Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » aeronautica
Constructia parasutei aripa

Constructia parasutei aripa
CONSTRUCTIA PARASUTEI ARIPAParasuta

Definitie: parasuta este un aparat orientabil destinat sa intarzie caderea unui corp spre pamant.

1.1. PARTI COMPONENTE:

1.1.1. Voalura

Parasuta aripa - este o parasuta cu forma dreptunghiulara de configuratie celulara, cu camere de retentie, care, umplute cu aer, creaza o aripa semirigida, presurizata, cu o suprafata superioara (extrados) si una inferioara (intrados). Sectiunea este a profilului de aripa;

1.1.2. Suspantele

Sunt fixate de-a lungul traveelor intarite cu banda de rezistenta pe intrados si fac legatura intre voalura si chingile port-suspante. Sunt impartite in patru grupe: A-B-C-D si comenzile de pilotare, cu diferente dimensionale.

Sistemul de pilotare este format din doua suspante ramificate in partea superioara, iar in partea inferioara se termina cu manere de pilotare textile, fixate pe chingile port-suspante stanga-dreapta, prin intermediul inelelor de ghidare.

1.1.3. Chingile port suspante

Fac legatura intre suspante si sistemul de echipare. Legatura suspantelor cu chingile port-suspante se face prin intermediul conectorilor (Maillon - Rapide).

1.1.4. Sistemul de suspensie / hamul

Este constituit din chingi de picior incorporate si o constructie "infasurata" a sistemului de suspensie. Acest tip de constructie de ham are jonctiuni a caror rezistenta la sarcina nu este limitata la rezistenta cusaturilor. In sistemul de suspensie jonctiunile sunt mai rezistente decat chinga insasi.

chinga picior

chingi piept

1.1.5. Capota (containerul)

Are rolul de a prelua si mentine voalurile parasutelor principala si de rezerva in stadiu pliat. Este impartita in doua compartimente: cel de sus este pentru voalura parasutei de rezerva iar cel de jos pentru voalura parasutei principala.

1.1.6. Sistemul de largare

Largarea reprezinta procedeul prin care, in cazul aparitiei unui incident, parasutistul poate abandona voalura principala eliminand riscul incurcarii cu voalura de rezerva in momentul deschiderii acesteia. Odata voalura principala

largata, singurele lucruri care raman pe sistemul de suspensie sunt doua inele netede care nu pot impiedica o rezerva in desfasurare.

Parti componente ale sistemului de largare:- 2 x 3 inele

- 2 x 1 tuburi de protectie pentru cablurile comenzii de largare

- 2 x 1 ocheti textili

- comanda de largare cu doua cabluri speciale, cu acoperire galbena impregnata cu teflon,

si manerul de comanda prevazuta cu banda Velcro pentru prinderea pe chinga dreapta.

ATENTIE: Este interzisa montarea sistemului de largare de catre sportivi !

1.1.7. Slider-ul

Are rolul de a asigura temporizarea deschiderii parasutei. Culiseaza intre voalura si chingile port - suspante

Directia de zbor

A+B fata st. A+B fata dr.

C+D fata st. C+D fata dr.

+ comenzi pilotare + comenzi pilotare

1.1.8. Husa / Sacul de pliaj

Husa are rolul de a mentine in stare pliata voalura si suspantele parasutei principale. Este realizata din tesatura para-pack si nu contine inchideri cu sistem velcro care sa uzeze. Are doi ocheti de inchidere si poate fi fixata cu ocheti elastici sau cu inele tubulare.

In husa se aseaza voalura pliata in forma de "S", iar suspantele se pliaza pe exterior, cu ajutorul elasticelor, pana la partea superioara a chingilor port-suspante.

1.1.9. Parasuta extractoare are rolul de a initia procesul de deschidere al parasutei.

CU ARC este confectionata dintr-un material dens in partea superioara si un material rar tip plasa in partea inferioara, iar in interior un arc elicoidal. Partea inferioara a parasutei extractoare cu arc se termina cu un ochet pe care este prins cordul de legatura cu conectorul de la husa. Se foloseste la salturile cu deschidere automata si comandata.

TOP este o parasuta extractoare folosita la salturile cu deschidere comandata de catre parasutistii de la categoria antrenament si performanta, si este amplasata pe chinga de picior (ROL) sau pe partea inferioara a containerului (BOC).

1.1.10. Sisteme de deschidere

Comanda automata

Este un cablu textil de culoare portocalie care are la unul din capete carabina de acrosare pe cablul central al avionului, iar la celalalt capat cablul metalic teflonat de inchidere a parasutei si o husa de protectie. Are rol de a mentine capota inchisa si asigura deschiderea automata a parasutei principale.

Comanda manuala

Este compusa din cablu metalic, protejat cu o acoperire speciala impregnata cu teflon, de culoare galbena si un maner tubular din PVC, cu siguranta velcro. Se foloseste la deschiderea comandata a parasutei principale.

Comanda AFF

Este un maner textil prevazut cu banda velcro. Se foloseste la deschiderea parasutei sportivului de catre instructor, in salturile asistate (AFF).

Sistemul R.S.L. (Reserve Static Line system) consta dintr-o legatura (cord) intre una din chingile port-suspante fata ale parasutei principale si comanda de deschidere a parasutei de rezerva. Este proiectat sa foloseasca forta mecanica obtinuta la largarea voalurii principale pentru tragerea acului comenzii parasutei de rezerva.

R.S.L. este un mod simplu si eficient de asigurare a parasutistului ca parasuta de rezerva va fi deschisa imediat dupa largarea parasutei principale (cu conditia ca actiunea sa fie initiata la o altitudine suficienta).

RSL este de asemenea proiectat sa nu interfereze in nici un fel cu actionarea manuala a parasutei de rezerva.

Dispozitivul consta dintr-o carabina rapida care in mod normal este atasata de un mic inel pe marginea exterioara a chingii port suspante. Detasarea carabinei rapide se realizeaza prin tragerea rapida a benzii rosii atasate la inelul de largare.

1.1.11. Sacul de transport

Are forma dreptunghiulara, este confectionat din material sintetic si are rolul de a proteja parasuta pe timpul transportului si depozitarii in magazie.

1.1.12. Livretul parasutei

Este actul de identitate al parasutei si cuprinde toate datele importante ale acesteia: data fabricatiei, lucrari curente, receptii, pliaje, salturi, etc.

Fara acest document parasuta nu poate fi utilizata, fiind obligatorie consemnarea tuturor operatiunilor efectuate la parasuta.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 Folosirea altor instrumente de evaluare (investigatia, proiectul, protofoliul)
 PROIECT DIDACTIC - Cunoasterea numarului cinci
 Proiect iluminat electric si instalatii
 Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma Facultatea de Textile Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
 LUCRARE DE LICENTA MANAGEMENT CRESTEREA VANZARILOR PRIN METODA IMBUNATATIRII SERVICIILOR CATRE CLIENTI

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 ATESTAT LA INFORMATICA - Baza de date relationala aplicata intr-o biblioteca scolara
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 GENERATOR DE TESTE GRILA - Proiect atestat Visual FOX PRO
 Proiect atestat - comercializarea produselor turistice balneare in statiunea sangeorz - bai

Stabilitatea in sens Lyapunov a sistemelor stohastice inversate
APARATURA DE BORD
Completul manta 290
Repartitia portantei in profunzime si anvergura
CALCULUL DE REZISTENTA AL BANDAJELOR DE SARMA
CERCETARI EXPERIMENTALE SI PRELUCRARI STATISTICE
SOLICITARI IN PALETE DE ROTOR FOARTE TORSIONATE
Paleta neantrenata in miscare de rotatie, avand masa concentrata la varfTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu