Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » auto
Manual de instalare pentru kitul de deschidere electrica a portbagajului pentru Dacia Logan

Manual de instalare pentru kitul de deschidere electrica a portbagajului pentru Dacia Logan
Manual de instalare pentru kitul de deschidere electrica a portbagajului pentru Dacia Logan

Atentie! Pe toata durata operatiunilor descrise in acest manual este obligatorie decuplarea bornei a bateriei pentru a evita deteriorarea instalatiei electrice a autoturismului sau al altor echipamente electronice aferente acestuia. Autorul acestui document nu isi asuma nici o responsabilitate pentru eventualele defectiuni produse asupra autoturismului dumneavoastra prin folosirea incorecta a informatiilor incluse in acest document.

Nota: acest kit a fost conceput pentru a elimina situatia inconfortabila creata de producator pentru primul model Dacia Logan: portbagajul nu poate fi deschis decat prin rasucirea cheii in butuc. Asta inseamna fie ca trebuie sa purtati ambele chei la dv. (una pentru pornirea motorului, cealalta pentru deschiderea portbagajului) sau ca trebuie sa opriti motorul si sa scoateti cheia din contact pentru a putea deschide portbagajul. Kitul este compatibil din punct de vedere electric cu orice model de Dacia Logan (inclusiv Facelift) si va poate ajuta sa deschideti portbagajul din telecomanda fara sa trebuiasca sa apasati butonul acestuia cu mana). In acest caz portbagajul va fi echipat cu 2 actuatoare: unul original care asigura descuierea portbagajului (acesta produce blocarea apasarii butonului) si unul continut in kit care simuleaza apasarea butonului si are ca afect deschiderea portbagajului.In cazul care aveti nelamuriri cu motajul va recomand citirea acestei descutii de pe forumul Daciaclub (tineti apasat Ctrl si dati click):

Deschidere Electrica Portbagaj - DaciaClub - Forum Dacia

Cititi cu atentie explicatiile celorlalti colegi care au montat deschiderea electrica.

Continutul pachetului

1 x actuator inchidere centralizata cu 2 fire;

1 x tija actuator dotata cu un cuplor pentru a fi atasata la tija de la incuietoarea mecanica a portbagajului;

2 x papuc prindere cu surub pentru masa actuatorului si a modulului electronic;

1 x modul electronic pentru comanda electrica a actuatorului.

Montarea actuatorului

Situatia 1: pentru masinile din prima serie care au la portbagaj butuc fara buton si care pot fi deschise numai introducand cheia.

Incepeti operatiunea de montare cu actuatorul. Folosind un burghiu de 3mm gauriti capota portbagajului ca in figura de mai jos. Nu folositi un burghiu de diametru mai mare deoarece gaura mai mica decat holtzsurubul va asigura contactul electric pentru firul de masa al actuatorului. Pentru firul de masa folositi unul din papucii primiti in kitul de instalare. Distanta dintre cele 2 gauri este de 58 mm (una din gauri este deja facuta din fabrica).

Pentru ca tija sa faca legatura dintre incuietoare si actuator, acesta din urma trebuie fixat in pozitia in care capul impingator este mai aproape de incuietoare. Actuatorul este asimetric fata de linia formata de gaurile de prindere. Pozitia actuatorului in masina este detaliata mai jos.

Spita de la actuator trebuie introdusa in gaura cuplorului de parghii fara a o fixa cu surub, pentru a putea aluneca fara sa antreneze si tija de la butuc. Tija de la butuc se fixeaza cu 2 suruburi de tija originala a incuietorii prin intermediul cuplorului de parghii. Acest cuplor este folosit pentru o mai buna ghidare a tije actuatorului pe langa cea de la butuc si pentru a sustine tija de la actuator. Tija de la actuator trebuie fixata asa cum se vede in poza de mai jos, deasupra celei de la butuc (in gaura excentrica a incuietorii), pentru a nu o antrena pe aceasta din urma (dat fiind faptul ca nu se poate misca decat cu cheia bagata in butuc). In schimb, tija de la butuc poate sa o actioneze pe cea de la actuator fara nici o problema. Indoiti tija dupa modelul de mai jos. Introduceti cuplorul de parghii dupa ce ati indoit tija partial (zona in forma de "C" formata din laturile de 2,7cm/2cm/2cm si apoi continuati modelarea tijei. Cuplorul de parghii nu mai poate fi introdus daca indoiti tija complet J

Forma tijei este urmatoarea:
Butuc

 


Situatia 2: pentru masinile cu buton la portbagaj (la care nu e nevoie de introducerea cheii pentru deschiderea portbagajului). Aceasta metoda de fixare a actuatorului poate fi folosita inclusiv pentru primele modelel de Logan.

Pentru ca prima metoda necesita multa rabdare pentru fixarea actuatorului puteti folosi pozitia descrisa in urmatoarele 2 poze care are avantajul ca tija e dreapta si e usor de pozitionat. Dezavantajul consta in faptul ca nu e la fel de estetic.

Cablarea

Urmeaza tragerea firului pana sub bord. Firul trebuie tras prin capacul portbagajului pana la balamaua din stanga. De acolo se merge pe sub tapiterie, pe sub bancheta din spate, prin profilele de plastic alb de sub chedere, si apoi sub bord. La capacul portbagajului se baga firul in varnis pentru a evita taierea de muchiile ascutite ale tablei. Trebuie avut grija sa se lase destul fir (imbracat in varnis) pentru ca atunci cand se deschide portbagajul sa nu traga de fir si sa-l rupa.

12v permanent si semnalul de deschidere usi se iau de la mufa P1 (cea cu 15 pini - de culoare alba si mai lunguiata) a UCH-ului (respectiv pinii B3 si B4). Minus se ia de pe caroserie de langa cutia de sigurante cu unul din papucii livrati in kit. Pentru prinderea primelor 2 fire folositi "urechile" pinilor B3 si B4 prin care treceti firele dezizolate pe o lungime de cca 3cm si apoi torsionati aceasta portiune de fir dezizolat pentru a asigura fixarea mecanica. Aveti grija ca lungimea partii dezizolate sa nu fie prea lunga si sa riscati ca dupa reintroducerea firelor in sertare sa se atinga 2 fire invecinate.

Portbagajul se deschide din telecomanda (mai putin la varianta ambiance) sau din butonul de descuiere usi cand nu este pus contactul sau doar din butonul de descuiere usi daca este pus contactul. Intre cele 2 apasari succesive nu trebuie sa treaca mai mult de 4 secunde.

UCH - unitate de control habitaclu,

pozitionarea conectorului PI si pozitiile firelor B3 si B4

Asa cum sunt notate in figura, firele trebuie legate astfel:

1 --- Comanda deschidere usi (UCH, pinul B4, +12V temporizat)

2 --- Masa masinii (caroseria)

3 --- +12V Permanent (de la alimentarea casetofonului sau de la pinul B3 al UCH)

4 --- Spre actuatorul din portbagaj (+12V temporizat, aproximativ 1 sec)


Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Comentarii literare

ALEXANDRU LAPUSNEANUL COMENTARIUL NUVELEI
Amintiri din copilarie de Ion Creanga comentariu
Baltagul - Mihail Sadoveanu - comentariu
BASMUL POPULAR PRASLEA CEL VOINIC SI MERELE DE AUR - comentariu

Personaje din literatura

Baltagul caracterizarea personajelor
Caracterizare Alexandru Lapusneanul
Caracterizarea lui Gavilescu
Caracterizarea personajelor negative din basmul

Tehnica si mecanica

Cuplaje - definitii. notatii. exemple. repere istorice.
Actionare macara
Reprezentarea si cotarea filetelor

Economie

Criza financiara forteaza grupurile din industria siderurgica sa-si reduca productia si sa amane investitii
Metode de evaluare bazate pe venituri (metode de evaluare financiare)
Indicatori Macroeconomici

Geografie

Turismul pe terra
Vulcanii Și mediul
Padurile pe terra si industrializarea lemnuluiTAHOGRAFELE DIGITALE - PREZENTARE GENERALA
Maniabilitatea si stabilitatea automobilului
Constructia si elemente de calcul pentru suspensia pneumatica
Manual de instalare pentru kitul de deschidere electrica a portbagajului pentru Dacia Logan
SUBARU - Documentatie asupra tipurilor de suspensie-directie utilizate la autotorismele de tip
Statistici de accidente
Rotile pentru automobile
CARACTERISTICA DE TRACTIUNE A TRACTOARELORTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu