Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale uniceAcasa » familie » sport
Structura si dinamica jocului de fotbal

Structura si dinamica jocului de fotbalStructura si dinamica jocului de fotbal

Plecand de la premiza ca jocul de fotbal este in primul rand un jco de alergat dupa minge in care 11 jucatori actioneaza mai multsau mai putin repede pe diferite sarcini, devine repede clar, ca sarcina instructorului este aceea de a foma fiecare din jucatori la o echipa complet functionala.

Motivatia de baza este la fiecare din jucatori egala, indiferent daca e orba de amatori sau profesionisti. Toti vor acelasi lucru, sa bage mingea cat mai repede in poarta adversarului. O a doua, de obicei motivatie subordonata, este instinctul pentru joc al omului, de a-si pastra cat mai mult jucaria, adica mingea. Pentru aceasta este necesar a manipula mingea cu indemanare, a o acoperi cu corpul,pentru a o mentine cat se poate de mult in echipa proprie. O tehnica inascuta sau antrenament indelungat al jucatorilor este de obicei garantia de a ajunge la succesul unei victorii.

Strategiile de atac si aparare reprezinta un alt reper in dinamca jocului. Tackling cu mingea este la fel de cerut precum jocul cu capul. Interventia cu intrg corpul in lupta petru minge este pe de-o parte farmecul jocului, intrerupe dar tot de atatea ori continuitatea jocului de combinatii in constructii si atac.

Sutul pe poarta este de obicei culmea unei succesiuni de combinatii ale ajocului si este de obicei legata de intamplari de succes la tacanti si frustratii in randul aparatorilor.

Situatiile standard precum cornere, lovituri libere, lovituride penalizare sau aruncare sunt doar atunci periculoase cand sunt executate cu intentie si rafinare.Avanturi, stopurim intoarceri, dueluri cu sau fara minge, jocuri in aer sau alergari crescande cu sau fara minge caracterizeaya jocul la fel ca dribblinguri depasiri rafinate, trucuri de offseid si trecerea mingii peste cap. Ele sunt sarea din supa si componenta repertoarului de joc al unei echipe talentate.

Bucuria pentru joc asa cum s-a impregnat in echipele din Europa de Sud, America de Sud si Centrala a trecut in spatiul german si in Europa Centrala pe plan secundar, cedand locul dinamicii si atleticii, ceea ce are efect negativ asupra culturii jocului. Aceste bucurii ale jocului trebuiesc dezvoltate mai mult printr-un atrenemanet adecvat al jocului. Cumpararea de jucatori din nationala braziliana blocheaza se pare dezvoltarea propriei generatii tinere. Pe timp indelungat insa pare a avea un efect asupra fortei de antrenare a tinerilor. Toti jucatorii tineri vor sa joace si sa triseze precum Ronaldo, Emmerson, Jorghino, Sergio etc. Numai idolul indeamna spre imitatie pe teren.

Ce insa se intelege prin antrenament cu simularea jocului?

Antrenamentul cu simularea jocului nu inseamna nimic altceva decat scolarizarea complexa a jocului prin exercitii si forme ale jocului care imita “marele meci”. Aceasta nu inseamna insa ca antrenamnetul izolat al tehnicilor isi pierde din importanta. Tehnicile de baza ar trebui implementate in cadrul planificarii antrnamentului pentru a imbunatatii si a incuraja finetile tehnice ale fiecarui jucator.

In formele jocului calitatile tehnice sunt rechemate, schimbate si acomodate pentru fiecare situatie de joc stabilite prin pozitii de sarcini bine trasate. Formele jocului obliga jucatorul sa actioneze atat individual cat si pentru echipa; jocul necalculabil in lupta pentru minge este solicitat. Formele jocului indeplinesc pentru un grad foarte inalt sarcina de a satisface instinctual jocului si a scopului final, golurile.

Antrenament adecvat al jocului dezvolta creativitatea si capacitatea jucatorului de a improviza fara de care jocul de fotbal ar deveni neatractiv.

Pozitionarea sarcinilor conform cu jocul lamureste ca siguranta individuala pe minge se dezvolta prin lucrul in echipa si ca armnia diferitelor parti ale echipei intre ele se imbunatateste.

Actionarea colectiva este pozitiv influentata de schimbarile permanente ale ritmului deoarece jucatorii trebuie sa se acomodeze cu situatiile schimbatoare ale jocului.

Pentru a realize cu success antrenamentul, antrenorul trebuie sa aiba in vedere anumite principii metodice:

Sarcini clare date

Alcatuirea grupurilor de joc in functie de capacitatile tehnice

Numarul de jucatori si marimea terenului trebuie sa fie conforme cu sarcinaRitmul jocului trebuie dat

Numarul atingerilor de minge trebuie dat, in unele czuri corectat

Antrenamentul jocului doar dupa o buna incalzire realizat

Variatii ale formelor jocului propuse conforme si in functie de progresul performantei

Normele de solicitare trebuie sa corespunda sarcinilor si nivelului de performanta

Nici un antrenament al jocului sa nu se desfasoare fara corecturi din partea instructorului

Repetari ale continutului antrenamentelor formeaza comportarea tehnica

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE
Inlocuirea cadrului echipei - fotbal
ANTRENAMENTUL SAU PREGATIREA DE BAZA ORIENTATA IN FUNCTIE DE SPECIFICUL RAMURII DE SPORT (A.B.O.)
TERMINOLOGIA GIMNASTICII
CONCEPȚIA DE PREGATIRE - VOLEI
Relatiile sociale in echipa
Structurile clubului in domeniul amatorilor si profesionistilor - fotbal
CARACTERIZAREA CANOTAJULUI DIN PUNCT DE VEDERE AL SOLICITARILOR MOTRICE SOLICITATE
Lucrare atestat sport
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu