Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » familie » alimentatie nutritie
FOAIA DE PLACINTA GRECEASCA

FOAIA DE PLACINTA GRECEASCA


FOAIA DE PLACINTA GRECEASCA

Pentru obtinerea acestor foi ne trebuie faina, apa, sare, si ulei de calitate foarte buna ; faina utilizata sa fie de tip 000, cu gluten puternic, elastic, nelipicios.

Foile trebuie sa fie zvantate foarte subtire, sa nu fie prea uscate, ceea ce ar provoca ruperea lor de asemenea sa nu fie infainate sau amidonoasa.

Infainarea este cauzata de un aluat cu consistenta prea slaba iar amidonarea de o zvantare are insuficienta in momentul pudrarii pentru ambalare.

Pe langa materile prime cu valoarea energetica in compozitia aluatului simplu se mai gasesc si proteine complexe,din ou ;

Gustul placut si aroma caracteristica sunt date de razatura de lamaie si esenta de rom.

Calitatea aluatului simplu depinde de :

-calitatea materilor prime folosite ;

-utilizarea unei faini cu extractie de 30% si cu gluten puternic ;

-folosirea unei cantitati reduse de lichid ;

-utilizarea unei cantitati reduse de faina in timpul modelarii preparatelor pentru a nu depasi proportia stabilita de reteta

-respectarea perioadelor de odihna este obligatorie ;Foaia de placinta greceasca face parte din categoria aluaturilor simple nu pot fi consumante ca atare,ci in combinatie cu diverse umpluturi(nuca).

Aceasta foaie poatefi utilizata la obtinerea produselor -insiropate

-neinsiropate

Toate preparatele trebuie sa corespunda proprietatilor organoleptice prevazute in Retetarul tip(departamental) pentru produse de patiserie,partea aIIa/1986 care de fapt in majoritate,sunt comune tuturor preparatelor din foi cu deosebire ca la preparatele insiropate suprafata este lucioasa(de la sirop),iar consistenta friabila.

Depozitarea preparatelor din foi de placinta se face in incaperi curate aerisite dezinfectate pe rafturi la temperatura de +10sC termenul de garantie este de 2 zile

Importanta in alimentatie

Preparatele din aluat simplu sunt preparatele complexe a caror structura si valoare nutritiva se completeaza prin combinarea aluatului simplu cu diferite umpluturi :mere, morcov, dovleac, nuci etc

Asocierea acestor componente este completata de formele variate decouri atragatoare si combinarea placuta a culorilor

Aceasta particularitate exercita o atractie deosebita asupra consumatorilor si in mod deosebit asupra copiilor.

Preferintele lor pentru aceste preparate sunt justificate prin senzatia de satietate pe care o dau dupa consumare ,valoarea energetica si nutritiva pe care o asigura si de digestia lor usoara.

Desi nu au un continut sporit de lipide aceste preparate contin acizi grasi nesaturati(din uleiul de floarea soarelui) sau se gasesc intr-o forma emulsionata usor de digerat si intr-un caz si in celalat.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.