Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » auto
Mecanismul de distributie

Mecanismul de distributie


Mecanismul de distributie este ansamblul de piese care comanda procesul de admisiune a gazelor proaspete in cilindrii motorului si de evacuare a gazelor arse in exterior.

Pentru a indeplini aceste functii mecanismul de distributie este legal cu colectorul (galeria) de admisiune si cu colectorul de evacuare.

Motoarele de automobil cu ciclul de functionare in patru timpi sunt prevazute cu mecanisme de distributie la care admisiunea gazelor proaspete si evacuarea gazelor arse se realizeaza prin intermediul unor supape de admisiune si evacuare.La motoarele in doi timpi distributia gazelor se reaiizeaza de reguta fara supape, functia de inchidere si deschidere a ferestrelor executate in peretele cilindruiui prin care intra amestecul carburant, respectiv aerul, sau ies gazele arse, este indeplinita de piston sau de un sistem combinat (admisiunea prin ferestre practicate in cilindru iar evacuarea prin supape).

Distributia prin lant. Descrie piesele numerotateMecanismul de distributie

1 - arbore cu came; 2 - tachet; 3 - tija impingatoare; 4 - surub de legare cu cap sferic; 5 - contra piulita; 6 - axul culbutor; 7 - culbutor; 8 - siguranta conica; 9 - taler; 10 - arcuri; 11 - supapa; 12 - bucsa de ghidaj; C - cama.

 

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.