Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » afaceri
Constituirea asociatiilor de afaceri si evidentierea rolului lor in lumea afacerilor

Constituirea asociatiilor de afaceri si evidentierea rolului lor in lumea afacerilor
Constituirea asociatiilor de afaceri si evidentierea rolului lor in lumea afacerilor

1. Constituirea asociatiilor de afaceri si propunerile pentru cresterea audientei

In cadrul unei anchete realizate privind activitatea si preocuparile asociatiilor de afaceri acestea au identificat o serie de propuneri pentru cresterea audientei.

Etapele principale ale rezultatelor acestor studii le putem sintetiza in construirea de retele de cooperare intre diferitele asociatii in etapa consolidarii si maturizarii acestora:

specializarea centrelor de afacerievitarea paralelismelor si fragmentarilor

structurarea interna a patronatelor private

canalizarea finantarilor externe

stabilirea si publicarea criteriilor de selectie ale proiectelor

necesitatea elaborarii si efectuarii criteriilor patronale

rolul cheie al centrelor de afaceri

Construirea unei retele de cooperare intre diferitele asociatii in etapa consolidarii si maturizarii acestora.

Modalitatile in care s-ar putea realiza o retea si modul virtual de realizare sunt:

-identificarea potentialilor parteneri prin organizarea de seminarii, workshopuri si mese rotunde, forumuri, publicarea unor monografii sau a Registrului Asociatiilor;

-dezvoltarea atitudinilor cooperante prin: strategii si tehnici de negociere, exercitiul avocaturii, elaborarea de proiecte in comun si participarea la licitatii pentru obtinerea finnatarii in calitate de consortium;

-informarea constanta a partenerilor prin schimb de publicatii proprii (Newsletters Round Table) si Jurnalul Asociatiilor de Afaceri precum si elaborarea si circularea in retea a unor studii sau rapoarte de cercetar, de evaluare periodica.

Aparitia si fortificarea unor centre de afaceri puternice in zonele unde comunitatea de afaceri este puternica (Constanta, Arad, Cluj-Napoca, Oradea, Timisoara) ar constitui o contrapondere la tendintele actuale accentuate de centralizarea la Bucuresti (motivul: mult invocata reprezentativitate) si ar favoriza afirmarea initiativelor locale.

2. Specializarea treptata a Centrelor de Afaceri catre oferirea de informatii si servicii si a asociatiilor de intreprinzatori in activitatea de avocatura in serviciul membrilor si comunitatii de afaceri, ar putea fi o directie de asigurare a complementaritatii si colaborarii pe plan local.

De asemenea, in conditiile in care sunt lipsite de capacitati proprii pentru prestarea de servicii (cursuri si consultanta), acestea trebuie subcontactate cu organizatii specializate.De exemplu, consideram ca nu toate centrele de afaceri trebuie sa-si organizeze departamente de formare profesionale, cu sarcina de a oferi si organiza programe de training calificari diverse. Aceasta nu inseamna ca oferta de servicii a centrului va include astfel de "linii de produse". Dar este mai eficient pentru dezvoltarea de programe de training pe piata locala sa se contacteze alte centre de afaceri ce au acumulat mai multa experienta si recunoastere pe piata sau sa se negocieze implementarea programelor cu organizatii specializate.

3. Evitarea paralelismelor si fragmentarii sunt regasite ambele in stadiul actual de dezvoltare. Paralismele se refera la risipa de resurse materiale si umane pentru atingerea unui scop comun. Izolarea si fragmentarea sunt surse de dificultati suplimentare, de aceea se duce o munca de eliminare a acestora.

4. Structurarea interna a patronatelor private prinr-o textura de asociatii  profesionale ce conduce la cristalizarea obiectivelor si la o coeziune mai puternica. Se pot revitaliza si fructifica o serie de traditii istorice referitoare la unirea in bresle si meserii. Aceasta directie duce la identificarea in interiorul asociatiei de grupuri de interese omogene.

5. Canalizarea finantarii externe (prioritara si in stadiul actual) din programe de asistenta tehnica prin asociatiile patronale, deoarece o serie de finantari s-au dovedit neproductive.

6. Stabilirea si publicarea criteriilor de selectie a proiectelor sustinute de catre asociatii pentru realizarea unui mediu concurential concomitent cu cresterea transparentei surselor de finantare externe.

Necesitatea elaborarii si evaluarii criteriilor patronale printr-un sistem de indicatori de performanta, corelatia simpla intre membrii lor inscrisi si reprezentativitatea asociatiei, ca partener de dialog cu structurile guvernamentale sau legislative nu este justa. Performantele obtinute de asociatii ar trebui judecate prin profitabilitatea firmelor membre si contributia la dezvoltarea comunitatii de afaceri. Desi sunt organizatii non-profit trebuie sa se evalueze ca si companii private. Printre indicatorii de evaluare cantitativa ar trebui inclusi:

-numarul de membrii (intrati/iesiti)

-numarul celor asistati (numarul de companii/numar de ore de consultanta/numar de clienti noi/numarul de clienti ce revin cu solicitari etc. )

-numarul de cursuri (numarul de zile de training efectuat)

-numarul si valoarea imprumuturilor obtinute de clienti ai organizatiilor.

Rolul cheie al centrelor de afaceri este de a fi vocea comunitatii de afaceri. Urmarind modelele elaborate de camerele de comert straine (in special cele britanice si adoptate de peste 10 ani la tarile de pe continent) centrele de afaceri din Romania trebuie sa-si propuna elaborarea de studii elocvente asupra starii economice a judetului, ca rezultat al opiniei oamenilor de afaceri. Aceste studii pot sa ofere informatii dar si previziuni.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele

 Proiect didactic Clasa: a-IX-a, Luarea deciziilor

 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale - „Cine face, ce face”

 PROIECT MOTOR ASINCRON - Determinarea parametrilor schemei echivalente si a caracteristicilor de functionare in regim stabilizat de la gol la sarcina

 TEMA DE PROIECTARE - arbore de masina rotativa

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma

 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA

 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea

 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES

 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta

 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului

 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT

 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa

 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat

 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT

 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton

 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat

 Atestat la informatica cu tema “gestionarea unui magazin de confectii”

 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare

 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows

 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM


Participantii la relatiile de afaceri si elemente ale contractelor de intermediere
Administrarea intreprinderilor de comert, turism, servicii
Intinderea lucrarilor de audit al proiectelor
Negocierea - o modalitate directa de contact cu partenerii de afaceri
Constituirea asociatiilor de afaceri si evidentierea rolului lor in lumea afacerilor
EFECTUL DE LEVIER OPERATIONAL (ELO)
Conditii esentiale ale unui audit
Analiza cheltuielilor la 1000 lei cifra de afaceriTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu