Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale uniceAcasa » tehnologie » constructii
Gipsuri si materiale de ambalare - probleme selectate

Gipsuri si materiale de ambalare - probleme selectateGIPSURI SI MATERIALE DE AMBALARE - PROBLEME SELECTATE

Problema 1. Modelele din gipsuri dure se pot fractura uneori la indepartarea din ^—rentele elastice. Cum poate fi redusa aresta problema?

Solutia a. Trebuie utilizat un raport apa/ pcfcere conform indicatiilor. Raportul poate ari i intre 0,19 si 0,24 pentru diferitele gipsuri t rp IV. Apa si pulberea trebuie dozate cu zreazie. Rezistenta optima se realizeaza doar .2 respectarea acestui raport.Solutia b. Mixarea cu malaxorul cu vid a pcsurflor dure asigura rezistenta maxima prin «ducerea porozitatii.

Solutia c. Modelul turnat trebuie lasat sa : a priza cel putin 20 min, eventual pana la rrtza finala, inainte de a fi indepartat din z.—prenta.

Solutia d. Reducand grosimea materia- Dr rigide de amprenta (polieteri) va creste i: usurinta de indepartare a modelelor.

Problema 2. Suprafete ocluzale ale rSntilor unui model din gips tip III turnat intr- : amprenta de alginat sunt cretoase si friabile. Ce s-ar fi pututintampla si cum poate fi solutionata aceasta problema?

Solutie. Excesul de apa de la spalare, din depresiunile amprentei alginice (sau oricarei alte amprente), va creste raportul apa/pul­bere. Sangele si saliva ramase in amprenta intarzie priza Ambele situatii pot face ca gipsul sa fie cretos si friabil. Clatirea si indepartarea excesului de apa din amprenta inainte de turnarea modelului pot rezolva problema.

Problema 3. Suprafata unui model de gips dur a fost abrazata in timpul prepararii machetei din ceara. Ar putea gipsul de tip IV sa fie tratat pentru a genera o suprafata mai rezistenta la abraziune, care sa fie mai putin susceptibila la afectare in timpul modelarii machetei si finisarii piesei turnate?

Solutie. Aparent nu, deoarece solutiile de durificare disponibile si diferitele tehnici de impregnare au un efect redus asupra rezistentei la abraziune a gipsurilor tip IV.

Solutiile de durificare conduc la o dilatare de priza ceva mai mare a modelelor din gipsuri dure.

Problema 4. Un model master pentru o proteza totala a fost plasat intr-un bol cu apa inainte de a fi montat in articulator. Din greseala, modelul a fost lasat in apa peste noapte. Dupa montare si uscare, suprafata pare neobisnuit de rugoasa. Ce s-aintamplat?

Solutie. Ipsosul este usor solubil in apa. Lasarea modelului in apa pentru un timp lung poate dizolva mici zone superficiale, facand suprafata rugoasa. Aceasta rugozitate este transferata protezei. Daca modelul trebuie lasat in apa, se va utiliza o solutie saturata de sulfat de calciu dihidratat (lapte de gips, slurry water).

Problema 5. Marginile unui model mas­ter din ipsos au fost debavurate la cateva zile dupa turnare. Debavurarea a fost mult mai dificila decat ar fi fost la scurt timp dupa ce ipsosul a facut priza. De ce a fost mai dificil de debavurat modelul si cum poate fi corectata aceasta dificultate?


Solutie. Cand ipsosul se usuca timp de cateva zile, rezistenta sa la compresiune creste de aproximativ doua ori decat atunci cand este umed. Se poate reveni la rezistenta umeda prin imersarea modelului in lapte de gips, acesta fiind utilizat pentru a reduce dizolvarea unor zone superficiale.

Problema 6. Un material de ambalare pe baza de gips a fost mixat cu apa in proportiile recomandate de producator, dar timpul de lucru a fost prea scurt pentru a am­bala macheta de ceara. Ce s-ar fi pututintampla si cum s-ar putea remedia problema?

Solutia a. Pulberea poate a fost conta­minata cu apa in timpul depozitarii in mediu cu umiditate crescuta sau s-a utilizat pentru dozare o lingura umeda. Materialul trebuie sa fie pastratin vase etanse la aer si apa.

Solutia b. Temperatura apei de mixare poate a fost mai mare de 23°C. Se recomanda apa la 20°-23°C. Temperaturile mai mari reduc timpul de lucru.

Solutia c. Poate a fost realizata o spa- tulare incorecta cu un mixer mecanic. Supraspatularea, fie prin prelungirea timpului, fie prin cresterea vitezei, reduce timpul de lucru.

Solutia d. E posibil ca bolul de mixare sau spatula sa fi fost contaminate cu particule de materiale de ambalare ce au facut priza, continand sulfat de calciu dihidratat, care accelereaza reactia. Instrumentele de mixare trebuie curatate inainte de utilizare.

Problema 7. O coroana totala, turnata, obtinuta printr-o tehnica higroscopica a fost prea larga. Care ar putea fi cauza acestei probleme si cum poate fi obtinuta o coroana corect adaptata?

Solutia a. Baia de apa poate a fost mai calda decat in mod normal. Cand este utilizata apa mai calda, macheta de ceara ofera o rezistenta mai mica la dilatarea materialului de ambalare, producand un tipar mai mare. Temperatura baii de apa trebuie monitorizata in mod regulat.

Solutia b. E posibil sa fi fost folosit un amestec cu consistenta mai vascoasa decat media la ambalare, determinandu-se o cres­terea a dilatarilor higroscopice si de priza. Trebuie utilizat raportul apa/pulbere reco­mandat de producator, iar apa si pulberea sa fie dozate cu acuratete.

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE
CALCULUL EFORTURILOR UNITARE IN BETON SI IN ARMATURA IN STADIUL DE EXPLOATARE
Breviar de calcul - grinda
SUPRAINALTAREA CAII IN CURBA
Verificarea coeficientului global de izolare termica a locuintei
PLANSEE - Clasificarea planseelor, Sisteme constructive pentru plansee
Obligatiile beneficiarului si ale emitentului autorizatiei de construire dupa obtinerea autorizatiei de construire
Mortare
SCENARIU DE SECURITATE LA INCENDIU - PENSIUNE AGROTURISTICA
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu