Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » management
PLAN DE AFACERI

PLAN DE AFACERI


Universitatea de Stat din Pitesti

Facultatea de Stiinte Economice

Management

PLAN DE AFACERI

Am ales sa fac practica in aceasta societate deoarece domeniul de activitate pe care aceasta il detine mi se pare foarte interesant si pentru ca am foarte multi prieteni angajati la aceasta firma.

Domeniul meu de lucru este transportul intern si international , deoarece mi se pare foarte interesant si pot sa interactionez cu foarte multe persoane intr-o singura zi .In prima zi in care m-am prezentat la aceasta societate am avut placerea sa cunosc personalul si , de asemenea oamenii aflati la conducerea acestei companii , dupa care mi a fost prezentat modul de lucru si ceea ce voi face eu in fiecare zi . M am acomodat foarte repede cu modul de lucru al celorlalti colegi ai mei din sectorul transportului international si am inceput sa ajut la gasirea potentialelor marfuri pentru camioanele ce se aflau libere .

Este un job extrem de interesant si de activ , si nu iti da ocazia sa te plictisesti deoarece in fiecare or ate intalnesti cu un caz deosebit , cu o incarcatura aparte sau cu vreo problema a unui tir sau a unui sofer.

2.Prezentarea societatii

Art. 1. Forma juridica a societatii

Societatea este persoana juridica romana avand forma juridica de societate cu raspundere limitata, perioada de functionare a acesteia fiind nedetermina.

Societatea isi desfasoara activitatea conform prevederilor legislatiei romane si ale actului constitutiv.

Societatea este titulara de drepturi si obligatii si raspunde pentru obligatiile sale fata de terti cu intregul patrimoniu; asociatii raspund numai in limita aportului la capitalul social.

Art. 2. Denumirea societatii

Firma S.C. LAURCOM S.R.L. a fost stabilita pe baza optiunii asociatilor si a dovezii prinvind disponibilitatea firmei nr. 46767, din 02.11.1994, eliberata de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Arges.

Societatea este inregistrata in Registrul Comertului sub J03/1664/02.11.1994, cu codul unic de inregistrare 6388018 din data de 02.11.2004 (conform certificatului de inmatriculare emis de Camera de Comert a Municipiului Pitesti, Oficiul Registrului Comertului - anexa 1

Art. 3. Sediul social

Sediul societatii este in Romania, Jud. Arges, Municipiul Pitesti, Str. Depozitelor nr.2 . Societatea va putea infiinta, prin hotararea adunarii generale, sucursale, precum si alte sedii secundare (puncte de lucru, agentii, depozite, reprezentante etc.), precum si filiale atat in Romania, cat si in strainatate.

Art. 4. Obiectul de activitate al societatii

Initial, activitatea principala a firmei a fost : cod CAEN 4941 -Transporturi de marfuri rutiere . In afara de transporturi internationale , firma mai detine si doua spalatorii auto , doua vulcanizari , magazine de piese auto si un depozit de anvelope .

Obiectul de activitate al societatii nu este limitativ, acesta putand fi extins prin hotarirea asociatilor in conditiile legii si cu obtinerea avizelor legale. In realizarea obiectului de activitate, societatea va putea incheia contracte cu parteneri romani si straini, persoane fizice si juridice, sa infiinteze societati comerciale cu participare de capital romanesc sau strain, in baza principiului libertatii contractuale exercitate in conditiile legii in vigoare. Societatea va putea efectua inclusiv opertiuni de import-export pentru activitatile cuprinse in obiectul de activitate cu respectarea prevederilor legale in vigoare

Art. 5. Capitalul social. Participarea asociatilor.

Capitalul social total, subscris si varsat de asociati in numerar, este de 3100000.00 Ron.

Art. 8. Administrarea societatii

Societatea este administrata pe termen nelimitat cu puteri depline de catre:

Neculae Florin Cezar

Numirea si revocarea administratorului se face de catre Adunarea Generala a Asociatilor in conditiile legii.

Administratorul are dreptul de a reprezenta societatea, putand face toate operatiunile cerute pentru aducerea la indeplinire a obiectului de activitate al societatii, in limitele prevazute de actul constitutiv. Administratorul va putea sa delege in scris oricare dintre atributiile sale unui asociat sau unei persoane agreate de catre asociati.


Art. 10. Exercitiul economico - financiar

Exercitiul economico-financiar incepe la 1 ianuarie si se incheie la 31 decembrie in fiecare an.

Primul exercitiu economico-financiar a inceput la data inmatricularii in registrul comertului.

La incheierea fiecarui exercitiu, administratorul intocmeste inventarul diverselor elemente ale activului si pasivului existente la data respectiva, precum si conturile anuale (bilantul, contul de beneficii si pierderi etc.) in conformitate cu dispozitiile legislatiei in vigoare.

Administratorul va elabora, de asemenea, un raport scris privind gestiunea societatii.

Raportul asupra gestiunii, inventarul, bilantul si contul de beneficii si pierderi sunt supuse aprobarii adunarii generale a asociatilor, in termen de 3 luni de la incheierea exercitiului financiar.

Art. 11. Calculul si repartizarea beneficiilor

Beneficiul societatii se stabileste prin bilantul aprobat de adunarea generala a asociatilor si este impartit intre asociati asa cum este prevazut in actul constitutiv.

Plata beneficiului cuvenit asociatilor se face de catre societate, in cel mult doua luni de la aprobarea bilantului de catre adunarea generala a asociatilor, daca nu se hotaraste altfel.

Dupa plata impozitelor catre stat si preluarea a 5 % pentru formarea fondului de rezerva, beneficiul rezultat din activitatea societatii revine, in intregime, asociatilor conform prevederilor actului constitutiv.

3.Date de contact

Firma: S.C. LAURCOM S.R.L.

Sediu social: Municipiul Pitesti, str.DEPOZITELOR, nr3, Judetul Arges

Cod unic de inregistrare: 6388018 din data 02.11.1994

Numar de ordine in registrul comertului: J03/ 1664/1994 din data 02.11.1994

E-mail : angel_88_andrada yahoo.com

Telefon : Neculae Andrada- 0744540535

4.Activitatea societatii

A fost infiintata in 1994, iar ca obiect de activitate principal, la inceput de drum, a fost comertul cu piese si accesorii auto indigene si de import en-gros si en-detaille. O mare importanta am acordat-o distributiei de componente auto in toata tara, cu mijloace de transport proprii. Societatea noastra este cel mai important distribuitor din Romania de jante fabricate de Magnetto Wheels Romania. In domeniul anvelopelor, societatea noastra este cunoscuta ca unul dintre cei mai importanti distribuitori, cu vanzari anuale de peste 25 000 anvelope marcile: Pirelli, Lassa, Dunlop, Montana, Sava, Michelin, Bridgestone, Firestone, etc. Incepand cu 1999, LAURCOM si-a diversificat activitatea, punand bazele unui nou domeniu, si-anume: transport intern si international cu autovehicule de mare tonaj.

5.Prezentarea S.C. LAURCOM S.R.L.

Transport intern si international:

Laurcom a inceput activitatea de transport intern odata cu infiintarea societatii, respectiv 1994.
Si-a creat un parc auto propriu cu care a reusit sa desfasoare activitatea de aprovizionare, cat si cea de distributie a pieselor si accesoriilor auto, asigurand astfel promptitudinea in aprovizionarea clientilor nostri din orice colt al tarii noastre.

In 1999, Laurcom si-a extins obiectul de activitate, incepand si transportul international de marfuri generale, prin achizitionarea primelor autocamioane, in leasing. In prezent, camioanele noastre pot fi vazute in majoritatea tarilor Europei si chiar si pe alte continente.
Conducatorii nostri auto se perfectioneaza mereu astfel incat sa raspunda cerintelor tuturor colaboratorilor si Organelor de control cu care se intalnesc pe parcursul desfasurarii fiecarui transport.

Experienta lor isi spune cuvantul in orice situatie speciala s-ar ivi, astfel incat sa duca la destinatie in cele mai bune conditii orice marfa care le-a fost incredintata.
Intretinerea si reviziile autocamioanelor se fac periodic, la service-uri specializate atat in tara, cat si in alta tara, atunci cand este nevoie.

Servicii :

S.C. Laurcom S.R.L se ghideaza dupa o politica care se orienteaza catre anticiparea dorintelor clientilor, carora le putem oferi intotdeauna si in timp util produsul sau serviciul de care au nevoie. In acest sens, pentru a veni in sprijinul clientilor nostri am organizat serviciile astfel:

 Service-ul auto este autorizat R.A.R. si este dotat cu echipament modern de verificare si reglare a directiei pentru orice tipde autoturism marca GORCHI, cu 2 elevatoare si cu unelte de calitate. In cadrul service-ului, clientilor nostri li se poate efectua schimbul de ulei al autoturismului, iar in unele perioade organizam promotii: clientului care cumpara uleiul de la Laurcom i se asigura schimbul gratuit.

 Vulcanizarea auto este dotata cu aparate de montaj anvelope si echilibrat roti echipate si alte dotari moderne, astfel incat clientului sa i se acorde serviciile pe care le solicita de cea mai inalta calitate, rapid si prompt.

 Spalatoria auto este inchisa separat, incalzita, dotata cu separator de grasimi, iar ca echipament de lucru, cu 2 masini automate de spalat masini cu presiune si cu apa calda, aspirator profesional de curatat tapiteria, toate marca KARCHER, iar pentru curatarea interiorului autovehiculelor se foloseste un aspirator industrial marca PORTOTECNICA MIRAGE.

Solutiile pe care le folosim sunt profesionale si din cea mai diversificata gama, astfel incat, in functie de cererea clientului sa asiguram curatarea completa a autovehiculului.
In acest sens, conducerea societatii se preocupa ca personalul care deserveste aceste locuri de munca sa se perfectioneze in permanenta, astfel incat sa ofere servicii de cea mai buna calitate pentru ca numai in acest fel ne vom pastra si chiar mari numarul clientilor.

 Snack Bar-ul a luat fiinta din respect fata de clientii nostri carora le asiguram serviciile mai sus mentionate si care, in timpul cat se efectuau aceste servicii, dumnealor erau nevoiti sa stea in picioare.
Astfel am infiintat acest Snack-Bar, modern utilat, unde se gasesc produse ambalate, bauturi racoritoare si alcoolice, cafea, tigari in cele mai diversificate game si se servesc si sanwich-uri calde si hamburgeri.

 MOTTO:
'Un client multumit mai aduce alti 10 clienti. Un client nemultumit iti ia 20 clienti.'

Dealer YAMAHA :

Laurcom a initiat in 2005 o noua activitate, respectiv prezentarea si desfacerea produselor YAMAHA, devenind astfel dealer YAMAHA. Fara indoiala ca, activand intr-un domeniu extrem de dinamic, Albert Comimpex a considerat mereu inovatia ca fiind varful de lance al dezvoltarii aducand astfel si pe piata din Pitesti o gama diversificata de produse YAMAHA de cea mai inalta calitate si clasa: motociclete, scutere, ATV-uri, snowmobile, generatoare, motoare barci s.a.

Argumentele noastre in aceasta directie sunt simple: retea de distributie in continua dezvoltare, obsesia satisfacerii clientilor, service si servicii post-vanzare impecabile si nu in ultimul rand o echipa de specialisti in formare.

Va asteptam si pe voi sa va alegeti unul din produsele YAMAHA, corespunzator hobby-ului sau necesitatilor voastre. Nu ezitati! Raportul calitate-pret al produselor YAMAHA se afla printre cele mai avantajoase. Pentru orice informatie in acest domeniu va asteptam la Showroom-ul YAMAHA situat in Pitesti, pe varianta Gavana la adresa: Str.Mircea Eliade nr.7.

Unele dintre aceste produse pot fi achizitionate si in leasing, alte detalii stabilindu-se in cazul in care doriti sa deveniti clientul nostru.

Pe majoritatea partiilor vei intalni snowmobile YAMAHA, pe drumurile accidentate vei observa ca ATV-urile YAMAHA nici nu simt, la malul marii vei vedea jetski YAMAHA, pe drumurile europene vei admira motocicletele YAMAHA, iar pizza sau corespondenta iti va fi adusa acasa sau la birou, beneinteles cu scuterul YAMAHA.

6. Descrierea activitatii de mangement

Managerul se ocupa in mod direct de implicarea tuturor angajatilor sai in dezvolatarea, implementarea, mentinerea si imbunatatirea continua a eficacitatii sistemului de management integrat prin (anexa 5):

  • Comunicarea in cadrul organizatiei, a importantei satisfacerii cerintelor clientilor, precum si a cerintelor legate si de reglementare referitoare la :calitatea serviciilor/produselor furnizate de firma, protectia mediului, sanatatea si securitatea ocupationala;
  • Stabilirea politicii referitoare la calitate, mediu, sanatate si securitatea ocupationala;
  • Ideplinirea obiectivelor calitatii, a obiectivelor generale si specifice de mediu, precum si cele referitoare la sanatatea si securitatea ocupationala;
  • Asigurarea disponibilitatii resurselor necesare atingerii obiectivelor propuse.

Managerul este cel care stabileste unitatea scopul si directiilor pe care organizatia trebuie sa le urmeze. Managerul creeaza si mentine un mediu intern in care personalul angajat poate sa devina implicat constient in atingerea obiectivelor propuse.Principalul avantaj ce decurge din acest angajament este ca angajatii vor intelege si vor fi motivati fata de scopurile si obiectivele firmei.

Managerul identifica si asigura optimul de resurse necesare implementarii politicii in domeniul calitatii, mediului, sanatatii si securitatii ocupationale si atingerii obiectivelor propuse in vederea cresterii gradului de satisfactie a clientilor si a celorlalte parti interesate.Resursele se refera la : membrii firmei, informatii, infrastructura, mediu de lucru, parteneri de afaceri, resurse financiare.

Pentru a spori performantele organizatiei factorii de decizie iau in considerare:

  • Necesarul de resurse, precum si calitatea acestora, tinandu-se cont de limitele si oportunitatile legate de asigurarea acestor resurse;
  • Resursele umane si calificarile de specialitate avand in vedere motivarea, dezvoltarea, abilitati de comunicare si competenta personalului;
  • Resursele reprezentate de echipamente pentru desfasurarea procesului de furnizarea a

serviciilor;

  • Resurse alocate pentru asigurarea unui mediu de lucru propice desfasurarii activitatilor.

Un Manager:

-
Stabileste o structura organizationala functionala
-Stabileste roluri si responsabilitati clare
-Elaboreaza standarde de performanta masurabile si evalueaza rezultatele cu obiectivitate
-Rezolva probleme operationale sau se asigura ca s-au rezolvat
-Ia decizii operationale sau se asigura ca au fost luate
-Supravegheaza executia bugetelor
-Supravegheaza implementarea planuriloe de actiune
-Se asigura ca oamenii primesc feed-back
-Recompenseaza performanta
-Incearca sa elimine performantele sub standard si/sau tine sub control efectele lor
-Se asigura ca oamenii au abilitatile necesare indeplinirii sarcinilor pe care le primesc
-Gestioneaza conflictele.

7. Activitati intreprinse in cadrul practicii

In cadrul practicii munca pe care am facut-o a fost o munca "de birou" cum se spune in bransa . Eu , in fiecare zi am avut grija sa dau un raport detaliat managerului despre fiecare camion in parte : locatia , locul descarcarii/incarcarii , cat carburant mai are , cate ore mai are voie soferul sa conduca din numarul legal . Acest raport trebuie facut in fiecare ora , si in cazul in care nu era necesar , aveam grija sa verific marfa aparut nou pe bursa de trasport , pentru a-mi atentiona colegii , in cazul in care acestia erau ocupati cu alte indatoriri.

De asemenea , in cazul in care colegii mei erau ocupati raspundeam la telefon si vorbeam cu clientii si incercam sa le dau informatiile dorite .

Fiecare zi pe care am lucrat-o la S.c. Laurcom .S.r.l. am avut un lucru nou de facut : intr-o zi trebuia sa interactionez cu clientii , in alta sa ajut la gasirea curselor pentru vreunul dintre camionele libere din diferite tari ale Europei , in alta am avut oportunitatea sa vad cum se face o asigurare CASCO la un camion si ce acte sunt necesare , de asemenea am stat de vorba cu asiguratorul si i-am dat toate informatiile si documentele pe care acesta mi le-a cerut ; in alta am avut posibilitatea sa-l insotesc Neculae Florin pe la Autoritatea Rutiera Romana (ARR) unde am mers spre a ridica doua licente de transport pentru doua dintre camione .

In aceasta societate am aut posibilitatea sa-mi vad adevarata valoare si sa realizez ca nici o munca nu este usoara si ca satisfactia pe care o ai la sfarsitul unei zile de munca in care am realizat multe lucruri ,este coplesitoare .

8. Cunostiinte dobandite

Am invatat in primul rand ca teoria nu inseamna prea mult fara "practica". Nimic nu poate inlocui situatiile neprevazute in care esti pus in fiecare zi de clienti sau angajati, ci numai trairea lor pe propria piele te poate invata cum sa le faci fata .

Experienta dobandita in aceste zile de practica au fost stimulatoare si m-au facut sa ma gandesc serios sa ma intorc pentru un post permanent .

Am invatat sa-mi fac treaba cu responsabilitate si sa nu cer ajutorul nimanui , deoarece satifactia pe care o ai atunci cand duci la bun sfarsit de unul singur un "task" este inzecita si respectul fata de sine creste covarsitor .

Am invatat ca trebuie sa fii punctual in orice situatie si ca asta te ajuta enorm in relatiile cu ceilalti .

Am invatat ca trasportul international poate fi coordonat foarte usor de la un calculator atata timp cat ai programele necesare si soferul obedient .

Am invatat ca munca "de birou" este mult mai stresanta decat munca fizica , si ca te epuizeaza complet dupa 6 sau 8 ore .

De asemenea , aceste ore petrecute in cadrul acestei societati m-au facut sa realizez ca sunt capabil de foarte multe lucruri si ca puterea mea de concentrare este de 10 ori mai mare decat credeam eu . Am constientizat ca sunt capabil sa port discutii n imba engleza si ca sunt un bun negociator .

Aceasta perioada de practica mi-a adus numai beneficii si sunt foarte fericit ca am avut oportunitatea sa cunosc si sa aprofundez acest domeniu , si mai ales , sa ma cunosc pe mine mai bine .

Pe scurt: mi-am dezvoltat personalitatea, flexibilitatea, spontaneitatea, am invatat sa imbin managementul cu marketingul si mai presus de toate, am invatat sa progresez si sa tind mereu catre mai sus.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.