Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » comunicatii
Servicii oferite de principalii operatori de telefonie mobila

Servicii oferite de principalii operatori de telefonie mobila
Servicii oferite de principalii operatori de telefonie mobila

A. operatorul ORANGE ROMANIA

Dupa 5 ani de la aparitia primului operator de telefonie mobila in ROMANIA (Telemobil), in septembrie 2008, numarul utilizatorilor depasea cifra de 5 milioane. La sfarsitul anului 2012, numarul acestora se va dubla, putand ajunge la o densitate de 19%. Cu alte cuvinte, din cei 22,4 milioane locuitori ai Romaniei, 10,2 - 10,4 milioane vor avea telefoane mobile (fata de 3,5 - 3,6 milioane utilizatori in 2001).

Principalii operatori de telefonie mobila de pe piata romaneasca ofera servicii diverse, adaptandu-le permanent la nevoile consumatorilor.

Orange Romania, unul din cei doi mari operatori de pe piata romaneasca, ofera servicii preplatite la preturi accesibile, atacand prin aceasta politica un segment de piata al utilizatorilor cu venituri mici.

Serviciile oferite de Orange Romania prin ORANGE sunt urmatoarele :Mesageria Vocala Orange Standard

Este un serviciu simplu si usor accesibil, care functioneaza ca un robot telefonic dotat cu functii suplimentare. Mesageria Vocala ajuta utilizatorul in efectuarea unei selectii optime a apelurilor fara sa piarda nici unul din ele.

Cand telefonul mobil este inchis, Mesageria Vocala preia stafeta. Apelantii vor auzi mesajul de intampinare si vor putea lasa un mesaj.

Mesageria Vocala Prefesionala

Este o mesagerie de capacitate mare, dotata cu functiuni de grup. Se poate trimite simultan acelasi mesaj mai multor utlizatori ai mesageriei vocale, taxarea facandu-se doar pentru o singura convorbire. Mesageria Vocala Profesioala este conceputa pentru imbunatatirea si facilitarea schimburilor de informatii intre mai multe telefoane mobile.

Serviciul Clienti

Pentru orice informatii se poate apela Serviciul Clientela in fiecare zi, intre orele 07.00 - 22.00, la numarul (01) 203.33.33.

Serviciul Desteptare

Presupune un apel programat automat la o anumita ora.

Serviciul Memo

Este utilizat pentru reamintirea momentelor sau a ocaziilor importante (intalniri, aniversari). Serviciul Memo trimite un apel utilizatorilor in ziua si la ora introdusa de acestia si transmite mesajul preinregistrat de utilizator, pentru aceea ocazie.

Redirectionarea apelurilor (CALL FORWARDING)

Acest serviciu permite transferul apelurilor destinate telefonului utilizatorului, spre: mesageria vocala in alt telefon mobil sau un telefon fix.

Restrictionarea apelurilor (CALL BARRING)

Restrictionarea apelurilor permite restrangerea utilizarii telefonului mobil. Se poate opta pentru restrictionarea apelurilor adresate utilizatorului sau a apelurilor ce pot fi facute de la telefonul acestuia.

Folosind acest serviciu se pot reduce costurile cand se utilizeaza serviciul Roaming si evitarea utilizarii frauduloase a cartelei SIM.

Semnalarea apelurilor / Apel in asteptare

Acest serviciu ajuta utilizatorul sa nu piarda nici un apel. In timpul convorbirii, in cazul unui nou apel, utilizatorul este imediat avertizat printr-un semnal sonor sau un mesaj, pe ecranul terminalului. Utilizatorul poate raspunde, rugandu-l pe primul apelant sa astepte sau poate continua convorbirea, fara sa tina seama de noul apel.

Identificarea apelurilor - CLIP (Calling line identification presentation)

CLIP permite identificarea numarului apelatului (daca apelul provine de la alt telefon mobil sau de la centralele telefonice digitale ale retelei fixe).

Apel anonim - CLIR (CALL LINE IDENTIFICATION RESTRICTION) acest serviciu permite impiedicarea identificarii numarului utilizatorului de catre telefonul pe care acesta il apeleaza.

Alegerea numarului de telefon mobil

Cu ORANGE utilizatorul poate alege propriul numar de apel, in limita numerelor disponibile:

numar de aur - optiune pentru ultimele 6 cifre, un numar usor de tinut minte.

numar de argint - optiune pentru ultimele 4 cifre, numar usor de tinut minte.

NMT - optiune pentru ultimele 6 cifre, numarul avut ca abonat NMT.

Numar personalizat - optiunea ultimelor 4 cifre dintr-o serie de numere date.

Serviciul Roaming

Este serviciul care permite unui abonat ORANGE sa apeleze si sa fie apelat de pe telefonul mobil, in calatoriile sale in afara granitei, in tarile care exista operatori GSM cu care ORANGE a incheiat acorduri de Roaming.

Cronos

Este un serviciu simplu si usor de utilizat; cu Cronos, utilizatorul poate poate afla in orice moment numarul de minute ramase din abonamentul Orange si valoarea convorbirilor suplimentare efectuat. De asemenea, Cronos atentioneaza utilizatorul asupra platii facturii in timp util, pentru evitarea suspendarii abonamentului acestuia.

Serviciul Cronos si apelurile catre acesta sunt gratuite.

Biroul Mobil

Serviciul Biroul Mobil oferit de ORANGE GSM ajuta utilizatorul sa schimbe informatii scrise si fisiere de date din orice locatie, cu abonati ai retelei ORANGE GSM sau ai retelei de telefonie fixa.

Mesageria Fax

Mesageria Fax ORANGE este pentru Biroul Mobil, ceea ce reprezinta Mesageria Vocala ORANGE pentru apelurile vocale.

ORANGE fax

Serviciul ORANGE - Fax ajuta utilizatorul sa transmita si sa receptioneze mesaje fax, de la abonati ai retelei ORANGE GSM sau ai retelei de telefonie fixa.

Repertoar

Serviciul Repertoar ofera utilizatorilor ORANGE posibilitatea de a afla numere de telefon din reteaua ORANGE GSM.

Info - utilServiciul Info - util ofera abonatilor ORANGE, posibilitatea aflarii informatiilor utile, din cele mai diverse domenii.

Info plus (+)

Serviciul Info + e destinat persoanelor care au nevoie de informatii de ultima ora din domeniul economic, financiar, politic sau social.

ORANGE Info Reuters

ORANGE a lansat in premiera pe piata romaneasca de telecomunicatii mobile GSM un nou serviciu cu valoare adaugata: ORANGE Info Reuters interactiv, unic in Romania, care foloseste tehnologie de ultima ora si care ofera abonatilor sai, informatii Reuters sub forma unor mesaje, afisate direct pe ecranul telefonului mobil.

Mini mesaje

Serviciul Mini-mesaje pemite abonatilor Orange sa transmita si sa primeasca mesaje text de pana la 160 de caractere. 

ORANGE e-mail si ORANGE internet

Aceste servicii completeaza gama de servicii profesionale oferite de ORANGE clientilor sai, inca din luna februarie 2000 cand au fost lansate in Biroul Mobil si Orange Fax.

Noile servicii se adreseaza unui public tinta specializata - corporatii, clienti - societati mari si utilizatorii profesionali.

Orange WAP

Incepand cu 1 februarie 2001, Orange ofera clientilor sai, un nou serviciu, prin intermediul caruia telefonul mobil Orange devine o inepuizabila sursa de inspiratie pentru deciziile de afaceri, pentru timpul liber sau pentru viata personala a fiecaruia. 

Orange WAP se adreseaza, in principal, oamenilor de afaceri, utilizatori frecventi ai serviciilor cu valoare adaugata, pentru care informatia on-line este esentiala.

Orange NonStop 

Este un serviciu oferit de Orange si care face parte din gama de servicii cu valoare adaugata, dedicate abonatilor Orange, care opteaza pentru abonamente cu minute incluse. Prin intermediul acestui serviciu, abonatii Orange primesc gratuit mesaje scrise (SMS), cu informantii referitoare la apelurile pierdute - cu datele si orele de apel corespunzatoare, pe durata de timp in care telefonul mobil este inchis sau atunci cand nu se afla in aria de acoperire a retelei.

B. operatorul VODAFONE ROMANIA

Operatorul Vodafone Romania, ofera un pachet de servicii de comunicare pentru cei care au nevoie sa-si rezolve problemele de birou de oriunde s-ar afla.

VODAFONE FAX BOX ofera posibilitatea de a efectua transmisii de date si fax indiferent de locatia apelantului: la birou, pe teren sau in afara tarii. Prin serviciul Vodafone Fax Box se pot primi faxuri fara sa fie nevoie de un aparat fax.

HSCSD si GPRS sunt tehnologii care imbunatatesc substantial viteza si calitatea transmisiilor de date. Iata si cateva servicii oferite iubitorilor de mesaje scrise, jocuri, multimedia, horoscop, chat si dating: Vodafone Text, Play si Chat.

VODAFONE TEXT este un mijloc de comunicare bidirectionala care permite transmiterea si citirea mesajelor text (SMS) cu ajutorul telefonului mobil.

Cu VODAFONE PLAY se poate participa la concursuri, se poate afla horoscopul, se pot citi bancuri.

Pe VODAFONE CHAT se poate comunica schimband mesaje pe teme: de muzica, vanzari, cumparari, sport, umor, moda, randevu, amici, zodiac, weekend.

Cu ajutorul VODAFONE Vox, chiar daca telefonul este inchis sau suna ocupat, apelurile vor fi redirectionate automat catre casuta de mesaje. Prin Agenda Vodafone, toti clientii Vodafone- abonati si utilizatori de cartele reincarcabile- pot afla numerele de telefon ale abonatilor Vodafone.

Cost Control da toate detaliile despre costul apelurilor efectuate sau neefectuate inca. Se pot trimite mesaje vocale pre-inregistrate catre un alt detinator de telefon mobil.

Cu VODAFONE Easy Dial se pot contacta companii din Romania fara a le cunoaste numarul de telefon.

VODAFONE pune la dispozitie uitilizatorilor cea mai larga oferta de abonamente cu sau fara minute gratuite incluse. Prin abonamente se poate putea beneficia de intreaga gama de servicii Vodafone, special adaptate nevoilor proprii de comunicare. 

VODAFONE Classic este abonamentul prin care se poate fi in permanenta in contact cu partenerii de afaceri, familia si prietenii. Vodafone Classic este abonamentul ideal pentru cei care folosesc telefonul mobil in special seara sau in weekend.

VODAFONE Simplu reprezinta alegerea potrivita pentru cei care trebuie sa comunice in special in timpul orelor de program cu alti abonati ai retelei Vodafone. Prin Vodafone Activ, cu cat se vorbeste mai mult, cu atat costul convorbirilor scade.

Abonamentul VODAFONE Avantaj este potrivit celor care doresc sa comunice in special in reteaua Vodafone, fara sa tina cont de ora apelului.

Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Comentarii literare

ALEXANDRU LAPUSNEANUL COMENTARIUL NUVELEI
Amintiri din copilarie de Ion Creanga comentariu
Baltagul - Mihail Sadoveanu - comentariu
BASMUL POPULAR PRASLEA CEL VOINIC SI MERELE DE AUR - comentariu

Personaje din literatura

Baltagul caracterizarea personajelor
Caracterizare Alexandru Lapusneanul
Caracterizarea personajelor negative din basmul
Dialogul- mijloc de caracterizare a personajelor - d-l goe, de i. l. caragiale

Tehnica si mecanica

Centru de inertie(mecanica) Centre de masa
Reprezentarea si cotarea filetelor
Organe de masini - cuplaje mecanice, cuplaje permanente mobile elastice

Economie

Operatiunea de creditare a agentilor economici
Analiza din punct de vedere politic a companiei continental airlines
Operatiunile efectuate de institutiile de credit pe piata monetara - politica monetara obiective, strategii, instrumente, operatiuni

Geografie

Turismul pe terra
Vulcanii Și mediul
Padurile pe terra si industrializarea lemnuluiSTRUCTURA UNUI SCR
CODAREA SEMNALULUI VOCAL
CLASIFICAREA ANTENELOR FOLOSITE IN RN
Conexiunea la internet pentru telefoane Nokia
Piata de telecomunicatii din Romania
Piata internationala de telecomunicatii
Servicii oferite de principalii operatori de telefonie mobila
Servicii de baza in telecomunicatiiTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu