Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » auto
BUCLA RECE IN ATELIER

BUCLA RECE IN ATELIER


BUCLA RECE IN ATELIER

Sfaturi generale

1. Sa purtati totdeauna manusi si ochelari (daca este posibil cu cotiere laterale) in timpul manipularii refrigerantului !

2. Toate interventiile pe sistemul frigorigen trebuie sa se efectueze intr-un loc perfect aerisit. Nu stocati fluidul refrigerant in puturi, in fante inguste, in piese ermetic inchise, etc.

3. Depasind 100C, cauza fiind un punct cald de exemplu, fluidul se descompune si produce un gaz foarte iritant. De aceea, lucrul cu aparatul de sudura sau taierea elementelor sistemului de aer conditionat montate pe autovehicul nu sunt admise.

4. Sunt admise numai trecerile prin camera de uscare dupa vopsire sau lucrarile in apropierea sistemului de AC daca temperatura nu depaseste 80C.

5. Nu fumati in apropierea unui circuit cu fluid refrigerant !

Informatiile sunt preluate din NT 3618 A pagina 62A.13

Mijloace de interventie asupra sistemului

In toti anii, este recomandat :

de a curata si sufla condensorul si radiatorul de racire al motorului,

de a ne asigura ca evacuarea apei provenita din condensare pe evaporator sa nu fie obstructionata.

In cazul aparitiei mirosurilor urate, este recomandabil sa se faca un tratament antibacterian.

Incarcarea cu lichid refrigerant se va face urmarind instructiunile din carnetul de intretinere al masinii. Identificarea gazului folosit se face printr-o eticheta.

Documentatia de rigoare

Documentatia este o ustensila indispensabila. Este cu atat mai mult benefica in cazul unor interventii pe elemente periculoase pentru om si mediul inconjurator.

Consultati prioritar documentatia existenta in  Dialogys . Intr-adevar, veti fi siguri ca ati consultat documentatia pusa la zi. De asemenea, veti putea verifica si existenta unor eventuale note tehnice.

Termometrul

Controlul eficacitatii instalatiei se face cu ajutorul unui termometru. Masurarea se va efectua la iesirea din aeratoarele habitaclului in anumite conditii de functionare.Utilajul de diagnosticare CLIP

Aceasta functie ofera un control de functionare al buclei reci. Intr-un cadru de mentenanta, ea permite informarea despre stari, parametrii si defectele aparute.

CLIMTEST II (AIRCODIAG)

Acest aparat de masura ofera un control al functionarii buclei reci. El contine diferiti captori (presiune, temperatura, higrometrie).

Remarca

Caldura motorului poate perturba masuratorile. Este atunci primordial sa se plaseze captorii de temperatura in locurile posibile si cel mai putin expuse la radiatiile termice ale motorului.

Statia de recuperare, reciclare si incarcare

Acest aparat efectueaza intr-o maniera automatica sau manuala intretinerea interna a buclei reci. Acesta ofera prin interpretarea citirii manometrelor un control rapid al functionarii instalatiei. Intr-un cadru de mentenanta preventiva, permite :

efectuarea unei recuperari a refrigerantului,

efectuarea unui tiraj pana la vid al instalatiei,

efectuarea recuperarii si reintroducerii uleiului de compresor,

efectuarea incarcarii cu refrigerant a instalatiei.

Doua  familii de detectoare de scurgeri de fluid

1. Detectorul sonor :

El emite un semnal in prezenta fluidului refrigerant si permite gasirea zonei de scurgere.

2. Detectorul cu lampa de ultraviolete :

El se materializeaza printr-o valiza ce este compusa din : o lampa cu ultraviolete, o pereche de ochelari speciali, o piesa speciala pentru injectare si un lichid reactiv fluorescent trasor). Lampa este utilizata pentru localizarea scaparilor de fluid refrigerant.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.