Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » electronica electricitate
Algoritmul FFT bazat pe segmentarea in frecventa

Algoritmul FFT bazat pe segmentarea in frecventa


Algoritmul FFT bazat pe segmentarea in frecventa

Algoritmul FFT bazat pe segmentarea in frecventa calculeaza transformata Fourier pentru o serie de timp data (sau pentru un zgomot colorat).

In programul blotu3.m s-au parcurs urmatorii pasi:

Observatie: in cele ce urmeaza , se vor prezenta rezultatele pentru seria de timp ST11.m.

  • Am ales o serie de timp. Daca acesta nu era cuprinsa intre cele premise, (ST1 - ST15), mi s-a cerut selectarea unei noi serii de timp. Am afisat graficul acesteia.

In comparatie cu graficul ei, s-a afisat si graficul seriei de timp simulate cu modelul ARMA, precum si graficul erorii dintre cele 2 serii de timp.

  • Am identificat un model ARMA seria de timp introdusa de la tastaura. Polii si zerourile acestui model sunt stabili . Pentru aceasta s-a folosit rutina st_arma.m

  • Am generat un model ARMA cu ajutorul rutinei gen_arma.m .

Polii si zerourile acestui model se doresc stabili. Daca nu sunt stabili deja, se vor stabiliza. Cu ajutorul aceleiasi rutine s-a generat un zgomot alb; acesta din urma a fost filtrat cu ajutorul filtrului format din Cgen si Agen. In figura de mai jos, sunt afisatii polii si zerourile, si coeficientii polinoamelor Cgen si Agen.

  • Am calculat densitatile spectrale pentru seria de timp netrunchiata/neextinsa si pentru zgomotul colorat.  • Am facut algoritmul lui fft_frecv.m si l-am aplicat pentru seria de timp , care a fost in prealabil trunchiata sau extinsa, in functie de plasarea celei mai apropiate puterii a lui 2, fata de ultimul sau termen. Astfel, s-a calculat transformata Fourier pentru termenii acestei serii si s-a comparat rezultatul cu cel obtinut prin aplicarea functiei fft din MATLAB. S-a facut diferenta dintre cele 2 si s-a observat ca erorile sunt relative mici, de ordinul 10-11 - 10-16, chiar 10-17 atat pentru spectru, cat si pentru faza.

Algoritmul este eficient.

  • Acelasi algoritm fft_frecv.m l-am aplicat si pentru zgomotul colorat ce l-am obtinut cu gen_arma.m. De asemenea, se calculeaza transformata Fourier si se compara cu rezultatul obtinut cu cel obtinut prin aplicarea functiei fft din MATLAB .

S-a facut diferenta dintre cele 2 si s-a observat ca erorile sunt relative mici, de ordinul 10-12 - 10-15 atat pentru spectru cat si pentru faza.

Algoritmul este eficient

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.