Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » informatica
Blogul cel mai nou instrument de e-marketing

Blogul cel mai nou instrument de e-marketing


Blogul cel mai nou instrument de e-marketing

De la aparitia sa in 2003, blog-ul a dovedit ca este un instrument de marketing electronic cu o usoara dualitate: pe de o parte, el este un jurnal online, pe de alta parte, un excelent mijloc de comunicare. Pana in anul 2004, blog-ul a fost o activitate de nisa, cu numai 5 milioane de bloggeri in intreaga lume, majoritatea pe propria nisa de interes. Anul 2004 a fost unul de crestere exploziva a acestui serviciu care continua si astazi.

Principala caracteristica a blog-urilor este conversatia prin care clientii sunt cei mai buni promotori ai unei firme si a produselor sau serviciilor. Prin blog s-a dezvoltat marketingul electronic de tip "viral" care incurajeaza clientii sa dea mai departe informatia despre produs si altora. Blog-ul comunica nu numai un mesaj standard de marketing, ci si ceva autentic, pasionant si cu increderea izvorata ca si atunci cand reprezentantii firmei ar vorbi fata in fata cu un client. Blog-ul dezvolta si o atmosfera sanatoasa intre angajatii firmei care doresc sa vorbeasca despre firma si oferta de produse sau servicii. Blog-ul creeaza conditii pentru un brainstorming deschis intre angajati si conducerea firmei.

Cea mai buna modalitate de a afla cum gandesc oamenii nu este sa-i observi, ci sa-i intrebi si acest lucru se poate face prin blog. Tot prin blog se poate obtine feedbackul din partea clientilor in trei moduri:

     din comentarii pe blog-ul firmei;     din jurnalul electronic al clientului;

     din mesajul trimis prin e-mail-ul atasat pe blog.

Conversatia, autenticitatea si feedbackul sunt trasaturile specifice blog-ului ca un nou instrument de marketing electronic.

Toate instrumentele de marketing electronic: webul, e-mailul, newsletter-ul, forumul de discutii si   blog-ul pot fi folosite - cu multa atentie la detalii - pentru promovarea si valorificarea produselor si serviciilor.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.