Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » alimentatie nutritie
ALIMENTATIA PARENTERALA

ALIMENTATIA PARENTERALA


ALIMENTATIA PARENTERALA

Alimentatia parenterala este mijlocul prin care asiguram necesitatile nutritionale, cantitative si calitative, ale unui organism care a suferit o agresiune, utilizand calea intravenoasa, fie exclusiv, fie ca o completare a alimentatiei insuficiente administrate per os. Ea constituie una dintre problemele cele mai importante ale reanimarii medico chirur-gicale, care in ultimul timp a facut progrese deosebite.

Necesitatile nutritionale - cantitative si calitative - care trebuie satisfacute prin alimentatia parenterala sunt in raport cu agresiunea suferita, starea fizica a bolnavului si gradul de denutritie.Aportul hidric si electrolitic a fost subliniat pe larg la tratamentul postoperator. Se face in raport cu pierderile de lichide si saruri ale organismului, evitandu-se atat hiperhidratarea, cat si supraincarcarea cu saruri.

Vitaminele se administreaza in raport cu necesitatile organismului, tinandu-se seama si de modificarile metabolice. Vitamina B1 este necesara metabolismului glucidic, vitaminele PP si B5, metabolismului lipidic, iar vitaminele B6 si B12, metabolismului proteic.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.