Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » tehnologie » constructii
INVELITOARE, PANE DE ACOPERIȘ

INVELITOARE, PANE DE ACOPERIȘINVELITOARE

Din punctul de vedere al invelitorii s-au folosit panouri sandwich termoizolante. Rigiditatea diafragmelor din tabla cutata de la nivelul acoperișului nu a fost luata in calcul la comportarea spațiala de ansamblu.

Daca insa aceasta rigiditate se ia in calcul trebuie sa se țina cont de anumiți parametri cum ar fi: tipul de tabla cutata folosita, dimensiunea panoului, tipul prinderilor intre tabla și panele de acoperiș, prinderile pana-grinda principala, prezența conectorilor pe grinzile principale, poziția cutelor fața de direcția de solicitare, prinderea tablei in cuta mare sau in cea mica, rezistența prinderii de coasere tabla-tabla, coroziunea, prezența sau nu a termoizolației, etc..Pe langa rolul de rigidizare a acoperișului, tabla cutata poate fi folosita pentru stabilizarea talpilor comprimate ale panelor sau grinzilor principale.

Folosind o astfel de tabla cutata cat și prinderi dimensionate corespunzator astfel incat sa asigure stabilitatea panelor, a grinzilor, sa formeze o șaiba rigida la nivelul acoperișului, dar și sa preia incarcarile ce ii revin, acest lucru poate duce la eliminarea contravantuirilor orizontale de la nivelul acoperișului.

PANE DE ACOPERIȘ

In cazul primei hale panele de acoperiș au fost alcatuite in trei variante constructive dupa cum urmeaza:

In prima varianta panele de acoperiș sunt concepute ca grinzi continue cu doua deschideri de 6,0m și sunt realizate din profile U180x80x5 formate la rece, avand urmatoarea schema statica:


Panele sunt alcatuite din tronsoane avand lungimea comparabila cu cea a doua travei, imbinarile pe riglele de cadru realizandu-se la montaj. In aceasta varianta constructiva pana curenta este formata din 4 tronsoane (2 tronsoane marginale și 2 tronsoane centrale).

In a doua varianta constructiva panele sunt realizate din cinci tronsoane alcatuite din profile IPE180. Pana a fost calculata ca grinda continua cu opt deschideri.

Prinderea dintre tronsoane s-a realizat cu șuruburi de inalta rezistența pentru a asigura continuitatea. Joantele de montaj au fost amplasate, la aproximativ 0.150.20 din travee fața de reazeme, in zone puțin solicitate la incovoiere.

  IPE 180

 

In a treia varianta de alcatuire panele au fost realizate din table sudate pe schema statica de grinda continua cu opt deschideri. Pentru optimizarea consumului de oțel s-a variat secțiunea in lungul panei. S-au dimensionat trei secțiuni „dublu-T” : pentru primul reazem intermediar (secțiunea cea mai dezvoltata S3), pentru zonele de camp curent (secțiunea cea mai putin dezvoltata S1) și pentru zonele curente de reazem și pentru zona de camp din deschiderile marginale (secțiunea intermediara S2). De asemenea s-a urmarit pe cat posibil ca cele trei secțiuni sa aiba aproape aceeași inalțime și aceeași secțiune pentru inima. Datorita rezemarii panourilor de invelitoare se impune constructiv o lațime minima de 60mm pentru talpile panelor.


Fig : Secțiuni transversale ale panei realizate din table sudate in cazul halei 1

 Din punctul de vedere al consumului de material varianta cea mai neeconomica rezulta varianta 2 (cu pane executate din profile IPE180). Consumul obținut in aceasta varianta de 7.46kg/m2 este cu 27% mai mare decat in varianta 1 și cu 49% decat cel din varianta 3.

Text Box: +0%Text Box: +35%Text Box: +49%Text Box: +16%

HALA1

V1-PANA U180x80x5

V2-PANA IPE180

V3-PANA Table Sudate

HALA2

V1-PANA Table Sudate

 

Pentru cea de-a doua hala, pana a fost proiectata ca o grinda continua cu noua deschideri, alcatuita din table sudate, cu secțiunea variabila in lungul barei. S-au utilizat trei secțiuni distincte:

pentru zonele de camp curent (ST1)

pentru zonele curente de reazem și zonele de camp din deschiderile de capat (ST2)

pentru zona din vecinatatea primului reazem intermediar (ST3)

Fig : Secțiuni transversale ale panei realizate din table sudate in cazul halei 2

 


Consumul de material rezultat este de aproximativ de 6.80 kg/m2.

Pana a fost alcatuita din 9 tronsoane, avand lungimea comparabila cu dimensiunea traveii. Pentru a ușura montajul innadirea tronsoanelor se realizaza pe reazeme, in dreptul fermelor. S-au prezentat doua variante de innadire cu eclise. Varianta A impiedica așezarea la nivel a invelitorii din tabla cutata, dar este mai simplu de realizat. Varianta B asigura aceeași cota de rezemare pentru tabla cutata, dar eclisele de la talpa superioara trebuiesc ținute la poziție cu șuruburi pentru realizarea cordoanelor de sudura de prindere.

Deși s-au luat in considerare aceleași incarcari, fața de varianta 3 de alcatuire creșterea consumului de material este aproximativ 35%. In cazul celei de-a doua hale, deși distanța dintre pane este mai redusa (2.7m fața de 3m), traveea mai mare (10m fața de 6m) conduce la momente incovoietoare cu valori cu aproximativ 149% mai mari. Valorile momentelor incovoietoare sunt proporționale cu patratul deschiderii panei ( (10m)2/(6m)2=2.77). Acest lucru explica consumul de material mai ridicat obținut pentru pane in cazul halei 2

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Rezistenta betonului la agresiuni chimice
BOLTA
CALCULUL TERMIC
CALCULUL ARMATURII PLANSEULUI PESTE PARTER
UMIDITATEA CONSTRUCTIILOR
ELEMENTE DESCRIPTIVE DESPRE PARDOSELILE RADIANTE
CONDITII CLIMATICE DE CALCUL
CAIET DE SARCINI GENERALE STRATURI BITUMINOASE FOARTE SUBTIRI EXECUTATE LA RECE (SLAM BITUMINOS)
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu