Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » transporturi
Interoperabilitatea transfrontaliera

Interoperabilitatea transfrontaliera


Interoperabilitatea transfrontaliera


Pe langa o retea feroviara proprie bine dezvoltata, Franta a inregistrat si aparitia unor retele feroviare transfrontaliere. Printre legaturile externe se numara Bale, reteau subterana legata de Leymen, intre Haut si Rhin.  În retelele externe mai sunt incluse si liniile de tram-train. Linia transfrontaliera de la granita cu Germania, intre Sarrebruck si Sarreguemines, este una dintre acestea, cealalta linie tram-train fiind linia ce leaga Geneva de Bellegarde, inaugurata in anul 2001.

În 2005, pe reteaua de cai ferate din Franta a circulat primul tren de marfa particular, apartinand firmei Connex. Trenul, compus din 20 de vagoane a circulat intre Meuse - Franta si Sarr - Germania. Aceasta a fost, pentru toata lumea, dovada clara ca a aparut concurenta pentru Societatea Nationala de Cai Ferate.
Acest eveniment a declansat adevarate scandaluri in cadrul SNCF, cei care s-au opus cel mai mult fiind sindicalistii, prin confederatia sindicala CGT, considerand trenul privat de marfa "o adevarata provocare".

Desi, prin "Cartea Alba a Transporturilor", autoritatile de la Bruxel militeaza activ pentru liberalizarea activitatilor transfrontaliere si deschiderea pietei feroviare, in Franta transportul particular de marfuri pe liniile interioare a fost posibil abia incepand cu ianuarie 2006. Transportul particular de calatori a trebui sa astepte pana in anul 2009, pentru a-si putea face simtita prezenta pe liniile ferate franceze.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.