Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice


Acasa » afaceri » transporturi
Companii franceze in Romania

Companii franceze in Romania
Companii   franceze in Romania

Alstom face parte din marii furnizori de produse, servicii si aplicatii destinate sectorului feroviar. Compania activeaza in Romania incepand cu anul 1994, cand a fost infiintata societatea mixta pe actiuni GEC - Alsthom Faur Transport, numele fiind schimbat mai tarziu in Alstom Transport Romania. Principalii clienti ai companiei sunt Metrorex, CFR Calatori si CFR Marfa. Printre proiectele ce au fost derulate se numara modernizarea a 20 de locomotive pentru CFR Calatori, modernizarea a doua locomotive pentru LaFarge-Romcim si modernizarea a 100 de vagoane de calatori, pentru a asigura standarde corespunzatoare cu cele din Uniunea Europeana.

Din anul 2004 Alstom se ocupa de mentenanta vagoanelor Metroului Bucuresti.

Cu un numar de 900 de angajati , compania Alstom Romania desfasoara activitati in domenii precum constructia, renovarea si mentenenta materialului rulant, asigurarea de piese de schimb si consumabile necesare pentru exploatarea materialului rulant si ofera solutii de management pentru intreaga durata de viata a materialului rulant.
Alstom Transport isi propune sa devina lider de piata in Romania in fabricarea, renovarea si mentenanta materialului rulant, printr-o activitate continua de cercetare si dezvoltare a produselor.


Societatea Geismar este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1990 cand s-a semnat un contract pentru livrarea de drezine, destinate intretinerii si montarii de cale ferata pentru Metroul Bucuresti.


Relatiile comerciale dintre compania franceza si CFR SA au fost benefice, Geismar livrand, macarale portal folosite pentru reamplasarea masinilor de cale ferata. În ultimii ani compania franceza a livrat CFR SA peste 1.000 de drezine. De asemenea, a mai furnizat si o masina de burat traverse destinata tramvaiului din Bucuresti.

Pentru a veni in sprijinul clientilor sai din Romania, Geismar a infiintat in Bucuresti o agentie care se ocupa de partea comerciala si de asistenta tehnica.

Systra este una dintre cele mai mari companii in domeniul transportului feroviar si urban. Avand filiale in Italia, Regatul Unit, Statele Unite, Canada, etc. Systra si-a deschis o sucursala si la Bucuresti, in care lucreaza experti francezi, urmarindu-se crearea unei echipe de ingineri romani, pentru a lucra pe piata interna dar si internationala. Systra este interesata de proiectele privind modernizarea infrastructurii feroviare, reconditionarea materialului rulant, asistenta la restructurarea cailor ferate.

Prezenta sa pe piata romaneasca este una foarte veche, activitatea sa in Romania incepand in anul 1968, cand a accordat asistenta tehnica in domeniul mentenantei si reinnoirii caii ferate si a sistemelor de semnalizare. Mai exact compania a realizat electrificarea liniei Craiova - Caransebes - Cilnic intre anii 1967 si 1970.

În anii 1990 a asigurat asistenta tehnica in proiectul pentru mentenanta utilajelor “CORAIL”, furnizand echipament pentru mentenanta si teste pentru componentele utilajelor CORAIL, produse de Astra si a participat la reabilitarea si modernizarea metroului din Bucuresti, in anul 1996. Dupa 2000 compania a efectuat lucrari de modernizare a infrastructurii tramvaielor din Timisoara si a participat la reabilitarea liniei Bucuresti - Constanta, sectiunea Baneasa-Fundulea. Astfel, compania a realizat un studiu comparativ pentru modernizarea garniturilor de metrou si asistenta in gestiunea pietelor si supervizarea modernizarii garniturilor metroului din Bucuresti.

În prezent Systra este implicata in proiecte alaturi de Metrorex, RATB si municipalitatea Bucuresti si are prevazute contracte importante pe piata feroviara romaneasca.

În perioada 2006-2010 se va acorda asistenta la constructia Pasajului Basarab si la lucrarile de renovare a infrastructurii de tramvaie din Bucuresti.

Alcatel este una dintre companiile ce furnizeaza la nivel mondial o gama larga de echipamente, produse si servicii pentru sectorul telecomunicatiilor, integrand tehnologii, aplicatii si servicii de ultima generatie. Unul dintre produsele furnizate de Alcatel se refera la solutiile de semnalizare si control al traficului feroviar, ce garanteaza transportul in deplina siguranta.


Printre cele mai importante proiecte pe care compania Alcatel le-a desfasurat in Romania s-au numarat proiectul de livrare si instalare a unui sistem computerizat pentru directionarea trenurilor si supervizarea traficului in statiile din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad. În 2004 compania a mai semnat un contract pentru implementarea sistemului interlocking in gara Timisoara.

Pe langa o retea feroviara proprie bine dezvoltata, exista 368 statii (fara a include statiile Retelei Express Regionale), 87 dintre ele avand linii interschimbabile.

Pentru a ridica domeniul feroviar la standardele europene avem nevoie de investitii la nivelul infrastructurii, dar si la nivelul materialului rulant. Aceste proiecte pot fi, si sunt, realizate in parteneriat cu companiile franceze, dar conditia de baza este promptitudinea si respectarea contractelor incheiate.

Alcatel a modernizat pana in 2008 un numar de 11 statii de cale ferata, situate pe coridorul IV de transport paneuropean. În anul 2005 a fost inaugurat in Bucuresti Centrul de Dezvoltare si Cercetare pentru sistemele avansate de control feroviar cu obiectivul de a  forma specialisti in softwear feroviar.
Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
GENERAREA Sl DISTRIBUIREA TRAFICULUI RUTIER
Descrierea subsistemelor
Organizarea transportului feroviar
Locomotivele cu dubla frecventa de tip ES64U2
R.A.T.B. in contextul tranzitiei la economia de piata
Legitimatii de calatorie emise electronic
Legitimatii de calatorie tip „Abonament”
Interoperabilitatea transfrontaliera

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu