Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » constructii
NOTIUNI GENERALE PRIVIND CONSTRUCTIILE IN GENERAL

NOTIUNI GENERALE PRIVIND CONSTRUCTIILE IN GENERAL


NOTIUNI GENERALE PRIVIND CONSTRUCTIILE IN GENERAL

Tehnologia constructiilor se dovedeste o stiinta cu un continut deosebit de pretios iar studiul sau foarte necesar. Activitatea de constructii se dezvolta o data cu progresul societatii in conditii de influenta reciproca. Nu exista nici o ramura a activitatii umane care sa nu fie in legatura cu industria constructiilor, incepand cu cele mai simple adaposturi si terminand cu cele mai mari si dificile constructii ingineresti.

Tehnologia constructiilor este o ramura a stiintelor tehnice care studiaza si stabileste legile stiintifice si principiile privind modul de lucru si exprimarea calitativa si cantitativa a fortelor si mijloacelor de munca utilizate in procesele de constructii.

Se numeste obiect de constructii orice constructie distincta, delimitata spatial si care se caracterizeaza printr-o destinatie functionala bine determinata. Exemplu: bloc de locuinte, scoala, hala industriala, drum, pod.

Elementele de constructie este, prin definitie, o componenta distincta a unui obiect de constrctie, avand un rol functional bine determinat. Exemplu: grinda, stalp, perete, planseu, acoperis, etc.

Articolul de lucrare este partea componenta distincta ce concura la alcatuirea unui element de constructii, avand un rol bine determinat. Exemplu: un perete cuprinde in alcatuirea sa, ca articole de lucrare: zidarie, tencuiala, zugraveala.

Intregul complex de actiuni si activitati desfasurate in scopul executarii integrale a unui obiect de constructii constituie lucrarile de constructii.

Acestea, din punct de vedere al scopului, pot fi:

lucrari de constructii propriu-ziselucrari de instalatii

lucrari de montaj

Gruparea care cuprinde toate procesele complexe cu acelasi specific se numeste categorie de lucrari.

Exemplu:

lucrarile in infrastructura unui obiect de constructii.

lucrarile de finisaj.

lucrari de drumuri, etc.

Clasificarea obiectelor de constructii din punct de vedere a destinatiei, cuprinde 25 de grupe. Cateva din acestea sunt:

constructii civile

constructii industriale

constructii hidrotehnice

constructii de drumuri

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.