Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » agricultura
Masina pentru detasat cotorul din capatana de varza

Masina pentru detasat cotorul din capatana de varza


Masina pentru detasat cotorul din capatana de varza

Operatia tehnologica de indepartare a cotorului de la varza se executa la inceputul procesului de industrializare. Prin aceasta operatie se realizeaza eliminarea coceanului din zona centrala a capatanii de varza, pe o adancime de 80150 mm, in functie de diametrul acesteia.

Operatia tehnologica de indepartare a coceanului de varza se realizeaza manual, cu dispozitive de taiere simple in cazul liniilor tehnologice cu productivitate redusa sau cu masini specializate pentru capacitati de industrializare mecanizate.

Masinile specializate pentru eliminarea coceanului din capatana de varza sunt de constructie simpla, cu alimentare manuala, cu doua sau mai multe posturi de lucru. Constructiv (fig. 3.16), are in componenta dispozitive de fixare si alimentare si subansamble pentru taierea si eliminarea coceanului de varza.

Operatorii pozitioneaza capatana de varza pe suport ii inferiori (3), cu coceanul care urmeaza a fi detasat pe directia cutitului special, dupa care prin actionarea pedalei se realizeaza eliminarea partii necomestibile.Actionarea cutitelor pentru detasarea coceanului se realizeaza de la un electromotor prin intermediul a doua transmisii de curele Turatia arborilor, pe care se fixeaza cutitele pentru detasarea coceanului de varza, se recomanda sa aiba valori de 550750 rot./min.

Productivitatea masinii depinde de numarul posturilor de lucru si de indemanarea operatorilor.

Fig. 3.16. Schema tehnologica a masinii pentru detasat cotorul din capatana de varza: 1 - cutit pentru detasarea cotorului; 2 - rotor cu palete pentru evacuarea cotorului detasat; 3 - suport inferior; 4 - suport superior; 5, 11 - resorturi; 6 - orificiu pentru evacuare; 7 - parghie; 8 -tije; 9 - pedala; 10 - transmisii de curele; 12 - electromotor.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.