Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » referate » management
Ingineria industriala

Ingineria industrialaIngineria Industriala

In tarile industrializate dezvoltate au fost create organizate organizatii profesionale care si-au propus definirea, urmarirea si consolidarea statutului profesional al acestor categorii de specialisti. Astfel una din definitiile cele mai complete este cea furnizata de catre Institutului American al Inginerilor Industriali (AIIE) in jurul anilor 60:

Ingineria Industriala (Industrial Engineering -IE) are ca obiect proiectarea, imbunatatirea si instalarea sistemelor integrate de oameni, materiale si echipamente. IE se bazeaza pe cunostinte de specialitate dar si pe aptitudini in domeniile matematicii, fizicii, stiintelor sociale impreuna cu principiile si metodelel de proiectare si analiza inginereasca, pentru prognozarea, specificarea si evaluarea rezultatelor ce se obtin in aceste sisteme.

In esenta aceasta definitie face legatura cu toate denumirile de activitati mentionate anterior si exprima orientarea II catre utilizarea cit mai productiva a oamenilor si echipamentelor. Daca in faza initiala II era asociata in principal cu sectorul productiv, cu problematicilor intreprinderilor productive, sfera de cuprindere s-a largit treptat, pe masura dezvoltarii metodelor sale catre o sfera larga de sisteme integrate de oameni echipamente si materiale care aveau in centrul activitatii produsele in acceptiunea cea mai larga a termenului. Se includ astfel alaturi de intreprinderile productive, cele comerciale, prestatoare de servicii, pana la sisteme complexe integrate cu toate verigile stadiilor unui produs.

Astazi aceasi organizatie profesionala poarta denumirea de Institut al Inginerilor Industriali, sporind sfera de cuprindere a specialistilor in sensul internationalizarii organizatiei prin includerea specialistilor din alte tari industrializate dezvoltate, in primul rand Japonia, Anglia, Franta sa. In 1989 aceasta organizatie profesionala a elaborat o noua definitie a Ingineriei Industriale, definitie care sa reflecte ceea ce ar trebui sa fie aceasta profesie in anul 2000, respectiv continutul activitatilor pentru inceputul mileniului urmator.

Ingineria Industriala va fi recunoscuta ca o profesiune de prim rang (leading profession) a carei practicieni planifica, proiecteaza, implementeaza si conduc sisteme integrate de productie si servicii, care asigura performanta, siguranta, mentenabilitate, capacitate de programare si control al costului. Aceste sisteme pot fi de natura sociotehnica si vor integra oameni, informatii, materiale,echipamente, procese si energie asociate intregului ciclu de viata al unui produs fie el material, serviciu sau program.

Profesia va adopta drept teluri permanente profitabilitatea, eficienta, adaptabilitatea, sensibilitatea, calitatea si imbunatatirea continua a produselor si serviciilor pentru intregul lor ciclu de viata. Stiintele umaniste si sociale (incluzand economia), informatica, stiintele fundamentale (fizica, chimia, biologia, etc), stiinta conducerii, aptitudinile foarte dezvoltate pentru comunicare alaturi de conceptele fizice, comportamentale, matematice, statistice, organizationale si etice vor fi instrumentele utilizate pentru atingerea acestor teluri.

De remarcat ca ambele definitii pun accentul pe definirea acestei profesiuni ca un intreg in care se imbina componente distincte ale cunoasterii si anume cele umane si cele organizationale.

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Evolutia sistemologiei / ingineriei sistemelor
Proiect management sc “bigs shopping”srl
Planificarea satisfacerii clientilor
Conceptul de cultura organizationala
Strategia manageriala si procesul strategic
STUDIU DE FEZABILITATE PROIECT PNDR - Infiintare Pensiune Turistica P+E, COMUNA CREVEDIA, JUDET DAMBOVITA
O NOUA ABORDARE A CALITATII
Diagnosticul economico-financiar
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu