Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » comunicatii
Antene scurte

Antene scurte


Antene scurte

Adesea este necesar sa proiectam antene mai scurte decat un sfert de lungime de unda. O data cu micsorarea echipamentelor electronice, cerinta se extinde si asupra oricarei antene asociate echipamentului. Acest lucru este mai cu seama valabil pentru telefoanele celulare, unde echipamentul este mult mai mic decat era cu cativa ani in urma, si, de asemenea, si antenele folosite pe vehicule sunt tot mai mici.

Exista mai multe cai de a reduce dimensiunea fizica a unei antene. Una este de a construi antena astfel incat dimensiunea electrica sa fie corecta, chiar daca marimea fizica este mai mica. Se observa ca atunci cand o antena este prea mica pentru frecventa de rezonanta, ea devine capacitiva. Componenta capacitiva poate fi redusa prin adaugarea la antena a unei inductante, care sa o aduca la rezonanta.Acest lucru se poate face prin adaugarea unei bobine intr-o anume sectiune a antenei, asa cum se poate vedea in Figura 24 , sau facand ceea ce se numeste o antena elicoidala si distribuind inductanta de-a lungul intregii lungimi a antenei. Atunci cand se foloseste o singura bobina pentru a realiza inductanta, ea se plaseaza fie la mijlocul antenei, fie la baza ei.

O alta cale este de a face antena electric scurta si alimentata in consecinta. Daca se adopta aceasta metoda trebuie facute diverse aranjamente pentru a adapta impedantele antenei si feederului, in masura in care cele doua nu coincid.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.