Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » economie
Piata capitularilor

Piata capitularilor


Piata capitularilor

Economisti admit ca sa nu existe o delimitare neta intre o piata monetara si cea financiara.Totusi, avand in vedere ca achizitionarea bunurilor de capital este doar inceputul unui lung sir de activitati, iar pana in momentul aparitiei rezultatelor (veniturilor) trece un timp important, se considera ca piata financiara este specifica operatiunilor de creditare pe termen lung.

Piata pe care se intalnesc agentii economici care au nevoie de bani pentru a-si finanta afacerile si agentii economici care doresc sa sustina cu bani acele afaceri se numeste piata financiara

Intrucat prin investitiile pe care le presupun afacerile se achizitioneaza bunuri capital, piata financiara mai este numita si piata capitalului.

Cel care investeste pe o astfel de piata doreste sa obtina o compensatie, deoarece a economisit banii. Pe de alta parte,intreprinzatorul care isi finanteaza astfel afacerea spera sa obtina un profit suficient de mare chiar si dupa includerea in calcul a cheltuielilor de finantare. In plus, el va compara cheltuielile de finantare de pe piata financiara cu alte resurse alternative de obtinere a fondurilor necesare.In cazul in care cele doua parti ajung la un acord,este necesar redactarea unui contract de investitii; rezultatul este o ''hartie''care are inscriese drepturile si obligatiile partilor Intrucat motivatia acestui contract consta in obtinerea unor venituri viitoare, respectivul document se mai numeste hartie sau titlu de valoare. Pentru a diferentia astfel de titluri ale pietei financiare de alte hartii de valoare, se utilizeaza denumirea de titluri financiare.

Deoarece investitorul urmareste obtinerea unor venituri suplimentare viitoare, iar intreprinzatorul se obliga sa furnizeze aceste venituri investitorului,este lesne de observat ca operatiunile pietei financiare sunt asemanatoare cu cele de creditare bancare.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.