Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » referate » marketing
PLANIFICARE SI DEFINIRE PROGRAM

PLANIFICARE SI DEFINIRE PROGRAM
PLANIFICARE SI DEFINIRE PROGRAM

DIAGRAMA DE PROGRAMARE IN TIMP A PLANIFICARII CALITATII PRODUSULUI
ELEMENTE DE IESIRE:

Obiectivele Proiectarii

Obiectivele Fiabilitatii si Calitatii

Factura Preliminara de Materiale

Diagrama Preliminara a Procesului Tehnologic

Listare Preliminara a Produselor Speciale si a Caracteristicilor de Proces

Plan de Asigurare a Produsului

Suportul Conducerii

INTRODUCERE

In acest capitol este descris modul in care se stabilesc nevoile si asteptarile clientului, astfel incat sa se planifice si sa se defineasca un program de control. Toate actiunile practice, trebuie intreprinse cu scopul de a livra clientului produse si servicii mai bune decat ale competitiei. Stadiul initial al procesului de planificare a calitatii produsului este proiectat astfel incat, nevoile si asteptarile clientului sa fie foarte bine intelese.

Elementele de intrare si iesire aplicabile procesului, pot varia in functie de procesul de productie, precum si de nevoile si asteptarile clientului. In continuare sunt listate cateva recomandari descrise in acest capitol:

ELEMENTE DE INTRARE

Vocea Clientului

Cercetare de Piata

Garantia Istorica si Informatii despre Calitate

Experienta Echipei

Strategia de Marketing / Plan de Afaceri

Date de Referinta ale Produsului / Procesului

Presupuneri privind Produsul / Procesul

Studii de Fiabilitate a Produsului

Elemente de Intrare ale Clientului

ELEMENTE DE IESIRE (Devin elemente de intrare pentru Capitolul 2.0)

Scopul Proiectului

Obiectivele Fiabilitatii si Calitatii

Factura Preliminara de Materiale

Diagrama Preliminara a Procesului Tehnologic

Listare Preliminara a Produselor Speciale si a Caracteristicilor de Proces

Planul de Asigurare a Produsului

Suportul Conducerii

1.1 VOCEA CLIENTULUI

"Vocea Clientului" cuprinde reclamatii, recomandari, date si informatii obtinute de la clientii interni si/sau externi. Cateva metode de obtinere a acestor informatii sunt prezentate in paragrafele urmatoare.1.1.1 CERCETAREA DE PIATA

Echipa de Planificare a Calitatii Produsului poate avea nevoie de date si informatii privind cercetarea de piata care reflecta Vocea Clientului. Urmatoarele surse pot ajuta la identificarea intereselor / necesitatilor clientului si transformarea acestora in caracteristici ale produsului si procesului.

Interviuri efectuate de catre clienti

Chestionari si cercetari efectuate de catre clienti

Testari de piata si rapoarte de pozitionare

Studii de calitate si fiabilitate ale unui produs nou

Studii de calitate ale unui produs competitiv

Rapoarte privind Actiunile care au Functionat Corect (Things Gone Right = TGR)

1.1.2 GARANTIA ISTORICA SI INFORMATII PRIVIND CALITATEA

O lista cu istoria intereselor / necesitatilor clientului ar trebui pregatita pentru a evalua repetabilitatea acestora in timpul proiectarii, fabricatiei, instalarii si folosirii produsului. Acestea ar trebui considerate ca o extensie a altor cerinte de proiectare si incluse in analiza nevoilor clientului.

Multe dintre pozitiile de mai jos pot ajuta echipa la identificarea intereselor / necesitatilor clientului si prioritizarea solutiilor adecvate:

Rapoarte privind Actiunile care au Functionat Incorect (Things Gone Wrong=TGW)

Rapoarte de garantie

Indicatori de capabilitate

Rapoarte de calitate interna din cadrul uzinei furnizorului

Rapoarte de solutionare a problemelor

Retur si respingeri de la uzina clientului

Analiza produsului din zona de retur

1.1.3 EXPERIENTA ECHIPEI

Echipa poate utiliza orice sursa de informatie, inclusiv urmatoarele:

Elemente de intrare din cel mai inalt nivel al sistemului sau proiectele Desfasurarea Functiilor de Calitate (DFC) din trecut.

Comentarii si analiza media: rapoarte din reviste si ziare, etc.

Scrisori si sugestii ale clientului

Rapoarte TGR/TGW

Comentarii ale distribuitorilor

Comentarii ale operatorului din parcul de masini

Rapoarte de servicii

Evaluari interne utilizand variante ale clientului

Deplasare pe sosea

Comentarii sau directive ale conducerii

Probleme sau neclaritati raportate de clientii interni

Cerinte si regulamente guvernamentale

Revizuie a contrectului

1.2 PLAN DE AFACERI / STRATEGIE DE MARKETING

Planul de afaceri al clientului si strategia de marketing vor stabili limitele privind planul de calitate al produsului. Planul de afaceri ar putea introduce anumite constrangeri (de exemplu, programarea in timp, costul, investitia, pozitionarea produsului, cercetarea si dezvoltarea (C&R) resurselor) asupra echipei, care pot afecta directia urmata. Strategia de marketing va defini clientul tinta, puncte cheie de vanzare si concurenti cheie.

1.3 DATE DE REFERINTA PRODUS / PROCESFolosirea referintelor (vezi Anexa B) va asigura elementele de intrare pentru determinarea tintelor privind performanta produsului / procesului. Cercetarea si dezvoltarea pot fi folosite, de asemenea, ca referinte si ca idei de concept. O metoda ce asigura succesul referintelor este:

Identificarea referintelor corespunzatoare

Intelegerea motivului existentei unei diferente intre statutul dumneavoastra actual si referinta

Dezvoltarea unui plan de acoperire a diferentei, identificarea cu referinta sau depasirea acesteia

1.4 PRESUPUNERI PRIVIND PRODUSUL / PROCESUL

Unui produs i se vor atribui trasaturi sigure, proiectari sau concepte ale procesului. Acestea includ inovatii tehnice, materiale avansate, evaluari ale fiabilitatii si o tehnologie noua. Toate acestea ar trebui folosite ca elemente de intrare.

1.5 STUDII ALE FIABILITATII PRODUSULUI

Acest tip de date ia in considerare frecventa de reparatie sau inlocuire a unei componente intr-o perioada de timp stabilita, precum si rezultatele testelor de durabilitate / fiabilitate pe termen lung.

1.6 ELEMENTE DE INTRARE ALE CLIENTULUI

Utilizatorii produsului pot transmite informatii valoroase privind nevoile si asteptarile lor. In plus, urmatorul utilizator al produsului poate dispune deja de o parte sau chiar de toate studiile si reviziile mentionate anterior. Aceste elemente de intrare ar trebui folosite de catre client si/sau furnizor pentru a dezvolta masurile agreate anterior privind obtinerea satisfactiei clientului.

1.7 OBIECTIVE DE PROIECTARE

Scopurile proiectarii reprezinta o transformare a Vocii Clientului in obiective ale proiectarii experimentale si masurabile. O selectie adecvata a Obiectivelor de Proiectare reflecta faptul ca Vocea Clientului nu s-a pierdut in activitatea secventiala de proiectare.

1.8 OBIECTIVE DE CALITATE SI FIABILITATE

Obiectivele de fiabilitate sunt stabilite in functie de nevoile si asteptarile clientului, scopurilor programului si referintelor de fiabilitate. Exemple de nevoi si asteptari ale clientului pot fi esecurile probabile sau durabilitatea. Cateva dintre referintele de fiabilitate ar putea fi rapoarte ale consumatorului, fiabilitatea produsului concurent sau frecventa de reparatie de-a lungul unei perioade stabilite de timp. Fiabilitatea totala ar trebui exprimata in termeni care privesc limitele de probabilitate si confidenta. Obiectivele de calitate sunt tinte bazate pe o continua imbunatatire. Cateva exemple sunt numarul de piese la un milion, niveluri de defect sau reducerea numarului de rebuturi.

1.9 FACTURA PRELIMINARA DE MATERIALE

Echipa ar trebui sa stabileasca o lista preliminara de materiale, bazata pe presupuneri privind produsul / procesul si include o lista anterioara primita de la subcontractor. Pentru a stabili caracteristicile preliminare ale produsului special / procesului este necesar sa existe deja proiectul respectiv si procesul de fabricatie.

1.10 DIAGRAMA PRELIMINARA A PROCESULUI TEHNOLOGIC

Procesul de fabricatie anticipat ar trebui descris folosind o diagrama a procesului tehnologic obtinuta din lista preliminara de materiale si din presupunerile privind produsul / procesul.

1.11 LISTING PRELIMINAR AL PRODUSULUI SPECIAL SI AL CARACTERISTICILOR DE PROCES

Produsul special si caracteristicile de proces sunt identificate de catre client, in plus fata de cele selectate de furnizor din informatiile despre produs sau proces. La acest nivel, echipa trebuie sa se asigure ca a fost intocmita o lista preliminara a produsului special si caracteristicilor de proces, rezultata din analiza elementelor de intrare corespunzatoare nevoilor si asteptarilor clientului. Acest listing ar putea fi dezvoltat din, dar nu limitat la urmatoarele:

Presupuneri privind produsul, bazate pe analiza nevoilor si asteptarilor clientului.

Identificarea obiectivelor/ cerintelor de fiabilitate

Identificarea caracteristicilor speciale de proces din procesul de fabricatie anticipat.

Piese similare ale MEAE.

1.12 PLAN DE ASIGURARE A PRODUSULUI

Planul de asigurare a produsului transforma obiectivele de proiectare in cerinte. Suma eforturilor depuse de Echipa de Planificare a Calitatii Produsului pentru intocmirea Planului de Asigurare a Produsului depinde de nevoile, asteptarile si cerintele clientului. Acest manual nu prescrie o metoda de pregatire a Planului de Asigurare a Produsului. Acesta poate fi intocmit in orice format usor de inteles si ar trebui sa includa, dar nu sa se limiteze la urmatoarele actiuni:

Cerinte auxiliare programului.

Identificare a fiabilitatii, durabilitatii si a obiectivelor de repartizare/alocare si/sau a cerintelor.

Evaluarea noii tehnologii, complexitatii, materialelor, aplicatiei, mediului, ambalarii, serviciului si cerintelor de fabricatie sau al oricarui alt factor care poate supune programul unui risc.

Dezvoltarea Analizei Modului de Eroare (AME) (vezi Anexa H).

Dezvoltarea cerintelor preliminare a standardelor tehnice.

Planul de Asigurare a Produsului este o componenta importanta a Planului de Calitate a Produsului.

1.13 SUPORTUL CONDUCERII

Una dintre cheile succesului Echipei de Planificare a Calitatii Produsului este interesul, implicarea si suportul conducerii. Echipa ar trebui sa aduca la cunostinta permanent conducerii, concluziile fiecarei faze de planificare a calitatii produsului, pentru a mentine interesul, a consolida implicarea si suportul acesteia. Raportarile si/sau solicitari de asistare pot sa apara frecvent ca cerinte ale echipei. Raportarile ar trebui sa fie formale pentru a oferi posibilitatea unor intrebari si raspunsuri. Un obiectiv funtional al Echipei de Planificare a Calitatii Produsului este de a mentine sprijinul conducerii  prin demonstrarea faptului ca toate cerintele de planificare au respectat si/sau interesele documentate si planificate. Participarea conducerii la intalnirile cu privire la planificarea calitatii produsului este vitala pentru asigurarea succesului programului.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

Proiect - Marketing - Caracterizarea pietei - prezent si perspectiva - Metro Cash&Carry - Romania
Patrunderea pe pietele externe - obiect la deciziei strategice
Selectarea pietelor externe
Politica de promovare la nivel european
Standardizarea sau adaptarea in politica produsului international
Atelier de publicitate
Particularitati ale cercetarii de marketing international
Consideratii privind conceptul teoretic al riscului in activitatea de antreprenoriatTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu