Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » afaceri
PLAN DE AFACERI - S.C. IMAGE SRL - organizare de evenimente

PLAN DE AFACERI - S.C. IMAGE SRL - organizare de evenimente
PLAN DE AFACERI

S.C. IMAGE SRL

  • Sinteza planului de afaceri

Societatea comerciala IMAGE SRL este o societate cu raspundere limitata, care va avea ca obiect principal de activitate organizarea de evenimente pentru companii, precum si promovarea imaginii companiei pe piata pe care aceasta isi desfasoara activitatea.

Piata relatiilor publice din Romania este saturata in proportie de 25% si de aceea orice afacere initiata in domeniu poate aduce profit.
Clintii si personalul societatii vor fi atat romani, cat si straini. In ceea ce priveste personalul, acesta va fi angajat pe baza unui contract pe perioada nedeterminata.

Societatea isi propune sa se evidentieze pe piata de public relations din Romania prin oferirea de servicii de calitate superioara, prin organizarea unor evenimente de mare anvergura precum si petreceri private, monitorizarea imaginii unei companii in presa si imbunatatirea acesteia prin redactarea de comunicate pentru presa.

Aceasta afacere va mari considerabil profitul societatii, organizarea de evenimente find o sursa infinita de contracte. Fiind un domeniu nou pe piata romaneasca , organizarea de evenimente, de promovare a imaginii unei societati in presa este un domeniu in plina accensiune, care se va dezvolta foarte mult in urmatorii ani. Promovarea unei societati pe piata se adreseaza in special firmelor nou infiintate, firmelor care isi lanseaza un nou produs si vor sa se faca cunoscuti, sau firmelor care se afla in cadere si vor sa gaseasca o cale sa isi redreseze imaginea.

Societatea ofera si printr-un departament special consultanta in PR prin oferirea unor solutii pentru firmele care doresc sa iasa dintr-o criza de imagine. Aceasta criza de imagine poate fi cauzata de lansarea unui produs caruia ulterior i se gasesc defecte , sau prin defectuoasa promovare anterioara a firmei.

Prima etapa a activitatii de promovare a unei societati este monitorizarea imaginii acesteia in mass-media.

Serviciile firmei se adreseaza in special companiilor mari, care doresc sa isi externalizeze activitatile de PR, dar si firmele mici care doresc sa apeleze la o firma specializata in organizarea de evenimente. Aceste evenimente pot fi atat conferinte de presa, organizari de dineuri, cine festive cat si organizari de lansari de carte, de noi produse, etc.

Firma se adreseaza numai persoanelor juridice. Clientii firmei pot fi atat romani , cat si straini.

Societatea are ca obiect de activitate castigarea unei pozitii importante de piata. Societatea isi va desfasura activitatea atat pe plan local, la nivelul capitalei, cat si la nivelul provinciei.

Firma se va impune pe piata de profil din Romania prin oferirea unor servicii de calitate superioara, certificate ISO 9001 la nivel international. Prin aceasta certificare, se va dovedi calitatea serviciilor comparabile cu cele de la nivel european. Societatea va desfasura o gama larga de servicii incercand astfel sa cucereasca un segment mare de piata.

  • Prezentarea societatii comerciale IMAGE SRL

S.C. IMAGE S.R.L a fost inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului in anul 2006.

Sediul central al firmei se afla situat pe strada Floare de cais, nr. 4, Bl P9, sc 1, ap. 8, sector 3, Otopeni, jud. Ilfov

Domnul Gabriel Luca este actionar unic al acestei societati comerciale.

Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta :

desfasurarea de activitati de promovare a unei societati pe piata

organizarea de evenimente pentru societati: conferinte de presa, lansari de carte, organizarea de serate, dineuri oficiale.

Principalii furnizori ai societatii comerciale sunt evidentiati in tabelul urmator :

Nr crt

Denumirea materiei prime, materialelor, serviciilor furnizate

Numele furnizorilor

Forma juridica de organizare a societatii

Ponderea detinuta in totalul aprovizionarilor

1.

Monitorizarea activitatii firmei in presa

MEDIA IMAGE

SRL

20%

2.

Asigurarea materialelor pentru evenimente, banere, roll-up

ADEXPERT

SRL

30%

3

Asigurarea mancare si bautura evenimente, personal servire

CATERING

SRL

30%

4

Studii de piata

SRL

10%

5

Asigurarea de materiale pentru difuzarea in mediile mass-media

SRL

30%

Descrierea succinta a procesului tehnologic :

  1. Pentru activitatea de organizare a unui eveniment- conferinta de presa

ii. Pregatirea evenimentului

Inchiriere sala de conferinta

Stabilire invitati si transmitere invitatii pentru presa

Contactare presa

Stabilire program

Pregatirea mape de presa, comunicat de presa

iii. Desfasurarea evenimentului

Desfasurara propriu-zisa a evenimentului.

  1. Pentru promovarea imaginii unui produs/serviciu pe piata

Monitorizarea produsului/ serviciului in presa

Interpretarea studiilor de piata si definirea unei politici de promovare a produsului

Urmarirea politicii de promovare a produsului/ serviciului.

Descrierea investitiilor propuse : firma va achizitiona 5 sisteme de calcul performante, 10 telefoane cu abonament, o imprimanta color.

Modificari necesar a fi efectuate in structura organizatorica si numarul angajatilor societatii comerciale :

Se va crea un departament de creatie format din 5 persoane , absolventi de facultati de jurnalism sau comunicare, specializati in redactarea de comunicate de presa, redactarea de sloganuri, motto-uri reprezentative pentru un serviciu sau un produs, un departament de organizare de evenimente , ce se va ocupa cu contactarea presei, contactarea tuturor partilor implicate in organizarea unui eveniment. Acest departament va fi format din 6 persoane coodornate de a 7 persoana.

In structura organizatorica va exista un director creatie, un director organizare eveniment, 1 director departament contabilitate.

Nu sunt necesare departamente distincte pentru productie si latura comerciala, deoarece productia in acest caz se refera la activitatea de organizare de eveniment sau de promovare a unui produs pe piata.

Departamentul de creatie va fi condus de un coordonator, ce va avea in subordine 5 specialisti.Pe plan orizontal va fi deasemenea si departamentul de oganizare evenimente, format din alte 5 persoane conduse de un manager cu experienta in organizari evenimente de minim 3 ani.

o       Definirea afacerii

Din perspectiva initiatorului afacerii:

Se vor organiza evenimente ,precum se va lucra la imbunatatirea imaginii unei firme sau a unui produs nou sau deja existent pe piata.

Fiind un domeniu nou pe piata, dar in plina ascensiune, profitul firmei se va mari de la un an la celalalt, si ulterior se va mari si domeniul de activitate al acesteia. In prezent numarul firmelor care isi desfasoara activitatea in acest domeniu este relativ redus. Odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana , firmele vor constientiza necesatitea apelarii la o firma de acest profil si numarul contractelor va creste considerabil.

Din perspectiva clientului:

Serviciile firmei se vor distinge prin calitate, apeland la o certificare ISO 9001 care sa dovedeasca aceasta. Firma se va distinge prin calitate, seriozitatea si inovatie. Clientii vor putea aduce sugestii la campaniile de promovare dar nu vor putea lua decizii daca firma nu le va considera oportune. Se va porni de la increderea in firma si experienta personalului.

Clientii sunt persoane juridice, care vor apela la serviciile noastre de consultanta, organizare si promovare.

o       Misiunea societatii comerciale :

Scopul principal al SC IMAGE SRL este sa ofere servicii de consultanta in PR, promovare de produse pe piata, promovare a imaginii unei societati precum si organizari de evenimente de diverse tipuri: petreceri cu ocazia anumitor evenimente, lansari de carte, lansari de noi produse, conferinte de presa.

Furnizorii de materii prime sunt in mare parte interni.

Salariatii sunt angajati cu carte de munca incheiata pe o perioada nedeterminata, si sunt in proportie de 100% romani.

o       Obiectivele strategice ale societatii comerciale

Organizatia are ca obiectiv principal patrunderea pe piata de profil si castigarea unei cote de piata importante. In viitor, firma va urma imbunatatirea prezentei sale pe piata prin oferirea unor servicii superioare calitativ fata de ceilalti competitori de pe piata.

SC IMAGE SRL isi propune mentinerea unei stari inovatoare continue, aceasta fiind o premisa de baza pentru obtinerea unor rezultate favorabile.Se va miza pe perfectionarea continua a personalului, prin trimitea acestora la trainguri atat in tara cat si in strainatate.Angajatii bine pregatiti vor fi capabili sa faca fata celor mai exigente conditii .

Societatea urmareste imbunatatirea atitudinii si a performantelor angajatilor , prin promovarea unui sistem flexibil.

Societatea se va baza si pe un alt obiectiv strategic – responsabilitea publica, prin organizarea unor evenimente care san u contravina normelor morale, si deasemenea va semna un contract de confidentialitate pentru informatiile detinute de la firmele clienti.

o       Piata

1) Date si informatii despre “pietele-tinta”

Vom avea in vedere marele companii multinationale precum INTEL ROMANIA, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE.

Prin aceasta afacere vom avea contact si cu clienti de pe plan international, dar si vom avea ocazia sa demonstram ca suntem cei mai buni in acest domeniu.

2) Date si informatii despre concurenti

Concurenta frontala :

-stabilirea caracterului de unicat care determina succesul societatii pe piata avand in vedere mediul concurential: resursele umane specializate, tehnicile moderne de promovare a produselor, modalitatile inovatoare de organizare de evenimente.

-determinarea principalelor restrictii impuse societatilor concurente: pentru organizarea de evenimente restrictia se poate concretize printr-un singur client( din moment ce firma preia un singur client si isi va dedica munca acestuia, clientul nu va mai apela la alta firma de profil).

3.Strategia de marketing

3.1 Pozitia firmei in mediul concurential existent si in cel viitor

-pozitia firmei este de patrundere pe piata si incercare de de castigare a unei pozitii importante pe piata, cel mai importante fiind recomandarile clientilor multumiti de serviciile firmei.-aceasta pozitie se va imbunati printr-o mai mare recunoastere pe plan intern si international, dar si prin cresterea numarului clientilor multumiti de serviciile noastre.

3.2. Perspectivele domeniului de activitate al societatii comerciale

-activitatea de promovare a unei firme, de organizare a unui eveniment , de consultanta in PR este in continua schimbare, fiind nevoita sa se adapteze continuu la schimbarile aparute pe piata.

-consideram ca in timp ne vom extinde activitatea firmei , avand in vedere ca in prezent firma este in primul an de existenta.

-studiile demonstreaza faptul ca marile companii sunt dornice sa apeleze la firme specializate in PR dorind astfel sa-si externalizeze aceasta activitate.

3.3. Reactia previzibila a concurentei la aparitia noii oferte pe piata

- atat in prezent , cat si in viitor , vor exista companii care isi vor desfasura activitatea pe acest domeniu. Acestea vor incerca sa gaseasca metode noi, inovatoare cu care sa contracareze oferta noastra de produse.

-nu poate fi exclusa si posibilitatea ca unele firme sa apeleze la metodele noastre de organizari de evenimente, incercand sa ofere servicii similare la preturi mai scazute.

o       Produsele noastre

Societatea isi propune sa ofere servicii de consultanta in Public Relations, sa organizeze evenimente, si sa ofere servicii de promovare a unui serviciu sau produs.

Serviciile firmei satisfac nevoi superioare ale clientilor in tara si in strainatate.

Evenimentele organizate de firma SC IMAGE SRL cuprind o gama larga precum lansari de carti, lansari de noi produse pe piata, imbunatatirea imaginii unei companii deja existente pe piata, petreceri private.

Consultanta oferita clientilor este oferita de departamentul de creatie, care va elabora comunicate de presa, ce vor fi preluate de toate mijloacele mass-media. In functie de un studiu facut de firma noastra, vom fi capabili sa oferim si cea mai buna solutie pentru firma – client.

Preturile serviciilor se justifica prin calitatea ridicata a produselor. Comparativ cu preturile concurente, putem considera ca sunt ridicate, dar acestea sunt direct proportionale cu calitatea produsului oferit de noi.

Avantajul competitiv este dat de calitatea superioara a serviciilor.

Produsele firmei se adreseaza direct persoanelor juridice, in special companiilor mari, multinationale ,care sunt capabile sa apeleze la o firma externa care sa ii ofere consultanta in relatii publice.

o       Furnizorii de materii prime si utilitati

Societatea are ca activitate de baza organizarea de evenimente, consultanta in PR, imbunatatirea imaginii unei companii pe piata. Pentru activitatea de imbunatatirea a imaginii a unei companii pe piata, principalii furnizori sunt SC MEDIA IMAGE SRL, o companie ca are ca domeniul de activitate monitorizarea unei companii in presa, dupa anumite cuvinte cheie. O alta companie furnizoare de materii prime este SC SHL SONDAJ SRL cu rolul de a efectua studii de piata pentru analiza imaginii unui produs pe piata. Prima activitate in activitatea de consultanta o constituie activitatea de diagnosticare. In functie de aceasta diagnosticare, vom fi capabili sa oferim cea mai buna solutie.

Pentru activitatea de organizari de evenimente principalul furnizor este o firma de catering SC CATERING SRL . In functie de evenimentul dorit, ceilalti furnizori pot varia.

Unul dintre cei mai importanti furnizori de utilitati este MOBILFON SA . la care s-a incheiat un abonament de tip bussines pentru toti angajatii companiei. Ceilalti furnizori importanti sunt : ELECTRICA SA pentru furnizarea de energie electrica, PETROM pentru asigurarea carburantilor pentru masinile firmei, SC TRANS SRL de la care s-a incheiat un contract de inchiriere a spatiului pentru o perioada de 1 an de zile cu posibilitate de reziliere.

o       Echipa manageriala si resursele umane ale societatii comerciale

Date referitoare la echipa manageriala a societatii comerciale

Firma este condusa de oameni competenti care au majoritatea experienta de minim 3 ani de zile in acest domeniu.

Echipa noastra manageriala

Nr crt

Prenume si nume

Functia actuala

Formarea profesionala

Experienta profesioanala

1

Cristi Anghel

Director general

Economist

10 ani

2

Gabriel Luca

Director de organizare

Specialist comunicare

5

3

Dragos Oprisan

Director de creatie

Specialist comunicare

8

4

Radu Croitoru

Director departament consultanta

Jurnalist

12

5

Tiberiu Ionita

Contabil-sef

Economist

5

Date referitoare la organizarea activitatii si resurselor umane ale societatii comerciale

Structura organizatorica a societatii este una de tip ierarhic functional.

In prezent, societatea are ca angajati permanenti 29 de persoane:un director general, un director creatie, 5 specialisti in comunicare in departamentul creatie, un director organizare, 5 specialisti in domeniul organizarii( 3 absolventi de management economic si 2 absolventi ai facultatii de comunicare), un director departament de consultanta cu inca 5 specialisti in subordine, un contabil-sef si 3 economisti in subordine, femeie de serviciu, paznic, o secretara, un asistent manager, doi soferi.

Pentru fiecare activitate prestata de firma exista un departament specializat.

3.)Politica societatii in domeniul managementului resurselor umane

Sunt prevazute angajari noi in functie de numarul contractelor avute in viitor.

Se aplica un sistem flexibil de motivare a salariatilor; salariile sunt motivante si se platesc si orele lucrate suplimentar de catre angajati intr-o zi sau zilele de sambata si duminica, se acorda diurna pentru deplasari si prime atunci cand se obtin rezultate deosebite in activitatea realizata.

Evaluarea angajatilor se realizeaza pe baza rezultatelor finale obtinute, pe baza reusitei evenimentului.

Sistemul de salarizare practicat de societatea comerciala este pe baza de contract individual de munca.

Pe viitor se are in vedere angajarea de personal specializat in domeniul relatiilor publice.Promovarea angajatilor se va face pe baza unei evaluari trimestriale, ce se va face pornind de la eficienta personala a fiecarui salariat.

o       Promovarea si distribuirea noilor produse

Serviciile oferite de firma SC IMAGE SRL vor fi promovate prin realizarea de reclame in mass-media, se va cauta satisfacerea cerintelor unor clienti foarte exigenti care pe viitor sa recomande si altor firme parteneri serviciile firmei noastre.

Se va crea un site special pe Internet in care va fi prezentata activitatea firmei , precum si serviciile noastre, dar si portofoliul de clientii de la care pot lua recomandari.

Costurile anuale ale activitatii de promovare a activitatii firmei sunt apreciate in urmatorul table :

Nr crt

Denumirea indicatorului economico-financiar

Valoarea RON

1

Cheltuieli cu reclame realizate in mass-media

20 500

2

Cheltuieli ocazionate de participarea la targuri si expozitii

10 000

3

Cheltuieli pentru realizarea pliantelor si brosurilor

2000

4

Salariilor angajatilor care realizeaza activitatea de promovare

15 000

o       Costul investitiei si planul de finantare

Firma va achizitiona 5 sisteme de calcul performante dotate cu tehnologiei de ultima generatie, 4 laptopuri pentru directorii din cadrul societatii. Pe langa aceste calculatoare se vor cumpara si inca 15 calculatoare second-hand. Acestea din urma , vor fi legate in retea cu un calculator sursa si se va asigura un transfer bun al fluxului de informatii.

Valoarea totala a investitiei va fi finantata din capital propriu dar si din credit bancar.

Pentru initierea afacerii este nevoie de o suma de 50 000 RON. Aceasta va fi asigurata din capital propriu in proportie de 60 % iar pentru restul de 40 % (20 000 RON)se va apela la o banca comerciala. Societatea va putea solicita un credit unei banci, pe o perioada de 2 ani de zile, cu o dobanda de 20%.

Amortizarea sistemelor de calcul se va face intr-o perioada de 2 ani de zile, apelandu-se la o rata anuala de amortizare liniara.

o       Proiectii financiare

Avand in vedere caracterul unic al fiecarui serviciu oferit de firma noastra, precum si particularizarea in functie de necesitatile clientului, in ceea ce priveste veniturile si cheltuielile , proiectia financiara este una orientativa.

Tarifele pentru produsele firmei pornesc de la 2.000 de euro si pot ajunge si la zeci de mii de euro, in functie de tipul si amploarea evenimentului.

o       Cheltuieili suplimentare

In functie de complexitatea studiului de consultanta, se va incheia un contract cu o firma specializata in sondaje de piata. Aceasta nu este o cheluiala obligatorie pentru fiecare client, doar in cazul in care se doreste o analiza SWOT amanuntita. Totodata in acest caz se incheie un contract si cu o firma de monitorizare a presei , SC MEDIA IMAGE SRL.

Se va tine cont si de amortizarea sistemelor de calcul intr-o perioada de doi ani de zile.

Cheltuielile salariale vor creste in permanenta, motivarea financiara a salariatilor fiind o politica de baza a societatii.

Pentru fiecare angajat din cadrul firmei se va incheia un contract cu un operator de telefonie mobila, MOBILFON .Fiecare contract se individualizeaza prin specificul sau si prin cheltuieilile asociate evenimentului in sine.

Nu exista un pręt stabilit pentru serviciile oferite de firma SC IMAGE SRL, acesta fiind stabilit in fata clientului, in urma unei discutii, pentru a identifica principalele necesitati ale clientului.

o       Venituri suplimentare

Se apreciaza ca pentru anul 2007 se vor incheia contracte cu valori cuprinse intre 2 000 si 10 000 Ron pe contract.

Activitatea societatii nu este constanta pe intreaga activitate a anului, ea variind in anumite luni. Pentru activitatea de organizari de evenimente, in perioada sarbatorilor de Craciun, Paste, se preconizeaza o crestere a numarului de contracte. Pentru intreaga activitate a firmei, luna ianuarie poate fi considerata “moarta”, fiind o luna in care numarul contractelor este scazut.

Cifrele obtinute in tabelele urmatoare s-au obtinut fara sa se tina seama de rata inflatiei, si de schimbarile de curs valutar care vor intervene in urmatorii trei ani, datele fiind deci comparabile, cele nominale fiind mai mari in urmatorii ani.

Situatia veniturilor si cheltuieililor previzionate pentru perioada 2007-2009

Sumele sunt exprimate in RON

Indicator

Anul 2007

Anul 2008

Anul 2009

1.Venituri din exploatare

2.Alte venituri

I Total venituri

1.Cheltuieili directe

1.1Cheltuieli materiale

1.2.Cheltuieili cu manopera directa

2.Cheltuieili indirecte

2.1Chirii pentru spatii

2.2Cheltuieli pentru utilitati

2.3Cheltuieli administrativ-gospodaresti

2.4Salariile personalului TESA

2.5.Cheltuieili de promovare a produsului

2.6Cheltuieli cu asigurarile

2.7.Amortizarile

2.8.Alte cheltuieli

3.TVA

II Total cheltuieli

II Rezultatul exercitiului

IV Impozit pe profitV Profit net

Bilant previzionat

Bilant previzionat

Anul 2007

Anul 2006

Anul 2007

ACTIV

1.Active fixe

2.Active circulante

2.1Disponibil monetar

2.2.Alte active circulante

3.Pierderi

PASIV

1.Capital propriu

2.Credite

o       Analiza corelatiilor economice fundamentare

Cifra de afaceri in anul 2007=800 000

Cifra de afaceri in anul 2008=950 000

ICA=118 %

Fondul de salarii in anul 2007=

Fondul de salarii in anul 2008=

IFS=

Deci prima corelatie economica fundamentala se respecta.

Productivitatea medie anuala a muncii= CA /numarul mediu scriptic de angajati

Wl in anul 2007= 27 586RON/persoana

Wl in anul 2008= 32 758RON/ persoana

Iw =

Salariul mediu anual=Fondul de salarii/numarul mediu scriptic de angajati

Sm in anul 2007=

Sm in anul 2008=

Is=112 %

Observam o crestere a fondului de salarii de la un an la celalalt.Acest lucru se bazeaza pe politica firmei de a motiva angajatii. Principala resursa a firmei sunt angajatii si din acest motiv ei trebuie stimulati, pentru a avea randament.

o       Analiza rentabilitatii

Rata rentabilitatii costurilor

R re in anul 2007= %

R re in anul 2008= %

Rata rentabilitatii resurselor ocupate

Rra in anul 2007=141 %

Rra in anul 2008=182 %

Rata rentabilitatii veniturilor

Rre in anul 2007= %

Rre in anul 2008= %

Rata rentabilitatii economice

Rre in anul 2007=34,25 %

Rre in anul 2008=49,40%

o       Rate de gestiune financiara

Perioada de plata a obligatiilor :

Ppo in anul 2007=12 zile

Ppo in anul 2008=8 zile

o       Lichiditatea si solvabilitatea firmei

Rata solvabilitatii patrimoniale

Rsp in anul 2007=60%

Rsp in anul 2008=66 %

Rata datoriilor

R dat in anul 2007= 40%

Ra dat in anul 2008=34 %

Rata solvabilitatii patrimoniului si rata datoriilor indica o structura potrivita a pasivului, existand un echilibru intre acesti doi indicatori.

PLAN DE AFACERI

-S.C. IMAGE S.R.L -

Gabriel Luca -

Managementul Afacerilor Publice

Master – SNSPA

BucurestiPolitica de confidentialitate


.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
STRUCTURA FINANCIARA A FIRMEI
FACTORII DE INFLUENTA AI DECIZIEI FINANCIARE
ANALIZA COST-BENEFICIU
CRITERIUL RENTABILITATII IN STABILIREA TRUCTURII FINANCIARE
Internationalizarea afacerilor – caracteristica a mediului de piata contemporan
PROIECT - ANALIZA PERFORMANTEI SI EVALUAREA UNUI PROIECT DE INVESTITII DIRECTE
STUDIU DE CAZ- Auditul proiectului „Incluziune sociala prin pregatire profesionala” grant finantat de Comunitatea Europeana pentru actiuni externe
Analiza cheltuielilor de exploatare
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu