Creeaza.com - informatii profesionale despre
Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » afaceri » economie
Determinarea punctelor forte si slabe a activitatii intreprinderii in baza analizei efectuate

Determinarea punctelor forte si slabe a activitatii intreprinderii in baza analizei efectuate
Determinarea punctelor forte si slabe a activitatii intreprinderii in baza analizei efectuate

Din observarea situatiei actuale a economiei pe plan mondial se prevezioneaza ca firma ca organiztie econonico-sociala cu finalitate, statut, resurse si actiuni specifice va suferi schimbari importante care vor afecta conducerea, functionarea si integrarea sa in ansamblu societatii. Sunt numeroase incercari de previzionare a caracteristicilor definitorii ale firmei, dintre care principalele se prezinta in continuare.

Din punct de vedere economic intreprinderea in perioadele anului 2006-2007 inregistreza pierderi din activitatea operationala. Partile slabe a activitatii intreprinderii de baza a analizei efectuate sunt: in perioada de baza sau pronuntat clar tendinte de micsorare a profitului brut , rezultatul din activitatea operationala, rezultatul din activitatea economico-financiara , deasemenea micsorarea profitului profitul pina la impozitare a scazut cauza a fost determinata de diminuarea marimii profitului cistigat din din activitatea operatianala si de pierderile obtinute in anul de gestiune din activitatea financiara ce au dus la reducerea marimii profitului .Aceasta micsorare a fost cauzata in mare masura de reducerea volumului vinzarilor.

Alta parte slaba a intreprinderii este caracterizata de micsorare a rentabilitatii economice datorita scaderii profitabilitatii productiei , precum si accelerarii circulatiei activelor adica la fiecare leu depus in active a scazut profitul intreprinderii. Reducerea produsa de rata rentabilitatii financiare, ne marturiseste despre majorarea profitabilitatii productiei fabricate, imbunatatirea utilizarii activelor si cresterea presiunii fiscale.

Deasemenea o pate slaba este dezechilibru financiar deoarece NFR este mai mare decit FR, in aceasta situatie intreprinderea este nevoita sa apeleze permanent la credite de trezorerie fapt ce ridica nivelul costurilor influentind renrabilitatea. Deasemenea spre scaderea NFR a influentat reducerea surselor imprumutate de finantare pe TL.
Iar partile forte la intreprindere o reprezinta solvabilitatea intreprinderii cu marimea si evolutia ei arata ca intreprinderea din punct de vedere a solvabilitatii se afla la limita inferioara a acceptabilitatii, fara a fi alarmata. Daca intreprinderea va continua activitatea sa in acest ritm atunci nu va avea de suferit pagube semnificative. Totodata observam ca intreprinderea SC A IMPORT EXPORT SRL nu are datorii pe termen lung privind creditele bancare, deci firma data se finanteaza din surse proprii.

Deasemenea lichiditatea intreprinderii reprezinta un punct forte care arata ca intreprinderea atat la inceputul, cat si la sfarsitul perioadei raportate este capabila sa-si achite datoriiile sale numai mobilizand toate activele curente. In acest caz solvabilitatea intreprinderii „SC A IMPORT EXPORT SRL ” este asigurata. Luand in considerare ca nivelul cerut, 1 – 2,5 al acestui indicator este cu mult mai inalt decat cel real, care in perioada precedent este de 1,154 iar in cea curenta de 1,4956, astfel ivinduse o crestere a acestui indicator, totusi potentialii investitori nu vor risca sa-si investeasca mijloacele financiare libere, deoarece diminuarea marimii coeficientului analizat semnifica existenta la intreprinderea analizata a structurii nerationale a activelor intreprinderii si apare riscul de a transforma investitiile financiare plasate in mijloace inghetate.
Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
STABILIREA PRETULUI IN INTREPRINDERE
ANALIZA CHELTUIELILOR PENTRU EXPLOATARE
INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII
Principiile sistemului monetar international
Analiza situatiei patrimoniale si financiare a intreprinderii
Conceptul de cost mediu ponderat al capitalului
Contabilitatea impozitelor si taxelor ca obligatii fiscale ale intreprinderii
Economia naturala

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu