Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » economie
STUDIU DE FEZABILITATE HOTEL SWICK

STUDIU DE FEZABILITATE HOTEL SWICK


STUDIU DE FEZABILITATE

HOTEL SWICKMemoriu tehnic:

Generalitati:

Noul obiectiv "Hotel Swick" destinat turistilor si excursionistilor care vor poposi dupa lungi sau scurte drumetii ca de astfel si pentru cei care vor sa-si petreaca cateva zile de concediu in aerul curat de munte.

Hotelul este o constructie de P+5 prevazut cu un subsol tehnic, in care va fi montata centrala termica, vor fi montate tevile de apa calda si rece ( tur si retur) cat si cele necesare instalatiilor sanitare.

Principala faza a proiectului este faza determinanta.

Capitolul 1 - Arhitectura si rezistenta:

Hotelul este o cladire din zidarie, cu acoperis gen terasa circulabila pe care se vor monta receptorii de terasa, racordati la burlane ce deverseaza apa de ploaie la sol de unde va fi preluata de canalizarea fluviala si condusa spre gurile de scurgere, prevazute cu gratare. Aceste guri de scurgere sunt montate pe reteaua de canalizare fluviala ( existente sau noi proiectate, conform stasului in vigoare). Trebuie sa se aibe in vedere ca aceste retele de canalizare sa aiba pantele de proiectare conform normativelor.

Canalizarea menajera va fi preluata de la obiectele sanitare, gurile de scrgere si va fi deversata in canalizarea stadala menajera prin caminele de vizitare, existente sau noi proiectate conform stas.

Constructia este realizata pe cadre sau pahare cu fundatie continua, cu stalpi de rezistenta compartimentati cu pereti din blocuri de BCA.

Intreaga cladire va fi izolata exterior termic conform noilor normative in vigoare.

Capitolul 2 :

a)     Instalatie de iluminat :

Hotelul va fi iluminat cu spoturi si aplice tip, iar receptia si restaurantul vor fi cu candelabre. De asemeni pe acoperisul hotelului se va monta instalatia de paratraznet.

b)     Instalatie apa - canal:

Reteaua de apa potabila stradala va alimenta prin tevile calculate conform stas, grupurile sanitare din camerele hotelului ( compuse din: wc, lavoar, dus de mana cu cadita de picioare). Apa potabila furnizata va alimenta de asemeni spalatoarele din bucatarie, masinile de spalat vase ( asternuturile si fetele de masa fiind preluate de o firma contractuala in domeniu), precum si centrala termica necesara producerii apei calde ( bai si bucatarii), cat si pentru furnizarea caldurii pe timp de iarna.

Instalatia de canalizare se va monta sub cota de inghet a zonei de amplasament si se vor deversa apele menajere in caminele aplasate stradal

( existente sau proiectate), avand pantele necesare. In caz ca se vor construi camine noi acestea trebuie sa fie vizitabile si se vor amplasa din 50 in 50 de metrii.

Conducta de canalizare din bucataria restaurantului va fi preluata intai de un camin ce are gura de scurgere in aceasta incinta, camin prevazut cu separator de grasimi si apoi apa va fi condusa spre canalizarea stradala.

Pardoselile din baie, bucatarie, subsol tehnic vor fi prevazute cu sifoane de pardoseala cu gratar.

Din reteaua de apa existenta in hotel se vor alimenta hidrantii de incediu ( montati cate 2 pe fiecare etaj, unul la receptie), montat langa scara de acces la 1,50m de la pardoseala si vor fi prevazuti de cutie cu geam, furtun de 10m si robinet de 2".

c)     Instalatia de incalzire:

Centrala termica va fi calculata pentru a face fata celor 110 camere de hotel, receptie, restaurant prevazut cu bucatarie, dotate cu calorifere din aluminiu, cat si pentru preparea apei calde necesare bailor si bucatariei. Din conducta de gaze naturale existenta in zona, se mai vine cu un racord ( in afara alimentarii centralei termice), necesar prepararii alimentelor din bucatarie.

d)     Instalatia de ventilatie:

Hotelul va fi dotat cu o instalatie de aer conditionat in camere si un sistem de ventilatie, pentru bai, bucatarii si subsolul tehnic.

e)     Norme PSI si Norme protectia munci:

Stradal se vor monta hidranti de gradina, in incinta hotelului se vor monta hidrantii interiori precum si un panou PSI ( prevazut cu galeata, ladita cu nisip, lopata si tarnacop). Se vor respecta normele si normativele in vigoare, iar muncitorii inaintea inceperii lucrului, vor fi instruiti pentru a respecta normele de protectie a muncii ( vor fi obligati sa poarte casti de protectie, manusi, sorturi si masca la sudori).

Valoarea lucrarii este conform devizului general.

1. Date generale :

  • Denumirea obiectivului de investitii: Hotel Swick
  • Amplasamentul  Judetul Prahova,localitatea

Predeal,str. Bisericii, nr. 212

  • Titularul investitiei:  S.C. Amurg S.R.L
  • Beneficiarul investitiei: S.C. Beta S.R.L.
  • Elaboratorul studiului  S.C. Credo Design S.R.L.

2. Informatii generale privind proiectul:

Crearea unui nou obiectiv de investitii este urmarea unui studiu care analizeaza situatia pietei in domeniului turismului si care poate conduce la necesitatea dezvoltarii bazei materiale si de exploatare precum si crearea unor noi locuri de munca.

Asta inseamna intocmirea unui studiu de marketing care sa indice cu aproximatie apartenenta la realitate a situatiei de factori al domeniului in speta: dezvoltarea unor noi baze de turism, crearea si amenajarea unor noi obiective de interes ( istoric, geografic) pentru un numar mai mare de turisti. Imbunatatirea conditiilor de transport si acces catre obiectivele turistice existente si cele noi (sosele, legaturi aeriene facile, autostrazi, utilitati).

Au fost obtinute autorizatiile de constructie a obiectului si s-a contactat o firma de constructori cu care s-a incheiat un contract de incepere a executiei lucrarilor. Au fost luate masuri de instruire a personalului din punct de vedere al securitatii muncii in vederea prevenirii unor accidente de munca.

Pentru promovarea investitiei au fost luate masuri cu privire la organizarea de licitatii in legatura cu materialele necesare realizarii constructiei intrucat acestea sunt asigurate de beneficiarul investitiei. Constructorul va face numai organizarea de santier, iar din partea beneficiarului s-a desemnat un diriginte abilitat care va urmari realizarea investitiei din punct de vedere calitativ si la termenul stabilit conform documentului de executie.

Studiul de fata isi propune sa analizeze tehnic si economic posibilitatea si oportunitatea construirii unui hotel cu o capacitate medie de confort standard sau standard imbunatatit asa cum va rezulta din calculul de rentabilitate .

In urma analizarii celor doua documentatii cu specialistii din cadrul firmei de constructii precum si cu alti specialisti, a fost aleasa ca varianta tehnica varianta numarul 2 care din toate punctele de vedere este mai eficienta , dar nu si din prisma gradului de economicitate.

In urma analizei facute de elaborator a fost propusa varianta 2 din aceleasi motive de eficienta.

Pentru a putea intelege mai bine materialul si a raspunde pe cat posibil exigentelor impuse de lucrare, am obtinut unele sfaturi si pareri in domeniul constructiilor, de la care am obtinut si un plan general ipotetic.

Date tehnice ale investitiei, inclusiv studii de teren

a) Zona si amplasamentul - Anexa 1

b) Statutul juridic al terenului care urmeaza sa fie ocupat - Anexa 2 (fisa)

c) Situatia ocuparilor definitive de teren:suprafata totala,reprezentand

terenuri din intravilan/extravilan - Anexa 2 (fisa)

d) Studii de teren - Anexa 3 (plan)

e) Caracteristici principale ale constructiilor - Anexa 3(pla)

f) Situatia existenta a utilitatiilor :

In zona in care va fi construit hotelul s-au gasit retelele de apa, canalizare si energie alectrica ca fiinf existente, in cazul acesta racordul in incinta hotelului va fi facilitate. De asemeni s-a intalnit si o conducta de gaze naturale la circa 70 m de noua investitie. Acest lucru fiind benefic amplasarii noii locatii.

Acest hotel se va intinde: P+5 , parterul va fi dotat cu sala de receptie, un restaurant cu o capacitate de cca. 80 de locuri, spatii de circulatie pe verticala-orizontala (hol de acces,culoare,scara,lift),va fi dotat cu instalatii electrice (iluminat,prize,forta), instalatie de ventilatie-climatizare, aparatura de detectie, avertizare si de stingere a incediului, bucatarie moderna, iar in exterior avand o teresa de cca. 100 de locuri.

g) Concluziile evaluarii impactului asupra mediului:

Turismul este considerat un domeniu foarte important in dezvoltarea durabila a regiunii, investitiile din acest domeniu constituind o prioritate a comunitatii. Ca urmare a dezvoltarii turismului, apare problema respectarii echilibrului intre solicitarea turistica si capacitatea de absorbtie a acesteia de catre mediu. Daca zonele verzi, parcurile zoologice, oglinzile de apa si chiar centrele culturale, monumentele istorice si de arhitectura sunt depasite in ceea ce priveste capacitatea maxima de vizitare, calitatea turistica, insusirile lor naturale, sunt deteriorate.

Turismul poate determina un impact negativ asupra mediului prin: utilizarea intensiva a apei si terenurilor de catre facilitatile de recreere; furnizarea si utilizarea resurselor de energie; modificarile cadrului natural survenite in urma constructiei infrastructurii; poluarea aerului si depozitarea deseurilor; compactarea si impermeabilizarea solurilor (distrugerea vegetatiei); perturbarea faunei si a locuitorilor din zona (datorita poluarii fonice).

Cresterea continua a numarului de turisti si dezvoltarea turismului a condus la agresarea mediul prin: apele uzate provenite de la unitatile turistice; poluantii proveniti din transport (autovehicule in trecere); emisiile de poluanti de la centralele termice; comportamentul necivilizat fatǎ de valorile patrimoniului. Ca efecte pozitive asupra mediului, determinate de turism, putem enumera: imbogatirea arhitecturala si peisagistica; constituirea de zone protejate; reconstructia ecologica; dezvoltarea socio-economica.

4. Durata de realizare si etapele principale; graficul de realizare a investitiei:

Pentru comparabilitate si gasirea unei solutii cat mai eficiente acest studiu de fezabilitate se realizeaza in doua variante: in functie de valoarea investitiei, numar locuri/ cazare si facilitatile oferite. Una din variante si anume varianta a 2-a oferind facilitati superioare.

Graficul este cel prezentat de societatea constructoare si asigura realizarea intregului obiectiv in termenul fixat de 2 ani ( pentru ambele variante).

5. Costurile estimative ale investitiei:

Valoarea totala a proiectului de investitie: 20000000 mii lei, (3200000 mii dolari), din care: constructii - montaj 12000000 mii lei, (1920000 mii dolari), calculata la cursul de schimb B.N.R. de 6,25 lei/dolari valabil la data de 26.05.2009.

Tinand cont de documentul de executie al devizului de lucrari si termenul de executie de 2ani, constructorul va realiza aceasta investitie in termen, respectiv pentru varianta 1: 8600000 mii lei in primul an, respectiv 717000 mii lei in fiecare luna; iar in al doilea an o investitie de 11400000 mii lei, 950000 mii lei lunar. In varianta a 2: primul an corespunde cu cel de la prima varianta, respectiv 8600000mii lei, 717000 mii lei lunar. In al doilea an investitia este de 16400000mii lei, adica 1347000 mii lei in fiecare luna.

6. Analiza cost - beneficiu:

Investitia se va realize prin fazele de executie conform devizului general, si anume:

1- cheltuieli pentru obtinerea si amenajarea terenului

2- cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor necesare obiectivului

3- cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica

4- cheltuieli pentru investitia de baza

5- alte cheltuieli

6- cheltuieli pentru probe tehnologice si teste si predare la beneficiar

Analiza indicatorilor statici generali:

Indicatorii de efort

"Valoarea investitiei, corespunzatoare efortului financiar total necesar pentru construirea obiectivului, este mai mare in varianta a doua cu 23%, aceeasi diferenta mentinandu-se si in cazul investitiei specifice;

Constructia specifica, este aceeasi in cazul ambelor variante, de unde deducem ca in varianta a doua se investeste mai mult in dotarea camerelor de hotel si deci aceasta varianta prevede o categorie de incadrare superioara pentru hotel;

Termenul de recuperare a investitiei este mai mic in cazul variante a doua (cu cca. 4 luni), oferind un prim indiciu asupra eficientei superioare a acestei variante;

Cheltuieli echivalate, reprezentand efortul social total facut de firma, sunt mai mari cu cca. 8 mild. lei (48% )in prima varianta. Comparand aceasta valoare cu diferenta inregistrata in cazul investitiei specifice, se poate afirma ca efortul financiar initial, desi mai mare in cazul variantei a doua, solicita cheltuieli anuale ulterioare mai mici, chiar in conditiile unui numar mai mare de salariati (cu 16% ). Explicatia ar putea fi dotarea superior calitativa a hotelului cu instalatii care au o durata de functionare si un randament mai mare, cheltuieli de intretinere si reparatii mai mici;

Durata de recuperare a efortului valutar, este mai mica in cazul variantei a doua (cu aproximativ 8 luni),aratand ca raportul dintre suma investita in valuta pentru construirea si dotarea hotelului si aportul valutar net anual este mai bun in cazul variantei a doua

Indicatorii de efecte

Coeficientul de eficienta, randamentul economic al investitiei, aportul valutar net inregistreaza, fara exceptie, valori mai mari pentru varianta a doua a proiectului(cu 17%, 25% si respectiv 5,8%). In cazul ultimului indicator, diferenta se datoreaza numarului mai mare de turisti straini( furnizori de valuta) previzionat si a unui tarif mai mare care corespunde dotarilor superioare( eventual unei categorii superioare a hotelului).

Indicatorii dinamici ai eficientei

Randamentul actualizat al investitiei, este de 1,85 lei in cazul primei variante, si de 2,30% in varianta a doua, care evident este mai eficienta

Termenul de recuperare actualizat, este cu aproape 4 luni mai scurt in varianta a doua, evidentiindu-i rentabilitatea superioara.

Indicatorii metodologiei BIRD

Raportul venituri-costuri, care compara suma incasarilor realizare pe perioada eficienta de functionare a obiectivului cu efortul financiar total depus pentru construire si exploatare, ambele actualizate, este de 1,14 in prima varianta si de 1,24 in a doua varianta. Si in cazul acestui indicator varianta a doua este superioara.

Venitul net actualizat, este in varianta a doua de 22.408,80 mil. lei, cu 69,5% mai mult decat in cazul primei variante.

Rata interna de rentabilitate, exprimata pe baza nivelului ratei de actualizare care asigura egalitatea dintre valoarea actualizata a prestatiei si efortul total actualizat al intreprinzatorului, este de 34,9% in prima varianta si de 40,47% in a doua varianta , care este mai eficienta.

Toate categoriile de indicatori calculati, dar in special cei mai complecsi, arata ca cea mai eficienta solutiei este finantarea variantei a doua de proiect, care corespunde construirii unui hotel de categorie superioara, cu dotari si instalatii mai costisitoare, dar cu incasari valutare superioare, obtinute pe seama unui numar mai mare de turisti straini si a unui tarif mai ridicat, chiar in conditiile unui grad de ocupare mai redus.

O observatie de care trebuie sa se tina seama in luarea deciziei este ca activitatea de alimentatie publica diminueaza, prin caracterul ei total ne eficient, nivelul de eficienta al intregului obiectiv. In acest domeniu trebuie sa intervina proiectantul si constructorul pentru a gasi solutii mai ieftine, care sa sporeasca eficienta restaurantului. Consideram ca fara o crestere a rezultatelor restaurantului cel putin la nivelul efortului, decizia de investitie nu ar trebui luata."

Zona nu prezinta risc pentru turisti, fapt ce presupune o recuperare a investitiei incadrata in termenii stabiliti. Avand in vedere ca statiunea Predeal este o zona solicitata de turisti (conditii climatice benefice). Acestia vor veni in numar mare, ceea ce conduce la un grad de ocupare ridicat al hotelului cat si al restaurantului, pe tot parcursul anului.

7. Surse de finantare a investitiei:

Investitia a fost finantata din fondurile proprii.

8. Estimari privind forta de munca ocupata prin realizarea investitiei:

Numarul locurilor de munca ca si alte probleme legate de faza de executie incepand cu organizarea de santier si pana la predarea la cheie se gasesc in graficul intocmit de constructor.

In faza de operare avem un numar de 50 de salariati daca optam pentru prima varianta, iar daca preferam varianta a 2-a fiind cea optima o sa intalnim un numar de 58 de salariati.

Principalii indicatori tehnico - economici:

Valoarea totala a proiectului de investitie: 20000000 mii lei, (3200000 mii dolari) fara TVA din care: constructii - montaj 12000000 mii lei, (1920000 mii dolari), calculata la cursul de schimb B.N.R. de 6,25 lei/dolari valabil la data de 26.05.2009. Valoarea totala a proiectului cu TVA: 23800000 mii lei, (3808000 mii dolari), din care constructii-montaj 14280000 mii lei, (2284800 mii dolari cu TVA).

Tinand cont de documentul de executie al devizului de lucrari si termenul de executie de 24 luni, constructorul va realiza aceasta investitie in termen, respectiv pentru varianta 1: 8600000 mii lei in primul an, respectiv 717000 mii lei in fiecare luna; iar in al doilea an o investitie de 11400000 mii lei, 950000 mii lei lunar. In varianta a 2: primul an corespunde cu cel de la prima varianta, respectiv 8600000mii lei, 717000 mii lei lunar. In al doilea an investitia este de 16400000mii lei, adica 1347000 mii lei in fiecare luna.

Capacitatea de cazare proiectata, este de 220 numar locuri, aceeasi in ambele variante. Gradul de ocupare a capacitatii de cazare, este pe total turisti de 75% in prima varianta adica 165 numar locuri (din care 120 turisti interni si 45 turisti straini) si de 70% si anume 156 numar locuri (din care 96 turisti interni si 60 turisti straini) in varianta a doua. Gradul de ocupare mai mic in ultima varianta pentru turistii romani, este insa mai mare pentru cei straini.

Valoarea incasarilor totale, este mai mare cu 20% in varianta a doua desi gradul de ocupare total este mai mic. Situatia isi are explicatia in tarifele mai mari practicate ca urmare a unui nivel superior de dotare. In cazul incasarilor valutare diferenta este de aproape 46% explicabila atat prin numarul mai mare de turisti straini, cat si prin tarifele aplicate in valuta.

Valoarea cheltuielilor totale, este mai mare cu7,2% in varianta a doua, dar la un nivel al incasarilor mai mare cu 20%.

Cheltuieli la 1000 lei incasari, sunt de 643 lei in prima varianta si de 573 lei in a doua, pentru toate activitatile desfasurate in obiectiv

Luate separat, pentru prestatiile hoteliere, cheltuielile sunt de 578 lei, respectiv 498 lei, iar in alimentatie publica de 975 lei si 974 lei. Asadar, pentru obtinerea unei valori mai mari a incasarilor, varianta a doua preconizeaza realizarea unor cheltuieli mai mici, in special la activitatea de cazare, propunand o valoare mai mare a profitului cu 3.821.975 mii lei, respectiv cu 43,72%.

Incasari la 1000 lei investitii, sunt mai sunt mai mici cu 2,5% pe obiectiv, in varianta a doua, iar in cazul activitatii de cazare cu 2,1% si in alimentatie publica cu 5%.

Incasarile valutare la 1000 lei investitii, sunt mai mari cu 15,68% in varianta a doua si, de asemenea, productivitatea muncii este mai mare cu 3,6%.

10. Avize si acorduri:

Conform hotararilor H.G. privind normele si avizele necasare noii investitii au fost deja solicitate si aprobate urmatoarele avize si acorduri:

- avizul beneficiarului privind necesitatea si oportunitatea investitiei

- certificatul de urbanism

- avize de principiu de la detinatorii de utilitati

- acordul de mediu

- avizele necesar alimentarii cu apa si canalizare

- avizul pentru alimentarea cu energia electrica

- avizul necesarii montarii si functionarii centralei termice

- aviz ISCIR

- aviz PSI

DEVIZUL GENERAL:

La intocmirea devizului general s-a tinut cont de indicatori si ponderi uzuali in activitatile de proiectare si asistenta tehnica, pentru anumite capitole cu caracter general, astfel pentru studiile de teren in practica elementara reprezinta un coeficient de 0,1% incadrat intre 0,1% si 0,5% din C+M. Taxele pentru obtinerea de avize,acorduri reprezinta un coeficient de 1% din C+M , proiectarea si ingineria reprezinta 3,02% un coeficient incadrat intre ponderile minime de 3% si maxime de 5% din C+M. Pentru un consultanta avem un coeficient de 0,1%= 12000mii lei incadrat in ponderile standard de 0,1% si 2% din C+M. Iar asistenta tehnica prezinta un coeficient de 0,2% incadrat in ponderile limita de 0,1% si 2% din C+M.

In capitolul alte cheltuieli intalnit in deviz regasim calculul sumelor in functie de ponderi limita standard, si anume organizarea de santier pentru care s-a investit o suma de 420000 mii lei conform ponderii de 3,5% din C+M. Pentru cheltuielile conexe organizarii santierului se calculeaza un 15% din organizarea de santier, dar nu a fost cazul nostru. Comisioanele, cotele, taxele si costul creditului se tine cont de urmatoarele ponderi: ISC- 0,7% C+M sau 0,5% din total, dar nici de calculul acesta nu am avut nevoie. Cheltuielile diverse si neprevazute reprezinta 5% din total adica 1000000 mii lei.

VAR. 1

DEVIZ ESTIMATIV

privind cheltuielile necesare realizarii obiectivului:

"HOTEL SWICK"

In mii lei/mii dolar la cursul 6,25 lei/dolar din data de 26.05.2009

Nr

crt

Denumirea capitolelor si subcapitolelor de cheltuieli

Valoare

fara TVA

TVA

Valoare inclusiv TVA

Mii

Mii

Mii

Mii

Mii

lei

dolari

lei

lei

dolari

CAPITOLUL 1

Cheltuieli pentru obtinerea si amenajarea terenului 

Obtinerea terenului 

Amenajarea terenului 

Amenajari pentru protectia mediului si aducerea la starea initiala

TOTAL CAPITOLUL 1

CAPITOLUL 2 

Cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor necesare obiectivului

(racord apa, racord electric, racord gaze, racord canal, varianta drum acces)

TOTAL CAPITOLUL 2


CAPITOLUL 3 

Cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica

Studii de teren  intre 0,1% si 0,5% C+M

Taxe pentru obtinerea de avize, acorduri si autorizatii

1% C+M

Proiectare si inginerie intre 3 % si 5% C+M

Organizarea procedurilor de achizitie  0,2 % C+M

Consultanta intre 0,1 % si 2% C+M

Asistenta tehnica  intre 0,1 % si 2% C+M

TOTAL CAPITOLUL 3

CAPITOLUL 4

Cheltuieli pentru investitia de baza 

Constructii si instalatii 

Montaj utilaje tehnologice 

Utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu montaj

Utilaje fara montaj si echipamente de transport

Dotari

Active necorporale

TOTAL CAPITOLUL 4

CAPITOLUL 5 

Alte cheltuieli

Organizare de santier 3,5 % C+M

Lucrari de constructii

5.1.2. Cheltuieli conexe organizarii de santier 15% org sant

Comisioane si cote ISC-0,7% C+M 0,5% Total

Cheltuieli diverse si neprevazute  5 % Total

TOTAL CAPITOLUL 5

CAPITOLUL 6 

Cheltuieli pentru probe tehnologice si teste si predare la beneficiar

Pregatirea personalului de exploatare

Probe tehnologice si teste 

TOTAL CAPITOLUL 6

TOTAL GENERAL 

Din care C+M 

VAR. 2

DEVIZ ESTIMATIV

privind cheltuielile necesare realizarii obiectivului:

"HOTEL SWICK"

In mii lei/mii dolar la cursul 6,25 lei/dolar din data de 26.05.2009

Nr

crt

Denumirea capitolelor si subcapitolelor de cheltuieli

Valoare

fara TVA

TVA

Valoare inclusiv TVA

Mii

Mii

Mii

Mii

Mii

lei

dolari

lei

lei

dolari

CAPITOLUL 1

Cheltuieli pentru obtinerea si amenajarea terenului 

Obtinerea terenului 

Amenajarea terenului 

Amenajari pentru protectia mediului si aducerea la starea initiala

TOTAL CAPITOLUL 1

CAPITOLUL 2 

Cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor necesare obiectivului

(racord apa, racord electric, racord gaze, racord canal, varianta drum acces)

TOTAL CAPITOLUL 2

CAPITOLUL 3 

Cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica

Studii de teren  intre 0,1% si 0,5% C+M

Taxe pentru obtinerea de avize, acorduri si autorizatii

1% C+M

Proiectare si inginerie intre 3 % si 5% C+M

Organizarea procedurilor de achizitie  0,2 % C+M

Consultanta  intre 0,1 % si 2% C+M

Asistenta tehnica  intre 0,1 % si 2% C+M

TOTAL CAPITOLUL 3

CAPITOLUL 4

Cheltuieli pentru investitia de baza 

Constructii si instalatii 

Montaj utilaje tehnologice 

Utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu montaj

Utilaje fara montaj si echipamente de transport

Dotari

Active necorporale

TOTAL CAPITOLUL 4

CAPITOLUL 5 

Alte cheltuieli

Organizare de santier 3,5 % C+M

Lucrari de constructii

5.1.2. Cheltuieli conexe organizarii de santier 15% org sant

Comisioane si cote ISC-0,7% C+M 0,5% Total

Cheltuieli diverse si neprevazute  5 % Total

TOTAL CAPITOLUL 5

CAPITOLUL 6 

Cheltuieli pentru probe tehnologice si teste si predare la beneficiar

Pregatirea personalului de exploatare

Probe tehnologice si teste 

TOTAL CAPITOLUL 6

TOTAL GENERAL 

Din care C+M 

ANEXA 1

Incadrare in zona

Scara 1 : 5000

ANEXA 2

FISA TOPOGRAFICA A BUNULUI IMOBIL

din Loc. Predeal, Str. Bisericii, nr. 212, T 5, P 416, 417, 418

Jude]ul:

Prahova

Teritoriu administrativ:

Predeal

Cod SIRUTA:

Intravilan / Extravilan:

Nr. cadastral:

SCHITA BUNULUI IMOBIL

A. DATE REFERITOARE LA TEREN

Nr. parcela

Categorie folosinta

Cod grupa destinatie

Suprafata din masuratori (mp)

Clasa de calitate

Zona in cadrul localitatii

Cc

TDI

Periferica

D

TDI

Periferica

TOTAL

B. DATE REFERITOARE LA CONSTRUCTII

Nr. corp cladirea constructie

Nr. parcela

Denumire

Suprafata construita la sol (mp)

Cod grupa destinatie

C1

1 Cc

CIE

TDI

C. DATE REFERITOARE LA PROPRIETAR

Nr. crt.

Nume/ denumire proprietar

Domiciliu/ Sediu

Cod numeric personal/ cod SIRUES

Tipul actului de proprietate, nr. [i data inregistrarii/ eliberarii

Cod grupa proprietate

Suprafata din act (mp)

Mod de detinere

Men-tiuni

Teren

Construc]ii

Teren

Constructii

SC Beta srl.

Com. I.L. Caragiale, Jud. Dambovi]a

Titlu de Proprietate Nr. 96886 Din 12.07.2002

PJ

Exclusiv

Exclusiv

Intocmit: Ing. Ionescu Ion

Data: 25.05.2009

Verificat:

ANEXA 3

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.