Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » turism
ROLUL AGROTURISMULUI IN SISTEMUL TURISMULUI NATIONAL

ROLUL AGROTURISMULUI IN SISTEMUL TURISMULUI NATIONAL
ROLUL AGROTURISMULUI IN SISTEMUL TURISMULUI NATIONAL

ROLE OF AGRO TOURISM IN THE NATIONAL TOURISM

Se poate afirma, fara a gresi ca aparitia calatoriilor turistice s-a produs in antichitate, iar activitatile turistice in spatiul rural au inceput a fi practicate din aceeasi perioada.

In Romania, care-asa cum afirma Geo Bogza in reportajul "Sate si orase"- la inceput a fost o tara de sate, prin excelenta agricola; spatiul rural s-a aflat la el acasa intotdeauna.

Spatiul romanesc este printre putinele din Europa unde se mai pastreaza, inca nealterate, valentele traditionale, spirituale, cu precadere cele etnofolclorice, viata social-economica si mediul inconjurator. Prin aceste calitati, mediul rural ofera conditii favorabile dezvoltarii turismului rural si agroturismului.

Satele romanesti dispun de resurse turistice de mare varietate: traditii si valori etnofolclorice, monumente istorice si de arta, cadrul natural nepoluat si cu potential divers.[43, p.56]

In a doua jumatate a secolului XX turismul rural a aparut ca o noua forma de turism la orizontul serviciilor de petrecere a timpului liber. Acest tip de turism a cunoscut un interes crescand din partea clientilor, a cererii turistice, ceea ce este determinant pentru agentii economici prestatori de servicii turistice, pentru colectivitatile rurale, pentru locuitorii mediului rural si mai ales pentru agricultori carora li se deschide o noua perspectiva economica si sociala.

In sfera turismului, agroturismul are o pondere destul de mica in raport cu celelalte categorii, dar prin imbunatatirea calitativa a ofertei in acest domeniu, si prin extinderea zonelor de practicare a agroturismului spre sud - estul tarii (Delta Dunarii si litoralul Marii Negre), exista sperante ca aceasta pondere va creste sistematic.

Pentru imbunatatirea acestei situatii se impune realizarea unor programe de dezvoltare durabila prin care sa se valorifice eficient aceasta resursa, deosebit de importanta pentru economia romaneasca, prin atragerea unor surse financiare autohtone si straine care sa duca la o corelare mai buna intre dezvoltarea extensiva si cea intensiva din acest sector, in corelatie cu dezvoltarea infrastructurii, folosirea tehnicilor promotionale moderne, reciclarea prin cursuri de informare si calificare a personalului din aceste unitati, crearea unor asociatii care sa poata asigura o gama larga de servicii complementare. Toate acestea ar putea fi posibile prin aplicarea unui management modern si performant, care ar avea drept efect o crestere a puterii economice si ridicarea standardului de viata al populatiei.Incadrandu-se in sfera serviciilor, turismul rural va prezenta toate particularitatile acestora, avand si unele caracteristici proprii cum ar fi:

sezonalitatea,

amploarea,

intensitatea (foarte diferita de la o perioada la alta),

interdependenta produselor turistice (turistul fiind beneficiarul mai multor bunuri materiale si servicii care se leaga cronologic si cauzal unele de altele)

nivelul ridicat al costurilor fixe (determinat de caracterul rigid al ofertei si de caracterul nestocabil al serviciilor).

Prin continutul sau, turismul rural prezimta o serie de particularitati care se intrepatrund in mare masura cu alte forme de turism cu care se completeaza si se stimuleaza reciproc. In acest sens avem in vedere turismul cinegetic si de pescuit, turismul legat de Delta Dunarii si de Litoral sau turismul in zonele de munte.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

PREZENTAREA DELTELOR LUMII
GOSPODARIA AGROTURISTICA-FORMA SPECIFICA DE CAZARE FOLOSITA IN AGROTURISM
COMUNA GRADISTEA DIN JUDETUL CALARASI - MONOGRAFIE
LEGATURA DINTRE TURISM SI MEDIUL INCONJURATOR
ORGANIZAREA SI DESFASURAREA UNEI EXCURSII TIP IN TURISMUL INTERNATIONAL
Turism ecologic extrem
Organizarea si exploatarea departamentelor operationale
Amenajarea si echiparea satelor turisticeTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu