Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » tehnologie » constructii
Tencuieli mecanizate vs tencuieli clasice

Tencuieli mecanizate vs tencuieli clasiceTencuieli mecanizate vs tencuieli clasice

 1. Ce inseamna tencuiala mecanizata?

Tencuiala mecanizata inseamna aplicarea pe suprafata (perete) , a unui anumit tip de mortar , cu ajutorul unui utilaj special destinat pt acest lucru, numit MASINA DE TENCUIT.
 1. Ce trebuie sa avem in vedere atunci cand vrem sa achizitionam o masina de tencuit?

Trebuie sa avem in vedere, in primul rand ce fel de mortar urmeaza sa utilizam ( mortar la sac sau mortar traditional).

Un alt lucru de care trebie tinut cont in alegerea unei masini este posibilitatea de alimentare a acesteia (monofazic sau trifazic).

Foarte importanta este ideea ca o masina de tencuit este un utilaj cu care se lucreaza pe santier, deci trebuie avuta mare grija la service, piese de schimb, consumabile, si garantia oferite de dealer.

 1. Care sunt timpii de tencuire pentru cele mai importante modele Mixer si cat mai rapide sunt in comparatie cu tencuitul normal?

Cu o masina de tencuit se vor obtine undeva intre 150 – 200mp ,masina fiind deservita de 3-4 oameni ,pe durata unei zile de lucru. Evident, acest lucru variaza in functie de materialul folosit sau de grosimea tencuielii aplicate.aceste cifre pot fi atinse tencuind manual ,in aproximativ 5-6 zile.

De cat timp exista Mixer pe piata internationala? Ce tari sunt acoperite dpdv al distributiei?

Compania MIXER este prezenta pe piata internationala de 25 de ani, iar din punct de vedere al acoperirii, distributia de face in 8 tari

 1. Ce productie are anual?

E cam greu sa raspund la aceasta intrebare, deoarece aqceste cifre nu le cunosc.

 1. Cati operatori sunt necesari pentru utilizarea unei pompe si cati pentru tencuiala clasica?
 2. In privinta costurilor, cu cat % sunt reduse atunci cat se folosesc masinile de tencuit?

Reducerea costurilor se refera in special la mana de lucru , unde costurile se vor reduce cu aproximativ 59%.alte reduceri de costuri sunt din nou variabile.

 1. Pe ce distante si la ce intaltimi se pot transporta materialele?

Materialele se pot transporta pe distante de maxim 50 m, din care inaltimile pot atinge 25-30m.

 1. Cu cat cresc calitatea si rapiditatea lucrarii cand se folosesc masinile de tencuit?

Atat calitatea cat si rapiditatea sunt net superioare tencuielii manuale, mai ales atunci cand se utilizeaza mortare la sac.

 1. Cat timp se poate lucra cu o masina de tencuit fara oprire, se pune aceasta problema?

Aceasta problema nu se pune, deoarece o masina de tencuit are capacitatea de acoperire undeva la 80-100mp pe ora la o grosime de tencuiala de 2 cm., asa ca este destul de putin probabil k sa se lucreze in cotinuu cu ea. In general, o masina de te tencuit lucreaza cam 3-4 or pe zi..

 1. Care sunt modalitatile de operare a masinilor de tencuit? cum se lucreaza practic cu o masina de tencuit – sfaturi si exemple?

Modul de operare a masinilor de tencuit este predat oamenilor de catre noi, la achizitionarea unei masini, printr-un instructaj de utilizare.Pe scurt, se incarca materialul in cuva masinii, se regleaza amestecul necesar, si se incarca pe perete mortarul, acesta fiind finisat ulterior.

 1. Sfaturi de intretinere a masinilor de tencuit. Cum se intretine o masina de tencuit, unde trebuie depozitata, revizii periodice – cand, etc?

O masina de tencuit nu necesita o intretinere exagerata.evident, aceasta trebuie curatata in cuva de amestecare, la sfarsitul fiecarei zile.de asemenea trebuie procedat si cu furtunul.periodic insa, este indicat sa se curete filtrele de pe sistemul de admisie a apei, pentru a nu aparea probleme in utilizare. Noi stam tot timpul la dispozitia colaboratorilor cu interventii si sfaturi care asigura buna functionare a masinilor.

 1. Care sunt cele mai des intalnite greseli in utilizarea masinilor de tencuit de catre operatori.

Nu cred ca exista o astfel de categorie. O problema destul de des intalnita este insa panica. La aparitia unei anomalii, oamenii tind sa se panicheze crezand k s-a intamlat ceva grav, cand de fapt, in majoritatea cazurilor este o eroare minora, care se rezolva in 2 minute.. 1. La ce riscuri sunt expusi operatorii atunci cand sunt folosite gresit echipamentele?

Riscul care exista la utilizarea gresita a echipamentelor este ca acestea sa-si uzeze mai mult consumabilele, sau sa-si intrerupa functionarea. Nu sunt riscuri mai mari deoarece masinile de tencuit sunt prevazute cu senzori care elimina riscul defectiunilor majore ale componentelor acestora.

 1. Cu ce functii speciale/unice sunt dotate masinile MIXER?

Masinile „varf de gama” sunt echipate cu un sistem de senzoristica controlat electronic, numit „sistem de autodiagnoza”, care, in cazul aparitiei unei anomalii in functionare, intrerupe functionarea masinii si indica motivul pentru care s-a intamplat anomali. Astfel utilizatorul poate sa remedieze eroarea intr-un timp foarte scurt.

Cum se structureaza gama masinilor de tencuit Mixer? Se pune problema alegerii tipului de suprafata care urmeaza a fi tencuita? unele masini au anumite restrictii?

Gama masinilor mixer poate fi structurata din mai multe puncte de vedere:

- al capacitatii de alimentare – exista 2 variante

- al alimentarii cu tensiune – monofazic sau trifazic

- al mortarului folosit – traditional sau la sac

- al dotarii masinilor – cu „autodiagnoza” sau fara

In ce conditii pot fi folosite masinile de tencuit si care sunt conditiile extreme in care pot fi folosite?

Masinile pot fi folosite cam in orice conditii unde exista tensiune de alimentare si posibilitate de alimentare cu apa. Alte conditii de utilizare (cum ar fi temperaturi extreme, etc.), sunt impuse doar de proprietatile materialului folosit.

Cum se alege tipul de suprafata de tencuit? Acesta suprafata trebuie sa fie pregatita in prealabil inainte de tencuire, cum?

Spre deosebire de modul si materialul de tencuiala manuala, pregatirea peretelui de tencuit este mai usoara, in unele cazuri chiar lipsind necesitatea stropirii cu o amorsa. Tencuiala mecanizata se poate aplica pe orice tip de suprafata, in functie de materialul folosit, fiind uneori necesara o pregatire anterioara a suprafetei.

Cum se realizeaza distribuita de echipamente?

Odata ce se stabileste modelul dorin si necesar clientului, acesta beneficiaza de transportul si instructajul utilajului, in functie de posibilitati si necesitati in maxim 2 saptamani. In general incercam sa avem masinile pe stoc, incercand sa anticipam cererea, dar mai sunt si exceptii restul distributiei, adica accesoriile si consumabile necesare la lucrari, se efectueaza cu ajutorul masinilor noasre de distributie sau, in cazuri exceptionale, cu ajutorul curierului rapid.

Ce tipuri de service exista? Care este acoperirea?

Din punctul nostru de vedere, exista doua tipuri de service: garantie, care este valabila 2 ani de la achizitionarea utilajului, sau postservice. Acestea se efectueaza in general la santierul clientului, sau la unul din depozitele noastre (celmai apropiat).

Cum au decurs vanzarile anul acesta? Ce cifra de afaceri ati avut anul trecut? Cum au fost vanzarile anul trecut si cum estimati ca vor decurge anul viitor?

Anul acesta vanzarile au mers foarte bine. Anul trecut in schimb, fiind relativ noi pe piata romaneasca, nu au fost cifre de vanzari foarte multumitoare, deoarece atentia noastra a fost indreptata spre o expansiune teritoriala rapida, prin care sa putem oferi vazare si service cat mai rapid si mai promt. Anul viitor ne asteptam sa depasim vanzarile de anul asta , probabil cu un procent de 50%, tinand cont si de faptul ca ne-am largit mult si portofoliul de produse oferite.

Ce pregatire trebuie sa aiba operatorii pentru a putea folosi masinile de tencuit? Mixer ofera si scolarizare?Operatorii nu necesita nici un fel de pregatire speciala.evident , experienta in lucrul mecanizat este un mare plus. Spuneam ca nu trebuie o pregatire speciala, in primul rand pentru ca masinile nu sunt greu de folosit, iar firma noastra asigura automat la fiecare achizitie, instructaj pentru utilizatori.

Ce surse de informatii pentru a afla si a imbunatati tehnicile tencuire exista (internet, direct de la producator, etc)? Considerati ca sunt indeajuns?

Tehnici de imbunatatire exista si bineinteles ca sunt foarte folositoare. Parerea mea este ca cea mai buna cale de aflare a acestora este de la producator, fie acesta de utilaje sau de material.

Care sunt problemele cele mai mari cu care se confrunta service-ul dvs dpdv al utilizarii necorespunzatoare a echipamentelor?

Cea mai mare problema intalnita este un rulaj necorespunzator al persoanelor care utilizeaza masina. Sfatul meu ar fi ca de fiecare data cand este necesara schimbarea personalului care lucreaza cu masina de tencuit, sa se efectueze un nou instructaj, pentru a putea preveni operari defectuoase, si evident pentru a inlatura riscul aparitiei oricarui fel de eroare.

Cum este oferita garantia?

Compania noastra ofera garantie timp de 2 ani de la data punerii in functiune, garantia fiind valabila pentru toate componentele masinii mai putin consumabilele. Garantia se ofera la locul de lucru al masinii, adica pe santierul clientului, cat si la punctele noastre de lucru.

Exista tehnici speciale de lucru? Care sunt?

Tehnici de lucru sunt mai multe. Nu cred ca vi le pot exprima in acest interviu. In orice caz, noi indrumam utilizatorii, la o achizitie de utilaj, si spre o tehnica de lucru care li s-ar potrivi.

Cateva exemple de costructii mari, la nivel international, ce au folosit echipamente marca MIXER + poze. In cazul in care cunoasteti.

La nivel international nu va pot da lucrari exacte, dar pe teritoriul Romaniei, masinile noastre au fost si sunt prezente si folosite in foarte multe locatii si santiere. Unele dintre acestea ar fi:

- cartierele rezidentiale de blocuri construite de societatile Arcom , Summa Romania , Rotary – Bucuresti

- o serie de cartiere ANL – Arad , Oradea , Cluj , Iasi , etc

- cartiere rezidentiale construite de societatile Timcon . Banu Construct , Esparom – Timisoara

- cartiere rezidentiale construite de societatile Constructii Bihor , C.I.A.C. , Raicris – Oradea

Acestea sunt doar unele exemple, lista putand continua.

Alte lucruri importante pe care doriti sa le adaugati.

Doresc sa spun cititorilor revistei dumneavoastre , care activeaza in domeniul tencuielilor, si al finisajelor in general, sa recurga cu incredere la folosirea masinilor in lucru, pentru ca este mai eficient si mai profitabil, mai ales ca beneficiaza de tot suportul si ajutorul nostru.

Va rog sa raspundeti cat mai indetaliat la intrebari. Intregul text, impreuna cu intrebarile, trebuie sa cuprinda cel putin 7.000 caractere cu spatii (word count), aceasta insemnand doua pagini in revista. Daca se depaseste nu este nici o problema. Mai am nevoie si de poze de calitate, la o rezolutie de cel putin 1200x800 pixeli, minim 1 MB, minim 6 poze, dintre care sa surprinda si actiunea practica a echipamentelor.
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Cerere pentru emiterea autorizatiei de construire/desfiintare
TRANSMISIA LONGITUDINALA, PROPULSIA SI MECANISMUL DE DEPLASARE
CALCULUL SCARII in constructii la cladiri
RECICLAREA „IN SITU” A IMBRACAMINTILOR DIN BETON DE CIMENT
Proiectarea unei fundatii de adancime sub un stalp de beton armat
Proiectarea placii grinzii compozite beton-otel la imbinarile grinda-stalp ale cadrelor solicitate la incovoiere
Tapetul - o solutie decorativa moderna
MASINI PENTRU LUCRARI DE TERASAMENTE
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu