Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » tehnologie » comunicatii
Cabluri coaxiale de banda larga

Cabluri coaxiale de banda largaCabluri coaxiale de banda larga

Celalalt model de cablu coaxial este folosit pentru transmisia analogica in sistemele de televiziune prin cablu. Acesta este numit cablu de banda larga. Cu toate ca termenul de „banda larga' provine din lumea telefoniei, unde se refera la o banda de frecventa mai larga decat 4 kHz, in lumea retelelor de calculatoare „cablu de banda larga' inseamna orice retea prin cablu care foloseste transmisia analogica, (vezi Cooper, 1986).

Deoarece retelele de banda larga se bazeaza pe tehnologia standard a televiziunii prin cablu, cablurile pot fi folosite pana la 300 MHz (si de multe ori pana la 450 MHz) si datorita transmisiei analogice pot acoperi distante de aproape 100 Km, care este mult mai putin critica decat transmisia digitala.

Pentru a transmite semnale digitale pe o retea analogica, fiecare interfata trebuie sa contina un echipament electronic care sa converteasca secventa de biti ce urmeaza a fi transmisa in semnal analogic si semnalul analogic de la intrare intr-o secventa de biti.

Depinzand de echipamentul electronic respectiv, 1 bps poate ocupa aproximativ 1 Hz din largimea de banda.

La frecvente mai mari, se pot obtine mai multi biti pe Hz folosind tehnici avansate de modulare a semnalului.

Sistemele de banda larga sunt impartite in mai multe canale, in televiziune fiind frecvent folosite canalele de 6 MHz. Fiecare canal poate fi folosit in televiziunea analogica, in transmisia audio de calitatea compact discului (1,4 Mbps), sau intr-un flux de date la o viteza de - sa zicem - 3 Mbps, independent de celelalte. Televiziunea si datele se pot mixa pe acelasi canal.

O diferenta majora intre banda de baza si banda larga este aceea ca sistemele de banda larga acopera, de obicei, o suprafata mai mare, fiind nevoie de amplificatoare analogice care sa reamplifice periodic semnalul.

Aceste amplificatoare pot transmite semnalul intr-o singura directie, astfel ca un calculator care transmite un pachet nu poate sa primeasca date de la alte calculatoare, daca intre ele se afla un amplificator. Pentru a ocoli aceasta problema, au fost dezvoltate doua tipuri de sisteme de banda larga: sisteme cu cablu dual si sisteme cu cablu simplu.

Sistemele cu cabluri duale au doua cabluri identice care functioneaza in paralel, unul langa altul. Pentru a transmite date, un calculator emite pe cablul 1, pana la un echipament numit capat de distributie (head-end), care se afla la radacina arborelui de cabluri. Capatul de distributie transfera semnalul pe cablul 2 pentru transmisia inapoi pe arbore. Toate calculatoarele transmit pe cablul 1 si receptioneaza pe cablul 2. Un sistem cu cablu dual este prezentat in Fig. 2 (a).

Cealalta schema aloca diferite benzi de frecventa pentru transmisie si receptie pe un singur cablu [vezi Fig. 2 (b)]. Banda de frecvente joasa este folosita pentru comunicatia intre calculatoare si capat, apoi capatul transfera semnalul in banda de frecventa inalta si il retransmite. in sistemele cu impartire inegala (subsplit), frecventele de la 5 la 30 MHz sunt folosite pentru transmisie si frecventele de la 40 la 300 MHz sunt folosite pentru receptie.


Aceste tehnici si frecvente au fost dezvoltate pentru televiziunea prin cablu si au fost preluate de retele fara modificari, datorita fiabilitatii si a echipamentelor relativ ieftine.

Cablul de banda larga este inferior tehnic cablului pentru banda de baza (cu un singur canal) pentru transmisia datelor digitale, dar are avantajul ca este deja instalat pe scara extrem de larga. in Olanda, de exemplu, 90 la suta din case au cablu TV. in Statele Unite, cablul TV acopera aproximativ 80 la suta din case.

Datorita competitiei, aflata in plina desfasurare, dintre companiile telefonice si companiile de televiziune prin cablu, ne putem astepta ca sistemele de televiziune prin cablu sa inceapa sa opereze ca MAN - uri si sa ofere tot mai frecvent servicii telefonice si alte servicii.

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE
COMUNICATIA RADIO
Sistemul de supraveghere video eazeo
Servicii oferite de principalii operatori de telefonie mobila
Scopul codarii si caile de realizare ale acestui scop (teorema a ii a a lui shannon)
Antena verticala
Protocoale de date specifice sistemelor radio adaptive in gama us
Istoric privind telecomunicatiile din Romania
Mobifon si Piata de telecomunicatii din Romania
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu