Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice


Acasa » referate » marketing
Tehnici promotionale la modul general si la nivelul firmei Ambient

Tehnici promotionale la modul general si la nivelul firmei Ambient
Tehnici promotionale la modul general si la nivelul firmei Ambient

Publicitatea produsului reprezinta totalitatea actiunilor si mijloacelor folosite pentru a face cunoscute si apreciate de catre consumator produsele propuse spre vanzare.

Reclama tinteste sa determine cat mai rapid decizia de achizitionare a unui produs sau serviciu.

Spre deosebire de reclama, publicitatea urmareste sa influenteze direct comportamentul consumatorului, formandu-i o imagine favorabila despre produs.

Publicitatea este de fapt legatura intre piata, productie si distributie, iar eficienta sa se masoara prin raportul dintre costul publicitatii si modificarea volumului vanzarilor

In functie de obiect, publicitatea poate fi:

de produs;
de marca;

institutionala.

Publicitatea de produs reprezinta forma cea mai familiara si cea mai frecvent utilizata in practica publicitara. In esenta, ea urmareste stimularea cererii de consum pentru produsele la care se refera.

In  practica se disting cateva forme particulare ale publicitatii de produs:

a)     publicitatea de informare: urmareste stimularea cererii potentiale prin informarea publicului in legatura cu operatia si prezenta pe piata a unui produs;

b)     publicitatea de condtionare, avand ca principal obiectiv stimularea cererii pentru un produs, o marca, pune accentul pe conditiile de prezentare ale acestora care pot facilita identificarea lor in masa ofertei; acest gen de publicitate este folosit in timpul perioadei de crestere si de maturitate din ciclul de viata al produselor, ca si in situatiile in care pe piata exista produse similare, substituibile sau concurente;

c)     publicitatea comparativa, utilizata pentru compararea directa a unor produse aflate in relatii de concurenta pe o anumita piata; desi in unele tari aceasta forma de publicitate este interzisa prin lege, la ea se recurge, in mod subtil, destul de frecvent de catre multe firme pe anumite piete externe;

d)     publicitatea de reamintire, folosita in scopul intaririi efectului unor actiuni de publicitate anterioara, respectiv al pastrarii interesului pentru un produs, o firma etc.

Publicitatea de marca, axata pe evidentierea marcii sub care produsul este oferit pietei, s-a impus in conditiile multiplicarii neintrerupte a marcilor sub care intreprinderile isi prezinta produsele.

Publicitatea institutionale are ca principal obiectiv instaurarea in randul publicului a unei atitudini favorabile si de atasament fata de firma si oferta sa. Ca si in cazul publicitatii axate pe produs, publicitatea institutionala poate fi:

de informare;

de conditionare;

de reamintire.

Deoarece produsele de panificatie sunt produse de prima necesitate sau de consum curent, publicitatea care se face in acest domeniu poate fi axata pe produs sau pe furnizor.

Comunicarea publicitara are la baza stabilirea nevoilor consumatorului, de care depinde alegerea mesajului si axului publicitar.

Astfel, pentru produsele de panificatie se poate stabili o lista cu nevoile care stau la originea cumpararii acestora: nevoi fiziologice, mentinerea sanatatii etc.

Mediile majore de transmitere a mesajelor publicitare, in acest caz: presa, radioul, televiziunea, la care se adauga publicitatea efectuata prin tiparituri (cataloage, pliante, prospecte, agende si calendare).

Presa – atat cea cotidiana cat si cea periodica – reprezinta in prezent “media” principala de transmitere a mesajelor publicitare, iar atunci cand este corect folosita, are un randament excelent.

Presa cotidiana este, una dintre cele mai eficiente “media” de publicitate datorita avantajelor pe care le ofera, si anume:

flexibilitatea;

prestigiul de care se poate bucura un anumit cotidian;

aria vasta de difuzare.

De mentionat insa si unele dezavantaje ale presei cotidiene ca “media” de publicitate, intre care:

durata de viata foarte scurta;

reproducerea tipografica de o calitate mediocra a mesajelor.

Eficienta unui anunt publicitar

Acesta depinde de marimea anuntului, de amplasarea sa in pagina si de frecventa aparitiei. Marimea anuntului trebuie privita in raport cu dimensiunile publicatiei in care va apare si nu ca marime absoluta.

Amplasarea in pagina are scopul de a fixa fiecare element al textuluii. Pentru  a fi retinut de cititorii publicatiei in care apare, un anunt trebuie sa aiba o frecventa de aparitie corelata cu periodicitatea publicatiei respective. In acelasi timp, trebuie avut in vedere ca eficienta unui anunt creste odata cu frecventa de aparitie, dar numai pana la un anumit punct, dupa care sporirea frecventei nu se mai justifica economic.

Strategii specifice ale firmei S.C AMBIENT SRL.

Domeniul de activitate al firmei SC. AMBIENT. SRL este comercializarea produselor de constructii si amenajari interioare, precum si prestarea serviciilor : Ambient Coral, Ambient Decor, Ambient Natural, Ambient Service, Ambient Sisteme, Ambient Util.

Viziunea firmei:

“Impreuna construim casa pe care o doriti pentru familia dumneavoastra”

Misiunea firmei

“Noi nu oferim simple produse. La Ambient clientii nostri gasesc tot ce isi doresc pentru construirea, amenajarea sau decorarea casei in spatii modern amenajate: de la game complete de produse pana la servicii speciale care faciliteaza modalitatea si timpii in care se realizeaza lucrarea de constructie sau de amenajare.”

Valorile firmei

Crearea unei adevarate familii Ambient care sa cuprinda atat echipa noastra cat si clientii care au ales produsele si serviciile Ambient.Sloganul 'Casa casei tale' exprima intru totul atmosfera care te intampina la Ambient. Este modalitatea noastra de a le oferi clientilor un spatiu modern in care sa faca cumparaturi impreuna cu familia, este felul nostru de a le oferi o experienta placuta chiar si in centre comerciale.

Urmarim sa ne extindem in permanenta reteaua de magazine si centre comerciale astfel incat viitorii nostri clienti sa poata beneficia de produsele si mai ales de serviciile Ambient.

Gama de produse

FINISAJE

Instalatii sanitare. Pentru micile reparatii din baie sau din bucatarie va oferim: baterii, accesorii baie, instalatii apa, instalatii gaz, rezervoare baie.

Instalatii termice. Doriti sa pastrati caldura in casa dumneavoastra? Va punem la dispozitie: centrale termice, radiatoare, tevi si fitinguri cupru, tevi si fitinguri multistrat, seminee, sobe, tubulatura pentru ventilatie, aparate pentru aer conditionat.

Instalatii electrice Gama de produse cuprinde: corpuri de iluminat, aparataj electric ultraterminal, surse de lumina, cabluri si conductori, senzori si corpuri de iluminat cu senzori.

Feronerie. Fie ca aveti nevoie de feronerie pentru usi - broaste, manere, yale, zavoare, lacate, fie ca aveti nevoie de feronerie pentru geam - olivere, cremoane, balamale, la Ambient gasiti produse de calitate oferite de Assa Abloy, Abus, Verofer.

Vopsele si adezivi. Doriti sa realizati lucrari de amenajare? La Ambient gasiti tot ce aveti nevoie: vopsele alchidice, vopsele lavabile, spume poliuretanice, silicoane, tencuieli decorative, vopsele decorative, adezvi de constructii, adezivi de lemn, adezivi pentru gresie interior exterior, profile faianta.

Scule. Pentru realizarea micilor lucrari de finisaje interioare va oferim: pensule, trafaleti, cuttere, mistrii, folii de protectie.

Parchet, mocheta, linoleum. Cautati pardoseli pentru casa sau biroul dumneavoastra? Va oferim o gama variata de parchet laminat si clasic, lambriuri, mocheta si covoare care sunt cu siguranta pe gustul dumneavoastra

ELECTROCASNICE

Ambient va asteapta cu o gama larga de produse electrocasnice, de cea mai buna calitate, provenite de la firme de renume: Franke, Bosch, Gorenje, Ariston, Zanussi, Alveus, Dominox, Davoline, Electrolux, Arctic, Indesit, Tehnoton.

De la chiuvete din inox, la electrocasnice mici, de la masini de gatit la frigidere, toate produsele sunt insotite de instructiuni de folosire in limba romana si certificate de garantie pentru minimum un an. In plus, Ambient asigura service pentru brand-ul Franke.

Hote. Aveti de ales intre gama economica, in variantele inox, alb, negru, maro, si gama performanta. Veti beneficia de o larga gama de modele pentru montat in corp sau sub corp, de modele telescopice, decorative sau rustice, in diferite culori.

Plite. Modelele economice se gasesc in variantele inox sau albe, in timp ce modelele performante va ofera plite electrice vitroceramice, cu aprindere electronica si arzatoare special proiectate pentru o incalzire uniforma.

Masini de gatit. Magazinele Ambient va asteapta cu masini de gatit cu patru sau cinci ochiuri, pe gaz, cu plita vitroceramica, cuptor electric, in variantele alb, inox si maro.

Aparatura frigorifica. Ambient va invita sa alegeti varianta cea mai potrivita din diversele modele de combine frigorifice, frigidere cu una sau doua usi, congelatoare verticale, lazi frigorifice sau vitrine pentru vinuri.

Masini de spalat. Incorporabile sau free-standing, cu sau fara uscator, din inox, albe sau silver, masinile de spalat comercializate de Ambient va garanteaza clasa A sau A+ de energie.

Electrocasnice mici. Oricand aveti nevoie de un aspirator, o cafetiera, un mixer sau un blender. Daca nu, poate un robot de bucatarie sau un cuptor cu microunde. In plus,in magazinele Ambient gasiti radiatoare electrice pe ulei sau ventilatoare (in functie de anotimp),uscatoare de par si truse de tuns (binevenite in orice perioada a anului).

Aparatura audio-video. Televizoare, microsisteme cu CD, radio-casetofoane, video si DVD, home-cinema, toate pot fi aduse special, pe baza de comanda, conform cataloagelor de produse, pentru a veni in intampinarea celor mai exigenti clienti ai nostri.

MOBILA DECORATIUNI

Mobilier. Mobilier pentru casa sau biroul dumneavoastra? Va oferim mobila pentru orice incapere: bucatarie, dormitor, camera de zi, birou, camera copiilor, dar si mobilier pentru gradina. Dumneavoastra trebuie doar sa alegeti: clasic sau modern?

Electrocasnice. Aparate electrocasnice incorporabile, chiuvete, masini de gatit, combine frigorifice, masini de spalat, electrocasnice mici si aparatura audio-video. Marcile de renume pe care le comercializam reprezinta o garantie a calitatii: Franke, Bosch, Siemens, Ariston, Alveus, Electrolux, Gorenje.

Articole pentru uz casnic. Va oferim articole pentru utilarea bucatariei sau a restaurantului dumneavoastra (gastronomie aluminiu, email, iena, inox, vesela portelan, vesela sticlarie, vesela tacam, ustensile) cat si produse pentru curatarea si intretinerea locuintei.

Articole decorative. Pentru amenajarea si decorarea casei dumneavoastra va oferim: textile, utilitar decorative din sticla, ceramica, portelan, lemn exotic, articole si jucarii pentru copii.

Plante. Pentru aspectul natural al casei dumneavoastra, va oferim atat plante de interior si de exterior cat si produse pentru intretinerea acestora: pamant fertil, solutii nutritive, ghivece din plastic si ceramica, produse pentru protectia plantelor si accesorii pentru gradinarit

SCULE

Scule electrice semiprofesionale, scule electrice 'hobby', scule de mana profesionale, accesorii profesionale, elemente de fixare, echipamente de protectie.

Scari aluminiu, betoniere, roabe, schele, scule electrice profesionale cu o rezistenta mare la solicitari si o durata de viata mare, destinate utilizarilor pe santiere, scule speciale, aparate de spalat cu presiune, aparate pentru sudura, cabluri si lanturi zincate, compresoare de aer, generatoare de curent, utilaje pentru compactarea solului, motocompresoare, motocoase, masini pentru taiat materialele de constructii, masini de slefuit pardoseli, utilaje pentru vibrat si finisat betonul, scari profesionale sau casnice, schele mobile.

AUTOMATIZARI AUDIO & VIDEO

Cel mai nou infiintat departament comercial, Automatizari & Audio – Video, dezvolta si promoveaza o solutie completa pentru sisteme integrate: hometheatre, iluminat, climatizare si sisteme de securitate inteligente, personalizate dupa nevoile clientilor.

O completare a solutiilor expuse mai sus o reprezinta echipamentele audio-video si IT, care devin parte a unui sistem complet automatizat. Toate achizitiile si distributia echipamentelor audio-video, pentru reteaua Ambient, sunt gestionate de acest departament

SERVICII

Pentru a completa pachetul comercial de produse, Ambient a realizat si implementat un sistem de servicii grupate pe domenii:

Ambient Coral — specializat in productia tuturor claselor de beton si armaturi metalice;

Ambient Decor — conceptie si productie de mobilier;

Ambient Natural — ofera o gama larga de plante decorative si sisteme de gradinarit;

Ambient Service — se ocupa cu instalarea si service-ul instalatiilor termice, sanitare;

Ambient Sisteme — ofera o gama larga de actionari si automatizari;

Ambient Util — prin intermediul acestuia va punem la dispozitie confectii metalice.

AMBIENT DECOR -Proiectam si producem mobilier la comanda, mobilier de serie din pal, melaminat, postforming, cant ABS. Atat proiectarea cat si planificarea se discuta si se face impreuna cu dumneavoastra, pentru ca sa aveti posibilitatea de a vizualiza mobila 3D pe caluculator inainte de inceperea procesului de executie.

AMBIENT CORAL - Producem toate clasele de beton, mortare si sape, precum si prefabricate de beton si armaturi metalice. In plus, asiguram transport de beton cu masini de 5 m³ si 3 m³ si asistenta tehnica de specialitate in domeniul constructiilor civile si industriale. De asemenea, realizam proiectare in regim de contractare si asiguram servicii complete de proiectie si executie in domeniul constructiilor si amenajarilor.

AMBIENT NATURAL- Va punem la dispozitie o gama variata de plante decorative de interior si de exterior, seminte, ghivece de ceramica si plastic, fertilizanti si pesticide, accesorii pentru sisteme de irigat si unelte pentru gradinarit. De asemenea, oferim servicii de proiectare, amenajare si intretinere spatii verzi precum si consultanta in vederea combaterii bolilor si daunatorilor diferitelor culturi (pomi fructiferi, vita de vie, flori).

AMBIENT SISTEME - Prin intermediul acestui seviciu va oferim sisteme de actionari si automatizari pentru usi de garaje si porti industriale, usi de garaj (basculante simple sau termoizolante, sectionate simple sau termoizolante), porti industriale sectionale, rulouri, interfoane, videointerfoane si sisteme de supraveghere video.

AMBIENT SERVICE - Asiguram service pentru centrale termice si boilere: lucrari de instalatii sanitare si de incalzire centrala, reparatii centrale termice, garantii si postgarantii, asistenta tehnica si proiectare. De asemenea, specialistii nostri se ocupa de punerea in functiune si monitorizarea instalatiilor termice comercializate in reteaua proprie si va ofera consultanta in vederea obtinerii acordurilor, avizelor si autorizatiilor necesare pentru buna si legala functionare a instalatiilor termice.AMBIENT UTIL - Va oferim confectii metalice - grilaje pentru imprejmuiri, parapeti, balustrade, copertine, porti si mobilier metalic pentru interior sau gradina si tinichigerie.

Analiza portofoliului de produse : Matricea BCG

Modelul Boston Consulting Group, cunoscut si sub numele de matricea BCG sau matricea crestere-cota de piata, a fost elaborat de o firma americana de consultanta manageriala avand acelasi nume. Cu ajutorul acestei matrice se grupeaza activitatile (produsele) existente in portofoliul unei intreprinderi in patru categorii, in functie de doua criterii:

a) rata de crestere a pietei activitatii (produsului). Ca prag de diferentiere s-a considerat valoarea de 10% care distinge o piata aflata in crestere rapida si una aflata in crestere lenta, stagnare sau scadere.

b) cota relativa de piata detinuta de o intreprindere in cadrul pietei respective. Ca prag de diferentere s-a considerat valoarea 1,00, care diferentiaza produsele lider de cele non-lider ale intreprinderii.

Astfel, in functie de cadranul in care sunt plasate activitatile (produsele) intreprinderii, acestea vor purta denumiri sugestive, permitand o analiza a lor.

VEDETE

Hote

Plite

Masini de gatit

Aparatura frigorifica

Instalatii sanitare

Instalatii termice

DILEME

Automatizari audio & video

Mobila

Scule

VACI DE MULS

Plante

PIETRE DE MOARA

2 1 0

Produsele aflate in cadranul “Dileme” sunt produse care actioneaza pe o piata aflata in crestere rapida, dar ele nereusind sa ocupe o pozitie de lider. Aceste produse necesita lichiditati, ele contribuie la dezvoltarea intreprinderii, desi evolutia lor este incerta. Exista o similitudine intre pozitia ocupata de un produs in cadrul acestei matrice si etapele din ciclul de viata al produselor. Astfel, “dilemele” vor fi produse aflate in faza de lansare, cand inca nu se stie sigur daca vor constitui un succes sau nu.

Vedetele” reprezinta produse ce actioneaza pe o piata aflata in crestere rapida, ele detinand pozitia de lider. Ca urmare, contribuie la cresterea cifrei de afacere a intreprinderii, precum si la imbunatatirea imaginii acesteia. De regula, un produs aflat in faza de crestere se plaseaza in acest cadran.

Vacile de muls” reprezinta produse care ocupa o pozitie de lider pe o piata aflata intr-o crestere lenta, stagnare sau chiar in declin. Aceste produse sunt valori certe ale intreprinderii, in sensul ca ele aduc profituri si furnizeaza lichiditati pentru finantarea celorlalte produse situate in alte cadrane. Un produs aflat in faza de maturitate se poate situa in acest cadran.

Pietrele de moara” sunt produse aflate pe o piata in crestere lenta, stagnare sau declin si care nu reusesc sa detina pozitia de lider. Ele nu contribuie la obtinerea profitului intreprinderii si nici la imbunatatirea imaginii acesteia. Deoarece necesita lichiditati, se pune problema mentinerii lor sau abandonarii, dar numai dupa o analiza riguroasa a tuturor aspectelor economicofinanciare (de exemplu ponderea lor in totalul cifrei de afaceri a intreprinderii). De regula, un produs aflat in faza de declin se situeaza in acest cadran.

Politica promotionala a S.C. AMBIENT SRL. vizeaza:

publicitatea;

promovarea vanzarilor;

relatii publice;

utilizarea marcilor;

manifestari promotionale;fortele de vanzare.

1. Publicitatea:

Radio: spoturi publicitare periodice privind toate produsele si serviciile societatii.

Televiziunea: in cazul intrarii in functiune a unor unitati publicitare.

Agende, calendare cu semnificatia de cadou publicitar.

2. Promovarea vanzarilor directioneaza pe:

Fortele de vanzare: stimularea acestora in vederea obtinerii de comenzi importante.

Distribuitori: mentinerea si dezvoltarea fidelitatii prin reduceri de preturi, vanzari grupate.

Stimularea comenzilor prin acordarea de prime; dezvoltarea notorietatii.

Cunoasterea gamei;

Sporirea accesibilitatii produsului.

3. Relatii publice:

Firma poate valorifica o serie de evenimente speciale in scopul promovarii intereselor, imaginii si prestigiului sau:

darea ii functiune a unei unitati;

aniversarea infiintarii societatii;

conferinte de presa etc.

CONCLUZII

In functie de obiectivul urmarit prin activitatea de promovare firma poate utiliza diverse variante strategice. Elaborarea strategiei de promovare de ansamblu si a optiunilor strategice derivate constutuie un proces complex, dificil de realizat, dar pe deplin posibil. El indica o cunoastere deplina a mediului economico-social, a celui concurential al pietei, a mecanismelor acesteia, a comportamentelor de consum, a modalitatilor de actiune ale firmelor partenere si concurentiale ca si a specificului si a efectelor pe care le poate avea utilizarea diferitelor instrumente de promovare.

La nivelul obiectivelor urmarite prin desfasurarea activitatii de promovare, firma poate opta pentru orientarea eforturilor in directia de promovare a imaginii sale globale in cadrul mediului extern, al pietei sau pentru promovarea exclusive a produsului sau serviciului oferit pietei. In cazul in care se urmareste promovarea imaginii se pot avea in vedere doua variante distince: strategia de promovare a imaginii sau strategia de extindere a imaginii. Modul de desfasurare in timp a activitatii de promovare constituie un alt criteriu de diferentiere a optiunilor strategice ale firmei. In acest caz se pot avea in vedere fie desfasurarea unei activitati promotionale permanente, fie desfasurarea cu intermitenta a unor actiuni de promovare. Comportamentul strategic in domeniul activitatii de promovare poate fi definit si pornind de la pozitia ocupata de firma in cadrul pietei. In consecinta se poate opta pentru o strategie promotionala concentrata, firma orientandu-si efortul promotional spre un singur segment de piata, pe care sa-l consolideze sau sa-si extinda activitatea, fie pentru o strategie diferentiata, in cadrul careia isi va adapta actiunile potrivit caracteristicilor fiecarui segment de piata in parte ori pentru o strategie nediferentiata, prin care sa se adreseze intregii piete, tuturor consumatorilor potentiali in scopul atingerii lor.

Un alt criteriu de diferentiere a variantelor strategice promotionale este cel al sediului organizarii acestei activitati. Din acest punct de vedere, se poate adopta fie decizia organizarii promotionale cu forte proprii, in cadrul firmei, fie decizia de organizare a acestei activitati apeland la institutii specializate.

Operationalizarea politicii de promovare implica adoptarea unui sir de decizii cu privire la organizarea si desfasurarea unor activitati practice convertite in alcatuirea mixului promotional si integrarea acestuia in strategia de marketing a firmei. Constituind optiunea strategica a firmei in domeniul activitatii promotionale, mixul promotional reflecta obiectivele urmarite, agentii de piata vizati, diversitatea mijloacelor utilizate, modalitatile concrete de actiune, resursele financiare mobilizate si repartizarea lor, orientand eforturile firmei in directia captarii si motivarii interesului agentilor de piata pentru oferta sa.

Procesul de definire a obiectivelor activitatii de promovare urmareste alinierea acestora la obiectivele politicii globale de marketing ale firmei si asigurarea concordantei lor cu cele specifice celorlalte componente ale mixului de marketing.

Prin continutul lor, obiectivele activitatii de promovare pot fi diferite de la o firme la alta, pot viza aspectele generale sau concrete activitatii de piata si imbraca forme extreme de variate. Astfel, drept criterii de diferentiere, pot servi: domeniul de activitate si profilul firmei, segmentele de piata vizate, diversitatea mijloacelor utilizate, bugetele alocate etc.

Actiunea de promovare implica precizarea clara a categoriilor de agenti de piata vizati-consumatori individuali, utilizatori industriali, conducatori de firme, distribuitori, prescriptori-definiti, la randul lor, pe baza unor criterii variate (caracteristici socio-demografice, obiceiuri de consum sau de utilitare, atitudini in privinta unui produs sau unor marci). Actiunea de selectie a mijloacelor si tehnicilor de promovare trebuie effectuate riguros, pe baza unor principii verificate de practica. Astfel, in procesul conceperii unei actiuni de publicitate trebuie avute in vedere si respectate 3 principii de mare importanta:

  1. principiul selectiei argumentelor;
  2. principiul convergentei mijloacelor;
  3. principiul uniformitatii publicitatii.

In ceea ce priveste firma Ambient, cea mai importanta forma de publicitate o reprezinta revista proprie unde sunt prezentate toate produsele firmei, cat si preturile, promotiile pe grupe de marfuri, care reprezinta si ele o forma promotionala, pachetele promotionale, mai ales la electrocasnice, reprezinta si ele o forma de publicitate, mai sunt organizate tombole aniversare, toate menite sa atraga clientii.

BIBLIOGRAFIE

Patriche, D., Marketing industrial, Editura Expert, Bucuresti, 1994;

Kotler, P., Armstrong, G., Saunders, J., Wong, V., Principiile marketingului, Editura Teora, Bucuresti, 1998;

Baker, M., Marketing, Editura Stiinta si tehnica, Bucuresti, 1997;

https://www.ambient.ro/
Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Kinley-Scheppes - Comportamentul Consumatorului
Politica de pret la nivel international
Ce este un plan de marketing si care sunt caracteristicile lui generale
ORIENTAREA DE MARKETING A FIRMEI “DANONE”
Mixul de marketing (cei 4 P)
Marketingul direct – domeniu de utilizare al comunicarii directe
Componenta strategica a marketingului international
Redactarea de titluri

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu