Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » transporturi
Sporirea sigurantei si confortului participantilor la trafic

Sporirea sigurantei si confortului participantilor la trafic
INTRODUCERE

Proiectul este conceput pentru sporirea sigurantei si confortului participantilor la trafic. Odata iesit din localitate, soferul apasa pe butonul de pornire a sistemului automat de iluminare si conduce fara grija ca va putea deranja pe ceilalti participanti la trafic din cauza faptului ca schimba prea tarziu faza farurilor sau uita sa o schimbe. De asemenea, in viraje va benificia de o mai buna vizibilitate  prin marirea conului de lumina pe directia de virare.

Proiectul prezentat se doreste a fi o imbunatatire a sistemului AFS(Adaptive Front Lighting System) in cazul traficului in afara localitatilor. Imbunatatirile aduse constau in:

- micsorarea consumului si cresterea duratei de viata a sistemului de iluminare --> inlocuirea becurilor din cadrul farurilor cu un circuit de LED-uri SuperFlux albe,ce au o rezistenta la socuri si vibratii net superioara (exemplu in cazul prototipului Audi-R8);

- eliminarea partilor mobile --> inlocuirea motoarelor pas cu pas folosite la ghidarea fascicolului de lumina cu un control si o pozitionare adecvata a LED-urilor;

- schimbarea automata a fazelor corespunzator traficului;- inlaturarea oboselii aparute datorita schimbarii bruste intre cele doua faze --> modificarea fluxului luminos emis proportional cu distanta fata de masinile de pe sensul opus;

- evitarea 'orbirii' prin oglinda a soferilor aflati in trafic pe acelasi sens --> schimbarea automata de pe faza-lunga pe faza-scurta la atingerea distantei regulamentare.

Detectia masinilor din trafic se va face cu ajutorul unui radar instalat pe masina. Informatiile furnizate vor fi prelucrate de un ECU ce va controla functionarea adecvata a farurilor. La depistarea unei masini va comanda farurile sa treaca progresiv de pe faza lunga pe faza scurta in concordanta cu traficul. In momentul in care la 200 m in fata nu se mai afla nici o masina se va trece inapoi pe faza lunga.

In cazul detectiei masinilor in parcurgerea unui viraj se va folosi un sistem cu fotodiode ce va sesiza lumina emisa de masina de pe sens opus si va trece farurile automat pe faza scurta.

La intrarea intr-o curba, la depasirea unui unghi de 30 de grade al rotilor fata de axa longitudinala a masinii, sistemul va aprinde un set suplimentar de LED-uri pe partea virajului pentru a aduce conul de lumina al farurilor la un unghi cat mai mare, sporind astfel vizibilitatea soferului chiar si in curba.


Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Comentarii literare

ALEXANDRU LAPUSNEANUL COMENTARIUL NUVELEI
Amintiri din copilarie de Ion Creanga comentariu
Baltagul - Mihail Sadoveanu - comentariu
BASMUL POPULAR PRASLEA CEL VOINIC SI MERELE DE AUR - comentariu

Personaje din literatura

Baltagul caracterizarea personajelor
Caracterizare Alexandru Lapusneanul
Caracterizarea lui Gavilescu
Caracterizarea personajelor negative din basmul

Tehnica si mecanica

Cuplaje - definitii. notatii. exemple. repere istorice.
Actionare macara
Reprezentarea si cotarea filetelor

Economie

Criza financiara forteaza grupurile din industria siderurgica sa-si reduca productia si sa amane investitii
Metode de evaluare bazate pe venituri (metode de evaluare financiare)
Indicatori Macroeconomici

Geografie

Turismul pe terra
Vulcanii Și mediul
Padurile pe terra si industrializarea lemnuluiFranta - tara cu un transport feroviar de elita
Sporirea sigurantei si confortului participantilor la trafic
PROIECT DE DIPLOMA Inginerie si Management Industrial - STUDIUL PRIVIND EVALUAREA PERFORMANTELOR SALARIATILOR LA AUTO AUTOMOTIVE ROMANIA
TRANSPORTURILE SI TELECOMUNICATIILE
Interoperabilitatea transfrontaliera
Tendinte in plan mondial privind transporturile de marfuri
Solutie de acord documentul (DAU)
Piata serviciilor de transport aerianTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu