Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » economie
Prezentarea functiunii de personal din cadrul SC Prod 2004 SRL

Prezentarea functiunii de personal din cadrul SC Prod 2004 SRL


ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI

FACULTATEA DE ECONOMIE

Prezentarea functiunii de personal din cadrul SC Prod 2004 SRL1.1. Istoric

S.C. Prod 2004 S.R.L. a fost infiintata in anul 2004 in Bucuresti,strada Ionescu Grigore, nr 79, bloc T14, scara A, etaj 8, ap 47, sector 2. . Societatea este inmatriculata la Registrul Comertului cu nr J40/80247/2004, la data de 25.02.2004 avand codul CAEN 5116.

Inca de la inceput SC Prod 2004 SRL, si-a directionat toate eforturile catre satisfacerea si loializarea clientilor prin furnizarea unor bijuterii si accesorii fantezie care respecta cele mai exigente in materie de calitate si design. Organizatia se angajeaza ferm sa se orienteze intotdeauna catre satisfacerea nevoilor clientilor sai, prin profesionalism si atitudine.

Organizatia are la baza angajamentul ferm fata de profesionalism si orientarea catre satisfacerea nevoilor clientilor, principii dupa care se ghideaza in continuare. Prin intampinarea nevoilor si dorintelor clientilor si furnizarea unor solutii personalizate. Cea mai mare realizare a companiei o reprezinta loializarea clientilor si stabilirea unei relatii de durata cu acestia, bazate pe incredere si recunoastere reciproca.

Succesul organizatiei Prod 2004 se datoreaza:
. Orientarii catre satisfacerea nevoilor clientilor;
. Gamei variate de produse - design-ului, modelelor, culorilor;
. Serviciilor de consiliere la standarde inalte;
. Relatiei durabile cu partenerii de afaceri;
. Expertizei in moda;
. Echipei profesioniste si dinamice;

Echipa noastra, tanara, profesionista si dinamica este cea care determina buna functionare a organizatiei.Aceasta este cea mai valoroasa resursa a companiei. Urmarim sa atragem tineri care sunt talentati, motivati si interesati. Principiile noastre vizeaza recompensarea angajatilor nostri in functie de eforturile depuse. Ne respectam si pretuim angajatii pentru plus-valoarea adusa firmei.

Cifra de afaceri: a evoluat de la 82.000 euro in anul 2004 pana la 10.400.000 euro, la finele anului trecut.
Misiunea familiei: 'Exploram universul feminin si dezvoltam personalitatea femeii moderne prin provocarile modei. Oferim femeii frumusete, rafinament, eleganta si dinamism prin produsele si serviciile noastre'.

1.2. Obiectul de activitate actual

Obiectul de activitate al societatii este:comertul cu amanuntul neefectuat prin magazine, vanzarea cu amanuntul prin standuri si piete si promovarea prin vanzare de bijuterii (coliere, cercei, bratari, inele, brose, bijuterii mobil, bijuterii geanta), accesorii par(bentite, clesti, elastice, clame) cat si accesorii vestimentare(genti, esarfe, curele, sepci, palarii, portofele, ceasuri, ochelari).

SC Prod 2004 SRL porneste de la nevoia femeilor de a gasi intr-un singur magazin toate bijuteriile si accesoriile care sa le confere eleganta si sa le ajute sa-si exprime personalitatea.

Intotdeauna oamenii se lasa fascinati de frumusetea si misterul pe care il inspira bijuteriile, de finetea lucraturii lor, de culorile si formele superbe care le incanta privirile. Fie ca au ramas ore in sir in fata unor asemenea exponate pretioase la marile muzee ale lumii, fie ca le-au admirat la cele care le poarta, fie ca le-au probat la nesfarsit cu bijuteriile gasite in cutiuta bunicii, forta lor de atractie isi gaseste in continuare resurse inepuizabile.

In aceasta iarna sunt recomandate pandantivele din argint cu pietricele colorate, cu monturi delicate sau modele geometrice, inimioare jucause, buburuze dragalase sau potcoave norocoase etc.

Moda acestui sezon este atotcuprinzatoare, permitand fiecarei femei sa se exprime in cel mai autentic si nedisimulat mod cu putinta. Acest sezon subliniaza vitalitatea, increderea, nonsalanta a femeii moderne, care stie sa-si pastreze armele seductiei si ale cochetariei printr-un stil urban si sexy, prin hotarare si constientizarea calitatilor sale. Acelasi sezon ne invita sa redescoperim romantismul serilor petrecute langa focul semineului, reintoarcerea la natura, precum si liniile clasice actualizate.

Colierele se pot transpune in exemplul perfect pentru multivalenta acestei colectii, surprinzand printr-o mare varietate de dimensiuni si asocieri de forme. Avem coliere lungi alcatuite din forme abstracte intercalate cu forme clasice (gen bile din material plastic), majoritatea lor avand drept suport metalul. Nelipsite si foarte atragatoare vor fi in acest sezon lanturile metalice lungi si medii, cu pandantive mari din metal emailat sau din metal imbracat in pietre stralucitoare, de diferite culori si dimensiuni. Colierele medii se vor regasi si pe snur, cu diferite forme din plastic in combinatii de culori ton pe ton sau contrastante. Colierele scurte, la baza gatului, au fie forme intr-o singura dimensiune, de volum mare, fie forme similare, de dimensiuni diverse, din plastic, metal emailat sau lemn, aranjate pe lanturi metalice.

Bratarile readuc in atentie volumele mari, avand forme diverse, fixe sau dispuse pe fir elastic.

Cerceii respecta aceleasi tendinte, colectia propunand un numar mare de produse care pot alcatui seturi, atat din punct de vedere al formelor, materialelor, cat si al culorilor. In materie de accesorii fantezie, ne vor surprinde esarfele patrate, de diferite dimensiuni, gentile foarte mari si posetele elegante.

MATERIALE. Polivalenta se regaseste si din punct de vedere al materialelor bijuteriilor,, intrucat vom intalni de la metal (inclusiv emailat) si lemn, pana la materiale plastice si rasini. Accesoriile releva volume mari, tesaturi moi. Curelele din piele ecologica sau din material textil au catarame din metal emailat sau metal cu incrustatii de pietre stralucitoare, de diferite forme, culori, dimensiuni.

1.3. Piata de comercializare

Organizatia se adreseaza in principal segmentului de piata detinut in zona in care este amplasata si in imprejurimi. Principalii clienti ai firmei sunt persoanele fizice care locuiesc in apropierea magazineor, dar si persoanele juridice care necesita utilizarea produselor. In principal produsele comercializate de organizatie sunt destinate femeilor, produse prin intermediul carora fiecare femeie isi dezvaluie frumusetea intr-un mod unic si misterios.

Principalul concurent de pe piata este compania Meli-Melo care are acelasi obiect de activitate, acesta fiind liderul pietei de bijuterii si accesorii fantezie din Romania.

2. Functiunea de personal

Functiunea de personal reprezinta un ansamblu de activitati care urmaresc procesele la care se supun resursele umane cum ar fi asigurarea intreprinderii cu forta de munca calificata, recrutarea personalului, selectionarea, incadrarea, promovarea, retribuirea salariatilor, pregatirea si specializarea angajatilor. De asemenea, in cadrul acestei functiuni sunt analizate problemele sociale, de asistenta medicala si raporturile manager-salariati, si sunt incluse activitati administrative, de secretariat si protocol.
Dupa ce, o perioada indelungata de timp, organizatiile economice nu au fost preocupate de altceva decat de obtinerea de profit si, ca urmare, probleme legate de relatiile de munca erau considerate ca fiind mai putin importante, accentul fiind pus asupra aspectelor de natura administrativa, juridica sau disciplinara. In ultimele decenii, functiunea de personal a evoluat spectaculos si permanent, in ceea ce priveste continutul sau cat in ceea ce priveste profilul specialistilor care o exercita. Domeniile de activitate si tipologia preocuparilor s-au extins, conferind o finalitate sociala organizatiilor economice. Astazi, in unanimitate, manageri sau lucratori constientizeaza importanta cunoasterii problemelor multiple si complexe referitoare la utilizarea eficienta a resurselor umane, ajungandu-se la adoptarea unei filosofii privitoare la succes, in care rolul esential il joaca resursele umane din organizatie, in deplina concordanta cu misiunea si obiectivele pe care si le-a propus aceasta.
Functiunea de personal si-a imbogatit continutul si a largit domeniul sau de preocupari, astfel:
- a devenit o functiune strategica a organizatiilor, legata nemijlocit de conducerea de varf a unitatii;
- a impus cerinte noi din partea lucratorilor, competente sporite, pe multiple planuri, dintre care semnificative sunt pregatirea superioara in domeniul managementului, cunostiinte de psihologie si sociologie, capacitate de comunicare si de negociere;
- si-a largit paleta de instrumente operationale (indicatori sociali, bilant social);
- s-au produs schimbari in insasi denumirea functiei de conducere aferenta, "seful de personal" fiind inlocuit cu un "director de resurse umane" sau de un "director cu relatiile sociale", denumiri care reflecta varietatea atributiilor si a preocuparilor din domeniul respectiv;
- s-a schimbat conceptia traditionalista asupra personalului, care era considerat o sursa de costuri ce trebuie sa fie minimizate, la personalul ce este considerat ca o resursa vitala a organizatiei si care necesita optimizare.
Activitatile ce se desfasoara in cadrul compartimentului de reusrse umane sunt realizate de catre personal specializat, iar marimea si complexitatea compartimentului deprinde de dimensiunile organizatiei si de caracteristicile obiectului sau de activitate. In cadrul microintreprinderilor (9 angajati), atributiile de resurse umane revin unei singure persoane, ce cumuleaza si alte atributii, legate de evidenta primara contabila sau de organizarea activitatilor productive sau comerciale. In intreprinderile mici si mijlocii (cu efective de personal de pana la 300 de angajati), se organizeaza un compartiment de tip serviciu sau birou de resurse umane, avand drept conducator un "sef de birou" sau, respectiv, un "sef de serviciu".

2.1. a) Componenta procesuala

Fisa postului

I  DESCRIEREA POSTULUI

Postul: economist

Compartiment: Birou planificare-operationala

Nivel ierarhic:4

Ponderea ierarhica:-

Relatii organizatorice:

ierarhice:subordonat directorului de planificare operationala

functionale:-

de stat major:-

de cooperare: stabilite cu birourile de pe acelasi nivel ierarhic

de reprezentare:-

de control: controleaza respectarea termenelor de realizare a obiectivelor planificate

Obiective individuale:

- elaborarea de planuri si programede actiuni

stabilirea de masuri pentru realizarea obiectivelor propuse

utilizarea rationala a resurselor firmei pentru realizarea obiectivelor firmei

Sarcini, competente, responsabilitati

Sarcini:

- fixeaza obiectivele fundamentale si principale

- elaboreaza planuri anuale si programe lunare de actiuni

- controleaza respectarea termenelor de realizare a obiectivelor propuse

7.2. Competente:

- repartizarea obiectivelor specifice pentru comaprtimente

- elaborarea de calendare de termene


- indentifica abaterile de la obiectivele previzionale

7.3. Responsabilitati:

- raspunde la realismul obiectivelor propuse

- raspunde de utilizarea rationala a resurselor firmei

- raspunde de realizarea la termen a obiectivelor propuse

II CERINTELE POSTULUI

Competenta profesionala:

pregatirea: studii liceale economice

experienta: minim 6 luni in specialitatea economica

cunostinte profesionale privind exercitarea functiei de management ; previziune

Calitati si aptitudini: - capacitatea de a utiliza calculatorul

capacitatea de a utiliza instrumentele economice

capacitatea de a studia, sintetiza, analiza si generaliza

Competenta manageriala:-

Cerinte specifice: absolvirea dupa 2006 a unui curs de perfectionare in domeniul planificarii si programarii activitatii.

Semnatura emitentului  Semnatura titularului

Organizarea procesuala consta in stabilirea principalelor procese de munca necesare realizarii sistemului de obiective ale firmei. Principalele procese de munca ce se desfasoara intr-o organizatie sunt: functiunile, activitatile, atributiile si sarcinile.

Fisa postului este documentul de management al resurselor umane care sintetizeaza elementele caracteristice ale unui post, pentru a putea fi intelese si insusite de catre ocupantul postului. Fisele de post nu sunt numai utile, sunt si obligatorii prin lege. Ele sunt Anexa la Contractul Individual de Munca, si contin toate elementele necesare pentru a recruta, selecta, pregati, perfectiona si evalua un angajat.

In primul rand fisa de post prezentata mai sus nu este corecta deoarece :

lipseste numele titularului

nu este mentionat obiectivul individual al titularului

nu este trecuta data intocmirii

2.1. b) Componenta structurala

SC Prod 2004 SRL respecta urmatoarele principii:

principiul managementului participativ, deoarece se foloseste de organizatii de management participativ in cazul de fata, AGA;

Principiul suprematiei obiectivelor;

Principiul unitatii de decizie si actiune, deoarece fiecare post/ compartiment se afla sub conducerea directorului general;

Principiul permanentei managementului, deoarece pentru fiecare post exista in permanenta o persoana capabila sa-i preia sarcinile in caz de indisponibilitate;

Principiul economiei de comunicatii, deoarece la directorul general nu ajung decat informatiile relevante;

Principiul definirii armonizate a functiilor si posturilor;

Principiul concordantei dintre cerintele postului si caracteristicile titularului;

2.2. Documente contabile:

I. Aviz de insotire a marfii

Avizul de insotire a marfii este formular cu regim intern de tiparire si numerotare. Serveste ca:

- document de insotire a marfii pe timpul transportului, dupa caz;

- document ce sta la baza intocmirii facturii, dupa caz;

- dispozitie de transfer al valorilor materiale de la o gestiune la alta, dispersate territorial, ale aceleiasi unitati.

Se intocmeste in doua sau mai multe exemplare, de catre unitatile care nu au posibilitatea intocmirii facturii in momentul livrarii produselor, marfurilor sau altor valori materiale, precum si in alte situatii stabilite prin procedurile proprii ale societatii. In cazul transferului de bunuri intre gestiunile aceleiasi unitati, dispersate eritorial, avizul de insotire a marfii va purta mentiunea "Fara factura".Pe avizul de insotire a marfii emis pentru valori materiale trimise pentru prelucrare la terti se face mentiunea "Pentru prelucrare la terti".In celelalte situatii decat cele prevazute mai sus se face mentiunea cauzei pentru care s-a intocmit avizul de insotire a marfii si nu factura.

Circula, dupa caz:

- la furnizor:

> la delegatul unitatii care face transportul sau al clientului, pentru semnare de primire;
> la compartimentul desfacere, pentru inregistrarea cantitatilor livrate in evidentele acestuia si pentru intocmirea facturii;
> la compartimentul financiar-contabil.

- la cumparator:

> la magazine, pentru incarcarea in gestiune a produselor, marfurilor sau altor valori materiale primate, dupa efectuarea receptiei de catre comisia de receptie si dupa consemnarea rezultatelor;
> la compartimentul aprovizionare, pentru inregistrarea cantitatilor aprovizionate in evidenta acestuia;
> la compartimentul financiar-contabil, pentru inregistrarea in contabilitatea sintetica si analitica.

II.Jurnal de vanzari

Jurnalul de vanzari este un formular tipizat fara regim special,tiparit pe ambele fete, in carnete a 100 de file. Serveste ca:

- jurnal auxiliar pentru inregistrarea vanzarilor de valori materiale sau a prestarilor de servicii;

- document de stabilire lunara a taxei pe valoarea adaugata colectata;

- document de control al unor operatii inregistrate in contabilitate.

Se intocmeste intr-un singur exemplar, avand paginile numerotate, in care se inregistreaza zilnic sau lunar, dupa caz, fara stersaturi si spatii libere, elementele necesare pentru determinarea corecta a T.V.A. colectata datorata. Acest jurnal se completeaza la compartimentul financiar-contabil pe' baza documentelor tipizate comune si specifice (facturi sau documente inlocuitoare) privind vanzarile de valori materiale sau prestari de servicii, precum si pe baza Borderoului de vanzare (incasare) din ziua de .

Circula la compartimentul financiar-contabil pentru verificarea sumelor inscrise in conturi si a respectarii dispozitiilor legale referitoare la taxa pe valoarea adaugata. Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil.

III. Lista de inventariere

Lista de inventariere serveste ca document pentru inventarierea bunurilor aflate in gestiunile societatii, document pentru stabilirea lipsurilor si plusurilor de bunuri, justificativ de inregisrtare in contabilitate a plusurilor si a minusurilor constatate, document pentru intocmirea registrului jurnal, centralizator al operatiunilor de inventariere.

IV. Registru Jurnal

Registrul-jurnal este un document contabil obligatoriu in care se inregistreaza, in mod cronologic, toate operatiunile economico-financiare.

Operatiunile de aceeasi natura, realizate in acelasi loc de activitate (atelier, sectie etc.), pot fi recapitulate intr-un document centralizator, denumit jurnal auxiliar, care sta la baza inregistrarii in Registrul-jurnal.

Unitatile pot utiliza jurnale auxiliare pentru operatiunile de casa si banca, decontarile cu furnizorii, situatia incasarii-achitarii facturilor etc.

Orice inregistrare in Registrul-jurnal trebuie sa cuprinda elemente cu privire la: felul, numarul si data documentului justificativ, explicatii privind operatiunile respective si conturile sintetice debitoare si creditoare in care s-au inregistrat sumele corespunzatoare operatiunilor efectuate.

Unitatile care utilizeaza jurnale auxiliare pot inregistra in Registrul-jurnal sumele centralizate pe conturi, preluate din aceste jurnale.

Registrul-jurnal, Registrul-inventar si Registrul Cartea mare se pastreaza in unitate timp de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite, iar in caz de pierdere, sustragere sau distrugere, trebuie reconstituite in termen de maximum 30 de zile de la constatare.

Registrul-jurnal se utilizeaza pentru inregistrarea cronologica a tuturor operatiunilor economico-financiare consemnate in documentele justificative. Pentru operatiunile care nu au la baza documente justificative se intocmeste Nota de contabilitate.

Notele de contabilitate se intocmesc pe baza de note justificative sau note de calcul si se inregistreaza in mod cronologic in Registrul-jurnal.

V. Contractul de munca

Un contract individual de munca reprezinta actul prin care o persoana se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, in schimbul unui salariu. Pentru a fi sigur, atunci cand obtine un job, ca are un contract individual de munca valabil si in acord cu legea, trebuie sa fie atent la cateva elemente esentiale care trebuie sa se regaseasca in forma scrisa pe care o semneaza.

Ce contine un contract individual de munca

Cand citesti un contract individual de munca pentru a-l semna, urmareste aspectele concludente pentru tine, ca angajat:

un contract individual de munca se incheie cu data in care ai inceput jobul;

perioada de proba este denumita ca atare in contractul individual de munca si este platita aferent orelor lucrate, fiind scrisa si durata acesteia. Nu poti executa perioada de proba fara a avea contract individual de munca, altfel faci voluntariat;

salariul consemnat intr-un contract individual de munca este cel brut, care se trece in lei. Daca ai negociat la interviu salariul in euro si ai discutat cu angajatorul doar valoarea neta, fii atent la suma notata in contract;

bonusurile sau platile compensatorii trebuie, de asemenea, scrise in respectivul contract individual de munca;

functia cu care figurezi intr-un contract individual de munca si sediul unde urmeaza sa iti desfasori activitatea;

riscurile specifice jobului;

data in care un contract individual de munca incepe sa isi produca efectele;

durata, in cazul unui contract individual de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara;

durata concediului de odihna la care ai dreptul si a zilei normale de munca, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;

conditiile de acordare a preavizului daca iti dai demisia sau contractul de incheie cu acordul partilor.

Orice modificare a unuia dintre elementele de mai sus dintr-un contract individual de munca impune incheierea unui act aditional, in termen de 15 zile de cand ti-a fost adusa la cunostinta modificarea, daca ea nu rezulta ca posibila din lege (spre exemplu, marirea nivelului de salariu pentru angajatii cu posturi ce necesita studii superioare).

Mai trebuie sa stii ca atunci cand se incheie sau se modifica un contract individual de munca, poti fi asistat de un tert, care va respecta confidentialitatea datelor.

Daca iti vei desfasura jobul in strainatate, angajatorul trebuie sa iti mai puna la dispozitie informatii cu privire la:

durata perioadei de munca in strainatate

moneda in care vei fi platit si modalitatile de plata;

conditii de clima si reglementari cu privire la legislatia muncii din respectiva tara;

conditiile de repatriere, dupa caz.

Daca angajatorul nu te-a informat cu privire la elementele importante dintr-un contract individual de munca, ai dreptul sa sesizezi situatia in termen de 30 de zile de la data neindeplinirii obligatiei de catre acesta.

Totodata, in afara de clauzele prevazute prin lege, intr-un contract individual de munca mai pot aparea si alte clauze specifice (cu privire la formarea profesionala, de neconcurenta, de mobilitate, de confidentialitate etc.), dar care sa nu contravina cu cele stabilite prin Codul muncii.

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA

Incheiat si inregistrat sub nr._____/_________ in registrul general de evidenta a salariatilor*)

Partile contractului:

Angajator, persoana juridica, __SC Prod 2004 SRL_ cu sediul in __Bucuresti__, str. _Ionescu Grigore__ nr._79_, judetul/sectorul _2_,  cod fiscal __J40/80247/2004_, telefon _-_, reprezentata legal prin ___Pescaru Octavian Marius__ in calitate de _administrator.

Salariatul/salariata - dl/dna __Dede Dalida_ domiciliat/domiciliata in localitatea __Bucuresti__, str. _Sos Colentina___, nr. __19__, judetul/sector __2__ posesor/posesoare al/a buletinului/cartii de identitate/pasaportului seria __RX__, nr. _235684__, eliberat/eliberata de ____Sectia 7___, la data de __13.06.2000___, CNP__2890615420053__, permis de munca seria ________, nr. ___________ din data __________________

Am incheiat prezentul contract individual de munca in urmatoarele conditii asupra carora am convenit:

A.   Obiectul contractului: __________ ______ ____ __________

B.   Durata contractului:

a)    nedeterminata, salariatul/salariata ____-_____ urmand sa inceapa activitatea la data de ________________;

b)    determinata, de __________ luni pe perioada cuprinsa intre data de ________ si data de ________________/ pe perioada suspendarii contractului individual de munca al titularului de post.

Locul de munca:

1. Activitatea se desfasoara la ___SC Prod 2004 SRL___

2. In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel: __________ ______ ____ __________ ______ ____ _____

Felul muncii:

Functia/meseria ___LUcrator comercial___ conform Clasificarii ocupatiilor din Romania

Atributiile postului:

Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca *)

Conditii de munca:

1. Activitatea se desfasoara in conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1991.

2. Activitatea prestata se desfasoara in conditii normale/deosebite speciale de munca, potrivit Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Durata muncii:

1. O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de ___ ore/zi,___ore/saptamana.

c)    Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: ________(ore zi / ore noapte)

d)    Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern / contractului colectiv de munca aplicabil.

2. O fractiune de norma de _____ ore/zi (cel putin 2 ore/zi), _____ ore/saptamana.

a)    Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: ___ (ore zi/noapte)

b)    Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.

e)    Nu se vor efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau inlaturarii consecintelor acestora.

Concediul:

Durata concediului anual de odihna este de _______ zile lucratoare, in raport cu durata muncii (norma intreaga, fractiune de norma).

De asemenea, beneficiaza de un concediu suplimentar de ___14 zile____.

Salariul:

1. Salariul de baza lunar brut este de ____1000__lei.

2. Alte elemente constitutive:

a) sporuri __________________

b) indemnizatii ______________

c) alte adaosuri ______________

3. Orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru sau in zilele in care nu se lucreaza ori in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu ore libere platite sau se platesc cu un spor la salariu, conform contractului colectiv de munca aplicabil sau Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.

4. Data/datele la care se plateste salariul este/sunt ________________

K. Drepturi si obligatii ale partilor privind securitatea si sanatatea in munca:

a) echipament individual de protectie _____ _______ ______ _______

b) echipament individual de lucru _____ _______ ______ __________

c) materiale igienico-sanitare _____ _______ ______ _____________

d) alimentatie de protectie _____ _______ ______ _______________

e) alte drepturi si obligatii privind sanatatea si securitatea in munca ___________

L.  Alte clauze:

f)     perioada de proba este de ___________________

g)    perioada de preaviz in cazul demisiei este de ____________ zile calendaristice, conform Legii nr. 53/2003 - Codul muncii sau contractului colectiv de munca.

h)    perioada de preaviz in cazul concedierii este de ______ zile lucratoare, conform Legii nr. 53/2003 - Codul muncii sau contractului colectiv de munca.

i)      in cazul in care salariatul urmeaza sa-si desfasoare activitatea in strainatate, informatiilor prevazute la art. 18 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii se vor regasi si in contractul individual de munca.

j)      alte clauze

M. Drepturi si obligatii generale ale partilor:

1. Salariatul are in principal urmatoarele drepturi:

k)    dreptul la salarizare pentru munca depusa.

l)      dreptul la repaos zilnic si saptamanal.

m)  Dreptul la concediul de odihna annual.

n)    Dreptul la egalitate de sanse si de tratament.

o)    Dreptul la securitate si sanatate in munca.

p)    Dreptul la formare profesionala in conditiile actelor aditionale.

2. Salariatului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

a)    Obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului.

b)    Obligatia de a respecta disciplina muncii.

c)    Obligatia de fidelitate fata de angajator in executarea atributiilor de serviciu.

d)    Obligatia de a respecta masurile de securitate si sanatate a muncii in unitate.

e)    Obligatia de ra respecta secretul de serviciu.

3. Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:

a)    Sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

b)    Sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu.

c)    Sa constate savarsirea abaterilor disciplinare si sa aplice sanctiunile corespunzatoare, potrivit legii, contractului colectiv de munca aplicabil si regulamentului intern.

4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

a)    Sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege.

b)    Sa asigure permanent conditiile termice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca.

c)    Sa informeze salariatul asupra conditiilor de munca si asupra elementelor care privesc desfasurarea relatiilor de munca.

d)    Sa elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului.

e)    Sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal al salariatului.

N. Dispozitii finale:

Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii si al contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul angajatorului/grupului de angajatori/ramuri/national, inregistrat sub nr. _____/________ la Directia Generala de Munca si Solidaritate Sociala, Municipiului Bucuresti / Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

Orice modificare privind clauzele contractuale in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, conform dispozitiilor legale.

Prezentul contract individual de munca sa incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte.

I. Conflictele in legatura cu incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea prezentului contract individual de munca sunt solutionate de instanta judecatoreasca competenta material si teritorial, potrivit legii.

ANGAJATOR, SALARIAT

REPREZENTANT LEGAL,

Pe data de __30.11.2007__ prezentul contract inceteaza in temeiul art. _______ din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, in urma indeplinirii procedurii legale.

ANGAJATOR,

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.