altfel s-ar fi dus in sistemul de distributie si reclama platita. Nu sunt bani rezultati din rulajul personal, ci din rulajul total, al retelei de consum care a inceput sa se formeze din recomandarile tale si prin asocierea ta cu alti consumatori care doresc sa aiba acces la aceleasi beneficii ca si tine.

Cu cat sunt mai multe card-uri si rulajul creste, cu atat tu si asociatii tai aveti acces la bonusuri mai mari.

Tu + 6 prieteni, la randul lor cu cate 4 asociati x 100 p.v. = 3100 p.v. Bonus 12%. Tu reducere 40$, asociatii tai reducere 40$ la cumparaturi, dar tu ajungi la un bonus de 375$. Asociatii tai vor fi si ei la un bonus de 3%, si ei vor primi bani pe rulajul indirect, iar cei nou inscrisi vor avea si ei reduceri la cumparare 40$. Toata lumea castiga in acest sistem.

Cum ar fi daca ai avea 100 de familii in reteaua ta de consum?

Tu + 100 familii x 100 p.v. = 10100 p.v. Nivelul de bonus 21%., ceea ce ar insemna, ca dupa ce compania iti plateste integral asociatii, din rulajul total, ai primi 1560$ + 40$, din consumul propriu. Totul bazat pe consumul propriu, care oricum l-ai fi facut, de asemenea si prietenii tai.

In momentul de fata noi lucram putin diferit. Am consituit o echipa dinamica si lucram dupa modelul TIM21 construind CONDUCTE de prodconsumatori

Ar fi recomandat sa cititi cartea Conducta de milioane-BURKE Hedges aparuta la editura CURTEA Veche.

« exista o alternativa, aceea de a munci o data si a continua sa fim platiti permanent, construind conducte de venit suplimentar. Pentru ca toti dispunem de resursa numita timp, eforturile noastre se pot concentra asupra valorificarii timpului, transformindu-l in resurse financiare.

Daca la aceasta ecuatie adaugam puterea Internetului, reusita afacerii este garantata. »BURKE Hedges

Construim Reteaua de ProdConsumatori astfel incat fiecare membru al retelei sa aiba rapid 3 avantaje:

sa cumpere produsele necesare familiei (circa 100 de PV) fara sa mai scoata bani din buzunar – posibil de realizat in 3 luni.

sa ajunga rapid la nivelul de 21% care aduce maximum de reducere la cumpararea produselor – posibil de realizat in 6-12 luni

sa castige peste 1000 de lunar cand devin profesionisti si eficienti-aceasta depinde 95 % de dvs

Daca vor sa urce in procentaj si sa castige rapid bani recomandam inscrierea intr-o conducta care aduce multe avantaje dar si obligatii morale

Avantajele inscrierii intr-o conducta   sunt:

- toti Indrumatorii activi care sunt deasupra in conducta vor inscrie oameni in adancimea conductei sub ultimul inscris.

- toti cei inscrisi sub tine( presupunand ca tu esti nou inscris) vor inscrie si ei pe conducta principala, adica tot sub tine.

Garantam ca ocuparea unui loc intr-o conducta duce in 6-12 luni la nivelul de 21% pentru ca cei de deasupra inscriu in adancime dar si cei care sunt sub tine.

Important este sa-ti deschizi si conducta secundara pentru a castiga mai mult

Ar face asta o diferenta in viata ta, fara sa fii nevoit sa-ti parasesti serviciul, fara sa investesti timp si bani, pe care oricum nu-i ai si ar fi un venit suplimentar?

Ai o crestere cu doua curbe exponentiale. Nu esti singurul care castiga, nu ai angajati, ai parteneri.

Munca ta se bazeaza pe trei pozitii diferite:

tu muncesti

- tu ajuti

asociatii tai sunt platiti integral de catre firma si tu primesti banii cuveniti pentru munca si implicarea ta. 

Acest proiect il poti realiza in aproximativ 1-2 ani, pana ti-ai dezvolta organizatia. Afacerea este interesanta, dar inseamna MUNCA! 

Daca am face o paralela cu Cadranul banilor, am vedea ca exista similitudini intre el si construirea afaceriii tale. La inceput esti angajatul afacerii tale, stii ce trebuie sa faci, dar nu stii cum trebuie sa faci, apoi devii liber profesionist, faci greseli si capeti experienta, ajungi sa ai peste 100 de oameni in organizatie, devii proprietar. Cum ajungi sa fii investitor?

Ajuti cei sase prieteni sa ajunga la nivelul tau de bonus, 21%, ii pui pe picioare, cu competenta, vor primi aceleasi bonusuri, ca si tine, iar tu vei primi din partea firmei un venit pasiv, un bonus de conducere de 4% din rulajul fiecaruia care atinge acel nivel de 21%.

Cum am putea definii notiunea de venit pasiv? Este acel tip de venit pe care il primesti, fara sa mai fi nevoit sa mai faci munca, un exemplu de acest fel ar putea fi cel in care tu ai avea mai multe case si ai primi chirii de la acele case. Se mai poate intalni in industria productiilor muzicale, ca drepturi de autor. De cate ori se reediteaza un C.D. sau o caseta, cantaretul primeste o suma de bani. Astazi, cu toate ca a murit acum 20 de ani Elvis Presley face mai multi bani decat atunci cand era in viata si fiica lui primeste acei bani, fara sa faca nimic, doar pentru ca este mostenitoarea tatalui sau.

SE NUMESTE RECOMPENSA INTARZIATA!

Daca au un “spate” asigurat, copiii pot alege ceea ce sufletul ii indeamna sa faca. Altfel, investesti 16-17 ani in educatia lor, cu speranta ca va functiona si isi vor gasi calea. Dar unde e siguranta? Cum gasesc o slujba sigura? Ce stabilitate au ei in viata?

Deci, ajuti 6 oameni sa atinga nivelul de 21%, ei primesc ~1600$, iar tie comporatia iti va da un venit tip drept de autor, minim , lunar, pentru ajutorul dat acelui om, adica un procent de 4% din rulajul pe care l-a generat, impreuna cu toti asociatii lui. Cum ar fi daca ai avea 6 astfel de asociati? Daca ei ar fi la nivelul de 21% tu ai avea un venit minim anual de ~67000$.Pare nerealist, stiintifico-fantastic? Dar totusi functioneaza in aproape 80% din lume!

Trei mecanisme fac asta posibil: 

Compania furnizoare - Compania V.E.B.S.O. (AMWAY).

Un sistem de educatie financiara, NETWORK TWENTYONE, cel mai rapid sistem de invatare, de educatie financiara din lume.

Oameni competenti, practicieni si nu teoreticieni, care sunt dispusi sa te ajute, linia ta de indrumare. 

Firma de consultanta, Network Twentyone a fost creata de un cuplu american, sotii Jim si Nancy Dornan, in anul 1990, pe baza experientei lor din aceasta afacere, de peste 20 de ani.

Au facut acest sistem de educare, bazat pe experienta lor si a altor 100 de profesionisti, din aceasta afacere. Pe baza informatiilor acumulate, organizatia lor s-a dezvoltat rapid. Din cei aproape 34 de ani, de cand sunt in afacere, au ajuns sa controleze aproape 30% din rulajul concernului Amway.

Pare interesant si oarecum sucit fata de realitate, deci, tu ajuti pe altii sa-ti ia locul si sa poata sa faca chiar mai multi bani decat tine si tu te bucuri!

Incearca asta si la tine la servici, spune-i sefului: “Cand ma pregatesti sa-ti iau locul”? Vezi ce se va intampla!

Pentru a construi orice structura exista o reteta.

Exista trei sectoare:

- Invatare si practica,

- Munca,

- Distributia

Invatarea si practica Cei mai multi oameni nu vor sa se schimbe si sa devina mai buni, ei vor sa inceapa fiind mai buni. Nu sunt pregatiti pentru a plati pretul pentru a devenii mai buni intr-un domeniu nou.

Poti avea 95% din cunostintele necesare, daca urmezi sistemul de invatare timp de 6 luni, cel putin. De atunci poti face o diferenta, este un domeniu bun si pentru tine? Merita? Functioneaza si pentru tine sau nu?

Daca esti dedicat 100%, cu acest program poti atinge nivelul de 21% in sase luni, de cand ai luat hotararea si vei face si munca.

Dupa un an si jumatate, dupa ce Les Hetnal a semnat contractul si a muncit, urmand sistemul, a atins nivelul de bonus care l-a dus si la o recompensa mai deosebita, Amway, l-a trimis intr-o excursie de lux, pe banii ei. Astfel sunt recompensati toti cei care ating nivele de bonus de peste 21% si raman stabili la acel nivel.

Aici suntem invatati cum sa construim o afacere stabila, sa construiesti o data si ea sa se mentina la infinit, sa ne putem bucura de beneficiile rezultate.

Singurul produs care se vinde este de fapt instruirea, fara de care nu ai valoare in nici un loc de munca sau esti foarte prost platit. In acest sistem de fapt ajungi consultant financiar, intr-un nou domeniu.

Toata lumea stie sa cumpere produse, rolul nostru nu este sa-i invatam sa cumpere, sunt experti la cumparaturi, dar sunt saraci. Trebuie sa-i invatam sa faca diferentele, sa cumpere inteligent si sa devina bogati.

Cum e posibil sa-ti dezvolti o afacere, fara sa vinzi produse, dar sa faci rulaj?

Sa incetezi sa vinzi produse, dar sa dai posibilitatea oamenilor de a cumpara, cu aceleati beneficii ca si tine!

Ne-am nascut cumparatori si nu vanzatori

Pentru a-ti atinge scopul, trebuie sa ai o viziune asupra locului unde vrei sa “aterizezi

Care este viziunea ta pentru o viata confortabila? Daca vrei sa “aterizezi” intr-un loc confortabil vizualizeaza-l si trece-l pe o hartie, punea acea hartie intr-un loc de unde sa-l poti privii ori de cate ori treci pe acolo, sa te determine sa nu-l uiti si sa te faca sa lupti pentru scopul tau. E al tau si numai al tau 100%.

Care vor fii asociatii tai? Fa o lista! Nici o afacere reala nu poate functiona fara cel putin o lista. Ai nevoie de furnizori, de tot felul de specialisti care sa te ajute, avocat, contabil, medic de familie, stomatolog, notar, mecanic auto, etc…Trece-i pe toti pe lista ta si incearca sa le impartasesti ideile pe care le-ai aflat.

Organizeaza intalniri de prezentare a afacerii si arata-le oamenilor ce posibilitati financiare au.

Pot devenii persoane active, sau doar sa-si aleaga sa consume, cu reducere sau fara reducere.

Pentru a devenii o persoana care construieste activ aceasta afacere, este bine sa-ti dezvolti doua grupuri. In primul grup vei avea parteneri activi, iar in celalalt grup doar persoane interesate de produse.

Partenerul activ este si cumparator, dar te ajuta sa-ti si multiplici afacerea, cu astfel de asociati afacerea ta va creste rapid. Nu uita, este o asociere liber consimtita, tu iti ajuti partenerii sa castige, sa-si dezvolte afacerea, prin ei si afacerea ta va creste. Daca nu esti onest si ii vei dezamagii, afacerea ta va avea de suferit.

Partenerul interesat doar de produse, are si el un rol foarte important, pentru ca rulajul pe care-l va face va crea volum si va da constanta afacerii tale. Poate consuma cu sau fara reduceri. Clientul care nu doreste sa consume cu reducere, plateste pretul intreg, iti da posibilitatea ca din procentul de 30% , adaos comercial, sa poti folosi acei bani pentru educatia ta, fara sa-i scoti din buzunarul tau, si asa destul de “subtire”.

Clientii care consuma cu reduceri, nu sunt niste persoane rele, asa cum ar putea parea la prima vedere. Daca ei ar consuma, inscriindu-se, ca si tine, dar ne mai fiind tu dator sa-i deservesti, ci au posibilitatea ca si tine, sa faca comanda si sa consume direct din magazin, dar rulajul lor ar fi inscris in rulajul tau indirect, te-ar deranja? Poti sa le arati cum sa-si ajute prietenii, care sa poata cumpara de la acelasi magazin si cu aceleasi beneficii.

Daca unii dintre acestia vor dori sa-si dezvolte o afacere proprie, ii vei ajuta sa “deschida usile”?

Aceasta este deosebirea dintre a fii membru in retea si a fii profesionist in afacere. Invatam sa devenim din amatori, profesionisti. Este o scoala de afaceri.

Daca are cativa prieteni interesati si daca ar avea macar un beneficiu si este ajutat, acel om se va asocia cu siguranta.

Produsele sunt si ele importante, dar nu ai tu grija lor, a cantitatii, calitatii si a sistemului de distributie, toate acestea sunt grija Companiei Amway.

Invatarea si practica sunt de fapt singurele tale griji. Crezi ca a devenit cineva expert, din greseala sau a avut nevoie de instruire? De instruire are nevoie oricine, mai ales intr-un domeniu nou in care nu stii sa te descurci. Ai nevoie de unelte si instruire. Daca ar trebui sa bati un cui in perete ai putea incerca sa-l bati cu pumnul gol, nu stiu daca ar merge, dar sigur e dureros, nu ar fi mai bine sa incerci cu un ciocan?

Uneltele noastre de invatare sunt cartile recomandate, casetele audio si video si intalnirile (acestea sunt de mai multe feluri: prezentari ale planului de marketing, seminarii de instruire, week end seminarii).

Sistemul suport de baza, A.B.C-ul afacerii, Pachetul incepatorului, contine patru casete audio, pe care sunt inregistrati profesionisti din afacere, care iti spun pasii de baza ce sunt indicati sa-i faci. Poti avea “mintea” celor de pe casete, oriunde te-ai afla, in casa, pe drum, in masina. Cunostintele din creier sunt cele mai importante si “mintea” ta, de pe caseta, nu va uita niciodata, repeta ori de cate ori este necesar, nu oboseste niciodata, este cea mai buna idee de a te incarca, prin repetare, cu experienta

In pachet mai sunt si doua carti, una scrisa de Jim si Nancy Dornan, Sistem pentru succes .

Multi nu o trateaza cu destula atentie, deoarece a fost conceputa intr-un format extrem de redus, are cam 50 de file, pare o brosurica neinteresanta, dar contine informatii pe care daca le-ai invata si aplica, in mod constant si repetat te vor ajuta sa-ti atingi scopurile. Citeste-o ori de cate ori vei vrea sa devii mai bun in afacere!

Cea de a doua carte, a fost scrisa de Doug Wead, un alt om de afaceri de succes si consilier prezidential a trei presedinti americani, Reagan, Bush si Bush Jr.. Cartea se numeste Expertul din afara orasului si te invata puterea echipei. Nu poti sa realizezi ceva maret de unul singur, daca nu exista echipa, nu o sa te poti dezvolta. Te invata cum un om poate face alt om mai puternic. Nu este vorba in ea de sugestii cum sa-ti “omori” concurenta, ci cum sa te asociezi si sa te relationezi cu alti oameni

Majoritatea oamenilor se plang de lipsa de informatii de ultima ora, in domeniul lor de activitate, noi avem informatii de ultima ora, care ne sunt date, in fiecare luna, prin sistemul de invatare, bazat pe carti recomandate, casete audio si video si seminarii de invatare.

Desi nu am avut drept tinta sectorul network marketingului, acesta a sustinut incredibil de mult si a apreciat mesajul nostru si anume ca oamenii trebuie sa preia controlul asupra viitorului lor financiar.” Acest pasaj apartine lui Robert Kiyosaki, care desi nu face parte din nici o organizatie de tip network marketing, recunoaste valoarea oportunitatilor oferite de acest sector si o evidentiaza in cartile sale.

“Niciodata mai inainte n-a fost atat de usor sa devii bogat. Mi-au trebuit 30 de ani si doua afaceri esuate pentru a castiga educatia si experienta necesara construirii unei afaceri de succes. Sectorul network marketingului ofera un sistem de afaceri la cheie oricui vrea sa obtina controlul asupra viitorului sau financiar.

“Tatal meu cel bogat m-a invatat ca unul dintre cele mai puternice concepte in lumea afacerilor este conceptul de <<retea (network)>>. El spunea <<Cei mai bogati oameni din lume cauta retele sau si le construiesc; toti ceilalti cauta un loc de munca. Poti sa ai cea mai grozava idee sau cel mai grozav produs, dar vei avea succes numai daca ai o retea de distributie prin care sa le poti vinde>>”.Politica de confidentialitate.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 Proiect didactic Clasa: a-IX-a, Luarea deciziilor
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale - „Cine face, ce face”
 PROIECT MOTOR ASINCRON - Determinarea parametrilor schemei echivalente si a caracteristicilor de functionare in regim stabilizat de la gol la sarcina
 TEMA DE PROIECTARE - arbore de masina rotativa

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Atestat la informatica cu tema “gestionarea unui magazin de confectii”
 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM

Conceptul de marketing international
Locul brandingului de angajator in strategiile concurentiale
Tehnici promotionale la modul general si la nivelul firmei Ambient
Analiza-diagnostic a produsului destinat pietei internationale
Factorii determinanti ai strategiei de marketing international
Strategii de Marketing - Plan de Marketing
Ambalajul ca expresie a diferentelor culturale
Politica de promovare la nivel europeanTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu