Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » auto
Cum functioneaza airbag-urile

Cum functioneaza airbag-urile
Cum functioneaza airbag-urile

De ani de zile, centura de siguranta demna o incredere, find singura forma de retinere pasiva in masinile noastre. Au fost dezbateri cu privire la siguranta acestora, in special referitoare la copii, dar in timp, o mare parte adopta legea purtarii obligatoriu a centurilor de siguranta. Statisticile au aratat ca folosirea centurilor de siguranta a salvat mii de vieti.
Ca si cenceptul de siguranta, conceptul de airbag reprezinta o perna moale care sa amortizeze intr-un accident - a fost in jur de multi ani. Primul patent pe un dispozitiv gonflabil crash-aterizare pentru avioane a fost depusa in timpul celui de al doilea razboi mondial.
În anii 1980, primul airbag commercial a aparut la automobile.

Începand cu modelul anului 1998, toate autoturismele noi vandute in Statele Unite au fost necesare pentru a avea airbag-uri sofer si pasager . Pana in prezent, statisticile arata ca airbag-uri a redus riscul de a muri intr-un accident frontal direct cu circa 30 la suta. Apoi a aparut scaunul si usi cu airbag-uri laterale. Astazi, unele masini merg mult mai departe decat cu doua airbag-uri pentru a avea sase sau chiar opt airbag-uri. În acest articol, veti afla despre stiinta din spatele airbag-ului, modul in care functioneaza aparatul, ce probleme sunt si tehnologia care merge de aici.

Legile de miscare Înainte de a privi la specificul de functionare , sa trecem in revista cunostintele noastre de legi ale miscarii. În primul rand, stim ca obiectele in miscare au impuls (produsul dintre masa si viteza unui obiect). Exceptia cazului in care o forta in afara actioneaza asupra unui obiect, obiectul va continua sa se deplaseze la viteza si directia sa actuala . Automobilul compus din mai multe obiecte, inclusiv a vehiculului in sine, obiecte in vrac in masina si, desigur, de pasageri. Daca aceste obiecte nu sunt imobilizate, acestea vor continua in miscare indiferent de viteza masinii se deplaseaza putin, chiar daca masina este oprita de o coliziune.Oprirea impulsul unui obiect necesita forta care actioneaza pe o perioada de timp. Atunci cand are loc un accident auto, forta necesara pentru a opri un obiect este foarte mare, deoarece ritmul masinii sa schimbat instantaneu . Scopul unui sistem de retinere suplimentar este de a ajuta oprirea pasagerilor in asa fel in cat daunele sa fie cit mai mici posibile.

Ce un airbag vrea sa faca este sa incetineasca viteza de pasageri de la zero cu afectarea putin sau deloc. Constrangerile care le-a sa lucreze in cadrul sunt imense. Airbag are spatiu intre pasageri si a volanului sau tabloul de bord si o fractiune de secunda de a lucra cu.
Chiar si aceasta suma mica de spatiu si de timp este valoros, cu toate acestea, in cazul in care sistemul poate incetini pasageri uniform, mai degraba decat fortand o stopare brusca a miscarii salePolitica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

Barele de torsiune - elemente de constructie si de calcul
Definirea caracteristicii elastice a suspensiei
Performantele automobilului (Demarajul, Forta de rulare) - cum se calculeaza
Scopul aerului conditionat
Procesul autopropulsarii automobilului - CALCULUL DE PROIECTARE
REMEDII PENTRU AUTOVEHICULE FATA DE ACCIDENTE
Consumul de combustibil al automobilului - formule de calcul
Constructia si elemente de calcul pentru suspensia pneumaticaTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu