Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » electronica electricitate
Procesul teoretic si procesul real de comprimare in trepte

Procesul teoretic si procesul real de comprimare in trepte


Procesul teoretic si procesul real de comprimare in trepte

Compresia treptata a gazului, cu racire dupa fiecare treapta, apropie procesul compresiei de izoterma, fapt ce determina micsorarea puterii consumate de compresor. Pentru a demonstra acest lucru, se va analiza procesul de lucru al compresorului cu trei trepte de comprimare.

fig. 3.10

In figura 3.10 s-a considerat, pentru comparatie, ca compresia gazului de la la se face intr-o singura treapta (ciclul 1-2-3"'-4-1), peste care s-a suprapus compresia in trei trepte (ciclul 1-2'-1'-2"-1"-2'"-3'"-4- 1).

In prima treapta are loc compresia de la la in a doua treapta de la la iar in ultima treapta de la la .Prima presiune intermediara () se realizeaza in urma comprimarii politropice 1- 2'.

Gazul comprimat caracterizat de punctul 2' in prima treapta este racit (imediat dupa iesirea din treapta) la presiune constanta, pana la temperatura initiala, avand ca punct final punctul 1'.

Cu starea determinata de punctul 1' gazul va patrunde in treapta a doua, treapta in care compresia continua de la la dupa politropa 1'-2".

Si dupa aceasta treapta gazul se raceste la presiune constanta (izobara 2"-1").

Punctul 1" caracterizeaza starea gazului inainte de intrarea in ultima treapta de compresie. Compresia se face dupa curba politropa 1"-2", cand gazul atinge presiunea finala, .

Deci diagrama teoretica de functionare a compresorului cu o singura treapta si cu trei trepte (pentru acelasi grad de compresie), rezulta ca compresorul cu trei trepte necesita o putere mai mica decat compresorul cu o treapta. Diferenta este data de diferenta de lucru mecanic, reprezentata in fig. 3.10 hasurat, adica suprafata 2'-1'-2"-1 "2'"-2-2'.

Procesul real de comprimare in trepte

Spre deosebire de procesul teoretic, in cazul procesului real se tine seama de pierderile de presiune din fiecare treapta, din racitoarele intermediare si de schimbul de caldura dintre gazul ce se comprima si mediul ambiant.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.