Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » didactica » comunicare si relatii publice
Publicurile organizatiei

Publicurile organizatiei


Publicurile organizatiei

Exista un tip aparte de organizatii, cu mai multe categorii de public: pe langa publicul intern (personalul propriu) si publicul extern (comunitatea, alte organizatii similare, organisme de stat si civile, parteneri si colaboratori, clienti etc.), ea se adreseaza si unui public intermediar (petitionarii), care se caracterizeaza prin urmatoarele:

Este si intern si extern (si "pacient", dar si interfata in relatiile cu publicurile externe);

Este un puternic purtator de imagine   pentru organizatie;

Este fluctuant (unii pleaca, altii vin, iar altii se intorc);

Este neomogen din punct de vedere socio-cultural.Dupa criteriile 1,2 si 3, primaria se aseamana cu unitatile sanitare (spitale, sanatorii etc.) si cu unitatile de invatamant (scoli, licee, facultati si institute); dupa criteriul 4, el se aseamana doar cu cele sanitare.

Relatiile cu publicul vor subantinde, astfel, atat relatiile cu publicul extern (in special, prin intermediul mass media), cat si pe cele cu publicul intermediar (cu cetatenii care apeleaza la serviciile primariei).

In primul caz, obiectivul principal este formarea si promovarea unei imagini publice cat mai bune a primariei (cat mai adecvate obiectivelor sale). In al doilea caz, principalul obiectiv este satisfacerea doleantelor cetatenilor, rezolvarea problemelor pentru care ne-au trecut pragul. In ambele cazuri, activitatea va trebui sa tina cont de diversitatea culturala a publicului (a se vedea, in continuare, paragraful 7).

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.