Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » informatica
Cum se utilizeaza programul "Unlimited Potential"

Cum se utilizeaza programul "Unlimited Potential"


Cum se utilizeaza programul "Unlimited Potential"

Despre "Unlimited Potential"

In prezent, mai mult ca oricand, o persoana adulta simte nevoia sa se reinventeze pe sine insasi de mai multe ori, pentru a face fata schimbarilor majore ce se produc in secolul al XXI-lea.

Programul Microsoft® Unlimited Potential (UP) este un program global orientat spre imbunatatirea pe termen lung a instruirii in tehnologia informatiei pentru persoanele tinere si adulte, oferit prin intermediul Centrelor Autorizate de Instruire ale comunitatii. Microsoft este incredintat ca prin furnizarea posibilitatilor de instruire in competente tehnice, devine partener cu persoanele din comunitate in scopul crearii oportunitatilor sociale si economice capabile sa schimbe viata oamenilor si sa transforme comunitatile.

Fiecare curs din programul UP este destinat tinerilor si adultilor motivati care cauta sa invete noile tehnologii sau sa aprofundeze, din motive personale sau profesionale, cunostintele tehnologice curente. Multe din cursurile "Unlimited Potential" sunt proiectate pentru a veni in intampinarea necesitatilor persoanelor care invata sa utilizeze aplicatiile Microsoft Office sau sistemul de operare Microsoft Windows XP intr-un mediu de instruire al com­unitatii.Prin participarea la cursurile UP cursantii se concentreaza spre competentele tehnice necesare pentru a utiliza diverse aplicatii software. Programul UP este construit pe baza considerentului ca o reusita a invatarii in sala de clasa consta in convergenta urmatoarelor aspecte:

Instructori pregatiti

Cursanti interesati

O programa bine proiectata

Proiectarea precisa a programei este absolut esentiala in procesul de invatare, deoarece aceasta furnizeaza cursantilor cursurile si materialele de instruire.

Toate cursurile UP ofera cunostinte tehnologice intr-o maniera practica, punand in evidenta aplicarile tehnologiei la lumea reala, de la instruirea elementara in informatica si computere, la fotografia digitala, proiectarea de pagini Web sau programele software destinate activitatilor de birou.

Cursurile UP sunt destinate utilizarii in cadrul Centrelor Autorizate de Instruire, fie in contextul invatarii la clasa, fie pentru invatarea pe cont propriu. Pentru cursurile care trateaza elemente introductive in tehnologiile informatiei si comunicarii - alfabetizare in informatica si computere, Internet, World Wide Web, medii digitale si aplicatii de birou - se presupune ca nu exista experienta anterioara in tehnologia sau produsele software.

Fiecare curs utilizeaza activitati si proiecte pentru a dezvolta competente de baza de tip Microsoft Office Specialist (MOS) pentru aplicatiile destinate activitatilor de birou. In plus, acest program asigura pregatirea la examenele de certificare pentru Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL‑European Computer Driving License) si Permisul International de Conducere a Computerului (ICDL‑International Computer Driving License), acoperind conceptele de baza ale tehnologiei informatiei. De asemenea, programul asigura pregatirea pentru examenul de certificare Internet and Computing Core Certification (IC3), acoperind elementele fundamentale ale informaticii; aplicatiile software cheie, precum si retelele, Internetul, World Wide Web si posta electronica (e-mail).

Acest ghid va ofera o privire de ansamblu asupra acestui program si a materialelor de curs. Cuprinde o scurta selectie din Procesarea textelor - Notiuni de baza - Manualul instructorului si explica in mare cum se asigura instruirea cu ajutorul programului "Unlimited Potential". Ghidul se incheie cu o lista a cerintelor de sistem, o lista detaliata de cerinte pentru demararea pregatirii procesului de instruire, precum si pasii pentru instalarea si imprimarea materialelor de curs.

Cui se adreseaza acest program

Fiecare curs din programul Microsoft UP tine cont de faptul ca persoanele care urmeaza aceste cursuri intr-o comunitate vin de obicei cu un bagaj foarte variat de experiente, asteptari si competente anterioare:

Cursantii din comunitati doresc sa isi investeasca intelept timpul si banii. Acest program a fost destinat sa anticipeze, sa inteleaga si sa raspunda necesitatii acestor cursanti de a beneficia de o instruire utila si eficienta.

Un proces de instruire bine proiectat ia in considerare setul anterior de competente ale cursantilor si ofera noi cunostinte. Acest program integreaza o serie de competente si experiente anterioare. Fiecare curs a fost proiectat tinand cont de cerintele obisnuite ale unui loc de munca si de nivelul de cunostinte.

Cursantii din comunitati se indreapta din proprie initiativa spre instruire si asteapta sa fie tratati ca persoane independente, unice si capabile. Acest program poate fi utilizat intr-un mediu de tip sala de clasa sau ca instrument pentru invatare pe cont propriu, auto-dirijata.

Cursantii din comunitati, orientati spre actiune, se asteapta ca cele invatate sa fie direct aplicabile la responsabilitatile lor profesionale, precum si la obiectivele personale. Acest program contine numeroase exemple si aplicatii practice, bazate pe realitate, destinate sa trezeasca interesul unei mari diversitati de cursanti.

Inainte de toate, fiecare curs UP este proiectat sa predea competente tehnologice avand mereu in vedere utilizarea tehnologiei pentru a imbunatati oportunitatile individuale, productivitatea, adaptarea la locul de munca si calitatea vietii.

Ofertele si obiectivele cursurilor

Programul UP are la baza standardele Microsoft si internationale de calificare. Prin urmare, programul pune la dispozitie urmatoarele cursuri introductive in informatica, software si tehnologii digitale:

Computere - Notiuni de baza

Acest curs ofera un fundament solid pentru conceptele de baza ale computerelor si elementele esentiale privind echipamentele hardware, produsele software, sistemele de operare, Internetul si multe altele.

Medii digitale ‑ Notiuni de baza

Acest curs prezinta pasii introductivi pentru lucrul cu mediile digitale, inclusiv fotografiile digitale, sunetele digitale si editarea video digitala.

Internet si World Wide Web ‑ Notiuni de baza

Acest curs initiaza cursantii in explorarea Web, utilizarea motoarelor de cautare, lucrul cu posta electronica si crearea de pagini Web.

Web Design - Notiuni de baza

Acest curs prezinta procesul complet de proiectare a paginilor Web, de la elementele HTML de baza, la strategiile de proiectare si construire a unui sit Web complet.

Procesarea textelor ‑ Notiuni de baza

Acest curs se concentreaza pe modul de utilizare a unui procesor de text pentru a scrie sau revizui o serie de documente personale si de afaceri, de la scrisori si memorii simple, la documente complexe continand grafica si tabele.

Prezentari ‑ Notiuni de baza

Acest curs furnizeaza tot ceea ce trebuie stiut in legatura cu asamblarea unor prezentari electronice convingatoare, de la crearea unor expuneri elementare de diapozitive, la adaugarea de elemente grafice, video si audio in prezentari multimedia bogate.

Baze de date - Notiuni de baza

Acest curs este o introducere in utilizarea bazelor de date relationale, necesara pentru crearea de tabele, formulare si rapoarte.

Calcul tabelar ‑ Notiuni de baza

Acest curs preda conceptele de baza ale calculului tabelar, intre care crearea foilor de calcul, editarea datelor, realizarea de grafice si diagrame si publicarea pe Web a unei foi de calcul.

Fiecare curs utilizeaza activitati si proiecte pentru a dezvolta competentele necesare unui nivel de expertiza elementar in domeniul tehnologiei informatiei si al aplicatiilor de birou, acoperind urmatoarele subiecte:

Concepte de baza ale tehnologiei informatiei

Utilizarea computerului si gestionarea fisierelor

Procesarea textelor

Foi de calcul

Baze de date

Prezentari

Initiere in Internet, World Wide Web si posta electronica

Medii digitale

Subiectele cheie includ urmatoarele:

Elementele de baza ale tehnicii de calcul (hardware, software si sistem de operare);

Aplicatii software de maxima importanta (aplicatii destinate activitatii de birou); si

Internet, World Wide Web, posta electronica si media digitala.

Programul UP ofera cursantilor si instructorilor materiale flexibile, de incredere, competitive si orientate spre rezultate. In conformitate cu acordul privind dreptul de autor, toate materialele si fisierele pot fi reproduse si particularizate de catre instructori pentru a perfectiona procesul de invatare.

Ce contine fiecare curs

In tabelul urmator sunt prezentate elementele fiecaruia din cursurile Unlimited Potential, modul de utilizare si formatele de fisier corespunzatoare:

Toate fisierele sunt particularizabile, ceea ce inseamna ca poate fi imprimat un fisier in intregime sau doar parti din el, cum ar fi cate o lectie individuala, sau ca se pot face modificari in materialele lectiei si in exercitiile de practica pentru a veni mai bine in intampinarea necesitatilor instructorilor.


RETINETI:
Manualele instructorului pentru Medii digitale - Notiuni de baza si Web Design - Notiuni de baza nu cuprind adnotari pentru instructor. Aceste cursuri includ adnotari pentru cursanti. Consultati cuprinsul fiecarui CD pentru o lista completa a materialelor de pe fiecare CD.

Manualul instructorului

Manualul instructorului asigura pregatirea instructorilor si predarea lectiilor la clasa utilizand fiecare curs Microsoft Unlimited Potential. Manualul instructorului ofera informatii utile privind planificarea, pregatirea, configurarea si predarea cursului Unlimited Potential, impreuna cu materialele de curs oferite de Microsoft.

Manualul instructorului este construit pe baza unei versiuni a Manualului cursantului care contine adnotari marginale: sfaturi de predare, informatii suplimentare despre fiecare subiect si precizarea momentului cand trebuie afisat un anumit diapozitiv Microsoft PowerPoint®, pentru a veni in sprijinul procesului de predare. Pe masura ce castigati experienta in predarea cu aceste materiale, aveti posibilitatea sa particularizati Manualul instructorului cu propriile note, variante si modificari.

Primul pas dupa asamblarea materialelor de curs necesare este citirea cu atentie a "Introducerii" la Manualul instructorului, care prezinta urmatoarele subiecte:

Ce este necesar sa stie instructorii pentru a preda acest curs

Ce trebuie sa stie cursantii pentru a-si insusi cursul

Cum se planifica un curs

Cum se face pregatirea pentru predarea cursului

Cum se preda prin demonstratie

Cum se gestioneaza ora de curs

Indrumarea cursantilor catre resurse suplimentare dupa terminarea orei de curs

Conventii utilizate in manual

Fiecare curs detine propriul sau Manual al instructorului. Manualul instructorului pentru cursul Procesarea textelor - Notiuni de baza este furnizat in pachetul introductiv. Obtinerea de copii dupa Manualului instructorului pentru celelalte cursuri se poate realiza astfel:

Imprimati intregul manual de pe CD

Imprimati sectiunile si lectiile selectate din manual pe masura ce este nevoie de ele

Duceti CD-ul la un centru de servicii pentru a imprima manualul

Aveti de asemenea optiunea examinarii manualului pe propriul computer.

Cum este structurat fiecare curs

Fiecare curs UP Microsoft incepe cu conceptele de baza si trece rapid la aptitudini si competente intermediare. Lucrari practice, experimentale permit cursantilor sa dobandeasca deprinderi, pas cu pas. Studiul printr-o metoda bazata pe activitati ii ajuta sa invete mai mult decat simplele caracteristici ale unui software. Cursantii invata cum sa indeplineasca activitati similare celor din realitate astfel incat sa isi poata imbunatati imediat productivitatea utilizand aceasta tehnologie.

Fiecare lectie incepe cu obiectivele de invatat. Fiecare obiectiv specifica o anumita activitate pe care cursantii vor fi capabili sa o realizeze dupa terminarea lectiei.

Lucrarile practice pe pasi constituie fundamentul fiecarei lectii. Aceste lectii se bazeaza pe activitatile pe care cursantii le pot intalni in realitate la locul de munca. Aceasta abordare le permite sa vada rapid care este semnificatia instruirii. Orientarea spre activitati este vizibila pe tot parcursul lectiei in organizarea fiecarei unitati din lectii, in titlurile lectiilor si in scenariile alese pentru fisierele de practica. Conceptele sunt prezentate si ilustrate cu exemple luate din situatii reale, tehnologia este explicata clar, iar exercitiile practice permit cursantilor sa inceapa imediat sa aplice ceea ce cunosc. Majoritatea lectiilor se incheie cu 4-5 exercitii practice cu grad crescand de dificultate, ceea ce ii provoaca pe cursanti sa inteleaga si sa aplice cunostintele.

Caracteristici speciale

Obiective de invatat. Obiectivele enunta in mod clar care sunt scopurile instructive ale fiecarei lectii, astfel incat cursantii sa inteleaga ce competente trebuie sa stapaneasca. Obiectivele lectiei sunt tratate cuprinzator si prefigureaza structura lectiei, ajutand cursantii sa extraga informatiile cheie si sa se pregateasca pentru dobandirea competentelor.

Lucrari practice pe pasi. Pasii numerotati ofera instructiuni detaliate, pas cu pas, ajutand cursantii in deprinderea competentelor. Fiecare lucrare practica include multe ilustratii care dirijeaza cursantii pe parcursul procesului de invatare. Fiecare curs are fisiere cu exemple.

Sfaturi. Sfaturi ajutatoare si cai alternative pentru indeplinirea activitatilor presarate pe tot parcursul lectiei ofera cursantilor informatii suplimentare; precizeaza comenzi rapide, metode alternative de realizare a unei activitati, precum si posibile capcane; furnizeaza totodata comentarii in legatura cu ceea ce se invata.

Note. Informatii suplimentare care permit cursantilor sa exploreze un subiect dincolo de ceea ce se gaseste in textul lectiei.

Important. Notele speciale indica atentionari sau instructiuni speciale.Fisiere de practica. Documentele exemplificative asista cursantii in rezolvarea exercitiilor propuse la sfarsitul lectiilor din majoritatea cursurilor. Lectiile de tip proiect incep cu o lista a tuturor fisierelor necesare pentru realizarea proiectului. CD-ul cursului contine fisierele de practica pe care le vor utiliza cursantii cand vor rezolva exercitiile din Manualul cursantului. Utilizand fisierele de practica, cursantii nu vor pierde timp creand exemplele utilizate in lectii iar instructorii vor avea posibilitatea sa se concentreze asupra predarii modului de utilizare a aplicatiilor.

Puncte cheie sau Concluziile lectiei. Rezumatele cu ce au invatat cursantii intr-o lectie servesc pentru a le reaminti elementele cheie si ofera indicatii referitoare la ce trebuie facut in continuare.

Testare rapida. Testele scurte de la sfarsitul fiecarei lectii evalueaza ce au invatat cursantii si cum aplica aceste cunostinte. Aceasta evaluare de final de lectie nu este o simpla reamintire a cunostintelor, pentru ca cere cursantilor sa explice cum se realizeaza anumite activitati.

Recapitulare. Aceste exercitii de la finalul fiecarei lectii ofera cursantilor o modalitate practica de a aplica ceea ce au invatat in proiecte practice reale. Multe din aceste exercitii sunt constituite pe baza unora precedente, oferindu-le cursantilor un set de oportunitati din ce in ce mai complexe pentru testarea cunostintelor.

Anexe. Obiectivele examenului Microsoft Office Specialist pentru fiecare curs sunt enumerate intr-o anexa de la finalul cartii.

Pagini cu modele de lectii

Urmatoarele modele de pagini din Procesarea textelor - Notiuni de baza -Manualul instructorului ilustreaza multe dintre caracteristicile speciale ale fiecarui curs din programul Unlimited Potential. Primele trei pagini reprezinta inceputul lectiei. Pe ultimele doua pagini se afla Concluziile lectiei, Testarea rapida si exercitiile practice de Recapitulare pentru cursanti.

Notele pentru instructor de pe marginea fiecarui Manual al instructorului precizeaza cand sa se afiseze fiecare dintre diapozitivele PowerPoint, facilitand integrarea diapozitivelor cu subiectul demonstrat. Notele pentru instructor contin, de asemenea , informatii suplimentare pe care probabil doriti sa le mentionati in timpul lectiei, precum si indicii pentru depanare ce pot fi utile cursantilor. In plus, pe margine se afla note adresate cursantilor (aceleasi note apar si pe marginea Manualului cursantului). Pe parcursul orei, este bine sa transmiteti cursantilor informatiile din notele de margine. Notele pentru instructor apar scrise in alb pe fundal negru. Notele pentru cursanti apar scrise cu negru, in casete.

Notele de margine pentru instructori indica timpul pentru predarea lectiei si primul diapozitiv care sa fie afisat.

 

Obiectivele lectiei enunta cu claritate care sunt scopurile instructive ale fiecarei lectii, astfel incat cursantii sa inteleaga care sunt competentele pe care si le vor insusi.

 

Fiecare subiect incepe cu informatii care explica conceptele si tehnicile.

O prezentare generala conceptuala cu exemple concrete si definitii pregateste cursantii pentru lectie.

 

Notele de margine ofera explicatii si comentarii suplimentare pentru cursanti.

 

Notele instructorului contin informatii auxiliare pentru cursanti: sugestii, sfaturi, proceduri alternative si capcane ce trebuie evitate, informatii pe care probabil doriti sa le mentionati in timpul lectiei.

 

Capturi de ecran frecvente asigura invatarea vizuala a utilizarii de software bazat pe activitati.

 


Notele de margine pentru instructori ofera explicatii si sfaturi suplimentare pentru cursanti.

 

Notele de margine pentru instructori indica diapozitivul care sa fie prezentat.

 

Termenii cheie sunt afisati cu caractere aldine si sunt definiti la prima utilizare.

 

Lucrarile practice pe pasi ofera cursantilor posibilitatea invatarii imediate si practice.

 

Testarea rapida - intrebari cu raspunsuri scurte verifica cum au retinut cursantii conceptele lectiei.

 


Notele Important enunta instructiuni speciale.

 

Exercitiile de Recapitulare ii stimuleaza pe cursanti sa aplice ceea ce au invatat si ii solicita sa aplice competentele intr-un alt mod

 

Procesul de instruire din cadrul programului "Unlimited Potential"

Exista tot atatea modalitati de a preda intr-o sala de clasa pe cat de numerosi sunt instructorii implicati in procesul de instruire. Materialele din cursul Unlimited Potential se pot adapta astfel incat sa se potriveasca stilurilor si proceselor de predare individuale. In cele ce urmeaza, se ofera doar una dintre posibilele modalitati de a utiliza materialele din aceasta serie. Sunteti liberi sa particularizati cursul astfel incat sa corespunda necesitatilor dumneavoastra si ale cursantilor. In conformitate cu acordul privind dreptul de autor, toate materialele si fisierele pot fi reproduse si particularizate de catre instructori pentru a perfectiona procesul de invatare.

Aceste lectii sunt modulare: pot fi predate in orice ordine. Insa, pentru a avea rezultate optime, evitati sa incepeti ora cu partea de mijloc a unei lectii. Fiecare lectie trebuie parcursa in ordine, de la inceput pana la sfarsit.

Utilizarea caracteristicilor din Manualul cursantului

Fiecare lectie din Manualul cursantului detine o serie de caracteristici destinate sa sprijine cursantii in procesul de invatare. Lista care urmeaza descrie una din modalitatile in care aceste caracteristici pot fi utilizate in ora.

Fisiere de practica. Toate fisierele necesare cursantilor pentru a exersa noile competente invatate in lectie se afla pe CD. (Instructiunile de instalare a fisierelor de practica se gasesc in sectiunea "Instalarea fisierelor cursului" de la finalul acestui document.). Instructorii pot utiliza fisierele de practica si pentru demonstratii in timpul orei.

Note marginale. Notele pentru instructori de pe marginea fiecarui Manualul al instructorului precizeaza ce diapozitiv trebuie afisat, facilitand integrarea diapozitivelor in prezentarea subiectului. Notele pentru instructor contin, de asemenea, informatii suplimentare care sa fie mentionate in timpul lectiei, precum si indicii pentru rezolvarea exercitiilor ce pot fi utile cursantilor. Pe margini se afla si note pentru cursanti. Pe parcursul orei, este bine sa transmiteti cursantilor informatiile din notele de margine. Notele pentru instructor apar scrise in alb pe un fundal negru. Notele pentru cursanti apar scrise cu negru, in casete.

Sfaturi. Sublinierea sfaturilor pe parcursul lectiilor asigura ca acestea au fost vazute si intelese de catre cursanti.

Note importante. Notele marcate cu "important" evidentiaza etape sau optiuni esentiale pentru realizarea cu succes a exercitiilor. Asigurati-va ca cursantii acorda atentie notelor si inteleg informatiile oferite in acestea.

Utilizarea intrebarilor de evaluare Testare rapida

La sfarsitul fiecarei lectii din Manualul cursantului sunt oferite o serie de intrebari de Testare rapida cu scopul de a verifica cunostintele cursantilor. La fiecare intrebare se poate raspunde cu una sau mai multe propozitii. Desi cursantilor li se poate cere sa scrie raspunsurile pe hartie, unii dintre ei pot sa reactioneze mai bine daca instructorii pun intrebarile la sfarsitul fiecarei lectii si le ofera ocazia sa raspunda oral.

Pentru toate intrebarile de evaluare Testare rapida sunt date raspunsurile. Cheia raspunsurilor se afla pe CD-ul cu materialele de curs si se poate instala impreuna cu celelalte resurse pentru instructori. Va poate fi de ajutor sa imprimati acest document si sa tineti paginile la indemana pe masura ce ascultati raspunsurile cursantilor la intrebarile din Testare rapida pentru o anumita lectie.

Utilizarea exercitiilor practice din Recapitulare

Scopul exercitiilor din Recapitulare este sa consolideze invatarea, cerandu-le cursantilor sa aplice ceea ce au invatat intr-un alt mod. Aceste exercitii descriu activitatea care trebuie indeplinita, dar nu ofera procedurile pe pasi care descriu cum se realizeaza activitatea. Prin urmare, aceste exercitii reprezinta o modalitate excelenta prin care cursantii pot demonstra nivelul de insusire a competentelor predate in lectie. Pentru utilizarea lor aveti urmatoarele optiuni:

Cursantii pot lucra la aceste exercitii in timpul sau in afara orei.

Exercitiile pot fi recomandate ca o metoda de a exersa noile competente cu exemple diferite. In cazul in care cursantii vor rezolva aceste exercitii in afara orei, le veti da fisierele cu solutii pentru ca ei sa se poata verifica pe cont propriu.

Fisierele cu raspunsuri sunt date in CD-ul cursului, pentru toate exercitiile de Recapitulare, aratand detaliat care sunt pasii de rezolvare a fiecarui exercitiu. Deoarece nu exista numai o singura metoda de a utiliza numeroasele caracteristici ale fiecarei aplicatii, aceste solutii ar trebui considerate doar ca sugestii. Esential este sa va asigurati ca s-au obtinut rezultatele corecte. Cursantii trebuie incurajati cand ajung la solutia corecta a unui exercitiu urmand alti pasi.

Utilizarea prezentarilor de diapozitive PowerPoint

Prezentarea de diapozitive PowerPoint oferita pentru fiecare lectie este un instrument ce asigura consolidarea procesului de invatare. Exista multe tipuri de cursanti, iar furnizarea acestor diapozitive ajuta pe cei care au un stil de invatare vizuala, astfel incat cunostintele vor ajunge la mai multi cursanti in timpul unei ore. Diapozitivele pot fi utilizate in doua moduri:

Examinarea lectiei prin trecerea in revista a obiectivelor lectiei prin diapozitive ajuta cursantii sa inteleaga ce vor invata si cum sa integreze cunostintele deprinse in contextul unei lectii.

Vizualizarea pasilor de referinta rapida pentru o activitate poate imbunatati memorarea atunci cand cursantii incearca sa efectueze activitatile pe cont propriu.

Pentru fiecare lectie, se ofera diapozitive Microsoft PowerPoint pentru a va sprijini in procesul de explicare si demonstrare a conceptelor. Veti gasi diapozitive pentru obiectivele lectiilor si pentru multe din procedurile efectuate de cursanti. Diapozitivele pot fi imprimate si utilizate pentru a crea planse transparente, sau prezentarile se pot expune direct din PowerPoint utilizand un proiector conectat la computer.

Pentru fiecare prezentare, diapozitivele sunt numite si numerotate consecutiv, in ordinea in care trebuie prezentate. Fiecare diapozitiv este numit astfel incat sa corespunda numelui lectiei sau conceptului tratat in lectie. De exemplu, cand deschideti prezentarea lectiei 4, Formatarea textului, din cursul Procesarea textelor - Notiuni de baza, primul diapozitiv este 04 Formatarea textului 1 si arata setul de obiective ale lectiei. Diapozitivul 9, care corespunde pasilor utilizati in exercitiul referitor la utilizarea glisarii si fixarii pentru editarea textului, este denumit 04 Formatarea textului 9, Utilizarea glisarii si fixarii pentru editarea textului.

Aratati diapozitivul 04 Formatarea textului 9, Utilizarea glisarii si fixarii la editarea textului.

 

Show slide 04 Formatting Text 9, Using Drag and Drop to Edit Text.

 
In Manualul instructorului, veti gasi note de margine care indica momentul cand ar trebui sa afisati un anumit diapozitiv (vedeti modelele de note marginale din stanga). Pentru a afisa diapozitivele in PowerPoint, deschideti prezentarea si faceti clic pe Vizualizare expunere in meniul Expunere diapozitive. Aveti posibilitatea sa parcurgeti diapozitivele unul dupa altul, facand clic cu butonul mausului sau pe butonul Urmatorul din coltul din stanga jos al fiecarui diapozitiv. Pentru a parcurge diapozitivele in ordine inversa, faceti clic pe butonul de navigare Inapoi din coltul din stanga jos al fiecarui diapozitiv sau faceti clic cu butonul din dreapta al mausului pe diapozitivul curent, apoi faceti clic pe butonul Anteriorul din meniul de comenzi rapide care apare.

Inainte de a preda prima ora, incercati sa parcurgeti tot cursul cu diapozitivele PowerPoint. Acest lucru va ajuta sa stabiliti cat ar dura prezentarea materialului lectiei utilizand diapozitivele.

Toate prezentarile Powerpoint se gasesc in CD-ul cu materialele de curs. Aveti posibilitatea sa instalati aceste fisiere impreuna cu alte resurse pentru instructori.

Cerinte de sistem

Fiecare computer din salile de clasa sau din Centrul Autorizat de Instruire trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte minime pentru a executa Microsoft Office XP si a permite cursantilor sa lucreze cu fisierele de practica utilizate in multe dintre lectii.

  • Un computer personal care executa Microsoft Office XP pe un procesor Pentium de 133-megaherti (MHz) sau mai puternic
  • Sistem de operare Windows XP
  • Cel putin 128 MO de RAM plus 8 MO de RAM pentru fiecare program Office care se executa simultan
  • Cel putin 58 MO de spatiu disponibil pe disc (dupa instalarea Microsoft Office XP)
  • O unitate CD-ROM
  • Un monitor cu rezolutie Super VGA (800 x 600) sau superioara, cu 256 culori; se recomanda un ecran de 15‑inch sau mai lat
  • Un maus, un IntelliMouse® sau alt dispozitiv de indicare compatibil.

Instalarea fisierelor de curs

Pentru a instala fisierele cursului pe computer:

Inserati CD-ul in unitatea CD-ROM. Va aparea un Acord de licenta pentru utilizatorul final.

important
Daca nu apare Acordul de licenta, faceti clic cu butonul din dreapta pe butonul Start si faceti clic pe Explorare. Se va afisa Exploratorul Windows in vizualizarea de tip folder. In panoul din stanga, localizati pictograma unitatii CD-ROM si faceti clic pe aceasta. In panoul din dreapta, faceti dublu clic pe fisierul StartCD.exe.

Selectati Se accepta termenii din Acord, apoi faceti clic pe Urmatorul (o singura data). Se va afisa un meniu de pornire.

Pentru a vedea instructiuni generale despre CD-ROM, faceti clic (o data) pe optiunea de meniu Vizualizare Readme.

Pentru a instala lectiile pentru cursanti, faceti clic pe optiunea din meniu Instalare lectii pentru cursanti (o singura data) si urmati toate indicatiile care apar pe ecran.

Pentru a instala fisierele de practica, faceti clic (o singura data) pe optiunea din meniu Instalare fisiere de practica si urmati toate indicatiile care apar pe ecran.

Pentru a instala fisierele pentru instructori, faceti clic (o singura data) pe optiunea din meniu Instalare fisiere pentru instructori si urmati toate indicatiile care apar pe ecran. Cand selectati aceasta optiune, se instaleaza un folder Fisierele instructorului alaturi de urmatoarele foldere si fisiere:

o      Subfolderul Manualul instructorului care contine urmatoarele:

Coperta

Pagina despre drepturile de autor

Pagina Cuprins

Prefata

Introducerea

Lectiile cursului adnotate

Anexa Obiectivele examenului Microsoft Office Specialist

Ultima coperta

o      Fisierul text "Cum se imprima" care explica cum se imprima Manualul instructorului

o      Subfolderul Diapozitive care contine toate prezentarile de diapozitive pentru curs

o      Documentul Cum se utilizeaza programul Unlimited Potential

o      Documentul Cheia raspunsurilor la Testare rapida

o      Documentul Cheia raspunsurilor la Recapitulare

o      Documentul Durata lectiilor

o      Certificatul de absolvire a cursului

o      Formulare de comentarii la curs

Dupa instalarea fisierelor pentru curs, faceti clic pe Iesire.

Scoateti CD-ul din unitatea CD-ROM.

Instalarea fisierelor de practica pe computerele cursantilor

Pentru a pregati ora de curs, trebuie sa instalati fisierele de practica oferite pe acest CD pe fiecare computer din clasa. Aceste fisiere de practica sunt utilizate pe parcursul mai multor cursuri din programul Unlimited Potential astfel incat cursantii sa poata efectua doar activitatile cerute de fiecare lectie, nu sa creeze fisiere noi pentru fiecare exercitiu.

Pentru a instala fisierele de activitate practica pe fiecare computer din clasa:

Inserati CD-ul in unitatea CD-ROM. Va aparea un meniu de pornire.

Faceti clic pe Instalare fisiere de practica (o singura data) si urmati indicatiile.

Dupa instalarea fisierelor pentru curs, faceti clic pe Iesire.

Scoateti CD-ul din unitatea CD-ROM.

Dezinstalarea fisierelor de practica

In mod implicit, toate fisierele cursului au fost instalate in amplasarea c:Unlimited Potential de pe discul fix al computerului. Fisierele fiecarui curs sunt instalate in folderul cu numele respectivului curs (de exemplu: c:Unlimited PotentialComputere- Notiuni de baza).

Pentru a dezinstala fisierele de practica pentru un curs, lansati Exploratorul Windows si navigati la folderul Unlimited Potential. In panoul din stanga, faceti clic pe folderul cursului (de exemplu: Computere - Notiuni de baza). In panoul din dreapta, faceti clic cu butonul din dreapta pe folderul Practica pe care doriti sa il eliminati (de exemplu: Computere - Notiuni de bazaPractica) si faceti clic pe Stergere.

important

Stergerea fisierelor de practica si reinstalarea lor ulterioara va asigura ca toate fisierele si folderele se afla in starea lor initiala, pregatite pentru urmatoarea ora.

Ajustarea dimensiunii hartiei pentru imprimarea pe foi A4

Pentru a modifica dimensiunea hartiei, de la setarea implicita "Letter" (21,59/27,94 cm) la "A4" (21­/29,7 cm) urmati acesti pasi:

Daca este necesar, porniti Word.

Deplasati-va la folderul Lectii pentru cursanti de pe discul fix si faceti clic pe fisierul pe care doriti sa il imprimati.

Fisierul lectiei se va deschide in Word.

In meniul Fisier, alegeti Initializare pagina. Se afiseaza caseta de dialog Initializare pagina, dupa cum se arata in Figura 1.

Figura 1: Caseta de dialog Initializare pagina.

Faceti clic pe fila Hartie din caseta de dialog Initializare pagina. Fila Hartie permite specificarea dimensiunii hartiei si sursa de hartie.

In lista Dimensiune hartie, alegeti A4 in lista verticala, dupa cum se arata in Figura 2. (Continutul acestei liste depinde de imprimanta implicita curenta.)

Figura 2: Fila Hartie din caseta de dialog Initializare pagina permite specificarea dimensiunii si sursei hartiei.

Faceti clic pe OK.

Faceti clic pe butonul Salvare.

Faceti clic pe butonul Imprimare pentru a imprima documentul pe hartie A4.

Faceti clic pe butonul Inchidere pentru a inchide fisierul si a iesi din Word.

Suport pentru programul Unlimited Potential

Daca aveti intrebari sau comentarii, luati legatura cu reprezentantul local Microsoft Community Affairs sau trimiteti-ne un mesaj de posta electronica la UPInfo@microsoft.com.

Pentru a afla mai multe despre programele Microsoft in comunitate si despre Unlimited Potential, vizitati-ne la www.microsoft.com/unlimitedpotential

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.