Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » tehnica mecanica
Solutii constructive pentru treapta de mers inapoi

Solutii constructive pentru treapta de mers inapoi


Solutii constructive pentru treapta de mers inapoi

Solutia pentru treapta de mers inapoi se alege in functie de posibilitatile constructive ale cutiei de viteze, precum si de raportul de transmitere necesar pentru obtinerea unei forte de tractiune suficient de mare si a unei viteze reduse de deplasare a automobilului pentru a da posibilitatea unei manevrari corecte.

La cutiile de viteze cu trei trepte si cu cinci trepte ale autoturismelor, pentru obtinerea treptei de mers inapoi se utilizeaza, in general, un pinion suplimentar, montat liber pe axul de mers inapoi si aflat in angrenare permanenta cu ultimul pinion al arborelui intermediar destinat in acest scop. Dezavantajele acestei metode sunt urmatoarele: necesitatea montarii pe arborele intermediar a unui pinion suplimentar.O alta solutie constructiva este utilizarea unui bloc de roti dintate.

La cutiile de viteze cu patru trepte, cu roti cu deplasare axiala, pentru obtinerea treptei de mers inapoi trebuie sa se utilizeze o furca speciala cu ajutorul careia se deplaseaza un anumit bloc de roti dintate.

Cele mai raspandite cutii de viteze la automobile sunt cele cu trei, patru sau cinci trepte.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.