Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » auto
INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE Alarma auto

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE Alarma auto


INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

Alarma auto

PWD250 si PWD 501FUNCTII STANDARD:

1.O telecomanda cu 5 butoane si display LCD, 2-WAY cu avertizare sonora si vibratii;

2.O telecomanda cu 4 butoane;

3.Senzor de soc electronic cu 2 trepte , reglabil din telecomanda;

4.Sirena 125dB si 6 tonuri;

5.LED de stare;

6.Buton valet;

7.Excluderea automata a zonelor defecte;

8.Iesire auxiliara;

9.Panica

10.Port pentru sensor optional cu 2 zone;

11.Dezactivarea senzorilor din telecomanda;

12.Armare active sau pasiva

13.Iesire claxon.

FUNCTII OPTIONALE:

  1. Deschidere porbagaj
  2. Ridicarea geamurilor electrice
  3. Sensor cu microunde
  4. Senzor de geam spart
  5. Aprinderea plafonierei.

1. UTILIZARE

ARMAREA SISTEMULUI

Armati sistemul apasand putonul 1 al telecomenzii. Sirena va emite 1 beep iar luminile se vor aprinde o data, usile se vor incuia, blocarea motorului va fi activata iar in 10 sec. LED-ul va incepe sa clipeasca. Sistemul este complet armat.

La armare una din zonele protejate poate fi deschisa. Sistemul se va arma, dar va avertiza asupra zonei deschise dupa 60 sec. prin 4 beep-uri si 4 aprinderi ale luminilor. Sistemul va ignora pe perioada armarii aceasta zona, protejand in continuare celelalte zone.

Daca una din zonele protejate este deschisa sau asupra masinii a fost aplicat un soc dur, sistemul fiind armat, sirena va suna iar luminile se vor aprinde intermittent timp de 45 sec. Dupa acest timp sistemul va monitoriza in continuare zonele protejate.

Sistemul este echipat cu un sensor de soc cu 2 zone. La un impact usor asupra masinii, sistemul va raspunde pri 5 beep-uri ale sirenei si printr-o aprindere a luminilor . la un impact dur sistemul va intra in alarma pentru 45 sec.

ARMAREA PASIVA

Armarea pasiva permite sistemului sa se armeze automat fara ca utilizatorul sa intervina. Aceasta facilitate poate fi activata/dezactivata folosind telecomanda. Pentru activarea/dezactivarea armarii pasive: apasati butonul #4. Sistemul va activa armarea pasiva. Pe ecranul pager-ului va apare mesajul " LAST DOOR ARM". Pentru ca sistemul sa se armeze pasiv: puneti cheia pe pozitia "OFF"; coborati din masina si inchideti toate usile; sirena va emite un beep iar liminile se vor aprinde o data imediat ce a fost inchisa ultima usa; LED-ul va incepe sa clipeasca rapid indicand ca sistemul se va arma (in acest timp sistemul poate fi armat din telecomanda apasand butonul #1); dupa 30 de secunde sirena va emite un beep indicand ca sistemul s-a armat; usile se vor incuia (daca "Incuierea usilor la armarea pasiva " a fost activata la instalare).

Nota: Deschidera unei usi, capotei sau portbagajului in timpul celor 30 de secunde va reseta timer-ul pentru armarea pasiva.

DEZARMAREA SISTEMULUI

Pentru a dezarma sistemul apasati butonul #2 al telecomenzii. Sirena va emite 2 beep-uri iar luminile se vor aprinde de 2 ori. Led-ul se va stinge, blocarea pornirii motorului va fi dezactivata iar usile se vor descuia.

Nota: Daca sistemul a fost in alarma, sirena va emite 3 beep-uri iar liminile se vor aprinde de 4 ori. Zona care a declansat sistemul va fi afisata pe ecranul pagerului(optional).

REARMAREA AUTOMATA

Daca sistemul a fost armat timp de cel putin 10 zacunde, functia "Rearmare automata" va permite sistemuluisa sa se armeze singur la 30 de secunde dupa dezarmare. Usile se vor incuia (daca aceasta optiune a fost selectata la instalare).

Nota: Deschiderea unei usi in timpul celor 30 de secunde va reseta timer-ul pentru rearmare si deschiderea capotei, portbagajul sau punerea contactului pe pozitia "ON" va anula rearmarea automata.

IMOBILIZATOR AUTOMAT

Facilitatea "Imobilizator automat" va activa releul pentru blocarea pornirii motorului la 30 de secunde dupa ce contactul a fost pus pe pozitia "OFF". Aceasta facilitate ofera un nivel crescut de securitate atunci cand alarma este armata. Cu imobilizatorul activat motorul nu poate fi pornit pana ce butonul #2 al telecomenzii nu a fost apasat, sau butonul valet nu este apasat in timp ce contactul este pe pozitia "ON".

Nota: Imobilizatorul automat nu functioneaza daca sistemul este in Mod Valet. Pentru activarea/dezactivarea imobilizatorului automat: apasati si tineti apasat butonul #2 pentru nivelul superior; apasati butonul #3. Pe ecranul pagerului va fi afisat mesajul "IMMOBILIZE optional).

ARMARE/DEZARMARE SILENTIOASA

Apasati butonul #4 pentru activarea/dezactivarea beep-urilor de armare/dezarmare. Nota: Daca sistemul este dezarmat, apasati butonul #4 pentru activare/dezactivare beep-uri si armarea sistemului. Pentru dezarmare apasati butonul #2. Nota: Telecomanda/pager(optional) va confirma in continuare prin beep-uri armarea/dezarmarea sistemului.

INCUIEREA/DESCUIEREA USILOR CU AJUTORUL CONTACTULUI

Facilitatea "Incuierea/descuierea usilor cu ajutorul contactul" va incuia usile atunci cand frana de mana este lasata (dupa punerea contactului pe "ON" si inchiderea usilor) si va descuia usile atunci cand contactul este pus pe "OFF". Incuierea/descuierea usilor poate fi setata sa incuie usile dar sa nu le descuie sau poate fi anulata total.

PANICA

Pentru situatii de urgenta sirena poate fi activata timp de 30 de secunde pentru a atrage atentia. Pentru activare "Panica": apasati butoanele #1 & 2 timp de 3 secunde; sirena va suna, luminile se vor aprinde intermitent iar blocarea pornirii motorului va fi activata. Apasati butonul #1 pentru a dezactiva modul "Panica" si armarea sistemului sau apasati butonul #2 dentru dezactivarea si dezarmarea sistemului. Functia "Panica" nu este activa cu contactul pe pozitia "ON".


DEZARMAREA DE URGENTA

In cazul in care telecomanda a fost pierduta sau bateria acesteia este descarcata, puteti dezactiva sistemul, de urgenta, folosind urmatoarea procedura: deschideti usa cu cheia (deoarece sistemul este armat, sirena va incepe sa sune); puneti contactul pe pozitia "ON"; apasati si tineti apasat butonul de urgenta/valet timp de 3 secunde; sirena se va opri iar blocarea pornirii motorului va fi dezactivata.

MODUL VALET

Cand sistemul este in Mod Valet facilitatile de securitate si pornirea motorului din telecomanda sunt dezactivate. Raman active doar incuierea/descuierea usilor si deschiderea portbagajului din telecomanda (daca sunt instalate). Activarea Modului Valet se poate face din telecomanda sau cu ajutorul butonului valet. Pentru activare/dezactivare cu butonul valet: cu sistemul dezarmat si contactul pe pozitia "ON" apasati butonul valet timp de 3 secunde; sirena va emite 3 beep-uri pentru confirmare; puneti contactul pe "OFF"; LED-ul se va aprinde pentru a indica sistemul in Mod Valet sau se va stinge pentru a indica iesirea sistemului din Mod Valet. Pentru activare/dezactivare cu telecomanda: apasati si tineti apasat butonul #1 pentru nivelul superior LED verde; apasati butonul #1 din nou pentruactivare/dezactivare; luminile se vor aprinde de 4 ori pentru activare sau de 3 ori pentru dezactivare; LED-ul va confirma ca mai sus; pe ecranul pager-ului va fi afisat "zzz".

DESCHIDEREA PORTBAGAJULUI

Pentru activarea functiei auxiliare (sau deschiderea portbagajului) apasati butonul #3 pentru nivelul superior, apoi butonl #3 din nou. Daca contactul portbagajului este conectat la alarma pe ecranul pager-ului va fi afisat portbagajul deschis. Daca functia auxiliara este folosita pentru deschiderea portbagajului sistemul poate fi setat astfel ca la activarea acesteia sistemul sa se dezarmeze. In acest fel se elimina necesitatea dezarmarii sistemului inaintea deschiderii portbagajului din telecomanda. Nota: Aceasta optiune trebuie programata la instalare si este activa numai daca functia auxiliara este programata pe impuls.

CAUTARE IN PARCARE

Pentru activarea functiei de cautare in parcare apasati butonul #3 de 2 ori rapid. Sirena va emite 6 beep-uri iar luminile se vor aprinde de 6 ori.

DEZACTIVAREA SENZORILOR DIN TELECOMANDA

Pentru dezactivarea zonei de preavertizare a senzorului de soc, atunci cand sistemul este armat apasati butonul #1 de doua ori rapid. Pentru dezactivarea completa a senzorului de soc apasati butonul #1 de doua ori rapid din nou. Apasand butonul #1 de doua ori a treia oara, senzorul de soc va fi reactivat. Luminile se vor aprinde pentru a indica starea: o aprindere - sensor activ; doua aprinderi - preavertizare dezactivata; trei aprinderi - sensor dezactivat complet. Daca un senzor optional este connectat la portul dedicat acestuia, preavertizarea poate fi anulata, atunci cand sistemul este armat, prin apasarea butonului #4 de doua ori a treia oara senzorul va fi reactivat. Luminile se vor aprinde pentru a indica starea: patru aprinderi - preavertizare senzor optional dezactivata; cinci aprinderi - senzor optional anulat.

Nota: Sistemul trebuie sa fi fost armat cel putin 10 secunde inainte de anularea senzorilor din telecomanda.

FUNCTIA ANTI - JAF

Cand este activa, functia Anti-Jaf monitorizeaza usile masinii atat timp cat contactul este pus pe pozitia "ON". Daca una din usi este deschisa in acest timp functia Anti-Jaf se va activa, cu nivele progressive de alarma (functia trebuie sa fi fost in prealabil setata la instalare).

Pentru activare Anti-Jaf: cu toate usile inchise si contactul pe "ON" apasati butonul valet o data; daca functia este activata LED-ul va incepe sa clipeasca rapid; prealarma se va activa dupa 30 de secunde; sirena va emite beep-uri iar luminile vor incepe sa clipeasca. Alarma totala va fi activata dupa 60 de secunde; sirena va incepe sa sune continuu iar blocarea pornirii motorului va fi activata si va ramane asa pana cand functia Anti-Jaf va fi dezactivata.

Pentru a dezactiva functia Anti-Jaf: daca nu a fost activata - apasati butonul valet timp de 3 secunde; sirena va emite 3 beep-uri sau puneti contactul pe "OFF" cu toate usile inchise. Daca a fost activata prealarma - apasati butonul valet timp de 3 secunde; sirena va emite 3 beep-uri sau apasati butonul #2.

Daca a fost activata alarma - apasati butonul valet timp de 5 secunde sau introduceti codul PIN daca acesta a fost programat in prealabil.

CODUL PIN DE SECURITATE

Sistemul poate fi astfel programat sa se dezarmeze in caz de urgenta doar cu ajutorul unui cod PIN format din doua cifre alese de catre utilizator, cod ce va fi introdus cu ajutorul butonului valet. Dezarmarea de urgenta cu ajutorul codului PIN trebuie setata la instalare, altfel aceasta optiune nu va functiona. Pentru a dezarma sistemul cu ajutorul codului PIN: deschideti usa cu cheia; deoarece sistemul este armat sirena va incepe sa sune; puneti contactul pe "ON"; apasati butonul valet de un numar de ori corespunzator primei cifre a codului.

Puneti contactul pe "OFF" apoi din nou pe "ON"; apasati butonul valet de un numar de ori egal cu numarul celei de a doua cifre a codului; puneti contactul pe "OFF"; sistemul se va dezarma.

Ex:PIN=2,3 Apasati butonul valet de 2 ori; puneti contactul pe"OFF" apoi "ON" si apasati butonul valet de 3 ori.

Crearea codului PIN:

La prima programare a codului PIN setarea de fabrica pentru acesta este 1,1. Pentru a schimba codul trebuie mai intai programat sistemul pentru a opera cu codul PIN, apoi urmati pasii de mai jos:

sistemul dezarmat si contactul pe "OFF"; apasati butonul valet de 4 ori; puneti contactul pe "ON"; sirena va emite 4 beep-uri; apasati butonul valet o data; sirena va emite un beep; introduceti acum prima cifra a codului; alegeti un numar de la 1 la 4 si apasati butonul de un numar de ori egal cu cifra aleasa; sirena va emite un numar de beep-uri egal cu numarul de apasari ale butonului; apasati butonul valet din nou; sirena va emite 2 beep-uri; introduceti a doua cifra; alegeti din nou un numar de la 1 la 4 si apasati butonul de un umar egal de ori egal cu cifra aleasa; sirena va emite un numar de beep-uri egal cu numarul de apasari ale butonului; puneti contactul pe "OFF".

Nota: Odata aleasa metoda de dezarmare de urgenta cu folosirea codului PIN, modul standard al dezarmari de urgenta nu va mai dezarma sistemul.

MODUL SURF

Modul surf permite ca sistemul sa fie armat/dezarmat folosind doar cheia si butonul valet. Ca sistemul in modul surf telecomanda poate fi lasata in casa sau ascunsa in masina atunci cand urmeaza sa desfasurati activitati care ar putea duce la pierderea sau distrugerea telecomenzii (surf, inot, etc.) Pentru armarea sistemului in acest mod: cu contactul pe "ON" si toate usile inchise apasati butonul valet de 3 ori; sirena va emite 1 beep; puneti contactul pe "OFF" si iesiti din masina; dupa 20 se secunde sistemul se va arma. Daca una din usi, capota sau portbagajul vor fi deschise sirena va emite 4 beep-uri si va urma un timp de 20 de secunde in care sistemul poate fi dezarmat de urgenta prin metoda simpla sau prin introducerea codului PIN; daca sistemul nu este dezarmat in acest timp sirena va incepe sa sune.

PORNIREA MOTORULUI DIN TELECOMANDA (PWD 501)

Important: Porniti motorul doar in locuri bine ventilate. Nu utilizati aceasta optiune in garaje inchise sau in interior. Fiti sigur ca sunteti familiarizat cu toate functiile care deriva din aceasta optiune inainte de a porni motorul foflosind telecomanda.

Pentru pornirea motorului din telecomanda: apasati si tineti apasat butonul #2 pentru nivelul superior: apasati butonul #2 inca o data; luminile vor incepe sa clipeasca sau se vor aprinde (depinde de programare); dupa aproximativ 2 secunde sistemul va actiona demarorul; odata motorul pornit incalzirea sau aerul conditionat vor fi activate si vor functiona pentru perioada de timp care a fost setata la instalare. Daca motorul nu porneste din prima incercare, sistemul va mai face alte 3 incercari. Daca dupa un numar total de 4 incercari motorul nu porneste sistemul nu va mai actiona demarorul. Pentru a conduce masina dupa ce aceasta a fost pornita din telecomanda: descuiati usile folosind butonul #2 al telecomenzii; intrati in masina si puneti contactul pe "ON"

Nota: Nu rasuciti cheia pana pe pozitia "START" daca motorul deja merge. O data ce cheia este pe "ON" lasati maneta de frana si puteti conduce acum in mod normal masina.

Nota: Nu lasati maneta de frana inainte de punerea contactului pe "ON", altfel motorul se va opri.

Oprirea motorului: daca motorul a fost pornit din telecomanda si se doreste ca acesta sa fie oprit, inaintea timpului de mers setat la instalare, apasati si tineti apasat butonul #2 pentru nivelul superior apoi apasati butonul #2 inca o data. Dupa oprirea motorului usile se vor incuia (aceasta optiune poate fi programata la instalare).

MODUL STOP & GO

Modul Stop & Go permite utilizatorului sa lase motorul pornit fara a lasa insa cheia in contact pentru perioade scurte de timp. Pentru activare Stop & Go: cu motorul pornit apasati si tineti apasat butonul #2 pentru nivelul superior; apasati butonul #2 din nou; puneti contactul pe "OFF"; usile de vor descuia; motorul va functiona in continuare; iesiti din masina si incuiati usile folosind butonul #1 al telecomenzii.

Pentru a dezactiva Stop & Go: descuiati usile folosind butonul #2; puneti contactul pe "ON"; utilizatorul va relua controlul odata ce pedala de frana esta apasata.

AUTO COLD START

Aceasta facilitate permite sistemului sa porneasca motorul la fiecare1 sau 12 ore (timp setat la instalare) in timpul a 24 de ore. Astfel motorul va ramane la o temperatura operationala chiar si in condii de vreme deosebit de rece. Intervalul dintre porniri va fi ales la instalare. Activarea Auto Cold Start: trageti frana de mana; apasati si tineti apasat butonul #2 pentru nivelul superior; apasati butonul #1; motorul va porni si va ramane pornit pentru a confirma activarea.

Nota: Apasati si tineti apasat butonul #2 pentru nivelul superior apoi apasati butonul #2 din nou pentru ca primul ciclu al pornirii sa nu se mai efectueze. Modul Auto Cold Start va ramane activ si va poni motorul la intervalul de timp setat pana la dezactivare.

Pentru dezactivare, inainte de trecerea celor 24 de ore se lasa frana.

MASURI DE SIGURANTA

Sistemul nu va putea fi pornit din telecomanda daca frana de mana nu este trasa sau capota este deschisa. De asemenea daca pedala de frana este apasata sau capota este deschisa in timp ce motorul merge fiind pornit din telecomanda acesta se va opri.

CUTIE DE VITEZE MANUALA

Pentru masinile prevazute cu o cutie de viteze manuala se poate opta intre doua moduri de operare:"Rapid" sau "Sigur". Pentru cutiile manuale pornirea motorului din telecomanda nu va functiona daca la oprirea motorului nu a fost folosita secventa de siguranta. Aceste doua moduri protejeaza impotriva pornirii motorului cu cutia intr-o treapta de viteza dar nu sunt complet lipsite de riscuri. Instalarea si folosirea in deplina siguranta a pornirii motorului din telecomanda pe masinile cu cutie manuala cad in sarcina proprietarului si utilizatorului iar producatorul, respectiv importatorul nu-si asuma nici o raspundere pentru folosirea incorecta a sistemului pe masini cu cutie de viteza manuala.

Secventa "Rapida": puneti contactul pe "OFF" ; motorul va merge in continuare; coborati din masina si inchideti toate usile; apasati butonul #1 din nou pentru a opri motorul si activa sistemul de alarma. Motorul va putea fi pornit din telecomanda atata timp cat sistemul nu a fost dezarmat.

Secventa "Sigura": cu contactul pe pozitia "ON" apasati butonul #1 timp de 2 secunde pentru nivelul superior apoi apasati butonul #1 din nou; puneti contactul pe "OFF"; motorul va functiona in continuare; iesiti din masina si inchideti toate usile; apasati butonul #1 pentru oprirea motorului si activarea sistemului. Motorul va putea fi pornit din telecomanda atata timp cat sistemul nu a fost dezarmat.

INDICATIILE LED-ULUI

Aprins = Mod Valet

Clipeste incet = Sistem armat

Clipeste rapid = Armare pasiva

Clipeste rapid / contactul pe "ON" = Zona deschisa

Functia Anti-Jaf activ = Preavertizare Anti - Jaf

Doua aprinderi = Mod Auto Cold Start Activat

INDICATIILE LUMINILOR

Aprinse sau flash = motor pornit

din telecomanda

1 flash = Armare

2 flash-uri = Dezarmare

4 flash-uri = Zona deschisa (dupa armare)

4 flash-uri = sistemul a fost in alarma (dupa dezarmare)

FUNCTIILE BUTOANELOR TELECOMENZII (GHID RAPID)

Functia

Stare system

Contact

Primul buton

Al doilea buton

Armare

Dezarmat

OFF

Buton #1

Dezarmare

Armat

OFF

Buton #2

Mod Valet

Dezarmat

OFF

Buton #1 lung

Buton #1

Pornire motor

Oricare

OFF

Buton #2 lung

Buton #2

Functia Aux.1

Oricare

OFF

Buton #3 lung

Buton #3

Schimbare beep

Oricare

OFF

Buton #4 *

Imobilizator

Dezarmat

OFF

Buton #2 lung

Buton #1

Panica

Oricare

OFF

Buton # 1+2

Stop & Go

Dezarmat

OFF

Buton #2 lung

Buton #2

Auto Cold Start

Dezarmat

OFF

Buton #2 lung

Buton #2 ***

Cautare in parcare

Oricare

OFF

Buton #3

Buton #3 **

Regulare senzor soc

Dezarmat

OFF

Buton #4 lung

Buton #4

Anulare senz. soc

Armat

OFF

Buton # 1

Buton #1 ****

Anulare senz. optional

Armat

OFF

Buton #4

Buton #4 ****

* Daca sistemul este dezarmat, butonul #4 va arma sistemul si va schimba starea beep-urilor de armare/dezarmare (cu beep sau silentios).

** Butonul trebuie apasat de doua ori foarte rapid.

*** Pedale de frana trebuie apasata in timpul apasarii butoanelor.

**** Apasati de mai multe ori pentru a schiba intre normal, preavertizare anulata si senzor complet anulat.

Nivelul superior: Apasarea unui buton mai mult de 1 secunda va duce la activarea nivelului superior pentru 2 secunde. La telecomanda cu 4 butoane LED-ul se va aprinde verde, iar telecomanda/pager va emite un sunet pentru a indica activarea nivelului superior. Cu telecomanda la nivelul superior, apasarea unui buton al telecomenzii va duce al activarea functiilor speciale: Mod Valet, Activare Aux.1, pornire motor, etc. Dupa 2 secunde telecomanda va iesi automat din nivelul superior daca nici un buton nu a fost activate in acest timp.

UTILIZARE TELECOMANDA PAGER

Fiecare telecomanda/pager are doua moduri de operare: standard si nivelul superior. Apasarea unui buton pentru mai putin de 1 secunda va active functia standard asociata acestui buton (armare/dezarmare, aux.1). Apasarea butonului pentru mai mult de 1 secunda va activa nivelul superior si va indica aceasta printr-un sunet si o vibratie.

Cand telecomanda/pager este in nivelul superior, apasarea butoanelor 1-4 va activa functiile speciale. Functiile de baza ale telecomenzii/pager sunt identice cu cele ale telecomenzii standard. Afisajul LCD ofera confirmari vizuale ale starii sistemului. Dupa apasarea unui buton (ex: buton1/armat) pe ecran va apare un simbol corespunzator pentru a confirma ca functia a fost executata.

Deasemenea, pe ecran vor fi afisate orice activari ale senzorilor iar respective telecomanda va indica clar. In completare la avertizarile de pe afisaj, telecomanda/pager va avertiza prin beep-uri si vibratii iar pentru utilizarea pe timp de noapte este disponibila iluminarea afisajului prin apasarea butonului #5.

Starea sistemului poate fi verificata in orice moment apasand butonul #3 pentru mai putin de 1 secunda. Starea actuala a sistemului va fi afisata pe ecran.

Pe ecranul LCD este simbolul unei antene care clipeste la fiecare 4 secunde atata timp cat sistemu leste armat pentru a indica faptul ca telecomanda este in raza de actiune a masinii. La 60 de secunde de la dezarmare simbolul nu va mai clipi. Daca telecomanda nu este in raza de actiune a masinii, atunci cand se apasa un buton va fi auzit un sunet slab.

Cand este necesara schimbarea bateriei ecranul va afisa simbolul acesteia. Inlocuiti cu o noua barerie alcalina AAA. Telecomanda/pager este prevazuta cu optiunea pentru blocarea butoanelor atunci cand aceasta se afla in geanta sau in buzunar. Pentru blocare apasati butoanele 2&5 impreuna. Telecomanda/pager (optional) are peste 20 de moduri de afisare pentru a indica starea sistemului si a confirma executara comenzilor. Toate aceste indicatii sunt prezentate mai jos.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.