Creeaza.com - informatii profesionale despre
Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » afaceri » comert » merceologie

Fluxul tehnologic in fabricarea si comercializarea peletilor si brichetilor din rumegus sau tocatura de salcie energetica
Fluxul tehnologic in fabricarea si comercializarea peletilor si brichetilor din rumegus sau tocatura de salcie energetica


FLUXUL DE FABICATIE SI DISTRIBUTIE LA CONSUMATOR, propus de SEBA, pentru productia si utilizarea de pellet sau brichete, combustibilul ecologic regenerabil al viitorului, porneste de la BIOMASA vegetala ca materie prima si parcurge 9 faze pana la distribuirea si utilizarea acestor combustibili catre CONSUMATORUL FINAL , dupa cum urmeaza :
Pregatirea materiei prime

Transportul

Stocarea

Uscarea

Macinarea

Pelletizarea / Brichetarea

Racirea

Ambalarea

Depozitarea si distribuirea combustibilului ecologic 'pellet'

Consumatorul final

Printr-un simplu 'click' pe bulina care indica faza ve-ti descoperi toate echipamentele ce fac parte din respectiva faza iar cu un 'click' pe denumirea sau fotografia echipamentului va apare descrierea cu explicatiile necesare, pentru a intelege cum se utilizeaza echipamentul respectiv.

La fel am procedat si pentru consumatorii produsului finit, unde se pot alege cu un 'click', echipamentele necesare pentru consumul casnic sau industrial. Prin studierea cu atentie a articolelor postate pe pagina noastra de web si prin abonarea la new letter, se va intelege mai bine fluxul tehnologic si veti fi la curent cu noutatile in domeniu. Oricat de completa si detaliata este descrierea echipamentelor pe care am incercat sa le prezentam, pentru o alegere corecta, functie de diversitatea criteriilor ce trebuiesc avute in vedere , sugeram apelarea cu incredere la specialistii nostri care detin o buna pregatire si o bogata experienta in domeniu.

In continuare vom descrie succint cuprinsul fiecarei faze dupa cum urmeaza :

1.Pregatirea materialelor

Pregatirea materialelor pleaca de la conceptul de baza ca in fluxul tehnologic de fabricatie pellet sau brichete se utilizeaza materialul numai sub forma de rumegus .

Pentru transformarea in rumegus a materialelor, care se gasesc sub diferite forme, ca de exemplu, deseuri de lemn rezultate din fabricatia cherestelei sau fabricatia mobilei cu elemente masive, resturile ramase de la exploatarile forestiere, busteni, crengi, cioate, frunze, sau resturi de la culturile agricole, etc.

Am grupat in acest capitol toate tipurile de tocatoare cu disc sau cu tambur, mobile sau stationare, precum si morile cu ciocane specifice pentru macinarea materialelor umede, in vederea obtinerii granulatiei necesare pentru utilizarea materialelor in fluxul de fabricatie.

De asemenea tot in operatia de pregatire a materialelor am inclus si SORTAREA care este o operatie foarte importanta pentru materialele granulare lemnoase ce se gasesc in tara noastra , ca rezultat al proceselor tehnologice de prelucrare a masei lemnoase. Mentalitatea majoritatii operatorilor din Romania despre acest produs rezidual, rumegusul, este ca nu merita a fi tratat mai mult decat un deseu , un gunoi, in cel mai bun caz destinat pentru a fi introdus in foc unde si asa va arde tot. Foarte multi din agentii economici, ce produc rumegus in exces ( si datorita tehnologiilor neperformante de prelucrare a lemnului ) fie procedeaza la depozitarea lui in numeroase halde pe pamantul din curte sau din imprejurimi fie si mai rau cauta sa scape de el prin depozitarea pe albiile raurilor sau cat mai departe de locul producerii pentru a se pierde urma faptasului.Chiar daca in prezent legislatia din Romania si inspectorii de mediu nu mai permit astfel de situatii si aplica sanctiuni drastice pentru cei ce polueaza mediu, va mai trece foarte mult timp pana cand nu se va mai arunca in gramada de rumegus, chiar depozitata corespunzator, diverse resturi menajere, pachete de tigari consumate, pungi de plastic, sticle de plastic, diverse materiale metalice sau cioburi de sticla, etc. pe care cei ce vor sa utilizeze rumegusul in fluxul de fabricatie trebuie sa le indeparteze.

Dar principalele materiale care trebuiesc indepartate din rumegusul provenit de la fabricile de cherestea si prelucrarea lemnului raman deseurile de lemn sub forma de margini de la tivirea cherestelei, lobde de la debitare, bucati de lemn de la prelucrare. Toate aceste materiale pot fi indepratate prin sortatoarele dimensionale care pe langa rolul de indepartare a bucatilor de lemn au si rolul de a selecta numai dimensiunea de granulatie admisa pentru a fi introdusa in uscatorul de rumegus, stiut fiind ca numai granulatiile cu anumite marimi pot fi introduse in sistemele de uscare performante in flux continuu. Sunt prezentate o serie de sortatoare stationare sau mobile, fie montate in containere, ce pot fi amplasate in exterior, fie cu utilizare numai pe spatii interioare, avand ca optionale diverse sisteme de separare magnetica.

2.Transportul

Transportul materialelor pregatite pe fluxul tehnologic se realizeaza cu diferite sisteme functie de starea materialelor pe flux precum si de capacitatea liniei de fabricatie. Sunt grupate in aceasta faza, diferite sisteme de transportoare mecanice, cu racleti, cupe sau benzi, transportoare pneumatice sau sisteme de transport prin vibratie.

3.Stocarea

Stocarea reprezinta o faza importanta in orice flux tehnologic pentru corelarea functionarii in mod continuu a diferitelor echipamente tehnologice. Sunt prezentate diferite solutii de stocare verticale sau orizontale cu diferite sisteme de extractie si dozare a materialelor depozitate.

4.UscareaUscarea materialelor granulare lemnoase, se realizeaza cu echipamente de ultima generatie, in flux continuu si cu sisteme complet automatizate, utilizand pentru producerea energiei termice necesare tot biomasa, respectiv rumegusul. Gama de uscatoare produse de SEBA, cuprinde capacitati de la 400 kg/h si pana la 12000 kg/h, prezentate in detaliu, cu o bogata galerie de fotografii, de la diversele echipamente aflate in functiune.

5.Macinarea

Macinarea materialelor granulare lemnoase este o operatie necesara pentru obtinerea unei anumite dimensiuni constante si omogene pentru a fi utilizate in masinile de fabricatie a pelletului.

Alegerea unei mori cu ciocane pentru macinare se face pe baza mai multor criterii ca tipul materialului, sortimentatia, gradul de umiditate , capacitatea, etc. Fiecare tip de moara cu ciocane necesita la randul ei sisteme speciale de alimentare si evacuare pentru a fi integrata in fluxul de fabricatie, personalizate de specialistii nostrii de la departamentul de proiectare pentru fiecare linie tehnologica in parte.

6.Pelletizare / Brichetare

Pelletizare / Brichetare reprezinta operatia de transformare in combustibil a materialelor special pregatite de echipamentele componente ale fluxului tehnologic de fabricatie.

Pelletizarea se realizeaza prin extrudere adica prin trecerea fortata si in mod continuu a unei cantitati foarte mari de material printr-un orificiu foarte mic. Masinile de pelletizat , extruderele propuse de SEBA, sunt realizate de catre CPM Europe din Olanda, filiala a firmei americane California Pellet Mill care produce aceste masini de peste 100 de ani si care detine peste 80% din parcul de masini existente la nivel mondial. SEBA ca unic reprezentant oficial pentru Romania si Bulgaria este autorizat de firma producatoare pentru a proiecta, realiza si pune in functiune sistemele tehnologice de integrare a masinilor de pelletizare in fluxul tehnologic de fabricatie.

Alegerea tipului de masina de pelletizare precum si a sistemelor de alimentare, mixare si conditionare a materialului la intrarea in masina trebuie sa se faca in baza unor multiple criterii ce tin seama pe langa capacitate dorita de tipul, sortimentatia si umiditatea materialului dar si de modul de pregatire in echipamentele utilizate anterior introducerii in masina de pelletizat.

Brichetarea se realizeaza prin presare intr-un cilindru cu ajutorul unui piston ce poate fi actionat hidraulic sau mecanic de unde rezulta si denumirea de brichetare hidraulica sau mecanica. In general masinile de brichetat nu necesita pentru functionare sisteme special de macinare a materiei prime si se poate utilize rumegusul cu granulatia existent. Sunt prezentate atat masini de bricehtat mecanice cat si hidraulice de diferite capacitati de productie precum si accesoriile necesare7.Racirea

Racirea dupa operatia de pelletizare, este operatia obligatorie in fluxul tehnologic de fabricatie datorita temperaturii ridicate a produsului finit la iesirea din matrita de extrudere.

Temperatura de iesire poate ajunge la 90 – 100 grade ceea ce produce deteriorarea produsului finit daca va fi in continuare stocat sau ambalat la aceasta temperatura. Sunt prezentate diferite sisteme de racire in current de aer de capacitate diferite functie de productia ce se doreste a se realize.

8.Ambalarea

Ambalarea produsului finit – pellet – se realizeaza in saci de plastic cu greutatea incepand de la 10 – 15 kg si pana la 25 kg functie de necessitate. De asemenea se mai utilizeaza si amblarea in saci mari din material special cu greutatea de 500 – 1000 kg pentru uzul industrial al acestor combustibili.

Sunt prezentate diverse masini de ambalat in pungi de plastic si sisteme de sigilare a pungilor atat in variant semiautomata cat si in variant complet automatizata cu roboti de preluare si pozitionare pe paleti a sacilor cu pellet.

9.Depozitarea

Depozitarea este operatia necesara in special pentru clientul final,inainte ca pelletul sa fie utilizat pentru alimentarea centralelor termice respective. Sunt prezentate diferite sisteme de depozitare functie de exigentele clientului.

10.Consumatorul final

Consumatorul final este reprezentat de utilizatorul de centrale termice pentru productia de apa calda sau de aer cald.

Sunt prezentate numai acele echipamente ecologice ce utilizeaza drept combustibil pellet, cat si cele care utilizeaza drept combustibil rumegusul , tocatura sau lemnul de foc, atat cele de uz industrial de capacitate medie si mare, cat si cele de uz casnic de capacitate mica si medie.


Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Zaharul si ceilalti indulcitori
Ambalarea in atmosfera modificata a produselor vegetale
Principalele condimente si compozitia acestora
Bauturi alcoolice distilate
Proiect pentru examen de certificare competente profesionale - Tehnologia de fabricare a berii
PROIECT Preparator produse din lapte - Tehnologia de obtinere a smantanii de consum
EVOLUTIA CONCEPTULUI DE „CALITATE”
CARACTERIZARE GENERALA A PASTELOR FAINOASE
Caracteristicile organoleptice, fizico-chimice si bacteriologice ale carnii proaspete
Preparate din carne

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu