Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice


Acasa » tehnologie » electronica electricitate
Manual de utilizare - am 190

Manual de utilizare - am 190
MANUAL DE UTILIZARE

AM 190

INTRODUCERE

Stimate client, multumim pentru alegerea facuta cu achizitionarea unui utilaj Oleo-Mac. Va uram bine ati venit in randul clientilor satisfacuti de produsele noastre fiabile.

Acest manual de folosire si intretinere este valabil pentru modelele AM 190. Nu uitati ca orice atomizor lucreaza bine si profitabil numai daca este intrebuintat corect si este mentinut in conditii de lucru eficiente. Va sfatuim sa cititi cu atentie acest manual si sa-l consultati ori de cate ori aveti dificultati la folosire. In caz de necesitate, departamentul nostru tehnic va sta la dispozitie cu asistenta de specialitate.

NORME DE SIGURANTA

 1. atomizorul trebuie folosit doar de adulti ce au o conditie fizica buna si care au citit acest manual de instructiuni;
 2. nu folositi masina cand sunteti obosit;
 3. nu purtati esarfe, bratari sau orice altceva ce s-ar putea agata in rotor; folositi manusi, ochelari de protectie si protectii pentru urechi.
 4. nu lasati alti oameni sau animale sa ramana in zona de lucru cand folositi sau porniti pulverizatorul;
 5. lucrati intotdeauna dintr-o pozitie ferma si sigura;
 6. transportati masina cu motorul oprit;
 7. tineti mainile departe de rotor si nu Incercati sa faceti reglaje cand motorul merge;
 8. alimentati departe de sursele de caldura si cu motorul oprit. Nu fumati cand alimentati. Nu scoateti capacul rezervorului cand folositi masina. Daca varsati carburant pe langa masina mutati masina la cel putin 3 metri (10 picioare) pentru a porni.
 9. inainte de pornire asigurati-va ca ati inchis capacul rezervorului de lichid;
 10. verificati pulverizatorul in fiecare zi pentru a va sigura ca fiecare component este functional;
 11. urmati intotdeauna intructiunile din acest manual;
 12. nu folositi niciodata un atomizor deteriorat, modificat, reparat sa asamblat impropriu. Nu scoateti, deteriorati sau dezactivati oricare din dispozitivele de siguranta;
 13. nu faceti reparatii sau intretineri care nu fac parte din programul de intretinere de rutina. Mergeti la un service autorizat pentru a efectua aceste operatii;
 14. nu folositi carburant pentru curatare;
 15. tineti atomizorul intr-un spatiu uscat deasupra terenului;
 16. folositi masti de protectie pentru a nu inhala gazele toxice;
 17. folositi masina doar in zone bine aerisite; nu folositi masina in medii explozive sau langa substante inflamabile. Cand lucrati in sere asigurati-va ca aveti ventilatia necesara;
 18. nu folositi atomizorul pana cand nu ati inteles perfect metodele de folosire;
 19. folositi doar modelul de rotor oferit de distribuitorul dvs.;
 20. daca masina dvs. nu mai poate fi utilizata, aruncati-o astfel incat sa nu degradati mediul sau duceti-o la dealerul dvs.;
 21. imprumutati atomizorul doar persoanelor care au cunostinta de modul de utilizare. Oferiti cu masina si manualul de instructiuni;
 22. tineti manualul la indemana si consultati-l inainte de fiecare utilizare;
 23. utilizati atomizorul la rotatie maxima;
 24. nu porniti masina fara rotor. Va produce deteriorari serioase ale motorului si garantia ii va fi anulata;
 25. nu folositi masina langa sisteme electrice;
 26. scoateti capacul bujiei de fiecare data cand faceti reglaje, curatati sau reparati;
 27. nu fortati rotorul; nu lucrati cu un rotor deteriorat;
 28. nu folositi masina cu substante inflamabile sau corozive;
 29. nu asamblati rotorul la alt motor sau transmisie;
 30. nu obturati sau inchideti zona de aerisire a rotorului.

SIMBOLURI PENTRU EVITAREA ACCIDENTELOR

1. Consultati intotdeauna manualul de operare si intretinere
2. Folositi manusi de protectie

3. Folositi masca cu oxigen si antifoane

4. Folositi imbracaminte de protectie

5. Nu atingeti suprafetele fierbinti

6. Nu fumati sau nu folositi flacara deschisa

PARTILE COMPONENTE ALE ATOMOZATORULUI

1. Tubulatura principala 10. Robinetul de carburant

2. Robinetul de lichid 11. Clapeta soc

3. Furtun de lichid 12. Rezervorul de carburant

4. Difuzor 13. Rezervorul de lichid

5. Parghie acceleratie 14. Toba

6. Intrerupator 15. Filtru de aer

7. Maner starter 16. Buson de benzina

8. Limitator de acceleratie 17. Pipa bujie

9. Dozator de lichid 18. Chinga prindere

ASAMBLAREA

Masina vine ambalata ca atomizor. Este disponibil si chit-ul pentru praf la cerere. Masina asamblata este expusa in fig. 1.

Asamblarea tuburilor si manerului

 1. fixati manerul (A, fig. 1-5) la tub (B), asingurandu-va daca prinderea (C, fig. 2) pe maner se potriveste sinelor (D, fig. 3) pe tub.
 2. asamblati cele 2 piese (E-F, fig. 4) ale partii de imprastiere pe tub (B), fixand in pozitie cu surub (G); partea de sus a capatului de difuziune (E) este folosita pentru a folosi lichide pe suprafete mari (fig. 6);
 3. conectati tubul (H, fig. 5) la iesirea (L) si fixati-o cu clema (M);
 4. conectati furtunul de apa (N, fig. 5) fixand-o cu cleme pe tub (B) si tubul de eliminare (F).

fig. 8: pentru a avea o imprastiere a lichidului cat mai precisa puteti adapta un dispozitiv (P, fig. 7) ce vine cu tubul final (E, fig. 4-7).

PORNIREA

Amestecul de carburant: folositi amestec ulei/benzina de 4% (25:1). Cu ulei PROSINT oleo-mac folositi amestec de 2% (50:1). Cu ulei oleo-mac eXtrasint folositi amestec 1% (100:1).

Atentie! Motoarele in 2 timpi au o putere caracteristica si, de aceea va recomandam sa folositi benzina de calitate, super, cu plumb sau fara plumb. Cand pregatiti amestecul  folositi ulei doar pentru motoare in doi timpi. Agitati canistra bine inainte de a alimenta. Alimentati (fig. 12) cand motorul este oprit si departe de flacari deschise. Inainte de a desface capacul puneti pulverizatorul pe o suprafata plana, solida pentru a preveni scurgerile. Pregatiti doar cantitatea de amestec ce va este necesara o data, nu lasati amestec in rezervor sau in canistra pentru perioade mari de timp.

Atentie! Cand motorul s-a incalzit nu folositi socul pentru a porni din nou.

Asigurati-va ca manerul de acceleratie (B, fig. 15) functioneaza corect si limitatorul (C) este in pozitia minima. Puneti intrerupatorul oprit/pornit in pozitie (A fig. 15) in pozitia pornit. Puneti butonul de carburant in pozitia ON (fig. 13). Puneti butonul de soc (1, fig. 14) in pozitia inchis (doar pentru motoarele reci)

Puneti masina pe o suprafata stabila. Tinand masina ferm   trageti starterul cu putere pentru a porni masina, trageti ferm si rapid (fig. 16). Repetati de cateva ori pana porneste motorul puneti butonul de soc (1 – fig. 14) in pozitia deschis si trageti la starter din nou pana cand motorul porneste.

Utilizarea

umpleti rezervorul de lichid (fig. 17). Strangeti capacul (D) si verificati etansarea.;

porniti motorul urmand instructiunile de mai sus;

deschideti pompa de lichid (fig. 18);

reglati debitul lichidului folosind dispozitivul E (fig. 19).

Viteza jetului de lichid este reglata cu acceleratia (B, fig. 20). Selectati viteza dorita pentru utilizarea dorita. Dupa ce a fost reglata poate fi folosit limitatorul de acceleratie (C, fig. 20) pentru a mentine acceasi viteza. Acceleratia maxima este obtinuta cand limitatorul este impins complet in sus.

Atentie! Pentru o utilizare corecta prima sectiune a tubului (L, fig. 22) trebuie tinut orizontal de la prindere pana la sectiunea cauciucata.Atentie! Verificati in mod constant zona in care lucrati : nu indreptati jetul spre animale sau oameni (fig. 23). Atomizorul poate arunca obiecte mici cu o viteza foarte mare.

Atentie! Cand ati terminat lucrul inchideti butonul de lichid (fig. 18)

Oprirea motorului

Puneti manerul de acceleratie (B, fig. 20) si limitatorul (C) la minim. Inchideti butonul de carburant punandu-l in pozitia OFF (fig. 21).   Opriti motorul cu manerul de oprire (A) in pozitia Oprit (fig. 20).

Atentie! Dupa ce folositi chimicale curatati pompa imediat si umpleti rezervorul cu apa curata.

Kitul ULV (optional)

Scoateti capatul de imprastiere standard si fixati-l pe cel nou (A, fig. 24A) impreuna cu adaptorul (B) care trebuie fixat pe tubul de suflare (D) si fixati-l cu clema (C).

Pentru a obtine un jet fin fixati discul ULV (E) si filtrul de lichid (F). filtrul este instalat in linie cu tubul deja existent din PVC.

Atentie! Cand fixati filtrul (F) reglati lungimea tubului de PVC cat este necesar si taiat doar atat cat este necesar doar dupa ce manerul a fost pozitionat bine.

Iesirea dubla (optional) – se poate adapta si un capat cu iesire dubla care-i permite utilizatorului sa stropeasca pe doua randuri lichidul (fig. 24B).

INTRETINEREA

Atentie! Purtati intotdeauna manusi de protectie in timpul operatiunilor de intretinere. Nu faceti reparatii cand motorul este incins.

Filtrul de aer

Filtrul de aer

La fiecare 8-10 ore de functionare scoateti capacul (A, fig. 25) si buretele (B). Buretele (B) trebuie curatat prin scuturare si cu o perie moale. Motorul functioneaza greu daca filtrul este infundat, ducand la un consum ridicat si o performanta redusa.

Rezervorul de carburant

Verificati filtrul de carburat in mod periodic (se gaseste sub conectarea carburatorului). Curatati-l la fiecare 50 de ore (fig. 26-27), intai scoateti surubul (A), scoateti  furtunul (B) si scoateti filtrul (C) fiind atenti sa nu-l deteriorati. Curatati-l in lichid non-inflamabil (de ex. apa cu sapun) apoi uscati-l. Un filtru mult prea murdar face ca motorul sa nu porneasca usor si performanta acestuia este redusa.

Bujia

Curatati bujia si verificati distanta electrodului periodic (fig. 28). Folositi bujii RCJ-7Y sau alta marca cu acelasi coeficient termic.

Atentie! Toate operatiunile de intretinere care nu sunt expuse in acest manual se fac de catre un centru service autorizat. Pentru a-i asigura atomizorului o functionare permanenta si sigura amintiti-va ca toate piesele trebuie sa fie de origine.

Depozitarea

cand masina este depozitata pentru perioade mari de timp folositi apa curata si porniti-o pentru cateva minute. Uscati-o bine,

goliti rezervorul de carburant si curatati motorul bine.

Scoateti bujia si puneti putin ulei in cilindru (fig. 29);

Rotiti ambielajul de cateva ori folosind demarorul pentru a distribui ulei (fig. 30). Puneti bujia la loc.

Depozitati masina intr-un loc uscat, de preferinta nu in contact direct cu solul si departe de sursele de caldura;

ECHIPAMENTUL PENTRU PRAF

Optional

Kit pentru distribuirea prafului (fig. 33):

 1. furtun flexibil din plastic;
 2. tub de curgere
 3. cablu de prindere cu lant
 4. dispozitiv de agitare
 5. dispozitiv pentru fixare

fig. 34-35

scoateti surubul (6), distantierul (7) si scoateti tubul (10) din cotul (8).

Scoateti dispozitivul fixat in interior pe cot (9) si inlocuiti-l cu dispozitivul (5). (introduceti-l asa cum se arata in desen); verificati daca tubul (10) se poate roti lasand praful sa iasa: daca nu se roteste desurubati putin surubul (6);

Remontati tubul (10), distantierul (7), lantul mic (3) si surubul (6);Scoateti din tub (10) cuiul din plastic (13) si puneti cablul (14), lasand lantul (15) sa fie liber pe sol.

Fig. 36-37

scoateti din rezervorul de lichid filtrul (16), pompa de presiune (16) si surubul (18);

conectati pompa de amestecare (4) si tubul de curgere (2);

deconectati din prinderea (19) furtunul de lichid (20-21) si cuiul (22); puneti furtunul de plastic (1), celalalt capat este fixat la tubul de suflare (10), dupa ce ati scos capacul (13);

reglajul prafului este facut prin rotatia tubului (10) dupa ce a fost scos capacul (13).

Atentie! Este important sa folositi intotdeauna lantul (3, fig. 33). Daca nu fixati bine lantul poate duce la combustia anumitor particule din praf inflamabile (sulfuri, etc.) datorita descarcarilor electrostatice.

ATOMIZOR OLEO-MAC

CARACTERISTICI TEHNICE

Model

Tip motor

Putere HP/KV

Turatie min-1

Aprindere

Carburant

Viteza aerului (m/sec)

Capacit. Rez. Comb.

Capacit. Rez. Subst.

Dimensiuni (mm)

Distanta imprastiere lichid (m)  ORIZ.

Distanta imprastiere lichid (m)  VERTIC.

Distanta imprastiere pulbere (m)  ORIZ.

Distanta imprastiere pulbere (m)  VERTIC.

Greutate (kg)

Consum specific (g/HP/h)

Consum maxim (l/h)

AM 190

Emak 2 timpi

5/3,7 CP (SAE)

electronica

benzina / ulei 4%

1,7 l

14 l

290x440x670

CONDITII DE GARANTIE

Oleo-Mac garanteaza ca utilajul descris este in garantie neavand defectiuni sau defecte de fabricatie. Oleo-Mac garanteaza utilajul 12 luni de la data achizitionarii. In aceasta perioada compania rezolva reparatiile sau inlocuieste gratis orice piesa care prezinta defecte de fabricatie.
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Relatia intre camp si surse. Teorema lui Ampère
Metoda transfiguratiei
Legatura intre reglarea frecventei si reglarea vitezei
Circuite basculante bistabile de tip J-K Master-Slave
Tiristorul controlat prin structura MOS
Tranzistoare cu efect de camp metal oxid semiconductor
Teorema transferului maxim de putere
Amplificatorul inversor cu AO alimentat cu sursa simpla

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu