Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » referate » marketing
VALIDAREA PRODUSULUI SI PROCESULUI

VALIDAREA PRODUSULUI SI PROCESULUI
VALIDAREA PRODUSULUI SI PROCESULUI

DIAGRAMA DE PROGRAMARE IN TIMP A PLANIFICARII CALITATII PRODUSULUI

ELEMENTE DE IESIRE:

Productia de Proba

Evaluarea Sistemelor de Masurare

Studiu Preliminar de Capabilitate a Procesului

Aprobarea Pieselor de Productie

Testarea Validarii Productiei

Evaluare Ambalare

Planul de Control al Productiei

Finalizarea (prin semnare) Planificarii Calitatii si Suportul Conducerii

INTRODUCERE

In acest capitol sunt descrise trasaturile majore ale validarii procesului de fabricatie, rezultate in urma unei evaluari a functionarii de proba a productiei. In timpul functionarii de proba a productiei, Echipa de Planificare a Calitatii Produsului ar trebui sa confime daca planul de control si diagrama procesului tehnologic au fost aplicate si daca produsul indeplineste cerintele clientului. Orice alte nelamuriri ar trebui identificate pentru investigarea si rezolvarea lor inainte de inceperea productiei normale.

Elementele de intrare si iesire aplicabile pasilor de proces din acest capitol sunt dupa cum urmeaza:

ELEMENTE DE INTRARE (Deriva din elementele de iesire din Capitolul 3.0)

Standarde de Ambalare

Revizie Sistem de Calitate Produs / Proces

Diagrama Procesului Tehnologic

Plan de Amplasare

Matricea de Caracteristici

Moduri de Eroare ale Procesului si Analiza Efectelor (DFMEA)

Plan de Control Pre-Lansare

Instructiuni de proces

Plan de Analiza a Sistemelor de Masurare

Plan de Studiu Preliminar a Capabilitatii Procesului

Specificatii de Ambalare

Suportul Conducerii

ELEMENTE DE IESIRE (Devin elemente de intrare pentru Capitolul 5.0)

Productia de Proba

Evaluarea Sistemelor de Masurare

Studiu Preliminar al Capabilitatii Procesului

Aprobarea Pieselor de Productie

Testarea Validarii Productiei

Evaluarea AmbalariiPlanul de Control al Productiei

Finalizarea Planificarii Calitatii si Suportul Conducerii

1 PRODUCTIA DE PROBA

In productia de proba trebuie sa se utilizeze unelte de productie, echipament, mediu (inclusiv operatori de productie), instalatie si ciclu de timp. Validarea eficacitatii procesului de fabricatie incepe cu productia de proba. Cantitatea minima pentru acest caz este, de obicei, stabilita de catre client, dar poate fi marita de Echipa de Planificare a Calitatii Produsului. Elementele de iesire pentru productia de proba (produs) sunt in mod obisnuit pentru:

Studiul preliminar al capabilitatii procesului

Evaluarea sistemelor de masurare

Fiabilitatea finala

Testarea validarii productiei

Aprobarea piesei de productie

Evaluarea ambalarii

Capabilitatea Initiala (CI)

Finalizarea planificarii calitatii

2 EVALUAREA SISTEMELOR DE MASURARE

Dispozitivul de masurare si metodele specificate ar trebui utilizate pentru a verifica toate caracteristicile din specificatiile tehnice identificate in planul de control si pentru a fi folosite in evaluarea sistemului de masurare din timpul sau anterior productiei de proba. Vezi Manualul de Referinta Analiza Sistemului de Masurare Chrysler, Ford si General Motors.

3 STUDIUL PRELIMINAR AL CAPABILITATII PROCESULUI

Studiul preliminar al capabilitatii procesului ar trebui realizat pe baza caracteristicilor identificate in planul de control. Prin acest studiu se obtine o evaluare despre stadiul de pregatire a procesului pentru productie. Vezi manualul de referinta Procesul de Aprobare a Pieselor de Productie Chrysler, Ford si General Motors si Manualul de Referinta Controlul Procesului Statistic Fundamental Chrysler, Ford si General Motors, pentru detalii cu privire la studiul preliminar al capabilitatii procesului.

4 APROBAREA PIESEI DE PRODUCTIE

Scopul aprobarii pieselor de productie este de a valida acele produse obtinute din unelte de lucru si din procese care respecta cerintele tehnice. Vezi manualul de referinta Procesul de Aprobare a Pieselor de Productie Chrysler, Ford si General Motors.

5 TESTAREA VALIDARII PRODUCTIEI

Testarea validarii productiei se refera la testele tehnice prin care se valideaza produsele obtinute din unelte de lucru si din procese care respecta standardele tehnice. Vezi Cerintele Sistemului de Calitate Chrysler, Ford si General Motors pentru cerinte specifice.

6 EVALUAREA AMBALARII

Toate testele de livrare (acolo unde se pot efectua) si metodele de testare trebuie sa asigure protectia produsului impotriva deteriorarii din timpul transportului normal si impotriva factorilor de mediu neprielnici. Daca ambalarea este specificata de catre client aceasta nu inseamna ca Echipa de Planificare a Calitatii Produsului nu trebuie sa se implice in avaluarea metodei de ambalare.

7 PLANUL DE CONTROL AL PRODUCTIEI

Planul de control al productiei este o descriere inregistrata a sistemelor pentru controlarea pieselor si proceselor. Acest plan este un document activ si ar trebui actualizat pentru a reflecta adaugarile / stergerile controalelor bazate pe experienta castigata in urma producerii pieselor. (Ar putea fi necesara aprobarea organizatiei(ilor) de achizitionare). Planul de control al productiei este o extensie logica a planului de control al pre-livrarii. Productia de masa ofera producatorului oportunitatea de a evalua elementele de iesire, de a revizui planul de control si de efectua modificarile adecvate. Capitolul 6 si Anexa A-8 prezinta Metodologia Planului de Control si o lista de verificare, pentru a sprijini producatorul in aceasta revizie. Pot exista si alte tipuri de planuri de control. Un exemplu in acest sens, este Planul de Control Dinamic Ford (PCD) descris in Anexa B si detaliat in Anexa G.

8 FINALIZAREA PLANIFICARII CALITATII SI SUPORTUL CONDUCERII

Echipa de Planificare a Calitatii Produsului ar trebui sa se asigure ca planurile de control si diagramele procesului tehnologic sunt respectate cu strictete. Este indicat ca Echipa de Planificare a Calitatii Produsului sa efectueze revizia la locatia(iile) de fabricatie si sa obtina semnatura Se impune o revizie, inainte de prima livrare de productie, a urmatoarelor pozitii:

Planuri de Control. Planurile de control ar trebui sa existe si sa fie valabile tot timpul si pentru toate operatiile implicate.

Instructiuni de Proces. Verificati daca aceste documente contin toate Caracteristicile Speciale existente in planul de control si daca toate recomandarile DFMEA au fost respectate.

Echipament de Testare si Masurare. Acolo unde se cer pentru planul de control elemente de masurare speciale, dispozitive sau echipament de testare, verificati repetabilitatea si reproductibilitatea masurarii (GR&R) si uzura respectiva.

Este nevoie de suportul conducerii inainte de finalizarea planificarii calitatii. Echipa trebuie sa fie capabila sa stabileasca daca toate cerintele de planificare au fost respectate sau daca nelamuririle au fost studiate si programate pentru o prezentare a acestora in fata conducerii. Scopul acestei revizii este de a informa conducerea superioara despre stadiul programului si de a pastra implicarea acesteia in asistarea oricarei probleme deschise. Sumarul Planificarii Calitatii Produsului si raportul de Finalizare, prezentate in Anexa F, reprezinta exemple de documentatie ceruta ca suport in finalizarea efectiva a planificarii calitatii.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele

 Proiect didactic Clasa: a-IX-a, Luarea deciziilor

 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale - „Cine face, ce face”

 PROIECT MOTOR ASINCRON - Determinarea parametrilor schemei echivalente si a caracteristicilor de functionare in regim stabilizat de la gol la sarcina

 TEMA DE PROIECTARE - arbore de masina rotativa

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma

 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA

 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea

 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES

 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta

 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului

 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT

 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa

 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat

 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT

 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton

 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat

 Atestat la informatica cu tema “gestionarea unui magazin de confectii”

 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare

 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows

 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM


Strategii privind lansarea si promovarea lantului Metro pe piata Romaniei
Analiza comparativa website-uri: telefonie mobila
Analiza-diagnostic a produsului destinat pietei internationale
Dimensiunile corporatiilor multinationale
Patrunderea pe pietele externe - obiect la deciziei strategice
Noțiuni introductive in teoria riscurilor
Construirea de logotipuri
Analiza structurala a pietei de tutun din RomaniaTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu