Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » familie » medicina
EVOLUTIA CLINICA A PACIENTILOR IN FUNCTIE DE PARAMETRII LOR IE

EVOLUTIA CLINICA A PACIENTILOR IN FUNCTIE DE PARAMETRII LOR IE


EVOLUTIA CLINICA A PACIENTILOR IN FUNCTIE DE PARAMETRII LOR IE

Pentru aceasta lucrare am luat in studiu doi pacienti cu acelasi diagnostic si anume de arterita cronica obstructiva membru inferior drept,boala care in evolutia ei duce la gangrena si amputatia membrului afectat.Ambii pacienti au suferit acelasi tip de interventie chirurgicala si anume by pass femuro-popliteu,care inlocuieste portiunea de artera infundata. Evolutia postoperatorie acelor doi pacienti a fost total diferita si anume,paientul C.V. de 70 ani a avut evolutie favorabila,spre vindecare,cu restabilirea circulatiei periferice,spre deosebire de pacientul M.M. de 54 ani,a carei evolutie a fost lunga,trenanta,care a necesitat reinterventia chirurgicala.

Mentionez ca ambii pacienti au fost operati de acelasi medic chirurg vascular si aceeasi asistenta instrumentara.

Parametrii pe care i-am urmarit pentru ambii pacienti cit si pentru medic si asistenta au fost:DH,RVD ,IS,IP,RA,PIE,O,ACC.DH

RVD

IS

IP

RA

PIE

O

ACC

C.V.

M.M.

medic

-

asistenta

-

Din compararea masuratorilor facute celor doi,am putut constata ca pacientul C.V.are parametrii mai buni decit pacientul M.M. ceea ce explica evolutia favorabila a primului comparative cu cel de al 2-lea.Din discutiile avute cu pacientul C.V.,acesta are o viata crestina,frecventeaza biserica,tine posturile,se roaga.Pacientul M.M.a fost retinut si nu am putut purta o discutie mai deschisa.

In ambele cazuri vindecarea ,reusita interventiei este direct proportionala cu ACC Sfintei Treimi si doar in proportii mai mici au o anumita influenta ajutorul familiei ,efortul echipei si efortul personal al fiecaruia din cei doi pacienti,si anume:

-familia:43%,respectiv 11%;

-echipa operatorie:52%,respectiv 33%;

-efortul personal:33%,respectiv 52%;

Deoarece un singur caz nu este concludent,am urmarit evolutia altui pacient,parametrii sai si a medicului curant,si anume pacientul B.L.internat pentru o hernie inghino-scrotala giganta ,dureroasa,operat de medic S.L.,prieten de familie.Parametrii celor doi sunt prezentati in urmatorul tabel:

DH

RVD

PIE

O

IP

ACC

pacient

32

68

43

4

66

96

medic

64

94

96

-30

93

87

Evolutia postoperatorie a pacientului a fost favorabila ,spre vindecarea rapida a plagii operatorii.A masurat de asemenea ca 78% din reusita au fost determinate de influenta parametrilor IE ridicati ai medicului si doar 11%,respectiv 10% a fost efortul personal al pacientului si aportul familiei sale,care sunt atei pasivi.

Un alt caz,un pacient adus in urgenta,cu o hemoragie interna,de origine necunoscuta,la care s-a intervenit de urgenta,de garda fiind medic M.O.In timpul interventiei pacientul decedeaza pe masa,eforturile de reanimare au avut eficienta zero.Operatia afost de la inceput tensionata si in final interventia a fost inutila.

Din masuratorile efectuate pacientul avea SNO=79%,afectat M si care s-a degajat partial in timpul anesteziei,32%.Am masurat de asemenea ACC=55 pentru interventia chirurgicala si VD=100 pentru ceea ce s-a intimplat cu pacientul,adica decesul.Am masurat ulterior si citiva parametrii IE ai pacientului si medicului la inceputul interventiei.

DH

IP

BCFV

EBFT

RVD

O

pacient

41

33

1m

61

53

-4

medic

44

85

1,7m

88

77

-22

Un alt caz a fost o interventie la rece pentru o sarcina extrauterina descoperita inainte de a se rupe,prin masuratorile facute am vrut sa vad modul in care se modifica parametrii medicului determinate de tipul operatiei. Din masuratorile facute am constatat ca parametrii chirurgului au scazut dupa operatie,aceasta fiind facuta de necessitate si fara prea mult entuziasm.Medicul care a facut interventia este o persoana sufletista care se ocupa de pacientii sai.

EBFN

EBFT

BCFV

DH

EBFN

EBFT

BCFV

DH

medic

2,4m

1,3m

pacienta

1,7m

1,3m

INAINTEA OPERATIEI DUPA OPERATIE

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.